Belgische politie BMW X5’s zijn gevaar op de weg

Auteur: , 118 Reacties

Belgische politie-agenten in een BMW SUV leek ons überhaupt niet de veiligste combinatie voor de omgeving. Toch blijkt er meer aan de hand te zijn, voor de inzet als politie voertuig moest er namelijk e.e.a. worden aangepast.

Dat bleek niet helemaal op de meest geëigende manier te zijn gedaan. De problemen kwamen aan het licht toen een gloednieuwe BMW X5, het paradepaardje van de politie, een klein ongeluk had gekregen. Tijdens de reparatie bleek er wat mis te zijn met de portieren. Bij veel politieauto’s worden deze gepantserd met een kevlarplaat die bedoeld is om kogels tegen te houden. Tijdens de montage van de plaat zijn de verstevigingsbalken uit de portieren doorgezaagd en verwijderd.

Na verder onderzoek bleken niet alleen de vijf BMW X5’s dit probleem te hebben, maar ook bij de VW Transporter T5 zijn de verstevigingsbalken verwijderd. De Belgische politie heeft van die auto vele honderden exemplaren rijden. Mogelijk moeten alle portieren van de betrokken auto’s worden vervangen. Is het niet vanwege de veiligheid, dan wel omdat de autofabrikanten daar op aan zullen dringen.

Met dank aan Wannes voor de tip!118 reacties

Amai!!
Muha, als de deur eruit valt dan heb je niet veel aan de kevlar :P
Ik vind het erg om te zeggen, maar ik had niet vreemd opgekeken als het woord Belgische in deze tekst Nederlandse zou zijn. In België is het bij de politie dus al net zo erg gesteld als hier.

Jammer.
Elke Suzuki Alto rijdt zo door de deur naar binnen, maar kogels komen er niet doorheen hoor!!
Lol @ SPK
en dit weer met belastinggeld…. smijt het maar buiten.
het is voor ons echt niet gevaarlijker geworden op de weg.
als agent loop je nu alleen meer risico om in het harnas te sterven.

wel erg vervelend voor ze.
Hoeveel lampen passen er bovenop je X5? Of zijn het bloempotjes?
@ Markus:
dat is een platliggend signalisatiebord.
Allemaal goed en wel maar er zijn nog nooit agenten gewond geraakt
Trouwens die ‘bloempotjes’ is zo’n bord dat omhoog gaat en gebruikt wordt bij files om wegversmallingen en dergelijke aan te geven
Dure borden dan, als dat op zo’n BMW moet.
Bmw Tuning Guide
Dit is één van de gevaarlijke gevolgen van coruptie
Ik wist zelfs niet dat we ze hadden.
OMFG… En dan vragen ze zich af waarom we grappen maken over het iq van de gemiddelde belg…
The_Don_Cartagena
@ MDA sorry maar het gemiddelde nederlandse IQ gehalte ligt toch zeker niet hoger dan dat van de belg
Het zal wel aan mij liggen, maar waarom wordt er geen gebruik gemaakt van de X5 security?
Only in Belgium! :D
Volvo_440_turbo
Hier in de stad waar ik woon rijden ze met een X3 betaald met onze boetes, de politieagenten doen niet liever dan er mee showen. Ik hoor zelfs agenten op onze Kung Fu training hierover klagen….

Erg hoor, als je het mij vraagt kan dit geld veel beter besteed worden aan verkeersveiligheid en betere wegen…

Als ze toch een 4 x 4 nodig hebben die wat bij prijs is en degelijk, ga dan bij Subaru shoppen of zo, ipv zo met ONS geld te smijten…

Geen medelijden met de beleidsmensen!!!

Die verwijderde balken is het zoveelste voorbeeld dat België, het land waar ik woon, corrupt is en een schandvlek voor deze aardkloot…
Een tijd terug verschoot ik me een ongeluk toen ik zo’n X5 in politie-tenue zag voorbijrijden. Was wel een ‘gewone’ blauwe, geen speciaal uitgeruste ‘oranje’.

Niet te schatten dat ze zoveel geld spenderen aan een auto. Kan beter & goedkoper!
Bwahaha!! :lol: Typisch ons! :mrgreen: Maar hij ziet er wel intimiderend uit hé! ;) Nu weet ik weer eens iets gezegd tegen de pliesie! Zag overigens in het nieuws eens zo’n politie-X5 staan, sjezus wat OVERBODIG!! Er rijden in Antwerpen C3’tjes rond maar er moest weer zo’n monster bij hoor! :roll: In België zijn de politie-auto’s qua model ook altijd saaier en lelijker dan in Nederland. Het opschrift vind ik dan wel weer mooier. Maar wanneer komen de Targa’s terug?!! Dàt waren nog eens auto’s, dat waren nog eens tijden!
die balken zitten er niet voor niks :lol:
bedrijf verantwoordelijke voor de ombouw is gelegen in Nederland…
Een V70 is heus niet zoveel goedkoper dan een X5, en daar heeft nooit iemand moeilijk over gedaan. Bovendien heb je in een X5 een beter overzicht, en dat is voor een snelwegpatrouille best handig. Want dat is waar we het hier over hebben: auto’s voor de Belgische wegpolitie. Anders stond die lichtreclame er niet bovenop. Tenzij ze dit bij jullie ook in de dorpskom gebruiken? En je hebt echt wel een behoorlijke daklengte nodig om die signalisatie te monteren. En verder over de prijs: motor tunen, tank aanpassen, bodemplaten, yokohama’s er onder, andere vering, pantserplaten, een shitload aan electronica waaronder camera’s, schermen, radio etc., eerste-hulp-kit enzovoort: de originele prijs van het voertuig zelf is maar een deel van het verhaal. Het prijsverschil met een vergelijkbaar voertuig weegt dus relatief minder door. Zeker als je weet dat er genoeg snullen in BMW SUV’s zijn die de snelweg als een stuk van Francorchamp interpreteren. Gezien hun hoge zit zou ik als smurf ook graag even hoog zitten. Je wilt uiteindelijk toch (tot een bepaald niveau) met gelijke wapens strijden. Als ze nu met een X3 of een X6 zouden rondkarren, tja, dan zijn het echt wel poseurs. Maar met een X5 is niks mis. Ten laatste: we hebben het over vijf (5!) stuks. Dat is peanuts. Stop dus met zeuren over de prijs. Het gamma personenwagens gaat bij Nonkel Polies van de C3 tot de A8. De X5 schiet daar echt niet bovenuit. Een overzicht vind je op http://www.polfed-fedpol.be/org/org_newdgs_dgm_mid_nl.php En neen, ik werk niet bij de flikken en heb er ook geen kennissen of familie. Maar zelfs op autoblog mag er af en toe wat genuanceerd worden.
Ik dacht wel dat ze de kosten gingen verhalen op de constructeur die de bewapening geplaatst heeft …
Goed, de gal is er uit, kan ik terug naar iets wat me al langer bezighoudt :)

