Hamburgers net zo slecht voor milieu als Hummers

Auteur: , 43 Reacties

We weten natuurlijk al lang dat het eten van vlees slecht is voor het milieu. In die context kwam de term vleestax hier ook al een keer voorbij. De hoeveelheid CO2 die vrijkomt is gigantisch, wanneer je kijkt naar het hele veeteelt proces voor onze vleesconsumptie. Toch heeft een onderzoeker aan de Canadese Dalhousie University opnieuw gemeend te moeten bevestigen dat hamburgers even slecht zijn voor het milieu als Hummers.

Het aantal koolstofdeeltjes in de lucht kan sterk verminderd worden wanneer we met z’n allen de hamburgers afzweren. Volgens onderzoeker Nathan Pelletier is dat net zo’n goede stimulans voor het milieu als een paar weken de auto laten staan. Hamburgers zijn volgens Pelletier milieuonvriendelijk omdat rundvlees op inefficiënte wijze wordt geproduceerd en koeien laten veel schadelijke gassen achter in de atmosfeer.

Ik snap niet zo goed waarom hij zo de nadruk legt op hamburgers en Hummers. Waarschijnlijk omdat het dan lijkt alsof hij iets nieuws vertelt en de hele wereld (ja ik weet het, ook wij) er dan iets over schrijft. Je vertelt immers niets nieuws wanneer je zegt dat vleesconsumptie slecht is voor het milieu. (via: nos.nl)43 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hah! Mijn vriend zei het onlangs tegen me, waarop ik natuurlijk hard moest lachen! Maar blijkt dat het waar is… Of althans, er is onderzoek naar gedaan. Maar dan is Berry Rijkers wel de übervervuiler! (niet dat ik de theorie van CO2 uitstoot als enige en allesomvattende theorie aanvaard, allesbehalve, maar dan ga ik teveel moeten opschrijven. :) )
Zag ik al en was er heel verwonderd van!

Leuke afbeelding trouwens ;-)
hasj is ook slecht .. want dat begint ook met de “H” ..
en hooligan ook ..

ken je nagaan ..
Vlees eten is misschien nog wel erger dan ‘een Hummer’…

Als heel de westerse wereld één vleesmaaltijd per week zou vervangen door een vegetarische maaltijd, dan zou dat enorm veel CO2-uitstoot schelen.

Wees gewoon wat bewust met de energie die je verbruikt, da’s alles. Je plezier/leefcomfort hoeven daar echt niet voor af te nemen.
De Wonderslof
En een broodje aap?
Tja, een Hummer is ook wel te vergelijken met een hamburger!! ;)


(Of schop ik nu de USA-fanboys tegen het zere been?!)
hummer is ook gewoon een afgeleide van het woord hamburger

wisten jullie dat niet?
professor paardekudt heeft het een beetje gehad op de universiteit ..
professoretje wil ook eens aan het grote geld zitten ..
wil geen melkert-baantje meer op school ..

en waar zit het grote geld ?? bingo ..
in de prietpraat bizznizz .. binnenkort bij Oprah op schoot ..
Are you f*cking kidding me?

Kijk, alles mooi en wel hoor wat het milieu betreft, en daar wil ik heus wel mijn steentje aan bijdragen. Door bijvoorbeeld één keer de toilet door te trekken terwijl dat bij mij normaal twee keer nodig is als ik er ben geweest, maar laten we ff kappen met dit soort stompzinnige onderzoeken.

Dit is mierenneuken op de vierkante milimeter. Straks mag je helemaal niks meer doen, want als je ook maar iets doet dan is het slecht voor het milieu.
@Dennis: Omdat ze allebei typisch Amerikaans zijn, plus het heeft een mooie alliteratie; Hamburgers & Hummers.
Vraag. Hoe wordt de banaan geproduceerd?
(alleen de milieuonvriendelijke stappen zijn gefilterd):

In Afrika:
1. Eerst worden een paar hectares afgebrand om de grond vruchtbaar te krijgen.
2. bananen worden vervoerd.

