Robert Doornbos terug naar US: Indycar!

Auteur: , 21 Reacties

De voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos zal dit jaar gaan racen in de bekende Amerikaanse IndyCar Series. De Rotterdammer is rond met een topteam en heeft een contract op zak. Het is alleen nog onduidelijk voor wie hij zal gaan rijden, maar er wordt aangenomen dat het gaat om het team van Newman/Haas/Lanigan.

Aanstaande dinsdag 17 februari zullen de plannen van “Bobby D” officieel bekend worden gemaakt door zijn nieuwe team, zo meldt zijn website. Het kampioenschap 2009 begint op 5 april in St. Petersburg. Doornbos blijft tot die tijd ook nog coureur in het Nederlands team van Jan Lammers dat actief is in de A1GP.

Zoals we weten was Robert Doornbos ook zeer succesvol in de ChampCar Series, die raceklasse werd op 8 maart 2008 officieel failliet verklaard en is destijds gefuseerd met IndyCar.21 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
En nu voor de titel Doornbos :P
You go Bobby D!
quattro competition
zien we dan na luyendijk weer een Nederlandse indy 500 winnaar,toch jammer dat deze serie niet meer in europa komt (champcar zolder en assen)
Alles beter dan hoogwerkers verhuren.
kijk, nu heb ik weer reden om te kijken,…
Zo, dit is gaaf nieuws!!!! Robert heel veel succes gewenst, je hebt laten zien dat je kampioen kan worden.
Opvolger van Arie Luyendyk? :)
Kick some ass Bobby!
@ mx5/rx8; Huh? Ten eerste: Waarom hoogwerkers? Ten tweede: Waarom ‘alles beter dan’, alsof rijden in de IndyCar Series niets is…
team is newman/haas geworden.
Mooi dat Doornbos dit met de steun van ING en Redbull voor elkaar heeft gekregen. Hij heeft echter nog helemaal geen oval ervaring dit blijkt ook een vak appart te zijn. Hopelijk is hij een fast learner.

Nu nog hopen dat de Indycars ook nog in Nederland uitgezonden wordt. (Niet dat RTL7 iets anders interesants heeft op de Zondag avond.) En anders maar gewoon via internet kijken.
Laat maar gauw richting Assen komen deze races.
P.s. Schandalig dat de ING nog aan sponsoring mag doen met al die ontslagen die ze nu hebben en al dat staatsgeld wat ze nu dus in sponsoring stoppen.
Da’s niet misselijk, Newman/Haas. Eén van de beste teams uit IndyCar/CART/Champ Car.
@Citrofiel: Fam. Doornbos heeft hier in Rotterdam een kraanverhuurbedrijf en doen dat trouwens ook niet verkeerd.
In ieder geval is er meer actie in de Indycar dan met F1.
@Lustigson het team is niet een van de grote teams .. wel een team met een grote historie. Doordat men een hele tijd niet op ovals heeft gereden zijn ze een stukkie terug gevallen.
@ Bob
Dat is waar. Toen Ganassi en Penske naar de IRL togen, bleef Newman/Haas Champ Car trouw. Dat heeft ze natuurlijk wat achterstand opgeleverd in de nieuwe IndyCar Series.
@Citrofiel.

Zoals @Rob USA al aangeeft zijn de Doornbosjes nogal succesvol met het verhuren van kranen.
Ik zou trouwens gisteren nog emigreren om mee te mogen racen.
Wel jammer dat Bobby D maar liefst $4 miljoen moet betalen om uberhaubt te mogen racen…
En wat vangt ie zelf per jaar????
Gaaf voor Doornbos, hoop voor hem dat ie het ook daar gaat maken!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).