De meeste politie-auto’s hebben (relatief gezien) kleine velgen, en zelfs regelmatig staal in plaats van lichtmetaal, maar lijken daarentegen redelijk dure banden te hebben. Ik meen me van een geparkeerde V70 toch te herinneren dat er yokohama’s onder zaten. Nu kan ik me niet voorstellen dat ze dat gedaan hebben om het weggedrag te verslechteren. Nochtans zijn veel autofanaten van mening dat je met grotere velgen (minder rubber tussen velg en wegdek) nauwkeuriger kan rijden. Blijkbaar denkt de politie daar anders over. Wat is precies de waarheid hierover? Misschien eens iets voor een technische column?
De politie wou gewoon nieuwe signaleeringsborden, maar die x5 die er onder zat moest er dan ook bij gekocht worden zeker :P,
en wat voor een harrie ben je als je dat kevlar aan het plaatsen bent en je haald zo’n verstevegingsbalk weg, iedereen snapt toch dat die daar niet voor de sier zit : |
anus-praetenaturalis
@ The_Don_Cartagena: wat dat betreft zal ik je moeten teleurstellen. Europees is vastgesteld dat het Nederlandse gemiddelde IQ het hoogste gemiddelde van Europa is: 107. Het Belgische gemiddelde is 99, ferm lager dus. ;)
@anus-praetenaturalis : Laat ons het er gewoon op houden dat iq hier niets mee te maken heeft. Eerder corruptie. Ze konden hun kevlar platen niet goed steken dus om ze toch snel der in te steken hebben ze gewoon de verstevigingsbalken eruit geslepen. Dan moeten normaal die dingen er wel terug fatsoenlijk ingelast worden. De winstmarge zou dan kleiner worden dus waarom moeite doen? Niemand ziet dat.
Conclusie: de belgische staat is genaaid door een stel gangster. Ik hoop dat die nu de herstellingen moeten betalen en weer niet wij de arme belastingbetaler.
Trouwens bij ons in Kalmthout/Essen/Wuustwezel zijn ze helemaal weg van de volvo v70 d5. Daar hebben ze er al 2 van gekocht binnen het jaar. Voor de rest wat astra’s, smarts en octavia breaks
@anus-praetenaturalis
kom kom, geef ons eens een eerlijke kans en tel de walen niet mee, eens zien waar we dan komen :D
Een betere ontwerper
De belgmoppen liggen weer klaar.
@ Bara

Dat is omdat lichtmetalen velgen sneller beschadigd raken bij dan kleine stalen velgen. Zeker als je regelmatig een stoeprand meepakt. Dat is ook waarom veel bestelbusjes van zulke wielen hebben.
@hanico
Bestelbusjes hebben volgens mij stalen velgen omdat lichtmetalen velgen de zware lading niet kunnen hebben
@Hanico: lijkt me plausibel. Maar: sommige voertuigen hebben wél lichtmetalen velgen, maar geen extreme bandenmaat. Zelfde reden, of is er iets anders?
@ anus-praetenaturalis: dat is alleen maar omdat in de nieuwe IQ-tests ook rekening gehouden wordt met het “uit je woorden geraken”. Ook wel bekend als “assertiviteit”. Maar in essentie gewoon terug te brengen tot “het hebben en uiten van een mening is belangrijker dan de mening zelf”. Kortweg: de “grote bek”. Natuurlijk dat de Nederlanders daar goed in scoren. ;)
Al het gezever hier over corruptie…
Typisch pubers die er niets van snappen. Bij een fout worden immers alle extra kosten verhaald op de constructeur of op diegene die de aanpassingen heeft uitgevoert, dus de desbetreffende overheden gaan niets verlies hebben.

