Rijtest & video: Seat Exeo

Auteur: , 87 Reacties

Een nieuw segment voor Seat, een nieuwe naam, maar een creatief hergebruikt platform. Biedt dat genoeg voor de potentiële autokopers of blieven zij geen afdankertjes? En doe ik met het laatste statement de Exeo niet vreselijk tekort? Wat een vragen weer, en dat terwijl jullie natuurlijk op zoek zijn naar de antwoorden.

[Eerst kijken dan lezen? Klik hier voor de video!]

Toen Seat de eerste informatie over de Exeo de wereld instuurde, werd snel duidelijk dat men met het hergebruik van onderdelen binnen het VAG concern een stap verder is gegaan. Bot gezegd is de Exeo een vorige generatie Audi A4 met een andere neus, kont, badges en het dashboard uit de A4 Cabriolet. Hoe het idee voor de Exeo is ontstaan, vermeldt de persdocumentatie niet, maar wel melden de Spanjaarden dat Seats nieuwste in recordtijd is ontwikkeld. Dat klinkt wel aardig, maar het zou pas een schande zijn als dat niet zo is. Toch heeft de hele operatie wel iets heroïsch. Gedurende acht weken reden 1200 vrachtwagens 24 uur per dag tussen Ingolstadt en Barcelona om de gehele productielijn te verplaatsen. Hoe cool is dat?

Seat Exeo

De styling vertoont schizofrene trekjes. Zeker de voorzijde is typisch Seat en zou bij een snelle blik gemakkelijk verward kunnen worden met de Ibiza. En-profil zullen velen echter direct het Audi-DNA erin herkennen. Deuren, de daklijn en de proporties van de auto laten zich immers niet zo makkelijk in een dergelijke operatie aanpassen. Binnenin is het veel duidelijker Audi wat de klok slaat. Toch is dat niet niet erg, want met name het materiaalgebruik kon bij Seat wel een verbeteringsslag gebruiken.

Seat Exeo

De zitpositie en ergonomie zijn dik in orde. Daar houdt het feest nog niet op, want de Exeo is rijk uitgerust. Zelfs de 23.995 euro kostende basisversie heeft al ESP, zeven airbags (inclusief knieairbag), dualzone klimaatregeling en elektrische ramen rondom. De uitrusting van de “Style” en “Sport” is nog rijker met o.a. cruise control, alarm, een multifunctioneel stuurwiel en lichtmetalen velgen. Mocht dan nog niet genoeg zijn, dan heeft Seat nog wat aardige opties in petto. Naast de obligate DVD-navigatie met iPod aansluiting, lederen bekleding en Advanced Front Lighting systeem (AFS) kan de Exeo met een aantal opties worden uitgerust die het leven aan boord letterlijk koeler kunnen maken. Niet spannend, maar wel handig is de zonlicht weerkaatsende voorruit die uit de verschillende lagen voorzien van een dunne zilveren filmlaag is opgebouwd. Deze voorruit zorgt ervoor dat de temperatuur in het interieur tot 10 graden lager kan zijn. Spannender is het dashboardkastje waarin een heus koelvakje is verwerkt, inclusief van de koelkast thuis bekende afwerking in wit kunststof. Het leukst en ook echt praktisch is het schuif-/ kanteldak waarin zonnecellen zijn opgenomen. Deze genereren elektriciteit waarmee het ventilatiesysteem in de auto van stroom wordt voorzien als de motor uit is. Zodra het systeem een temperatuurverschil bemerkt tussen binnen en buiten wordt de ventilatie ingeschakeld.

Seat Exeo

Na het openen van de achterdeur volgde een grote verrassing. Zelfs met de stoel compleet naar achteren (noodzakelijk om mijn lichaam achter het stuur te kunnen herbergen) was er nog erg veel beenruimte. Wel is het noodzakelijk om dan in kleermakerszit plaats te nemen, want ruimte tussen de leuning van de voorstoel en de achterbank is er dan niet meer. Wel ruim is de kofferbak, waarin de bagage voor een drie weken durende kampeervakantie met het gezin past.

