Nooit meer recordfiles?

Auteur: , 12 Reacties

Door de constant dalende filedruk lijkt het erop dat we in Nederland gevrijwaard zullen blijven van extreme filedagen. Het huidige record staat op 8 februari 1999 toen er 975 kilometer file stond. En die tijden lijken nu voorgoed voorbij te zijn aldus experts.

Nou wat zullen we die dagen gaan missen. Opvallend is trouwens dat 80% van de recordfiles in de ochtendspits plaatsvond. En maar liefst 60% was op dagen dat het sneeuwde. En door global warming zal dat natuurlijk ook niet zo snel weer voorkomen. (via: telegraaf)12 reacties

Of het gaat juist wel meer voorkomen…

Wie weet…
Er staan nogal wat taalfoutjes in je artikel hoor, Robbie! ;)
-edit: check!-
Dacht ik een heel artikel te zien… ;)
Global warming is een hype om ons nog meer belasting te laten betalen.

De files met sneeuw komen door mensen die niet meer durven te rijden. Auto’s die langzamer gaan rijden dan vrachtwagens, waardoor deze afremmen en op de linkerbaan gaan rijden.

Steeds meer bedrijven zien er economisch voordeel in om mensen variabel te laten werken, waardoor de spitsfiles korter worden (maar langer duren). Thuiswerkplekken, later beginnen = later weg, etc.
Ahh de Telegraaf, altijd een sterk stukje journalisme daar. Daar kun je van op aan!
@ Oom Agent:
“Global warming is een hype om ons nog meer belasting te laten betalen.”
– extra pretbelasting
– lolbelasting
– ik heb ’n mooie autobelasting
Maar wat is nu de oorzaak daarvan? Dat is het meest interessante natuurlijk..
Ik denk zelf dat de economische crisis hier ook een steentje bijdraagt. Mensen worden ontslagen, dus minder mensen hoeven s’ochtends met hun auto de snelweg op…
The Stig's Dutch Cousin
“En door global warming zal dat natuurlijk ook niet zo snel weer voorkomen.”

Hoe snel wil je t hebben?

http://www.nu.nl/algemeen/1913698/drukkere-spits-door-sneeuwval-in-het-noordoosten.html
Is niet ook zo dat door de ‘crisis’ de transportsector het erg zwaar heeft en dat er dus minder vrachtwagens op de weg rijden, wat weer voor minder file zorgt?
@Tim: jij hebt helemaal gelijk. Vrachtwagens hebben door trage inhaal manoevres (en omgevallen vrachtwagens) een grote impact op de lengte van files. De economische teruggang is met name in de transport sector hard aangekomen. Minder vrachtwagens is m.i. de grootste reden van minder files.
Ik heb de laatste dagen niets gemerkt van minder files, of de lengte daarvan.
Sta nog steeds vast op dezelfde plaatsen, tot zelfs na half tien in de ochtend tussen meppel en Zwolle. Dus waar hebben we het over!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).