Dank u!
Greetzzz,

JMC
@ anus-preanaturalis:

Als je eens wat beter zou zoeken, dan zou je vinden dat Belgen een gemiddeld IQ van 100 heeft, waarmee België strandt op plaats 12 over heel de wereld gezien. De gemiddelde Nederlander heeft een IQ van 102. En te horen aan jou draai jij daar ongeveer rond. Maar wat je niet beseft, is dat IQ’s (en nog veel andere dingen) statistisch normaal verdeeld zijn, maw. ze verlopen volgens de Gausscurve. Een gemiddelde zal altijd gaan naar waar de populatie het hoogst is. Echter kan het ook dat bijna alle waarden naar waarde x gaan, maar dat er daarna bijna geen waarden meer zijn. Dan zal je gemiddelde x benaderen.
Concreet betekent dat: een statistisch verschil van 2 is verwaarloosbaar en het is dus statisch onverantwoord om te stellen dat Belgen ‘dommer’ zijn dan Nederlanders. Het zou overigens goed kunnen dat de slimste Nederlander maar een IQ heeft van bv 125, terwijl de slimste Belg 145 is ofzo. Wat zou bewijzen dat Belgen toch wel slimmer zijn. Overigens is dit allemaal gebaseerd op een steekproef. Zo zou het kunnen dat de Nederlanders allemaal mensen zijn die verder gestudeerd hebben, terwijl er bij de Belgen mensen tussen kunnen zitten die maar tot hun 14 naar school zijn geweest etc.
Dus er is geen bewijs dat Belgen ‘dommer’ zijn dan Nederlanders ;)

Het zou ook kunnen dat ze die proeven hebben afgenomen bij de Belgische politie, die zouden waarschijnlijk een gemiddelde van 80 hebben ofzo :D

Note: Het ‘domste’ land ter wereld zou Equatoriaal-Guinea moeten zijn: het gemiddelde IQ is daar 59, maar dat terzijde. Overigens was de meest recente IQ-meting van Nederland met volwassenen slechts 99, ook ferm lager dus. De data waarop jij je baseerde waren waardes van 1950 (!), waarbij een kleine steekproef met 333 mensen gedaan werd, daarbij was er inderdaad een gemiddelde van 107. In 1984 werd er overigens opnieuw getest met 403
2 mensen en daar was het dus maar 99 meer. Er is nog eens getest in 1992 en toen was het 101, maar dat was een test bij 6 tot 12 jarigen, dus dat telt niet echt. De Belgen dan: in 1950(!) werd er een test gedaan met 920 volwassenen, waarbij gemiddeld 103 werd gescoord. Maar zulke oude waarden tellen niet voor mij. De recentste meting was in 1979, waarbij uit 247 mensen een gemiddelde werd behaald van 101, wat meer is dan de Nederlanders. Door het Flynn-effect zou dit IQ ook meer moeten gestegen zijn dan de waarde uit 1992 van Nederland, waardoor de Nederlanders een nog grotere achterstand haalden.

Terug aan Nederland :D
Snugger is anders!
Maar ze kunnen toch gewoon een lekkere claim neerleggen bij het bedrijf die het heeft ingebouwd??
Hoeft geen belastingcentjes te kosten volgens mij…
@ Vla: die Targa’s zijn, gezien alle uitrusting die aanwezig moet zijn in ’n gemiddelde surveillance-wagen, niet practisch meer… Cayenne misschien… :wink:
Moest je dus ooit een patrouille moeten uitschakelen… NIET schieten, gewoon hard met je fiets in de flank knallen !!! :P
tlijkt wel alsof ie op op zijn dak een gehele collectie aan rocketlaunchers/rocket pods heeft

idd een gevaar dus :P
lichtmetaal is een optische verwijzing naar de racerij,
‘lichtmetaal = licht’ is de theorie, dat klopt voor de echte race-velgen, niet voor die rare gietsels waar wij mee rijden (al dan niet met nep-inbus-boutjes om het er nog technischer uit te laten zien), die zijn meestal zwaarder dan de stalen variant.

De betere controle met platter rubber wordt volgens mij volledig teniet gedaan door de neiging om bij grotere velgen ook bredere banden toe te passen. Bij brede banden luistert de sporing zeer nauw, anders heb je een dweil van een auto. Elk stoepje kan deze afstelling weer teniet doen.
Of dit helemaal verenigbaar is met politiewerk???

Hoewel, met een auto waarbij elementaire veiligheidsmaatregelen er uit gehaald zijn, zou ik heeel voorzichtig rijden.
@ Scorso: bij voorbaat gefeliciteerd! Als je een IQ-discussie aangaat en dat doet op een site als AB.nl, heb je bij voorbaat gewonnen…

:D
@ chairman: thanks, daar kan ik al wat meer mee. ‘k wist niet dat de sporing zo gevoelig lag bij bredere banden.
overdrijven is ook een vak..

tja.. t blijven belgen ;)

gr. japp
Daar moet je nogal achterlijk voor zijn zeg! Steunbalken gaan weghalen! Hoe amateuristisch kan je het maken!

En wat die X5 betreft: dat argument van de hogere zit kan ik wel begrijpen hoor. ’t Is ook een wagen die zich goed houdt op hogere snelheden, maar het blijft toch een érg duur ding. En dan maakt het mij niet uit of er nu 5 of 500 stuks van gekocht werden. De overheid moet geen dure auto’s rijden. Ik heb ook al eens een politie-Alfa 156 gezien. Niet dat dat zo’n dure auto is, maar het kan goedkoper.
@ Marcus: Bloempotjes hahaha, ik dacht precies hetzelfde, hahaha hoe grappig.
hele lichtshow op het dak.

of is dat om ufo’s aan te houden :P
En zoiets word door een erkend bedrijf ingebouwd?
Wat bezielt een bedrijf om verstevigingsbalken weg te zagen? Drie (?) mogelijkheden: Onwetendheid, lijkt me sterk, een aanslag op de politie, lijkt me sterk, economische motieven, plausibel. Het is goedkoper om ze weg te halen en de platen erin te zetten, dan de platen er omheen vouwen (of zoiets). Of het was goedkoper om ze niet terug te zetten, er geen rekening mee houdend dat het wel eens ontdekt zou kunnen worden. Dit was dan weer niet bijster slim… Maar goed, met de intelligentie van Belgen heeft dit niets te maken.