Seat Exeo

VAG-kenners weten wat ze onder de motorkap zouden kunnen verwachten. Voor de Exeo zijn zes motoren beschikbaar: drie 2.0 TDI’s met commonrail en vermogens van 120, 143 en 170 pk. Benzine liefhebbers kunnen kiezen uit een 1.6 met 102 pk, een 1.8T met 150 pk en de 2.0 TSI met 200 pk. Alle motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde bak en voorwielaandrijving. Een CVT multitronic automaat komt later beschikbaar. Of er ooit DSG en vierwielaandrijving komen zal afhangen van de stammenstrijd tussen de productmarketeers van de verschillende merken, de verkoopcijfers en de wensen van de klanten.

Seat Exeo

In Zuid-Spanje mocht ik als eerste met de 2.0 TSI op pad. De geteste Exeo was voorzien van het standaard onderstel en die had moeite om de 200 paardjes gecontroleerd op de weg over te brengen. De grip is an sich voldoende, maar de tractie houdt niet over. Erger nog is dat de voortrein onder belasting en/ of op hobbelig wegdek erg onrustig wordt. Bij volgas treedt er bovendien torquesteer op. Beide zaken maakt het onmogelijk om de Exeo exact te plaatsen. Een korte rit met een Exeo met sportonderstel maakte duidelijk dat de wegligging daar merkbaar beter van wordt, maar de strakst sturende auto in zijn klasse wordt de Exeo nooit.

Seat Exeo

Op papier is de Exeo 2.0 TSI een meer dan voldoende snelle auto: 0 tot 100 duurt slechts 7,3 seconden en de topsnelheid is 241 km/u. In de praktijk viel de 2.0 TSI een tikkie tegen. Hoewel het maximum koppel van 280 nm al bij 1800 tpm wordt gehaald, had het blok meer toeren nodig om echt lekker te presteren. Met een gangetje van 110-120 km/u in de zesde versnelling op de snelweg had ik onbewust meer verwacht. De 170 pk sterke 2.0 TDI was daar veel meer in zijn element en ook voor de prestaties van die Exeo variant hoef je niet te schamen (229 km/u en 8,4 seconden naar de 100).

Seat Exeo

Een aantal van de kritiekpunten, maar ook de positieve punten gelden ook voor de vorige generatie Audi A4. In die zin zijn de wijzigingen dus erg beperkt gebleven. Toch is er één groot verschil: de prijs. Het premium merk Audi vraagt premium prijzen en Seat kan, wil en gaat dat niet doen. De eerder genoemde vanafprijs van 23.995 euro is dik 6 mille goedkoper dan wat de A4 ooit kostte. Daarbij is de Exeo standaard veel rijker uitgerust, wat de prijsstelling nog interessanter maakt. Een topper dus. De keerzijde is dat de Exeo ook als tobber kan worden afgeschilderd: vroeger maakte Seat kloons van Fiats zoals de 128, Panda en Ritmo. Nu lijken ze weer terug bij af en mogen ze het met de afdankertjes van Audi doen. Alle goede punten van de Exeo ten spijt, het basisconcept gaat al wat jaartjes mee en wordt straks wellicht door alle concurrenten voorbij gestevend. De Exeo is ook een stijlbreuk met de rest van het gamma: Auto Emoción en sportiviteit stonden altijd hoog in het vaandel, maar juist daar ontbreekt het de Exeo aan. Welke kopers moet de Exeo dan trekken? Liefhebbers van luxe, comfort en degelijkheid, maar die niet de “premium” prijzen willen betalen. Ook voor de leaserijders die bijtelling over de nieuwwaarde moeten betalen is dit een hot item. Vandaar ook dat Seat juist ook in die markt zijn heil zoekt.

Video: Seat Exeo87 reacties

Leuke nuttige test! Helaas vind ik het kontje van de Exeo zo teleurstellend, hij kijkt zo triest!
zelfde als een (oude) a4, passat,octavia. Prima spul dus. Je moet alleen van seat styling hoduen.
Emerald Green Jag
@Laue:
terribly sorry mate, ipv de Octavia moet het de Superb zijn…
Octavia = Golf, Superb = Passat
Saaie 859 in een dozijn auto. Zal dus wel goed verkopen hier in NL
En de 1.6 biedt ook datzelfde comfort, ten opzichte van de auto die jullie reden? En inderdaad, het mist de auto aan sportiviteit. Misschien zal er nog wel een FR versie komen, maar dat was het dan ook.
Wat een ongelofelijk saaie achterkant heeft deze auto zeg….
voor hetzelfde platform ziet ie er beter uit dan toen de A4 zelf
Mooie uitleg over de auto! Weet ik iig dat het niks voor mij is haha.. ;)
Binnin zie je ook teveel Audi naar mijn mening. MMI, stuur is idientiek maar met andere badge, … . Jammer wel…
EDIT: Binnenin
hou verhoud deze zich ten opzichte van een Avensis? Iets kleiner denk ik? Maar verder erg degelijk toch? Nog even een 14%/20% motor erin en je hebt helemaal een voltreffer.
Ik alvast zou liever een recente tweedehands-A4 rijden… Maar dan zit je wel met die rauwe tdi met pompverstuivers… Niet makkelijk…

