Expats dumpen massaal auto’s in Dubai

Auteur: , 41 Reacties

De bomen in Dubai leken altijd tot in de hemel te groeien, maar die blijkt daar dan toch verrassend laag te hangen. Het oliestaatje trok altijd hordes gelukzoekers, maar deze vluchten het land nu massaal weer uit. En hun auto's? Die moeten ook ergens blijven.

Veel buitenlanders laten niet alleen veel schulden achter, ook hun heilige koe wordt respectloos aan de spreekwoordelijke boom gebonden. De politie heeft rondom het internationale vliegveld inmiddels ruim drieduizend achtergelaten auto’s gevonden. De meeste auto’s staan met de sleutels in het contact en soms is er ook een excuusbriefje. Veelal gaat het om leuk spul, zoals BMW’s, Mercedessen en Porsches. In de dashboard kastjes liggen vaak creditcards die vlak voor vertrek nog even helemaal zijn vol getrokken. Redactie-update: creditcards zijn vrouwelijk. En vrouwen gooien we pas weg als ze vol zijn, vandaar vol getrokken dus.

Veel van de expats hielden er een luxe leven op na, veelal met geleend geld. Door de economische crisis kunnen velen van hen de rente voor de leningen niet meer voldoen. In Dubai is de Islamitische wetgeving Sharia van kracht, waarbij er zelfs al gevangenisstraf staat op het uitgeven van een niet-geaccepteerde cheque. Niet voldoen aan je verplichting voor je leningen is dus geen strak plan en dus is de eerste vlucht het land uit een betere optie.

Met dank aan Stephan en Tjouwke voor de tip!41 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Dat is best….. extreem….
San Sebastiano
Wow, maar heeft Dubai geen internationale opsporingsmogelijkheden etc? Lijkt me nogal een ‘makkelijke’ manier om van alles af te komen…
is het niet : In de dashboard kastjes liggen vaak creditcards die vlak voor vertrek nog even helemaal zijn LEEG getrokken.
Reken maar op dat die mensen niet rust meer kunnen leven. Als ze opgepakt worden, komen ze zo weer terug naar Dubai.

Dit is eigenlijk enorme oplichting. Creditcard leegtrekken tot je limiet en hem dan smeren :S
Mensen, sla je slag! Leuke auto’s voor noppes!
Vaag verhaal. Expats werken vaak voor grotere bedrijven en zijn dus simpel te traceren.
een wat raar verhaaltje eigenlijk…
maar als het waar is, wie slim is: zet een handeltje op in die achtergelaten auto’s !
Dat worden dan koopjes :P.

Een creditcard maak je trouwens wel degelijk vol, niet leeg, het gaat namelijk om kredieten, een lege creditcard zou er een zijn zonder kredieten.
Dus je kan daar zomaar zeg een BMW M6 tegenkomen met sleutels en kentekenbewijzen etc. dr in? Of een 997 GT2? :o
Ik zeg joyriden!! :D
Ik zeg importeren?
Vol getrokken kaarten? Dat is fout natuurlijk!

Het moet zijn: VolgeDUWDE kaarten uiteraard!
Ik vermoed dat ik eens met een trailer ga afzakken naar daar.
Hek eromheen, bord erboven met “tjiep kars” en je bent binnen
politie heeft rondom de internationale vliegveld

Is het niet het?
quote uit de bron bij bbc:

Most of the emirate’s banks are not affiliated with British financial institutions, so those who flee do not have to worry about creditors. Their abandoned cars are eventually sold off by the banks at weekly auctions. Those recently advertised include BMWs, Porsches and Mercedes
Hoogmoed komt voor de val… kijk naar de Romeinen.
Dat grapje kon niet blijven duren. Staten als Dubai zullen eens werk moeten maken van duurzame groei in plaats van far west kapitalisme te omhelzen. Ik kan hier weinig medelijden voor voelen.
ze noemen zich ook expats, maar het zijn gewoon vrije jongens die als zelfstandigen daar iets van de rijkdom mee te pikken.
Maar ja, een expat kan ook op te grote voet leven. En dus de creditcard van de baas leegtrekken.
Hij is dan wel z’n baan kwijt en moet dus maar zien hoe hij z’n spulletjes weer naar NL krijgt.
rente ?? dat is ook strafbaar met een islamythische wetgeving ..
of is dat enkel mythisch ..

