Nissan schrapt 20.000 banen

Auteur: , 14 Reacties

Het Japanse autoconcern Nissan neemt geen halve maatregelen om de kredietcrisis te overleven. Het concern gaat hevig snijden in het personeelsbestand waardoor zeker 20.000 werknemers hun baan zullen verliezen. De tweede autofabrikant van Japan maakte bekend dat ze in het derde kwartaal van hun (gebroken) boekjaar 83 miljard (ruim 700 miljoen euro) nettoverlies hebben gemaakt.

Nissan verwacht ook dat ze over het gehele boekjaar verlies zullen maken, de laatste keer dat dat gebeurde was in 1999. Er wordt dit jaar dan ook geen dividend uitgekeerd en de top van Nissan krijgt geen bonus. Bovendien heeft het bestuur ook nog eens 10% van hun eigen salaris afgehaald. Nog ingrijpender is dat zowel de productie als de investeringen voor dit jaar met 20% worden terug geschroefd. (via ad.nl)14 reacties

Snel paar GT-R’s bestellen.
83 miljard dropveters? ;)
@CSL, en wat ga je doen als ze die niet meer gaan produceren. Dan zit je daar met een defect zonder wisselstukken ;-)
Zware tijden vragen om keiharde maatregelen.

Helaas is dit onontkoombaar, en ik denk dat Nissan zeker niet de laatste fabrikant zal zijn die een dergelijke ingrijpende actie moet ondernemen.

Goede zet van de directie om zelf eens wat te loonmatigen, volgens mij zijn ze daar in het Oosten wat makkelijker in dan hier.
Ik dacht eigenlijk steeds dat Renault en Nissan hun zaakjes goed op orde hadden?!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
83 miljard wat? koeien? omgerekend is dat 700 miljoen euro!
Je bedoelt 83 miljard Yen neem ik aan?
@Herman, volgens mij zijn het dropveters :D
als ze nou eens zouden uitrekenen wat die besparing bij de bestuurders oplevert zou ik er mee akkoord gaan. Anders denk ik gewoon dat ze politiek correct proberen te zijn.
Emerald Green Jag
83 miljard wat? Yen toch? Of is de dollar al zover gedevalueerd? ;-)
83 miljard Yen is het.

Ze gaan van 235000 naar 215000 werknemers wereldwijd. De introductie van nieuwe auto’s (waaronder de elektrische auto in 2010) gaat gewoon door.
Tja, nu snap ik ook waarom ze Volvo niet overnemen…
Maar relatief valt het nog wel mee als ik zo snel de cijfertjes even interpreteer.
Ook echt dat plaatje :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).