Is de Exeo eigenlijk even fraai afgewerkt?
Slap aftreksel, terwijl VAG zoveel geld heeft. Beetje zwak.
De exeo heeft hetzelfde dash als wat wij hier in de A4 cabrio hebben zitten…..inruilen dan maar…

Ik ben benieuwd naar een vergelijkende test met de Skoda octavia…..welke zouden jullie nemen…?
Leuke verjaardagscadeautje een rijtest! Tis inderdaad wel een beetje een seniorenbak en het past niet bij auto’s als de Leon.

Trouwens, camera Patrick Johannes?!
@Jos, een Octavia is een klasse kleiner dan de hierboven besproken Seat, deze moet je vergelijken met een Superb.
De achterlichten vind ik trouwens voor de helft typisch audi, haal het gedeelte van de achterlichten maar weg wat op de kofferklep zit. is gewoon identiek.

alsof ze gewoon alleen de neus en de achterklep zelf hebben “ontworpen”
verder wel een mooie auto hoor, voor een seat ;)
Even getwijfeld of de Exeo een goede vervanger kan worden van onze 7 jaar oude Toledo. We zoeken een station en dat is wachten tot het najaar. Dit is een van de redenen geweest om niet op de Exeo te wachten. Een andere zeer belangrijke overweging is het motorenaanbod. Moderne(re) VAG motoren worden niet geleverd, dit mede door de lengteplaatsing van het blok. De heerlijke TSI motoren komen dus niet in de Exeo (in de test wordt dit nog opengelaten).
Ondanks de lage prijzen in verhouding tot de oude A4 is een aangeklede Exeo toch nog een aardig dure jongen als je vergelijkt met sommige even grote auto’s. Net niet auto zeg maar.
Afstandsbediening
Ik ben toe aan vakantie jongens! Gaan jullie mee? Dat Spanje ziet er lekker uit :D
Complimenten, perfecte video. Beeld, geluid, presentatie, informatief genoeg. Prachtig landschap en klimaat helpen natuurlijk ook.
(Al had ik liever een filmpje van de stationcar versie gezien, die sedan is wat saai en minder sportief ogend). Maar ja, sedans en Zuid Europa……
@Markieanta: een A4 moet je toch niet vergelijken met een Superb? De A4 is *amper* zo groot als een Octavia. De Superb is van de klasse van de A6, BMW5 en Mercedes E. Ook al kost hij maar een fractie van de prijs, maar dat lijkt me eerder een punt van de premium-lovers te zijn.

on-topic: het is een heel nette auto, maar ik twijfel nog steeds of mensen:

* dit sportief genoeg vinden voor een Seat
* dit goedkoop genoeg vinden voor een Seat

Het idee met het dakraam en de zonnecellen is echt erg goed!
@JosJ

goeie vraag, wij hebben inmiddels een fully loaded Octavia 1.4 TSI Combi besteld (prive). Denk zo maar dat de Octavia in ieder geval niet hoeft te verliezen van de Exeo. In duitse bladen wordt de vernieuwde Octavia erg geroemd. Enkel de ouderwetse dieselvarianten krijgen wat kritiek qua geluidsproductie.

