Ferrari 250 Testa Rossa gaat recordprijs zetten?

Auteur: , 21 Reacties

Vorig jaar werd een Ferrari 250 GT SWB California Spyder verkocht voor een recordprijs van maar liefst $10.894.900. Dit record lijkt echter verbroken te worden door een Ferrari 250 Testa Rossa (TR) uit 1957.

Men hoopt meer dan 11 miljoen dollar te vangen voor deze zeer exclusieve Ferrari. Van de 250 Testa Rossa werden in 1957 en 1958 slechts 22 units gemaakt, het exemplaar dat op 17 mei wordt aangeboden heeft chassisnummer 0714TR.

LEGENDARY FERRARI ‘PONTOON-FENDER’ TESTA ROSSA EXPECTED TO BREAK WORLD AUCTION RECORD AT FERRARI LEGGENDA E PASSIONE

RM Auctions, in association with Sotheby’s, announce the most significant and desirable Ferrari to be offered on the world’s auction stage – the legendary 1957 Ferrari 250 Testa Rossa (TR). Expected to set a new world record* for a vintage motor car sold at auction, this exciting car will be offered at RM Auctions’ exclusive ‘Ferrari Leggenda e Passione’ event,
May 17, 2009 in Maranello, Italy.

LONDON, England (February 5, 2009) – RM Auctions, in association with Sotheby’s, will present one of the most historically significant and valuable Ferrari racing cars ever offered at auction, the legendary 1957 Ferrari 250 TR (chassis no. 0714TR), when the famed Ferrari Leggenda e Passione event returns to Maranello, May 17, 2009. Held during the final stretch of the famous Mille Miglia retrospective, the exclusive annual event will offer an unprecedented collection of historic Ferraris for auction.

Considered one of the most alluring, competitive and iconic of all Ferrari racing cars, the beautiful and immediately recognizable Scaglietti-designed, ‘pontoon-fender’ 250 TR was produced from 1957 to 1958 during which only 22 were constructed. The Ferrari 250 TRs entered 19 international championship races from 1958 through 1961 emerging with 10 victories and earning them legendary status among discerning collectors, as well as the honor of being one of the most desirable and competitive racing Ferraris ever built.

“This legendary 250 TR is one of the most exciting motor cars ever to be presented in auction history,” said Max Girardo, Managing Director of RM Europe.

“The Ferrari Leggenda e Passione event, now in its third year, is firmly established as the place to sell important road and race going Ferraris, and we are delighted to present this stunning 250 TR at its Maranello birthplace,” he added.

0714TR was extensively campaigned in its day with significant finishes at the world’s most important racing events and is now being offered at auction for the first time. The car is resplendent in its period race-correct black livery and red nose.

In December 1957, this car was delivered to its first owner, racing driver and future coachbuilder, Piero Drogo in Modena, Italy. Drogo debuted the car as a privateer in the celebrated 1000 km Buenos Aires in January 1958 with a respectable fourth place finish competing with such legendary drivers as Phil Hill, Peter Collins, Wolfgang von Trips and Olivier Gendebien. Following entries in the Grand Prix of Cuba and Portugal, the car was sold by American Ferrari agent Luigi Chinetti to Texas rancher and entrepreneur Alan Connell whose competitive driving skills and affluence afforded him several wins on the 1959 North American racing circuit. 0714TR continued its prowess on the track with subsequent owners and competed in its last professional race in June 1963 at the Elkhart Lake 500.

The Ferrari 250 TR has become an enduring and exceedingly valuable classic whose soaring lines and sculptural elegance give it a sense of speed even when standing still. The legendary s/n 0714TR is by far the most campaigned of the 250TR cliente series cars with a fascinating ownership and racing history, establishing its rarified place in the collector world as one of the most beautiful and valuable Ferraris ever offered in auction history.

All cars presented at the Ferrari Leggenda e Passione event will be certified by Ferrari Classiche.21 reacties

Ok, dit kan cijfermatig een nieuw record zijn, maar ondertussen is de dollar wel gedevalueerd.
dollar gaat juist omhoog, sinds vorige jaar.
tja .. als je geld ergens moet parkeren ..
lijkt me dit waardevaster en veiliger dan op elke willekeurige bank ..

en is qua massa kleiner dan 11.000.000 euro ..
en onsteelbaar ..
en statusverhogender dan diamanten ..

al met al .. geen slechte investering dus ..
FlorisFerrari
Prachtig die wagen! :D
Check dit filmpje hier onder dan even:

http://www.youtube.com/watch?v=3vTNpi8HDX0

:D
hoeveel ferrari’s nu al in de top 10?
6?
volgens mij is de hele 250 reeks zo goed als onbetaalbaar! behalve voor de gelukkigen die ineens een jackpot winnen van 25 mil….
Dit lijkt me een prima investering! Je hebt een pracht van een bak in je garage plus het feit dat de waarde alleen maar zal stijgen, mits je het goed onderhoudt.
Is dit al de crisisprijs? Anders moet er natuurlijk nog wat vanaf kunnen :)
De 250TR uit 1957 en 1958 is écht mijn persoonlijke favoriete auto. Nog mooier dan de testarossa in 1959, daarvan is de neus al iets minder spectaculair. Vond het ook jammer dat de rossa begin 2000 een conceptcar was en dat we er bijna niets van terug hebben gezien in de 599…
Een betere ontwerper
De Merc 300SLR zou moete worden verkocht, die brengt meer op (minstens 15 miljoen), en er zou ooit een MB raceauto voor 20 miljoen zijn verkocht (private sale).
11 miljoen is een boel geld, en ondanks dat dit een zeldzaam exemplaar is, vind ik hem niet mooi.
Dan liever een echte rode GTO :D
En weer een auto met een carrosserie van Scaglietti in de topregionen!

Deze auto was overigens origineel wit, toen Piero Drogo er mee racete.
De zwarte kleurstelling met rode neus stamt uit de tijd dat de auto bereden werd door de tweede eigenaar Alan Connell.
http://www.coachbuild.com/images/stories/0714TR_05.jpg
#0714TR is daarna lange tijd rood geweest en heeft pas recent deze zwart/rode paintjob terug gekregen. Het lettertype is overigens niet helemaal correct, maar dat is natuurlijk zo gefixt.
Respect !!
Vind het veel geld voor een TR in deze tijd en een niet echt tot de verbeelding sprekende historie van grote overwinningen, goede resultaten of deelnames aan legendarische races; geen Le Mans, 1000km Nürburgring etc.
Het is natuurlijk nog maar de vraag of deze auto zoveel op zal gaan brengen. Ik verwacht geen 10 miljoen… Daarentegen weten RM Auctions en Ferrari Leggenda e Passione een auto wel erg goed te hypen.

Zie de historie van deze auto op Barchetta.cc: http://www.barchetta.cc/english/all.ferraris/Detail/0714TR.250TR.htm
Dat geluid. :o :o

Ik ben echt fan van die oude V12.

11 miljoen is erg veel geld. Toch kan ik het niet ondenkbaar vinden. Eigenlijk al helemaal niet in deze “economische crisis”.
Het is natuurlijk wel een speciale 250TR (nóg specialer dan de andere 21 gebouwde exemplaren), want Piero Drogo was de eerste eigenaar en de auto heeft een uitgebreide racegeschiedenis.
Ik weet niet zoveel als Michiel weet, maar ik denk dat hij wel eens gelijk kan hebben, er wordt steeds minder en minder geboden op klassiekerveilingen.
Valt nog best mee, laatste 250 GTO is voor een bedrag rond de 25 miljoen dollar weggegaan…. zie http://www.anamera.com
Wat een fantastische auto!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).