@ Scorso; Ik vind het zo zonde als je al die moeite van het opzoeken van cijfertjes voor niets hebt gedaan, dus: Goed zo! ;)
Als alle omhooggevallen managertjes ook hun vette bakken inleveren, dan moet de politie dat ook doen. Voorlopig zie ik dat echter nog niet gebeuren. Ga trouwens maar eens aan de lokale politie vragen waarmee zij rondrijden. Want laten we wel wezen, het gaat hier om auto’s van de federale politie. De lokale die rijden rond in versleten corsa’tjes, waar ge amper een arrestant in krijgt.

Wel een erg verhaal, trouwens. Ik zou de firma de fouten laten rechtzetten en er vervolgens niet te snel meer zaken mee doen…
@ Emile
Dat ze die dan maar houden! :shock:

En mensen, laat ik jullie eens iets duidelijk maken. Lang, lang geleden, toen de mens nog geen thermonucleaire wapens of cosmetische complexen had, ging het oervolk gebieden bezetten. Ze wisten allemaal dat ze gelijkwaardig waren want er is namelijk niets anders dat zegt dat het ene wezen meer waard was dan de ander. Logisch toch? Uiteindelijk vestigden de stammen zich op verscheidene plekken, ze begonnen boeren te worden ipv voedselverzamelaars. Na een hele poos waren ze zich bewust van één en ander, en begonnen ze lijntjes te trekken, om hun gebied heen. Om die lijntjes werden oorlogen gevoerd en zuiveringen gepleegd en wapens ontwikkeld en er bestonden vetes, maar de aarde eronder is altijd dezelfde gebleven, en de mensen erboven zijn ook dezelfde. Nu ga je mij vertellen dat omdat iemand over een bepaalde lijn woont en daarom dommer is, of dat een bepaalde cultuur minder waard is dan de andere? Dan, meneer, bent u een idioot.
Maar Belgenmoppen kunnen best grappig zijn, het is dan ook een onderdeel van het concept ‘Humor’. Sommige moppen zijn dan natuurlijk weer gewoon slecht.
(aannemende dat dit zo weer de discussie was hiero)
Typisch in België, er klopt wel meer niet…

Waar ik woon, in Herk-de-Stad (in België), rijdt de politie ook rond met een X5, vorig model, en niet zonder opties. Het enige wat ze ermee doen is arme fietstertjes, op weg naar school, van hun fiets plukken, als ze zonder handen of dergelijke rijden, en de staatskas verder spijzen door te flitsen. Kunnen ze beter een Volkswagenbusje voor kopen…
@ Citrofiel

Cijfertjes opzoeken is mijn hobby :D
Nee, heeft zo’n 5 minuten geduurd ofzo…
En waarom geen IQ-discussie op AB.nl?? Ik hou van discussies met Nederlanders… Ze kunnen het gewoon nooit halen :evil:
Hier in Belgie kennen ze er wat van : gepantserde A8, Touaregs, G-klasses, 5-series. Wanneer komt de Cayenne, of Q7, X6 kan ook nog interessant zijn. Als er maar genoeg co2 uitkomt… En dan worden die dingen ook nog eens serieus verzwaard door allerhande uitrusting, computers en lichtgevende pijlen enzo… Ik denk dat ze bij een ongeval sowieso weinig kans hebben, balkjes of niet. T zal mij n zorg wezen, een smurfenkar meer of minder. Ze betalen al die speeltjes natuurlijk met het geïnde boetegeld.
Nog even en er kan een misschien wel een Gallardo af, zoals in Italië
Moehahaha, call me a fool omdat ik niet weet dat er zo’n bord op die X5 ligt, maar ik werk niet bij een bedrijf dat de verstevigingsbalken eruit zaagt. Dat is pas dom.

En dan nog iets, waarom staat er “Police” op een Belgische auto? Denken ze dat een buitenlander niet ziet dat het politiewagen is?
@Markus
Police is Frans.
Wie heeft er nu het hoogste IQ?
ach man .. blijft alsnog een heel veilig beroep ..
raar genoeg heb ik deze bakken nog nooit zien rijden
+ als je de parking van de politie zou zien zou je je afvragen waarom er zoveel wagens stilstaan …
de oker kleur heeft aan dat het over federale polita gaat de lichtblauwe streep is lokale politie
Scorso schitterende reactie !

en idd,zonder “de Walen” zouden we gemiddeld de rijkste,slimste,welvarendste staat van Europa zijn…
Das waar én zeker diegene die het meest werken ook :D
Behalve dan mss die Oostblokkers, maar die schilderen in het zwart aan mijn plafond… Dus dat telt niet :D
schieten op die flikken !
Volvo_440_turbo
off topic:

Toen ik eens in Nederland logeerde was een vriendje van een meid die we daar kende met onze tongval aan het ‘lachen’. Tja, soms komen we mss wat boers over met ons dialect. Tot ik hem vroeg, wat doe je van werk ventje?
Zijn antwoord:
Ik werk in een bank, kaartjes op volgorde steken, ik ben gestopt met school. Toen ik hem vertelde dat ik lesgever ben en mijn maat bouwkundig ingenieur was de arrogante smile van zijn gezicht wel snel weg, lol!