In Nederland:
1. Er wordt een kas gebouwd
2. deze kas is lekker warm, ook in de winter
3. deze kas heeft veel licht nodig

Met andere woorden stop alsjeblieft met bananen eten, want dat is hartstikke milieuvervuilend!
@lincoln

Scherpe analyse, misschien komt deze prof. binnenkort ook met een bangmaakfilm. Net als opperhoaxer Al Gore.
Als eens nagedacht over hoe slecht sporten is. Doordat we zwaarder ademen, stoten we veel meer CO2 uit. Bovendien verbranden we calorieën die weer aangevuld moeten worden. Dus meer eten, dus meer productie, dus meer CO2 uitstoot.
@ Simon

Inderdaad, laten we ophouden met sporten, een baggerconditie oplopen, maar toch spontaan een hartaanval krijgen wanneer we lezen dat de ijskappen tóch smelten! Hoe kan dat toch, we rijden toch in hybride´s, breien onze eigen g.wollen sokken en zijn vegetarisch? :rolleyes:
Leven is überhaupt (mooi Nederlands woord) slecht voor het milieu, en tot nu toe zijn er ook geen gevallen bekend van mensen die het leven hebben overleefd, dus het is ook nog eens vrij dodelijk voor onszelf.
stoppen met vlees eten nooit een keer! zonder vlees heb ik geen avond eten gehad! eet elke dag wel vlees!


Het beste voor de aarde is dat de mensheid op houd te bestaan! sinds dat de mensen er zijn is het alleen maar slechter geworden met de aarde maar ik zal het eind van de aarde wel niet meemaken dus ik leef zoals ik wil!
@Rick dos
dat is echt geen mierenneuken, het is al lang bekend dat vlees als voedingsstof erg inefficient is qua energie verbruik. Waarom denk je dat vlees niet eens zo heel lang geleden alleen voor het rijkere deel van de bevolking betaalbaar was? Dat iedereen het nu kan betalen is het resultaat van dat we alles met goedkope energie gemechaniseerd en be(kunst)mest hebben.
scheten laten is slecht voor het mileu, uit ademen is slecht voor het milieu, zouden we dan niet beter de mensheid verbieden?
@super

Vroeger moesten we jagen voor ons vlees. Dat was nóg inefficiënter. ;)

De essentie van mijn verhaal is dit: Aan het milieu denken, is een prima zaak. Ik wil er zélfs nog wel aan gaan staan om mijn auto een dag in de week te laten staan. Maar als we de milieu-hype zo ver gaan doorvoeren dat we het zelfs over hamburgers en de consumptie ervan gaan hebben om het milieu te sparen, dat gaat mij dan weer een paar stappen te ver. Ik bedoel, waar hebben we het in godsnaam over? Rundvlees dat inefficiënt wordt geproduceerd en koeien die scheten laten…mierenneuken dus.
Wat een sukkels die onderzoekers, het is niet de Co2 maar het is het methaangas wat de aarde opwarmt en natuurlijke methaan ontsnapt als je een scheet laat, en scheten laten dat kunnen koeien als de beste !
Het is zelfs een bewezen feit dat de opwarming van de zuidpool grotendeels te wijten is aan de intensieve veeteelt op het zuidelijk halfrond, schapen voor Australie en Nieuw Zeeland en koeien (ook die van Mc D ) in landen als Argentinie. Enig idee wat dat per dag de lucht in ruft ?
@Rick dos
Ik begrijp niet zo goed waarom je het mierrenneuken noemt als het enorm veel energie gebruikt? Voor de groei van veevoer wordt veel kunstmest gebruikt dat met behulp van meestal fossiele brandstoffen geproduceerd wordt (een erg energie intensief productie proces).

volgens mij is het energie/grondstoffen probleem het makkelijkst te bescrijven door te zeggen dat het aantal mensen (N) maal het gemiddelde welvaartsniveau (W) kleiner of gelijk een constante (C) is, N*W<=C dus als N toeneemt moet W afnemen en omgekeerd.

Maar goed, ik gun iedereen (incl mijzelf) zijn vlees en auto etc. Ik denk alleen wel dat het allemaal niet vol te houden is qua energie en grondstofgebruik. Maat tot dat het goed mis gaat zullen de mensen (incl ik) alleen druppel op gloeiende plaat oplossingen blijven toepassen denk ik (en milieubelastingen heffen uiteraard;))
Wacht even heren ik moet een scheet laten! Aaaah dat was een goeie….heb ik er nu voor gezorgd dat het morgen 1 graadje warmer is?? :shock:
@super

Ik noem het mierenneuken, omdat er zoveel andere factoren zijn waar we veel betere resultaten mee kunnen halen dan met het wel of niet eten van een hamburger.