lijkt me ook .. financiele wetgeving boven alles ..
@ Lincoln.
Dé islamatische wet bestaat natuurlijk niet. Het is wat gekibbel tussen geestelijken en het verschilt nogal van land tot land. Maar er zijn inderdaad nogal wat fundamentalisten die geloven dat rente niet mag. En dan iets doms bedenken, wat op precies hetzelfde neerkomt. Die moeten wel geloven dat Allah oerdom is :D

Vreemd bericht, dit. Veel zogenaamde vrije jongens, waar veel expats in Dubai vallen in die catogorie, hebben dus gewoon geld geleend om luxe te leven. Tsjah. Ook niet erg slim.
Zoals ik al jaren roep, Dubai is een zeepbel. Het is een ontzettend saaie bestemming. Als je de foldertjes moet geloven is alles van goud, gebouwen reiken tot de hemel, de mooiste en grootste shopping malls, hotels, skibanen etc. De waarheid is: er is geen zak te doen. Winkels zijn allemaal te duur, evenals de hotels en de woningen. Tsjah verder is het een woestijn, er is echt niets. De stad draait om toerisme, maar je komt daar eigenlijk om toeristen te zien. Daarom gaan mensen na een paar jaar ook weer weg, crisis of geen crisis.
Ik wil best tegen een kleine betaling een paar bmw’s en porsche’s naar nederland halen
Witte C63 AMG tegen sloop prijs? Ik haal ‘m desnoods persoonlijk op en betaal met voetbalspelers (erg geliefd object daar daar)
@ JPM: Ik vond Dubai eigenlijk best leuk om eens gezien te hebben…
Zou er ook nog wel naar terug willen. In oktober is het klimaat er perfect!
Fuck me, snel naar daar en een leuk autotje uitkiezen :D
Superkoerier!
[quote]Dat grapje kon niet blijven duren. Staten als Dubai zullen eens werk moeten maken van duurzame groei in plaats van far west kapitalisme te omhelzen. Ik kan hier weinig medelijden voor voelen.[/quote]

Groei = kapitalisme = groei. In 2009 zal het alleen niet meer zo hard groeien als de afgelopen jaren. Maar dan nog hebben ze groei in plaats van krimp zoals in Nederland. En ze zullen er ook weer sneller bovenop komen omdat de groei daar niet zal worden tegengehouden door Roverheidsingrijpen.

En al die expats die hun geluk hebben gezocht in Dubai én nu hun schulden niet kunnen aflossen, kunnen er op rekenen dat ze worden opgespoord waar ook ter wereld en zullen dan alsnog moeten betalen. Dat betekent dat het geld wat die mensen eventueel bij ons weer gaan verdienen zullen moeten terugbetalen aan de UAE. Dat geld wordt niet hier uitgegeven maar wel daar. Je hoeft inderdaad geen medelijden met die mensen te hebben want dat is gewoon eigen verantwoordelijkheid. Net zoals dat ook in Nederland het geval is.

De verwachting is dat de markt gewoon haar werk gaat doen in Dubai, hetgeen waarschijnlijk gaat leiden tot lagere prijzen voor hotelovernachtingen en goedkopere hotels. Dat is goed voor iedereen want dan wordt een veilige en warme vakantiebestemming ook voor meer mensen betaalbaar. Daarnaast ligt Dubai nog steeds centraal op de as India-Europa en zal daar zeker nog van blijven profiteren.
“En ze zullen er ook weer sneller bovenop komen omdat de groei daar niet zal worden tegengehouden door Roverheidsingrijpen. ”

Waarbij we “ze” definiëren als de rijke tisten in Dubai, niet de gewone man of vrouw ginds.

QED
Ik zeg: ff kijken en een mooie Porsche oppikken!
@ Superkoerier!