Trouwens, zo kwam ik eens twee knappe Belgische studentes tegen in Leiden, vroeg hen waarom ze niet in België studeerden. Vertelden ze me dat het in Nederland makkelijker is om te slagen…

Anyway, niks tegen Nederlanders, ze zijn minder gesloten, ze hebben betere sporters, lekkere broodjes kroket, leuke naakstranden, mooiere meiden enzovoorts…
@Volvo_440_Turbo

Hehe, ingenieurs Bouwkunde aan de top! :D Niets tegen leraars trouwens he :D

En over die tongval moet ik altijd eens goed lachen… Het Nederlands is iets wat niet bestaat: je spreekt immers West-Vlaams, Limburgs, Hollands, Antwerps… Nederlands bestaat niet. Er is dan ook geen enkele Nederlander die Nederlands spreekt. Net als er geen enkele Vlaming is trouwens. Nee, lachen met een ander zijn tongval is gewoon lachen met zijn dialect en daar is niets mis mee toch? ;)
@Volvo_440_turbo:

Hehe Ingenieurs Bouwkunde aan de top :D Niets tegen leraars trouwens hoor ;)

En over dat eeuwige gelul over wie er nu het deftigst Nederlands spreekt en dat lachen met onze tongval enzo…

Punt 1

Wij winnen al jaren taalquizzen van 10 voor taal tot en met Groot Nederlands Dictee. Ik geloof dat er nog maar 5 Nederlanders ofzo dat ooit gewonnen hebben..

Punt 2

Nederlands bestaat eigenlijk niet. Ik leg uit: Iedereen hier spreekt West-Vlaams, Limburgs, Antwerps, Hollands… Dus als je daarmee lacht, dan lach je gewoon met een dialect. En een dialect, daar is toch niets grappig aan? Dat is gewoon cultuur. Daarom wil ik al jaren dat de officiële landstaal van België het Vlaams wordt en niet het Nederlands, maar goed wie ben ik hé :lol:
f*ck al mijn posts komen weer eens niet door… Mijn excuses dus als er hier straks 33 posts komen te staan :|
Zie je nu wel :s
Geweldige site (vooral de video’s van autotests zijn goed), maar is iets meer zorgvuldigheid te veel gevraagd? Ook dit stukje wemelt weer van de fouten:

politie voertuig > politievoertuig
wegens dat > omdat
wordt deze > worden deze (portieren)
bleek niet alleen de vijf BMW X5’s > bleken niet alleen de vijf BMW X5’s
mogelijk moet alle portieren > mogelijk moeten alle portieren
verstevingsbalken > verstevigingsbalken
@ de vlaeminck
“Nu ga je mij vertellen dat omdat iemand over een bepaalde lijn woont en daarom dommer is”
die lijntjes meneer dat zijn grenzen, en aangezien jij in een ander land woont als mij is het onderwijs dat jullie krijgen niet hetzelfde als het onderwijs dat hier wordt gegeven.
en ja onderwijs stimuleert de intelligentie
@ Scorso
Maar humor is voor iedereen iets anders! ;) Zo kan ik, een West-Vlaming (niet zo’n ‘pure’), perfect tranen met tuiten lachen om Alex Agnew! “Haal die aardappel uit je mond man!” :lol:
@ Zicmu
Ooit al een IQ-test afgenomen, mijn beste? Er zitten ook veel inzichtsvragen bij. De kennis die ze vragen, is zo basis dat elk land ze wel in hun leerplan heeft. Welk land is trouwens inferieur volgens jou?
Volvo_440_turbo
@ scorso

Ik schreef ‘lachen’ ik bedoelde hiermee dat hij , om het plat te zeggen,dat hij met onze smoel was aan’t lachen… Je kon duidelijk van zijn gezicht aflezen van: die domme belgjes…

Anyway, ik heb eens dat dictee meegedaan, voor de fun, geen enkele fout geschreven. Ok, hier schrijf ik soms wel foutjes omdat ik te snel wil zijn…

Ben jij misschien een bouwkundig ingenieur? Ik ken er wel wat, meestal wel slimme bollekes…

Btw, zelf ben ik leraar middelbaar, soms gevraagd als gastdocent zoals VDAB en zo, binnenkort ga ik wat lessen geven aan een hogeschool.
ik heb nog nooit een iq test afgenomen en ben ook niet van plan om da te doen, ik twijfel niet aan mezelf en weet van mezelf dat ik een gezond verstand heb en dat is het belangrijkste. Verder blijf ik ervan overtuigd dat over het algemeen intelligentie wordt gestimuleert door het onderwijs ongeacht de inzichtsvragen. kijk maar naar spanjaarden, de domste mensen da ik ooit heb tegengekomen!!! en hoe komt dat, juist ja hun onderwijs trekt op gene kloot.
de domste mensen da ik ooit heb tegengekomen!!!

Heb je ergens familie in Spanje wonen ofzo? ;)
@ Zicmu
Dan vraag ik je even om mij te profileren, geheel naar jouw systeem van landen-personen.
ja ik heb familie in spanje wonen, en veel familie. en hun onderwijs trekt op niks, ze hebben het zelf toegegeven want ze wonen nu hier in belgië en ze voelen wel degelijk het verschil
@ de vlaeminck spreek nederlands aub
@ Zicmu

Ik geloof toch dat de vlaeminck een stuk intelligenter is dan jij! En hij is een Belg. Het maakt helemaal niet uit waar je vandaan komt, alleen sommige mensen staan altijd paraat met hun subjectieve dubieuze meningen.
@ Zicmu
Mij profileren, naar jouw systeem. Als je zo zeker bent van jezelf, lukt je dat toch? Vertel gewoon wie je denkt dat ik ben, wat ik doe, wat mijn toekomst zal zijn…
waar heb je mij zien zegge da ik intelligenter ben dan de vlaeminck?
het enigste wa ik heb gezegd is da intelligentie wordt gestimuleerd door onderwijs, en ik ben zelf ook van België “slimmerik”
en het is mijn mening niet maar die van mijn familie
in your face
@ Zicmu
Één ding: je leeftijd graag.
Volvo_440_turbo
Ach, probeer het wat filosofisch op te nemen zoals ik het doe…

Jullie Nederlanders krijgen zaken gewoon beter, sneller en correcter geregeld.
Vergeleken hiermee is heel ons Belgisch systeem sloom, mede te danken aan onze drie ‘landen’ Vlaamderen, Wallonië en Brussel.

