Maserati Bellagio Fastback gespot in Nederland

Auteur: , 51 Reacties

Een superspot op autojunk: cliff15 zette zo maar een Maserati Bellagio Fastback op de foto.

De shootingbreak-achtige Bellagio Fastback op basis van de Maserati Quattroporte wordt gebouwd door Carrozzeria Touring. Zeer exclusief, want er worden slechts 25 units van gemaakt, die allen een prijskaartje van 200.000 ex. belastingen meekrijgen. Lijkt me logisch dat je zo’n exootje gewoon met een Fiat Croma op een open trailer vervoert.

Vergeleken met de Quattroporte sedan is de Bellagio Fastback 50 kg zwaarder, heeft 50 liter extra bagageruimte, maar dat is uit te breiden door de bank plat te leggen. Super handig voor die platte Ikea-dozen met die extra hoge Billy boekenkasten erin. Verder sprint de Bellagio Fastback in 5,2 seconden naar de 100 en haalt 275 km/u.

Cliff15 maakte al rijdend in de regen op de A27 een aantal foto’s van de Bellagio Fastback. Geen studio-kwaliteit dus, maar wel een hele bijzondere spot. De foto’s zijn hier te bekijken.51 reacties

Wanneer ik morgen voldoende win in de Staatsloterij ga ik dit serieus overwegen. Stijlvol naar de circuits toeren met voldoende ruimte voor camera’s en bagage achterin…
Zijn ze al uitverkocht?
gelukkig het blijven er maar 25!

Dit is geen (mooie) maserati…
waren de velgen op ofzo? het lijken wel reserve wielen..
Ik snap je zinnen niet helemaal, maar het is wel een leuk autootje.
Niet mooi, wel een topspot! Weet iemand of deze in NL blijft? Er staan trouwens wel wat stijlfouten/spellingsfouten in het artikel;)
Dit is wel een bijzondere spot! De auto zelf is niet helemaal mijn smaak maar wel stijlvol. Zoals je van een Maserati zou verwachten.
Sjonge, hoort die niet netjes in een prive trailer, met verwarming enzo? Ok, hij zal waterdicht moeten zijn maar dit lijkt bijna vergelijkbaar met hoe men in Rusland Bugatti’s transporteert…
Superspot!
edit: dank u, is inmiddels gefixt

Ik wist trouwens niet eens dat deze bestond :P Ik vind het opzich nog best een leuke auto, maar dat ligt waarschijnlijk meer aan de standaard Quattroporte dan aan de Bellagio-toevoeging. De verhoudingen kloppen ook niet echt meer van de zijkant gezien. De neus is te lang en te laag/plat.
Wat een topspot,chapeau die zou ik ook wel ens willen spotten
clifff15, RESPECT!!!! ;)
van de zijkant is het net een lijkwagen
schitterende kar, echt geweldig!! Ik zou mijn v50 zo inruilen…
jammer van de velgen
Lijkt wel alsof hij helemaal in de prak is gereden aangezien hij zeer professioneel en met veel aandacht op de trailer is geparkeerd.
Maar goed dat hier 25 exemplaren van worden gemaakt, wat een lelijk ding!
Knappe spot, maar ik vind het geen mooie auto…
Erg mooi! Maar dat komt ook, omdat de Quattroporte zelf al onwijs mooi is!
Velgen vind ik op een of andere manier wel bij deze uitvoering passen, alhoewel ze niet bepaald mooi zijn. Verder zijn sommige verhoudingen een beetje raar, vooral van het zijaanzicht. Maar al met al toch best geslaagd…
Een betere ontwerper
Gedrocht, geef mij maar de echte QP.
Dit is echt een prachtige wagen! @ klassieker rally: helemaal mee eens!
De mensen die de historie van Maserati kennen, zullen ook deze velgen kunnen plaatsen (alleen waren het destijds gegoten varianten en leken ze een beetje op zamac).

Bij de rest zal het enkel om het aantal inches gaan.

En zoals deze combinatie op de trailer staat : schitterend
Dat moet je maar eens effe op plaat vastzeggen zeg! 1 van de ocharme 25 exemplaren! Echt een wonder-auto is die Bellagio, volledig goed!
Holy crap dat is nog eens sweet!!! Met recht een superspot… prachtige auto en het feit dat het een touring creatie is maakt hem volmaakt!
Gemengde gevoelens, maar ik zou em wel eens in het echt willen zien.
Wereldauto!
Absoluut het type auto waar ik van hou.