Groei = kapitalisme = groei. Het land, waarin dit principe heilig werd verklaard en op grote schaal werd toegepast, is nog altijd de USA.
Waar zijn de zegeningen van dit stelsel nu? Waar is die groei dan nu gebleven?
Ik ben er heilig van overtuigd, dat dat land vreselijk diep door het stof zal moeten gaan, om er weer een enigszins leefbare maatschappij van te kunnen maken. Voor mijn gevoel hebben de Amerikanen “gelukkig” gekozen voor een president, die het “failliet” van het kapitalisme in de vorm, zoals het daar bestond, inziet en gepast ingrijpt.
Jammer genoeg worden wij in de rest van de wereld ook meegesleept in de gevolgen van het “zichzelf regulerend marktmechanisme”. En als onze verguisde minister van financiën, – JA! WOUTER BOS! – niet zo doortastend had opgetreden, waren Fortis, ABN-AMRO en ING nu failliet geweest. Waarom? Omdat alle Nederlandertjes dan in onwezenlijk lange rijen voor de pin-automaten hadden gestaan om hun rekening leeg te halen.
Groei = kapitalisme = groei? Wordt eindelijk eens wakker!

PS. Ik ben géén PvdA-er, SP-er, GroenLinkser, PVV-er, VVD-er en ook geen lid van groen radicalisme. Nee, ik ben een econoom, die een beetje nadenkt.
@: haha wat een lul verhaal, Woutertje is wel heel erg van zijn voetstuk gevallen nadien of niet dan meneer de econoom ;)
Kan iemand met een link voor die weekly auctions komen aub?
Lieutenant-General Dhahi Khalfan Tamim, Chief of Dubai Police, has strongly denied a rumour that many people are abandoning their cars at Dubai International Airport amid the global economic crisis.

The report was published in the Arabic electronic newspaper Elaph.com.

During an urgent press conference in Dubai, Lieutant-General Dhahi denied the report published on Thursday, which based its information on The Times of London which claimed there were 3,000 abandoned cars at Dubai International Airport.

“I swear by the Lord that Benyamin [writer of the article] lied even as he based his report on The Times article,” Lieutant-General Dhahi said at the beginning of the press conference.

The reporter contributed to spreading a rumour that many people are greedy, envious and resentful about the economic growth of Dubai, he said.

“A reporter should always verify the facts of a report. Did the reporter come back to us or request a comment and we said ‘No’ to him?! Credibility, objectivity and accountability are essential in journalism and this report lacked credibility.

“Be assured that if we had at least 50 or 25 or 15 cars abandoned at the airport, I would have told you about it. There have only been 11 cars left at the airport since January 1, 2008, which is before the global economic crisis,” he said.
@ 9000cse:
U bent geen econoom, slechts 1 van de vele die zijn meming geeft en voor waar aanneemt.

Wouter Bos heeft juist verkeerd gehandeld en hij heeft zich laten voorliegen, vooral bij het toestaan van de opsplitsing van ABN AMRO, welke was aangekondigd door Rijkman Groenink.

Een ecomoom is bijvoorbeeld Kees de Kort die elke dag ons bijpraat over de economische crisis, grappig dat ie juist het tegenovergestelde denkt.
vooruit, hoor maar voor jezelf hoe het in elkaar zit:
http://www.bnr.nl/static/jspx/play.jspx?url=http://streaming.bnr.nl/csStreamingAudio/columns/y2009/m01/d26/kort_20090126.mp3&titel=Kees%20de%20Kort
Ik gooi een vrouw pas weg als ik haar “volgespoten” heb… Maar dat is maar een detail… :D

OT; Idd. niet slim, want je staat sowieso toch ergens geregistreerd. Dus ben je te achterhalen…Maar die gasten uit Dubai kunnen ook die karretjes voor ‘zachte prijzen’ aan ons verkopen… ;)
Superkoerier!
@9000CSE: als u al econoom bent dan bent u er een van de Staatsschool. Wouter Bos is blij met zoveel naïviteit, en heeft dat ook nodig om na de volgende (vervroegde?) Tweede Slaapkamer verkiezingen voldoende stemmen te krijgen.

In de USA, net zoals in NL en grote delen van de EUSSR, is er geen sprake van een vrije markt. De markt is sterk gereguleerd en belangrijke variabelen in die markt worden beïnvloed door de Roverheid. In feite is de markt semi-gecentraliseerd, in de US iets minder dan in NL. Het gaat nu wel goed mis met die semi-gecentraliseerde markt. Het gaat mis door rentepercentages te manipuleren, een inflatoir beleid te voeren, geld te creëeren zonder dat dit voldoende gedekt is en Staatsscholing, waar jij ook het slachtoffer van bent blijkbaar.

