Anteros Coupé en Roadster zijn te bestellen

Auteur: , 26 Reacties

Een Corvette voor jou veel te banaal? Coachbuilder n2a Motors heeft details en foto's vrijgegeven van hun Anteros Coupé en Roadster. Deze modellen zijn gebaseerd op de Corvette en werden vorig jaar gepresenteerd op de autoshow van Los Angeles.

n2a Motors stripte de body van de Corvette en bouwde deze opnieuw op uit carbon. De Roadster is gebaseerd op de standaard Corvette met LS3 6,2 liter V8 motor, goed voor 430 pk en 575 Nm koppel. Voor de Coupé is de Z06 als donor beschikbaar en heeft onder de motorkap de LS7 7,0 liter V8 motor. Dat blok kan met een Lingenfelter performance package naar wens worden afgesteld op een vermogen tot 630 pk. Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan zijn zelfs upgrades tot meer dan 1.000 pk mogelijk.

Verder staan beide modellen op custom aluminium velgen en zijn ze uitgerust met een aangepast uitlaatsysteem. Het interieur werd luxe afgewerkt, waarbij het leer met de hand werd gestikt. n2a Motors laat tevens weten dat de ingreep niet ten koste gaat van de 100.000 mile garantie op de motor.

De levertijd bedraagt zo’n 12 weken nadat de donor is geleverd. n2a Motors is zo’n 800 manuur bezig met de transformatie. De prijzen voor een Coupé beginnen bij 149.500 dollar en de Roadster begint bij 154.500 dollar. Voor de Coupé gebaseerd op de Z06 moet 176.500 dollar worden neergeteld.

n2a Motors, Inc. announced today that it is now taking orders for its latest model, the Anteros. Continuing a tradition of unique styling and impressive performance, the Anteros is built on the new 2009 Corvette platform and features a body reminiscent of iconic Italian designs. Built from modern lightweight carbon fiber, the Anteros is available with a variety of performance and appearance options.

n2a Motors displayed the first production convertible and coupe versions of the Anteros in the 2008 Los Angeles International Auto Show. The black convertible is built using a stock 2009 Corvette donor car, featuring the 430 hp/424 lb.-ft. torque LS3 V8 engine that gets 16 MPG city and 26 MPG highway. The silver coupe is based on a 2009 Corvette Z06 and is modified with Lingenfelter’s 630 horsepower performance package. All base models include a carbon composite body, hand-stitched leather interior, three-piece aluminum wheels, and a custom cat back exhaust. Chevrolet’s 100,000 mile powertrain warranty remains completely intact and the Anteros can be serviced at any GM dealership.

Each Anteros takes approximately 12 weeks to build from the time of order. n2a Motors starts by removing the donor Corvette’s body panels and installing the new carbon-composite Anteros body, a process that takes nearly 800 hours for n2a’s coachbuilding craftsmen to complete. The interior is entirely new with re-contoured leather seats, leather dash, Italian carpeting, and leather-wrapped interior panels, while the wheels and exhaust are removed and replaced with n2a’s custom-made components. The turnkey Anteros Coupe starts at $149,500 and the Anteros Convertible starts at $154,500. Anteros Coupes built on the Z06 platform start at $176,500.

Performance packages ranging from 525-1000+ horsepower are available for an additional cost.

The Anteros is the follow-up to n2a Motors’ 789 model that debuted to critical acclaim at the New26 reacties

Ah het ziet er nice uit, maar op de een of andere manier is de zilvergrijze auto dat niet. In het zwart doet hij me een beetje denken aan de Ferrari California.
Doe mij maar zon coupe met een roadster grille!
@ Mark, de kleur speelt hier echt een grote rol inderdaad. Zwart suits him better.
De vraag blijft: Why? Als je zoveel effort steekt in het coachbuilden van een al heel erg vette auto, moet je voor mij een wel heel duidelijke reden hebben. En niet alleen maar een nieuw vormpje. Als iemand het weet..
Voorzijde ziet er (idd vooral in het zwart) goed uit, achterzijde daar in tegen wat minder al met al vrij geslaagd. Hij lijkt een beetje op een Marcos ofzo. Alleen het interieur en met name die middenconsole is wel echt om te janken. Dat leer enz. is leuk, maar die knoppen en tellers wil je niet eens in een Alto.
Qua vormgeving is de corvette wel bruut, maar natuurlijk verre van hoog niveau. Deze coachbuild geeft de uitstekende prestaties van de corvette een klassieke, stijlvollere uitstraling. Naar mijn persoonlijke mening is dit echter niet geslaagd.
Metname als je op het zijprofiel van beide versies kijkt is de balans heel ver te zoeken. Volumes zijn geenszins goed op elkaar afgestemd. Daarbij zijn de details (velgen, achterlichten, koplampen, luchtgaten) allemaal apart bedacht, ze missen elke vorm van samenhang.
Het interieur (dat bij de corvette al armoe troef is) is enkel van wat andere kleurtjes leer voorzien. Geen verandering in de vormgeving! (interieur en exterieur horen elkaar te completeren).