En wie de slimste is? Dat zal mij een zorg wezen, ik kan het alleen niet af dat mensen met elkander lachen omdat ze bijv. beetje anders zijn. In ieder mens zit iets slims en iets doms, in een Belg én in een Nederlander…
Volvo_440_turbo
ps, Vlaanderen met een N ;)

Btw, Zicmu is tussen de 14 en de 18, wedden? Niks persoonlijks Zicmu want in jou woorden schuilt wel waarheid…
ik ben er 22 en daarmé sluit ik af
prettige avond verder
Smaken verschillen, systemen verschillen, mensen verschillen..
Maar we zijn allemaal GELIJKWAARDIG.
Godverdomme.
@ Zicmu

Maakt niet uit vanwaar je bent maar je moet duidelijk terug naar school.
haha, de tijd is weer aangebroken dat een paar gefrustreerde hollanders zich afreageren omdat ze in het verkeerde land wonen, hoe onveilig het ook mag wezen volgens autoblog…

Daarentegen zou Wouter wel eens een paar Nederlandse lessen mogen komen volgen bij ons in België want naast de talrijke fouten die Peter Madema reeds vermeldde zijn er nog te vinden zoals in de eerste zin:

Belgische politie-agenten in een BMW SUV leek ons überhaupt niet de veiligste combinatie voor de omgeving
LEEK > LEKEN ! enzoverder
Belgen zijn niet dommer dan Nederlanders, het zijn mensen die bij de politie gaan werken die dommer zijn dan anderen. Dergelijk nieuws verbaast mij echt niets, Ik vraag me eigelijk af als ganse dagen niets doen, mensen discrimineren op grond van huidskleur en iemand die 10km/uur te rap rijd superboetes geven zo een lonend beroep is…

And to finish with a joke! Vlaamse politie op z’n best
http://www.youtube.com/watch?v=dji9ql0DqsI
Volvo_440_turbo
@ Six tray, da’s wel waar, ik ken mensen die bij de politie zijn gegaan, simpelweg omdat ze voor niets anders meer goed waren, en dit is nog zeer recent trouwens…
In de stad waar ik woon, kan je de goede politieagenten maar op 1 hand tellen, velen ervan zijn macho’s die zich willen laten gelden.

Uit recentelijk onderzoek blijkt wel dat veel jongeren zich bij de politie aanbieden omdat ze het een sociaal beroep vinden, er is dus nog hoop!!!
Voor ’t geld van zo’n BMW kunnen ze al bijna een Nissan GTR kopen…
Is toch iets cooler als politiewagen…
sinds wanneer heeft ‘normale’ politie gepantserde auto’s?:S
@ six trey

lol, dat zo’n flik dat durft voor een camera. Daar moet je pas lef voor hebben… of toch een stuk minder intelligent zijn als gemiddeld.
@Zimcu
Willen we wél vriendelijk blijven aub? Belg, Spanjaard, Nederlander of Nieuw-Guinees, het is mij allemaal gelijk. Hier zijn er nog altijd enkele huisregels… Misschien eens lezen? Trouwens, op basis van wat je schrijft, klink je als de gemiddelde 15-jarige puber, ook al ben je dan (of denk je dat toch) 22 jaar, door al je typfouten, puberaal gedrag en kinderachtige houding kom je niet echt oud over. Misschien iets om aan te werken? Dan gaan we misschien geloven dat je er 22 bent…

@ Vla

Ik plooi mezelf meestal dubbel met Alex Agnew dus… Ook Nederlandse comedy-artiesten die lachen met Belgen kan ik goed verdragen hoor. Denk ik niet dat ik een hekel heb aan Nederlanders hé, verre van. Ik vind de discussie Vlaanderen-Nederland gewoon enorm boeiend. Zo vind ik persoonlijk dat iedereen die mijn uitgebreid verhaaltje persoonlijk opvatte (Sorry Zimcu) niet echt getuigen van enorme intelligentie. Het was een pure objectieve tekst, waarbij het besluit getrokken kon worden dat nog een Belg, nog een Nederlander slimmer is dan een ander. Het is wel iets anders als je buiten de Westerse wereld kijkt.

@Volvo
Ik ben nog Bouwkundig Ingenieur verder aan het leren (laatste jaar), maar goed.
Ik vrees dat je me trouwens verkeerd verstaan hebt. :confused:
Ik wist wel wat je bedoelde, maar ze lachen altijd met ‘die domme Belgen’, net als er gelachen wordt met ‘die domme Nederlanders’. Dat is gewoon onzin en enorm kinderachtig naar mijn mening. Vertel dan eens goede moppen, want geef toe het zijn altijd de domste moppen eerst, zowel van de Belgische kant als van de Nederlandse kant.
En als je zegt dat de meeste ingenieurs slimme bollekes zijn, dat beschouw ik dan ten eerste als een compliment (bedankt dus :D) en ten tweede: ik denk dat het maar logisch is zeker?! Je kan toch niet verwachten dat de eerste beste een goede brug en/of autosnelweg kan bouwen, niet? :D Trouwens welke lessen geef je? Op het eerste gedacht zou ik zeggen Nederlands of een andere taal, aangezien je aan het Groot Ned. Dictee meegedaan hebt, maar daar je ook als gastdocent moet optreden bij de VDAB klopt dat dan ook weer niet, dus ik geraak er niet aan uit. Help! :D

