Lexus breidt F-Sport lijn uit voor GS, IS Cabrio en IS AWD

Auteur: , 19 Reacties

Moet het allemaal een stuk sportiever dan standaard, dan verwijst Audi je naar de (R)S-modellen, heeft BMW de M-modellen en kun je bij Mercedes terecht voor de AMG-modellen. Bij Lexus is de F-Sport afdeling verantwoordelijk voor het aandikken van de standaardmodellen.

Lexus heeft aangekondigd dat de F-Sport lijn wordt uitgebreid met performance onderdelen voor drie modellen: de Lexus GS, Lexus IS Cabrio en Lexus IS AWD. De prestaties van deze modellen kunnen worden verbeterd met onderdelen als onder andere lichtmetalen velgen, verbeterde remmen, aangepaste vering, luchtinlaten, uitlaatsystemen en ga zo maar door. Vanaf 1 juni zullen de performance accessoires verkrijgbaar zijn.

Lexus IS Cabrio F-Sport

Lexus Expands F-Sport Performance Accessories Line to Include Parts for GS, IS C and IS AWD Models
IS C F-Sport

Torrance, Calif., February 11, 2009 — Lexus today announced that it will expand its popular F-Sport Performance Accessories line. The luxury manufacturer launched its signature line of sport performance parts last spring with accessories for the IS 350 and IS 250 entry luxury sport sedans. The line will soon include F-Sport parts for the current generation GS luxury sport sedan, IS all-wheel drive (AWD), and the all-new IS C convertible coupe models. F-Sport equipped versions of the GS, IS and IS C will be on display at the Chicago Auto Show.

“F-Sport Accessories offer Lexus owners the ability to customize their vehicles to the next level of performance,” said Brian Bolain, Lexus national manager of marketing and lifecycle strategy. “Following last year’s successful launch of accessories for the IS 250 and 350 sport sedans, it was natural to expand the F-Sport accessories lineup to other Lexus performance models.”

The GS, IS AWD and IS C F-Sport accessories will include performance enhancing parts such as forged alloy wheels, brake upgrades, suspension systems, air intake, exhaust systems and more. Parts for these new models will be available as early as June 1, 2009.

F-Sport Performance Accessories by Lexus USA are engineered by Toyota Racing Development (TRD). When installed by an authorized dealer, the accessories are fully warranted for 12 months or for the balance of the new car warranty, whichever is greater.

F-Sport 18 and 19-inch Forged Alloy Wheels

The F-Sport forged alloy wheels, exclusively designed in a dark graphite finish, not only add an aggressive look to the exterior, but help enhance performance through increased strength and decreased weight. The F-Sport wheels require the use of spline-drive lug nuts, which are included in the available Wheel Installation Kit.

F-Sport Front Brake Upgrade

The Front Brake Upgrade provides a firmer pedal feel and improved fade resistance in repeated severe-duty use. The Brake Upgrade features six-piston fixed calipers and drilled cast-iron rotors with a patented internal-fin design mounted on anodized aluminum hubs. Braided stainless-steel brake lines and low-dust performance brake pads are included, and the upgrade can be used with stock or the F-Sport Rear Brake Upgrade.

F-Sport Rear Brake Upgrade

Similar in construction to the F-Sport Front Brake Upgrade, the Rear Brake Upgrade uses four-piston fixed calipers and drilled cast-iron rotors. Braided stainless-steel brake lines and low-dust performance brake pads are also included. The Rear Brake Upgrade may only be used in conjunction with F-Sport Front Brake Upgrade.

F-Sport Shock Absorber Set

Developed in cooperation with Bilstein® and available exclusively through the F-Sport Performance Accessory program, this shock-absorber set offers sport-tuned suspension dampening without sacrificing ride quality.

F-Sport Lowering Spring Set

This feature lowers the vehicle approximately one inch in the front and rear for a more aggressive appearance and a lower center of gravity. The spring set is engineered to deliver lowered ride height without bottoming out or creating a harsh ride. The sets will be specifically configured for each model and can be used with either the stock or F-Sport Shock Absorber Set.

F-Sport Sway Bar Set

The sway bar set includes larger diameter replacement front-and-rear sway bars that reduce body sway and flatten cornering. Oil-impregnated rubber bushings are also included to replace the original rubber bushings. Each vehicle’s sway bar set is specifically configured to achieve the best performance.

F-Sport Rear Chassis Member Brace

To improve chassis stiffness under aggressive driving conditions and provide a more responsive feel during cornering, the F-Sport Rear Chassis Member Brace joins key rear-chassis and suspension mounting points through this tubular steel brace.