Wat mij betreft een leuke poging, maar niets meer dan een kitscherig, eclectische facade.
Één puntje van kritiek zijn de sluitnaden rond de motorkap en achterklep die vallen bij de zilvere coupe iets te veel op.

Maar verder, doe inderdaad maar een zwarte coupe met roadster grill. Oh ja met een cognac kleurig interieurtje….
Dat is nu eenmaal bij costum made autos, en volgens mij staat de motorkap aan een kant [email protected]:
Offtopic: Waarom verschijnt mijn post niet? Nog een keer geeft bericht dat ik het al gepost heb.
@SeanD
Idd nu je dat van die sluitnaden zegt……. Dat is gewoon ronduit slecht! Wanneer je het vooraanzicht bekijkt lopen naden van de motorkap gewoon schuin en het linker- en rechterpaneel verschillen echt enorm!
@ Joah: Doe mij maar andersom! :D
Hier word ik niet warm of koud van, de originele corvette is veel mooier, en ook iets gustiger in prijs… :)
Zelf vind ik deze versie vele mooier:
http://www.autoblog.nl/gallery/0_Coachbuilders/Anteros/XTM_Roadster/slides/Anteros_XTM_Roadster-01.jpg
(zal waarschijnlijk het preproductie model zijn, geen idee of je die al kon kopen)
Oewh, in tegenstelling tot alle andere (waarom snap ik echt niet) vind ik die roadster gewoon helemaal af! Voor mij in het wit, met dat lichte interieur.
Welcome to Miami! :D
Ik vind ze wel een stuk mooier dan de corvette voor een relatief lage meerprijs. Alleen de afwerking van het geheel laat behoorlijk wat te wensen over. Als je dat op pers foto’s al ziet voorspeld dat niet veel goeds.
Levertijd 12 weken, dat valt goed mee. Maar achterkant, dat valt niet mee.
@ jela

dat is de XTM roadster concept
@ Esprit de Flandre: 12 weken ná levering van de Corvette he, en daar zit ook weer 12 weken levertijd o.i.d. op ;)
Beetje bol aan de achterzijde, maar wel iets unieks… Zal wel verkopen denk ik.

Off-topic: Ik las manuur eerst heel anders..
de achterlichten zien er erg cheap uit…verder wel strak
Ik vind het een mooie auto:) alleen jammer van de niet zo net lopende naden, en dat op een persbericht:o dat interieur kan je altijd nog ergens anders laten bewerken;)
Oei! Haal die afschuwelijke velgen er snel af, zo worden klanten weggejaagd.
Aangezien ik beide versies mooier vind als een originele corvette, vind ik het buitengewoon geslaagd! best weinig geld voor “custom made”
@ Citrofiel:

Ik vind die velgen wel leuk. Misschien niet ideaal, maar veelspaaks, niet overgestyleerd en met die lekkere vijsjes bij de velgrand. Toch vrij lekker vind ik dat.

Verder doen de achterlichten afbreuk aan de lijn en is het model op het eerste zicht vrij kleurgevoelig (donkere kleuren lijken hem/haar beter te staan).
Vive la FRANCE!
@ Citrofiel, mee eens, wat een afschuwelijke velgen!

Die Cabriolet gaat nog best.
mmmmmm nee sorry , toch liever het orgineel .
De dichte versie is een beetje te plomp, te vadsig. Niet vaak dat ik de cabrio prefereer. Niet zo’n fan van de achterkant maar voor de rest heel mooi en apart.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).