@markieanta

De vergelijking met de Octavia is zeker wel gerechtvaardigd, De wielbasis van een Exeo is dan wel wat groter, maar de auto voelt niks ruimer (ik ga ff uit van een A4). Verder kan ik melden dat de vernieuwe Octavia uitstekend rijdt en inmiddels ook een hoogwaardig interier kent.
@ screamer

dat hebben ze dus ook gedaan, alleen een voor en achterkant ontworpen.

ontopic:

mooie auto voor weinig geld, 200 pk voor 32000 euri, dat zie je niet veel.
Markianta, ik denk dat de Exeo beter vergeleken kan worden met de octavia dan de Superb…. Qua prijs en qua grootte.
laat ze nu PLEASE PLEASE hetzelfde doen voor de A3. zodat de nieuwe leon er weer cool en stoer uit ziet en ook nog eens een beetje normaal dashboard heeft. dan is er tenminste weer interessant en lekker goedkoop snel bakkie voor de leaserijders van onder de 30.
Zozo Wouter,
heb jij altijd een blikje bier bij je als je auto rijdt;)
Opzich een leuke auto. Ietwat saai, maar het kan nog veel erger!

Leuk is dat zonnepaneel in het dakraam. Dit zal de komende tijd wel veel worden toegepast.
Lijkt me een kei van een aanbieding!
over 5 jaar een budget R8 met seat badge! :D waha
Voor de rest is het zo’n gek idee nog niet aangezien audi erg snel is met nieuwe generaties van de A4 en er eigenlijk maar weinig veranderd!
Wat ook duidelijk wordt is dat je voor het zogenaamde primium merk audi dus veel te veel betaald!
Ik denk dat het vergelijken van een SuperB & een A4 toch wel even mis is. De SuperB zit in de klasse Vectra, Passat, A6, BMW 5, Mercedes E…

@Rijtest:
Goede Rijtest!
Op zich een degelijke auto voor weinig geld, alleen jammer van de snuit & kont…
Helaas niet zo sportief als we gewoon zijn van Seat! Echter voor de mensen die niet “Merk-addicted” zijn, comfortabele en leuke auto voor niet té veel geld..
Wat een briljante uitvinding, dat kanteldak!
Maar wel een beetje saaie auto, dan ga ik liever voor een 2e hands A4 :|

@AB: Nieuwe camera man geregeld? ^^
@ Nijntje, welnee, in de klasse van de Vectra en Passat zit niet de klasse van de A6 en de BMW en de Mercedes.
Het is het nog lang niet, maar ze komen er wel.
Hopelijk kunnen ze de stap naar achterwielaandrijving maken, maar ik denk dat het wellicht vervelend is door de overhang van de motor.

De ideale situatie zou zijn als SEAT minder gebruik maakt van dwarsliggende motoren en de Audi platformen meer zal aanspreken.
Het blijft wel jammerlijk dat ze niet meer hun huisstijl hebben kunnen behouden, maar wellicht komt dat nog wel in de vorm van een facelift oid.
Ook hoop ik dat ze meer focussen op mensen van de Y generatie.

@AudiSport.be:
Was het maar MMI, dit lijkt meer op het oudere Navigation Plus systeem…
leuke test!

hoezo past deze auto niet bij seat? ik vind de altea, en de nieuwere toledo ook niet echt bepaald sportief en vol “emocion”. ik denk dat deze een auto mooie vervanger is van de vorige toledo en zal het gerust goed gaan doen.

trouwens wouter, drink je vaker gekoeld bier achter het stuur? :-p
leuke test, nieuwe redactie lid/ cameraman/vrouw zag ik in de aftiteling.

leuke auto, je wilt een audi, geen geld, koop een seat, heel iets anders maar toch hetzelfde!
Komt nog best een lekker geluidje uit trouwens!
Gewoon een goed mooie luxe auto voor een scherpe prijs wat wil je nog meer.
Niet iedereen kan Audi rijden en dat moet ook zo blijven.
@de mensen die commentaar op mijn opmerking hebben, vertel mij dan maar eens op welk onderstel de Octavia respectievelijk de Superb zijn gebouwd en met welke klasse we ze dus eigenlijk moeten vergelijken.
Overigens reageer ik op een reactie als Nijntje per definitie al niet, een vectra en een passat naast een A6/E-serie zetten….
Wel raar, met een Audi badge is iedereen lovend er over en met een Seat badge valt t allemaal wat tegen ;)
@ Jochempie & markienta:
Als je naar PRIJSklasses kijkt, horen een Vectra & Passat zeker nie thuis in het rijtje Audi A6, BMW 5, Mercedes E…
Kijk je niet naar de prijs, klopt mijn rijtje toch wel denk ik?