F-Sport Performance Exhaust System

This system features all stainless-steel construction with fully polished mufflers and double-wall exhaust tips. In addition to an outstanding appearance, it delivers a powerful, sport-tuned exhaust sound while complying with established sound-level standards and does not affect emissions compliance.

F-Sport Performance Air Intake

This low-restriction intake and filter assembly is fully compatible with stock engine controls and is emission legal in all 50 states.

F-Sport Carbon Fiber Engine Cover

Constructed from real carbon fiber, this light-weight, durable engine cover provides a high-tech appearance under the hood. This is a direct replacement for the original cover.

F-Sport Performance ClutchSet

The F-Sport Performance Clutch Set, available for the IS 250 and IS 250C equipped with the manual transmission, increases clamping force approximately 16 percent to handle higher torque capacity and provide improved feel.

F-Sport Quick Shifter

Engineered and machined from billet aluminum, the F-Sport Quick Shifter for the manual-transmission equipped IS 250 and IS 250C decreases shift throw by approximately 35 percent for quicker and more positive shifting.

F-Sport Shift Knob

Constructed from premium leather and genuine carbon fiber, F-Sport shift knobs are sporty and offer a comfortable curved shape. The manual knob is weighted to provide a sporty and more controlled feel while shifting. Both knobs are detailed with signature blue stitching and a silver F-Sport logo.

F-Sport Floor Mats

Made from the same high-quality 18 ounce nylon carpet as the factory mats, the four-piece set is available in black with a silver embroidered “F-Sport” logo.

For additional information regarding the F-Sport performance accessory line, please see the F-Sport Accessories brochure or visit http://www.f-sport.com/.19 reacties

Geile accesoires, ziet er beter uit dan al dat tuner-tupperware.
Ik wist niet dat die IS convertible al officieel was????
alberto de piento
Leuke auto’s maar begrijp eigenlijk niet waarom iemand een lexus zou kopen(F-sport buiten beschouwing gelaten).
Denkproces: ik wil geen BMW, Mercedes, Audi, Ford(mondeo), jaguar maar ik wil een lexus, die alles mee krijgt vanuit een toyota.
Denkproces:
Ik wil geen BMW, want ik blijf het een pauperbak vinden en ik vind de 3-serie niet heel mooi.
Ik wil geen Mercedes want ik vind het nog steeds een taxi.
Ik twijfel heel sterk over een Audi, al vind ik de nieuwe A4 minder mooi dan de vorige.
Ik wil geen Ford Mondeo want het is totaal geen vergelijkingsmateriaal en bovendien vrijwel gelijk aan de Opel Vectra qua burgerlijkheid.
Jaguar tja, kwalitatief weet ik het niet en zo’n kleine Jaguar heeft toch wat lulligs.

De Lexus vind ik er elke keer weer geweldig uitzien, kwalitatief onovertroffen, exclusief. Redenen te over dus.
Dan gaat het tussen Lexus & Audi.
Die pook ziet er zo goedkoop uit!
ik wil geen bwm: bij mercedes weggestuurd
ik wil geen audi: als u drukken interreseert
ik wil geen ford: ford onderdelen rammelen dagelijks
ik wil geen jaguar: wil geen dure ford en al helemaal geen 1 met een diesel
ik wil wel een lexus maar spaar liever door voor een mercedes.
Denkproces : Ik wil een auto die blijft rijden… Lada? Nop… Toyota? Maybe… Lexus? Jups!
lol! zijn ook lekker daar… hangen ze onder een Lexus IS met F sportpakket mooiere, dikkere uitlaten dan onder een IS-F :P
@ Alwood
Zal je wel als optie kunnen bestellen op je IS-F dan :p

Alleen blijf alsjeblieft van die GS af, want dit is niet beter.
En ben ik de enige die die velgen absoluut niet mooi vind.
Een IS daarentegen….. doemijdiema!
Denkproces: Ik wil geen Lexus want ik ken geen enkele Japanner die mooi is!
Is hier dan ook motorische tuning voor beschikbaar?
Ik ben erg benieuwd naar het resultaat.. ik kan niet wachten
@ Jan Rap
IS CC werd offciëel voorgesteld op autosalon van Parijs (October ’08)
Wat een beest, vooral de cabrio. Zullen we alleen hier in Nederland weinig zien rijden :'(
@ Dennis:

Ik denk dat de F-Sport lijn beter te vergelijken is met de S-line van Audi, Performance/M-pakket van BMW i.p.v. de (R)S modellen en de M modellen…
pff wrm enkel voor de IS AWD??
Die blauwe remklauwen zijn lekker zeg!!
Mooie afbeeldingen zeg!!
Tja en zo mooi is nou mijn auto. Ik rijd er nu 6 maanden mee als een van de weinigen in Nederland en het rijdt SUPER!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).