Kon inderdaad wel eens in Nederland blijven.
Huidige eigenaar van Touring is een Nederlander (Paul Koot), dus wellicht is deze voor hemzelf bestemd.
ben normaal gesproken een echte maserati fan, maar deze is echt gewoon te LELIJK!!!!!!!!
Schitterend!
Heeeeeele bijzondere auto…

Hopelijk slijten de 25 hun dagen niet in een cocon in een prive-collectie!
Prachtige bak blijf ik dit vinden.
Helaas de velgen wat minder.
die croma komt waarschijblijk ook uit italië. Het zal wel een bijzondere versie zijn die in opdracht van een koper in Nederland gekocht wordt in Italië. En dan komt deze maserati op dezelfde trailer door de mont blanc tunnel (of die andere) naar Nederland. Ach ja zonder gare trailer niet deze superspot! Mooie auto trouwens.
Ik moet jullie helaas teleurstellen. Deze prachtige auto blijft niet in Nederland. Ik kwam deze auto vanmorgen tegen thv Sint Job in ’t Goor (Belgie).

Maar ik ben eigenlijk veel meer geintresseerd in wat er in de aanhanger zat van de vrachtwagen waarop de Maserati gespot is. Als ze deze auto al op de vrachtwagen vervoeren, dan moet hetgeen in de aanhanger nog wel een stuk heftiger zijn.


@ Gnermo

De auto had zeker geen schade heb hem van beide kanten kunnen bekijken in de file.
@ rakim: En mijn laatste wens is dan ook om na mijn dood in zó’n auto naar het crematorium gereden te worden :D
Omg zijn dat stalen velgen :S
Richard Brunsveld
Die velgen zijn gewoon zo strontlelijk.
De velgen zijn ‘historisch verantwoord’Ik vind ze wel mooi…
Op zich niet zo vreemd dat ie in Nederland is gespot. Want Carrozzeria Touring is namelijk nieuw leven ingeblazen door een Nederlander/Nederlanders.

Waarschijnlijk is dit dus het ‘demo’ model.
superwagen, al gaat mijn geld toch naar een quattro of GT
Op zich is dit een prachtige wagen, maar die velgen doen toch echt afbraak aan het geheel zeg!
whuttt, dit verdient mijn respect.

@robbie: Ja maar laten die dure designhuizers hun exclusieve demo-model ook op zo’n manier vervoeren? Een Spyker C8 gaat al in speciale vrachtwagen, en zo zie ik deze ook eerder vervoerd worden eigenlijk..
Mooie spot van een lelijke auto.
Het merk is samen met Carrozzeria Granturismo en Ruote Borrani overgenomen door Zeta Europe (Paul Koot, oa verantwoordelijk voor de Lancia Hyena) en die hebben een kantoor in Westervoort NL. Het zal wel het prototype uit de media zijn..
Op dat adres zit trouwens ook dit bedrijf: http://www.rareparts.nl
Kunnen jullie die man niet een keer interviewen ofzo Robbie? Hij doet interessante dingen.. En er is weinig over te vinden
@ Jesper
jah dat zou ik ook wel willen
Hmm… Daar wil ik ook wel eens een kijkje nemen. Is helemaal niet zo gek ver weg…
liever een RS6 Avant of een dikke S8 :p

gr. japp
Een zeer mooie station, en die velgen vind ik wel wat hebben. Zo veel eleganter dan zo’n Duitse mestklomp, en toch snel en luxe. Deze auto heeft gewoon STIJL!
Heel bijzondere spot (introtekst) ? Wat is dit trouwens een apart ding om te zien, doet me een beetje denken aan de vorige generatie Lexus IS station, die zag er ook apart uit.
Meer over die Nederlander en Carozzeria Touring lees je in GTO Magazine nr 4 van 2008: http://www.gto-magazine.nl/magazine.php?ID=558&cache=no
Deze heb ik gisteren op weg naar Rijsel gezien, zeker weten.. ik kwam van Roeselare en reed via Doornik naar Rijsel. Dus deze is voor Frankrijk
Groeten
Weet je zeker dat het geen Rover 75 is? ;-)
Het huidige Carrozzeria Touring heeft gelukkig niets te maken met het glorieuze en legendarische origineel.
De gewone vierdeurs is kwijl-kwijl maar ik vind deze gewoon echt niet mooi. =/
ik wed dat als hierop een toyota/nissan/hyundai whatever logo op had gezeten dat iedereen hem zou afraggen en lelijk vinden. hij is gewoon lelijk, as ik een station wil ga ik wel naar audi, dit is in een mistkraam…
Wel mooi waarom maar 25 en geen 25 000 had er wel eentje gewild.
UPDATE: de auto is wederom gespot, nu wat duidelijkere pics:
http://www.autojunk.nl/pix/view/152576

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).