Wat nu aan het gebeuren is, is dat al die gebakken lucht die door toedoen van de politiek, in de economie terecht is gekomen en gedurende langere tijd (20 jaar) binnen dat systeem is gehouden, er versneld toe leidt dat al dat geld verdwijnt. Is gewoon een gezonde correctie van een ongezonde situatie. Het gaat om gruwelijk veel geld en dat geld moet gewoon uit het systeem verdwijnen omdat het niet bestaat. We hebben onszelf rijker gewaand dan we eigenlijk waren. Alle pogingen die worden ondernomen om dit verschijnsel tegen te werken leidt er alleen maar toe dat deze ellende alleen maar langer gaat duren. Als het grootste deel van Nederland over een jaar of vier eindelijk eens wakker wordt en dat gaat inzien dan is alles in Dubai allang weer koek en ei. Slaap ondertussen vooral lekker verder.
@JELMER

jelmer wil jij niet zo een ontzettende onzin uit kramen over iets waar je totaal geen verstand van hebt? je kunt me ieder gewenst moment mailen om te vragen hoe het wel in elkaar zit. geloof me ik ben bereid je het tot op het puntje uit te leggen..!! mvg
@ Lappy & Superkoerier

Cornelis Johannes (Kees) de Kort is een afgestudeerd econoom van de Katholieke Hogeschool te Tilburg en uitgeroepen tot Beursgoeroe van 2008. Daartoe mijn welgemeende felicitatie!
Ik ben het echter hartstochtelijk met hem oneens, een verschijnsel, dat zich onder economen wel vaker voordoet.
Het feit, dat zijn bekendheid vele malen groter is dan de mijne, betekent echter niet, dat hij bij voorbaat gelijk heeft en ik niet. En wanneer u in twijfel trekt, dat ik al dan niet econoom ben, het zij zo. Ik zal er geen minuut minder om slapen!
Mijn opleiding heeft mij echter in het verleden nooit gehinderd aan het feit, dat ik bij twee auto-importeurs, zowel hier als in het buitenland, leidinggevende managementfuncties heb vervuld.
Daarna heb ik mijn certificaten gehaald om als gekwalificeerd beursmakelaar (broker) in het buitenland te kunnen functioneren.
Het is uw beider goede recht om mijn mening en kennis in twijfel te trekken. Maar ik blijf op basis van mijn opleidingen en ervaringen in zowel de autowereld als die van de beurs (commodities en futures) mijn eigen inzichten, gebaseerd op eigen analyses, trouw. Deze komen overigens sterk overeen met die van Prof. Heertje, wat voor u mogelijk, maar waarschijnlijk, aanleiding zal zijn het wederom met mij oneens te zijn. Het zij zo.
En maak u verder vooral geen zorgen. Mijn opvattingen zorgen vooral voor een goede en gezonde slaap. En heldere uitgeslapenheid!
Wanneer men ontslagen wordt, heeft men 1 maand tijd om een andere baan te zoeken of de boel in te pakken.
Aangezien men het visum verloopt naar precies een maand, kan men dus hier niet blijven wonen.
Ook moet men rekening houden met het feit, dat je ex-baas, de bank informeert je niet langer een inkomen hebt. Door dit gegeven bevriest de bank je rekeningen.
Zodoende kan men niks betalen ook al wil men dit.
Dubai moet hier maar vasn leren.
Een langer visa en misschien belasting heffen voor even later steun te trekken, ook al is het maar voor een paar maanden.
Dubai is een prachtig land om vakantie te vieren.
Er is van alles te doen, woestijnsafari’s , luxe malls bezoeken,
goudzouk bezoeken voor diamantkoopjes, heerlijk eten en alles
veel goedkoper dan die DURE EUROPA, waarover iemand het hier heeft, die zich daar niet kon vermaken, zielige figuur!
Inderdaad hebben ze het daar overdreven met de luxe.
Vooral toen ik bij NOS zag, dat ze een kopie vh Louvre gaan
bouwen voor 1 miljard $ US
Zoiets is WAARDELOOS in het Midden-oosten, niemand zit op te wachten, ook de toeristen niet.
Ik hoop dat ze de recessie overleven en dat de luxe hotels nog goedkoper worden, kan ik een stopover maken, bij mijn reizen naar het verre Oosten!
heb dit ook met eigen ogen gezien,
ben net terug en je gelooft gewoon je ogen niet!
hummers en alles gewoon voor oud vuil langs de straat…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).