Wij zijn nu zo aan het doordraven dat we zelfs, in relatie tot het milieu, aan het onderzoeken zijn wat voor gassen er uit een koe komt…

Kijk, ik ben er helemaal voor hoor, zoals een waterstofeconomie en maatschappij of een andere duurzame energie maatschappij, maar laten we de discussie m.b.t. het milieu wel realistisch én vooral in perspectief houden. En daar draagt zo’n onderzoek, naar mijn mening, niet aan bij.
@gerjan
of we eten mensen vlees, 2 problemen in één keer opgelost.. :roll:
Aangezien nagenoeg alles onderzocht wordt, ben ik erg benieuwd hoeveel CO2 uitstoot er gepaard gaat met het plaatsen van een reactie op Autoblog. We weten immers ook al dat we behoorlijk wat CO2 kunnen reduceren wanneer de Google z’n achtergrond zwart zou maken. Googlen is sowieso slecht voor het milieu.
Alles is tegenwoordig slecht, dan kan de mens net zo goed gaan leven als in de middeleeuwen ofzow
@Rick Dos: je kunt beter een dag in de week geen vlees eten dan je auto laten staan. Een koe kost extreem veel energie: ze eten een leven lang (hoe kort dan ook), ze schijten, ze worden vervoerd, verwerkt etc. …

De auto draait gewoon een tijdje. Bovendien lijdt er geen dier als je autorijdt. Er wordt wat CO2 in de lucht gestoten en that’s it. Die CO2 komt er toch wel vroeg of laat. De aarde koelt nu alweer af (tja, zonnecyclus)…
Bouw waterstofvliegtuigen en je hoort niemand meer zeuren over koeien of hummers.

Maar nee, de automobilist mag niet rijden, en niet meer naar de McDonalds. Alleen nog met je Prius aan de salade.
@Rick dos
dat scheten laten is overdreven, maar als je het hebt over de energie die benodigd is om een hamburger te produceren is dat niet in de ordegrootte mierenneuken…
Met je Hummer door de McDrive, of met de Prius naar je volkstuintje… Mmm… Lastige keuze :lol:
Wil ik lekker milieubewust de auto´s inruilen voor een paard en wagen, kom ik tot de conclusie dat een paard weer veel te vervuilend is. :?
Nee zeg!

Lui als Al Gore en die Pelletier zijn pas slecht voor het milieu!
Gewoon liegen en bedriegen alsof het gedrukt staat en men loopt er zonder nadenken erachter na. Zelfs op een website als AB!!!

Als je het zo stelt is zelfs fietsen slecht voor het milieu! Zeker als je ALTIJD de wind tegen hebt, zoals ik!!!!
:roll:
Huh, de Hummer was vergeleken bij de vleesindustrie toch BETER voor ’t milieu? :?
Hé jongens, ik heb teveel chips gegeten en daardoor is mijn maag van slag. Hij is flink luchtig. Jullie weten waar dat naartoe gaat hè?
Hoe zouden treehuggers daar over denken?
@ mx5/rx8owner: als ’n natuurlijk fenomeen…
@Emile_Benz.

Net zoals de koeien…
Weet je wat pas slecht is voor het milieu? Flitsen! Al die mensen die dan op de rem trappen en kinetische energie weggooien…
straks heb je ook nog VLEESHYBRITES ha ha !
De hele mensheid afschaffen is ook geen oplossing, want dan zit je met 6 miljard lijken. Weet je hoeveel CO2 uitstoot de ontbinding daarvan veroorzaakt ?
Het is toch bizar hoe gek wij mensen eigenlijk zijn. We hebben het over milieuvervuiling veroorzaakt door de natuur.

Heten die onderzoekers GOD of zo? Of denken ze dit te zijn?

Zoals men nu bezig is lijkt het inderdaad een beter plan om al het leven uit te roeien en dan af te wachten wat de natuur ons nu voor zelfdestructieve wezens aanreikt.
1 woord:

boeie

hij smaakt nog steeds hetzelfde
Zulke onderzoeken zijn natuurlijk overdreven… Maar ze moeten toch iets doen wat weinig geld kost… Ik zie ze niet met resultaten komen dat de schepen 50% minder uitstoten, nee dat zou te duur wezen. Want het is immers zo makkelijk om oude informatie in een nieuw jasje de wereld in te blazen.
Goed,

Als we dan de Hummers en de Hamburgers gaan verbieden omdat zij veeeeeeel te veel CO2 uitstoten——

Laten we dan ook de vulkanen en de termieten op de wereld uitroeien, want die schijnen nog een factor 100 keer méér per jaar aan CO2 uit te stoten dan de hele mensheid voor elkaar krijgt…

… Oeps- Dat was een opwindje….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).