Volgens de VAG dealer moest je een A4 vergelijken met een Jetta, en een A 6 met de Passat…
En als ik aan Passat denk, denk ik ook aan Insignia / Vectra ?
Leuk.

Audi rijden met toch maar 20% bijtelling!

Moet wel een lease succes worden. En dat is 70% van de markt in dat segment.
jammer dat Seat geen eigen gezicht meer heeft, de Exeo heeft een supersaai design dat zo van elk willekeurig duits of japans merk had kunnen zijn.
Ziet er toch wel goed uit, al is het zeg maar gerecycled.

Leuk gedaan op het begin van het filmpje.
@Markieanta:

Qua prijs mag je ze inderdaad niet vergelijken, qua binnenruimte wel.

Bv.: Skoda Superb = VW Passat = BMW5 = AudiA6 = Merc E

OK er zijn kleine verschillen, maar een A4 moet je niet vergelijken met een Superb, de A4 is een kleine auto, net als de BMW3. Die binnenruimte van een A4, man, als je dat uitzet per betaalde Euro dan ga je gewoon wenen.
Ik vergeet inderdaad de Vectra nog: dat is een limo vergeleken bij de A4…
Kortom, je wordt er vrolijk van maar niet blij :D
@ Screamer:

Leuke naam 8)

ontopic:

Verder is deze auto perfect geschikt voor de mensen die niet zo nau(w?) kijken op 4 ringen in een grote grill. Zeker voor de helft van de prijs. Hij is luxe, best mooi en heeft een koelkast :D Ik denk wel dat het een succes word! Goede rijtest trouwens, maar ik ben niet anders gewent
Gaan jullie hiervoor helemaal naar Zuid-Spanje? Wat een hondenbaan… ;)
Niveau?
Ik wil wouter terug voor de leuke, snelle en spannende rijtesten!!
@nijntje
dan moet die zgn vag dealer zijn huiswerk eens over doen
Als ik hem als bedrijfsauto aangeboden krijg zeg ik geef maar :D

Voor de rest sta ik wel versteld van de lage prijs en de mooie opties die erop zitten. Zoals dat zonnedak en dat frigo’tje.

Jammer dat er idd geen quatro op kan. Mss de 3,2 FSI hierin met quatro?

Ik ben nog redelijk jong dus ik zou graag wel iets sportiefs hebben en dat ontbreekt idd..
Het totaal plaatje van dit ontwerp klopt gewoon niet. Misschien komt dit mede door de voorkennis die je hebt, maar er zitten Seat elementen in die ik sowieso niet mooi vind, de te grote achterlichten b.v. (zie de vorige leon, de nieuwe heeft wel mooie dus het kan wel..)

Wanneer ik nu moest kiezen uit een 2nd hand A4, een nieuwe Octavia (of het vorige model, ook prima), of deze, dan werd het echt wel 1 van de eerste twee.

(en dan haal ik dat dakraam met zonnepanelen wel bij de onderdelen handelaar op ;-) )
kom op jongens , niet zo negatief, als je beseft dat vroeger seat, zoiets als dacia was
doe mij die maar..
eindelijk, de eerste klant is binnen :)
opzich best mooie auto…

goede rijtest..

van mij mogen er meer rijtesten komen!
Leuke rijtest! Ik vind wouter toch nog een leukere rijtest maken dan Ruben. Qua kwaliteit zijn ze hetzelfde maar wouter vind ik wat actiever presenteren.
Ach, Wouter heeft ook vaker geoefend:P Misschien waren zijn eerste rijtesten ook minder dan die van nu.
@ Berend

Ruben is wel vies grappig :D
Maar 1 ding kan er bij mij niet in, en dat is een sedan met voorwielaandrijving..

Ik weet dat dit een ruim toegepaste (wan)praktijk is, maar toch.. De mensen die deze auto’s ontwerpen mogen toch ook eens aan het rijplezier beginnen denken. Gewone mensen die hier niet naar kijken kopen toch, en de andere groep haal je dan binnen. Dus een win win situatie..
Ik vind ook Sacha en Wouter het leukst, ik vond de test van de EsseEsse echt gaar..