@Wouter
Een GT-R bestond nog niet toen ze die X5’s aankochten vrees ik én ik denk ook niet dat de ‘domme’ Belgen dat zo zouden appreciëren. Een BMW-jeep kan er nog net door voor de gemiddelde niet-autokenner, maar een sportwagen is toch net weer iets té, zeker als je weet dat er in België bijna géén achtervolging worden gedaan. Als je niet stopt wanneer de zwaailichten aanstaan, krijg je direct een veel grotere boete…
@Zimcu
Willen we wél vriendelijk blijven aub? Belg, Spanjaard, Nederlander of Nieuw-Guinees, het is mij allemaal gelijk. Hier zijn er nog altijd enkele huisregels… Misschien eens lezen? Trouwens, op basis van wat je schrijft, klink je als de gemiddelde 15-jarige puber, ook al ben je dan (of denk je dat toch) 22 jaar, door al je typfouten, puberaal gedrag en kinderachtige houding kom je niet echt oud over. Misschien iets om aan te werken? Dan gaan we misschien geloven dat je er 22 bent…

@ Vla

Ik plooi mezelf meestal dubbel met Alex Agnew dus… Ook Nederlandse comedy-artiesten die lachen met Belgen kan ik goed verdragen hoor. Denk ik niet dat ik een hekel heb aan Nederlanders hé, verre van. Ik vind de discussie Vlaanderen-Nederland gewoon enorm boeiend. Zo vind ik persoonlijk dat iedereen die mijn uitgebreid verhaaltje persoonlijk opvatte (Sorry Zimcu) niet echt getuigen van enorme intelligentie. Het was een pure objectieve tekst, waarbij het besluit getrokken kon worden dat nog een Belg, nog een Nederlander slimmer is dan een ander. Het is wel iets anders als je buiten de Westerse wereld kijkt.

@Volvo
Ik ben nog Bouwkundig Ingenieur verder aan het leren (laatste jaar), maar goed.
Ik vrees dat je me trouwens verkeerd verstaan hebt. :confused:
Ik wist wel wat je bedoelde, maar ze lachen altijd met ‘die domme Belgen’, net als er gelachen wordt met ‘die domme Nederlanders’. Dat is gewoon onzin en enorm kinderachtig naar mijn mening. Vertel dan eens goede moppen, want geef toe het zijn altijd de domste moppen eerst, zowel van de Belgische kant als van de Nederlandse kant.
En als je zegt dat de meeste ingenieurs slimme bollekes zijn, dat beschouw ik dan ten eerste als een compliment (bedankt dus :D) en ten tweede: ik denk dat het maar logisch is zeker?! Je kan toch niet verwachten dat de eerste beste een goede brug en/of autosnelweg kan bouwen, niet? :D Trouwens welke lessen geef je? Op het eerste gedacht zou ik zeggen Nederlands of een andere taal, aangezien je aan het Groot Ned. Dictee meegedaan hebt, maar daar je ook als gastdocent moet optreden bij de VDAB klopt dat dan ook weer niet, dus ik geraak er niet aan uit. Help! :D

@Wouter
Een GT-R bestond nog niet toen ze die X5’s aankochten vrees ik én ik denk ook niet dat de ‘domme’ Belgen dat zo zouden appreciëren. Een BMW-jeep kan er nog net door voor de gemiddelde niet-autokenner, maar een sportwagen is toch net weer iets té, zeker als je weet dat er in België bijna géén achtervolging worden gedaan. Als je niet stopt wanneer de zwaailichten aanstaan, krijg je direct een veel grotere boete…
Uhm… Admin… Sorry.
Computer doet wat raar vandaag.
Oke… Zo kom ik wel aan veel posts. Maar ik zie net dat ik enkele belachelijke schrijffouten heb gemaakt. (Misschien wel omdat het al zo vroeg is…)

1
Denk ik niet dat ik
==>Denk niet dat ik

2
kon worden dat nog een Belg, nog een Nederlander slimmer is
==>kon worden dat noch een Belg, noch een Nederlander slimmer is

3
Als je niet stopt wanneer de zwaailichten aanstaan, krijg je direct een veel grotere boete…
==>Als je niet stopt wanneer de sirene & zwaailichten aanstaan, krijg je direct een veel grotere boete…
Is er dan niemand (Belg of Nederlander) die er bij stilstaat dat de politie die auto’s niet zelf uitrust met kevlar en zij dus niet de dommeriken zijn !?
Volvo_440_turbo
@ Scorso, ik geef elektriciteit, praktijk, theorie en labo… ik ben maar een regentje hoor ;)

Ik geef af en toe aan cursus aan volwassenen, is een heel dankbaar publiek!

