Tata Nano is weer uitgesteld, momenteel geen planning

Auteur: , 8 Reacties

De Tata Nano is de goedkoopste auto ter wereld en in eerste instantie bedoeld voor de Indiase markt. Hij gaat daar omgerekend zo'n 1.500 euro kosten. Hoewel er zelfs al een jaar lang een Nano car-configurator beschikbaar is, is de Nano zelf nog steeds niet leverbaar.

Het zit Tata niet mee. De fabriek die ze voor de Nano aan het bouwen waren, kon niet afgebouwd worden door zeer hevige protesten van boeren. Die waren woedend omdat ze hun land voor een prikkie moesten verkopen om plaats te maken voor de fabriek. Hierdoor moest Tata uitwijken naar een nieuw stekkie. Door de vertraging was de introductie verplaatst naar het eerste kwartaal van dit jaar, maar Tata heeft aangegeven dat dit niet gaat lukken.

Tata heeft onverwacht fors verlies geleden in het derde fiscale kwartaal dat voor Tata in december eindigde. De verkoop van Tata modellen liep door de wereldwijde crisis achteruit en de productie moest in een aantal fabrieken tijdelijk stilgelegd worden. Er vielen gedwongen ontslagen en ook Jaguar waar Tata sinds halverwege vorig jaar eigenaar van is, bracht de nodige onvoorziene kosten met zich mee.

De lancering van de Nano is voorlopig even op een laag pitje gezet en Tata durft op het moment niet te zeggen tot wanneer de introductie is uitgesteld. Dus nog maar eens zien of de Nano in 2012 naar Europa komt, laat staan een Nano aangedreven op lucht. (via: automotive news)8 reacties

hmm nou ja dat doen alle merken deze tijd dus we zullen wel zien
Hopelijk komt dit ding er nooit, de extra vervuiling die dit ding met zich mee zal brengen in India zal ongeëvenaard zijn.
VonStroke begrijpt het niet helemaal.
Of India verplaatst zich op stinkernde 2-takt brommertjes of in Tuk-Tuks, of ze kopen voor weinig een van een zuinig en relatief schoon 4-takttorretje voorziene Nano.
Hij zal er ooit wel komen geduld. Deze wagen heeft gigantisch veel pontentieel. Vooral voor mensen met een bescheiden budget en die zijn met vele miljoenen.
De Wonderslof
De Nano biedt de Derde Wereld mogelijkheden om te evolueren naar een meer welvarende wereld. Ze rijden zichzelf waarschijnlijk helemaal wezenloos, maar ja, daar kan het Westen op zich weinig van zeggen (pot, ketel, zwart zien).

Het Westen (of degene die zich geroepen voelt) moet gewoon hun best doen met het ontwikkelen van (echte) alternatieven voor dode-plantjes-brandstof, en op lange termijn sijpelen die ontwikkelingen hopelijk door naar andere markten.

imo

Meer on-topic: Maar dat zal dus blijkbaar wat langer gaan duren.
ipod nano, iphone nano, tata nano?

past prima in het rijtje
alleen hoort deze “nano” niet in europa thuis.
mooi zo! houd die bende daar maar!
De Nano is zo goedkoop dat hij niet te koop is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).