Btw, dat dictee heb ik eens vanuit mijn zetel meegedaan… ik kon het zelf bijna niet geloven dat ik geen enkele fout had geschreven. Nederlands kan ik heel goed, maar Frans bijvoorbeeld totaal niet…


groeten!
@ Raptor

Das waar
Maar die werken worden wel gecontroleerd door politielui, dusja. Uiteindelijk is het dus wel hun schuld. Vind het trouwens belachelijk dat die auto’s gepantserd worden. Er wordt bijna nooit geschoten op een politie-auto. En als het dan toch gebeurt is het meestal op een Speciale Eenheids-auto, zo’n Iveco ofzo.
anus-praetenaturalis
@ Scorso: mijn cijfers waren gebaseerd op: http://www.timesonline.co.uk/article/0,,2-2105519,00.html – dus mocht het ondertussen anders zijn, zou me dat niet verbazen. Overigens vind ik het van arrogantie getuige dat ghe denkt dat ik rond de 102 zou zwerven, je baseert het op een stukje – schoppende – tekst waardoor je totaal niet objectief zou kunnen vaststellen dat ik rond 102 zou rondzwerven. Maar dat ter zijde.
@ Scorso
Yes!! Je bent een eersteklasse aanwinst voor AB! Wat meer brains in dit zooitje ongeregeld. En ja, irritant als mensen sommige teksten verkeerd opvatten.
@Stoma

Als je je eens zou baseren op ietwat juistere bronnen, zoals wetenschappelijke naslagwerken, ipv wat gepalaver op een Engelse sensatiekrant, zou ik niet het idee krijgen dat je maar een IQ van 102 hebt. Maar dat terzijde…
@Vla

Bedankt voor het compliment, maar ik zit toch al enkele jaren op AB. Ik schrijf gewoon niet altijd zo veel. (Deze is dus écht wel een uitzondering :D )
@Vla

Bedankt voor het compliment, maar ik zit toch al enkele jaren op AB. Ik schrijf gewoon niet altijd zo veel. (Deze is dus écht wel een uitzondering :D )
Waarom krijg ik altijd 2 posts? g*dverdomme toch…
@ Raptor: mij heb niet horen praten over jullie IQ. Maar het feit dat je gelijk boven op de kast zit zegt mij al iets…

Anyway, dan nog even ONtopic; ik dacht dat Politie in het Frans Gendarmerie was?
Zucht. Mij heb JE niet horen praten over jullie IQ. Voordat je gaat zeiken dat het woordje “je” mist.
Belgen…! je kunt toch niet zomaar een verstevegingsbalk doorzagen een daar een stuk kevlar tegen aan plakken. dat gaat toch niet goed als je niet een vorm van versteviging terug aanbrengt.
OPEL ASTRA 7 SERIE
laat die deuren maar zitten … ACAB
Waarom nemen sommigen die IQ-tests zo serieus? Van IQ-tests is bewezen dat ze cultureel afhankelijk zijn.

M’n pa heeft twintig jaar lesgegeven in Burundi, en daar werden ook IQ-tests afgenomen. Met significant lagere resultaten dan bij vergelijkbare leerlingen in België. Tot ze die tests opnieuw deden bij dezelfde leerlingen, maar dan een paar jaar later. Guess what: de cijfers lagen gelijk met de Belgische. Als je daaruit wilt besluiten dat ze op een paar jaar tijd “intelligenter” waren geworden, dan moet je dat maar doen. Maar volgens mij – en ik ben niet de enige met die conclusie – betekent het alleen maar dat ze dankzij het onderwijs op een paar jaar tijd hun vermogen om een IQ-test af te leggen hadden verhoogd. Niet dat ze slimmer waren geworden.

Met andere woorden, IQ-tests bewijzen niets, behalve dan je vermogen om er een op te lossen. Het is z’n eigen maatstaf, maar geen maatstaf voor zoiets vaags als “intelligentie”. Je kan het hoogstens gebruiken om personen die op hetzelfde begrips- en logicaniveau zouden moeten zitten (bijvoorbeeld in hetzelfde leerjaar), met elkaar te vergelijken. Als je ’t niet gelooft, vraag dan eens de mening van een MENSA-lid.
@Markus:

Gendarmerie is Frans voor Rijkswacht, de zware jongens van de Politie. Police is de algemene Franse term voor de politie, dus ook in Franssprekend België.

Zie je wel dat ik ook iets kan zeggen zonder over IQ’s te zeveren :lol:
@ Scorso
Heb je naam idd al vaak zien voorbijflitsen, maar dat je zo’n diepzinnig goede discussie kon voeren, wist ik niet! Helaas zijn het soms parels voor de zwijnen…
Waaw… De complimentjes kunnen niet op… Dank u dank u…
Een diepzinnige discussie… Met deze Nederlanders… Yeah, Right :D

(Niet alle Nederlanders hé, voor ik weer heel de Oranje-clan op mijn dak krijg ;) )
Volvo_440_turbo
IQ zegt niets, volgens de dokters van de universiteit van leuven had ik minstens Burgerlijk Ingenieur moeten worden, maja, ADHD e, ma bon, ik heb van mijn zwak punt mijn sterk punt gemaakt, zoals een maat met bewezen zware dyslexie die vloeiend meerdere talen kan spreken nu.

IQ zegt niets, wel de wijze hoe je dat verstand gebruikt…

Ik zie zo vaak hoogbegaafden stranden als rekkenvuller in een supermarkt, bij wijze van spreken e…

Nu dat we toch over IQ bezig zijn, ik heb de mensen van Mensa zo eens eventjes gewezen op iets, in hun bladzijde met IQ tests stonden ongeveer 5 serieuze taalfouten, lol!

Ma bon, het ging hier over doorgezaagde balken in de deuren zeker? :p
Ehh, dit artikel was al eens gepost hoor ;)
Haha, natuurlijk om dat dure kevlar te sparen is het beter om de kogels er langs te laten vliegen en met het kunstgebit opvangen.
Die belgen toch!
Als er nu eens een europese aanbesteding wordt gedaan voor een uniform model politie-auto?

In amerika rijden een handjevol modellen rond van de crown victoria tot de nieuwe charger.
Allemaal met dezelfde uitrusting.

Ik kan me voorstellen dat dat wat effectiever is.

Btw.
Een politie-auto moet natuurlijk wel een beetje gaan, een polo is misschien een dienstauto, maar geen patrouille auto..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).