Goede rijtest! Ik vind het wel een flink aantrekkelijke auto. Gezien de Prijs / Kwaliteit verhouding.. Ik vind hem ook wel mooi, simpel, strak, niet te veel versieringen..
@Benjamin & Victortje: Patrick werkte al eerder mee, oa voor de Droomrit 2008, de VW Phaeton en de Abarth 500 EsseEsse
Ik begrijp de commotie niet die ik hierboven allemaal lees. Het is net of jullie allemaal audi rijden en in de piepzak zitten en getild voelen. Ik zit pas in de piepzak. Moet namelijk volgende maand een nieuwe lease auto bestellen en dat valt niet mee kan ik melden! vriendin eist een station (kleine van twee en een blonde labrador…)

Moet ik dan de EXEO uit de folder bestellen en afgaan op de kritieken uit bovenstaande video. Kan namelijk nergens een proefrit maken… Vind de auto namelijk echt value for money!!! Helemaal vol voor 32k (lease: 930 eetjes per maand, bijtelling: 670 eetjes). Wie kan mij een alternatief noemen waar ik zoveel kwaliteit krijg en zulke lage lasten. Laguna is een alternatief, maar dan rijdt ik een 1.5 motor met de zelfde opties. Dit in vergelijk met de commonrail van VAG toch een behoorlijke aderlating. Ik zie jullie suggesties graag tegemoet…..
Ik snap die hele VAG zooi niet hoor!

Eerst een Audi A4 verkopen voor zo’n 30/35 duizend eurie en dan Dan ben je wel behoorlijk genaaid/opgelicht als je vorig jaar de Audi A4 hebt gekocht?
ohh… Stukje tekst weg :S

Er moest staan:

Eerst een Audi A4 verkopen voor zo’n 30/35 mille en dan binnen een jaar dezelfde auto als Seat voor 10 mille minder verkopen…
Dan ben je wel behoorlijk genaaid/opgelicht als je vorig jaar de Audi A4 hebt gekocht!?
@ tim–>: Naam is ook wat voor mensen.

Ik vind het wel een mooie auto. Aan de buitenkant zie je dat het een A4 is, maar niet te erg. Dit kan ik helaas niet zeggen over de binnenkant. Daar is het precies omgedraaid, A4 maar dan net anders. Dat is opzich wel jammer, een beetje meer eigen smoel mag wel.

Klinkt overigens ook niet onaardig!

@ Basjan: Proefrit hoeft niet joh. Deze auto zal prima zijn en in normaal dagelijks gebruik merk je niks van de ‘gebreken’.
Vergeet niet dat dit best wel een goede deal is!

Station: Volkswagen Passat Variant een idee?
Zoek je een stationwagon? Skoda Octavia Combi al eens gereden?
ik rij nu Seat Leon 2.0 TDi DSG en wil graag overstappen naar de Exeo Stationwagon, maar ik denk dat ik een benzinemotor ga rijden hierna. (de Leon is rumoerig) Uiteraard wel met automaat… (ik rij veel file, en 55.000 km per jaar). Ongeveer dezelfde prijs maar dan veel ruimer… Opel is geen optie, VW is te duur (en de medewerkers van de VW-dealer in Zwolle zijn arrogante eikels) maar Skoda kan ook een optie zijn. Ik ben leaserijder, hoef niet het nieuwste van het nieuwste te hebben omdat ik ook andere lasten heb die belangrijker zijn (kind), dus ik ga de Exeo zeker proefrijden. Hopelijk maken die slome spanjaarden ook een 20% en liefst 14% bijtelling uitvoering. In de wet staat dat je verplicht bent belasting te betalen, er staat niet dat je verplicht bent teveel te betalen…
In België koop je voor 500 euro minder een Laguna.

+ je betaalt minder taksen en wegenbelasting etc…
+ is ruimer
+ minder saai

– imagoprobleem (zie betrouwbaarheid vorige lagunas)

Dus voor iemand die een betaalbare comfortabele wagen met ruimte zoekt zijn er zeker wel alternatieven

Hij zal wel verkopen maar zal zeker geen topper worden

Renault Laguna Business 1.5dci 22500 euro (speciale serie). Veel ruimte weinig duiten
Ford Mondeo: 24500
Opel Insignia: 25000
Citroen C5: 24500
Peugeot 407: 24700
Mazda 6: 24700
Alfa 159: 24000

Wie wil er in godsnaam een Exeo indien je een Alfa 159 kan kopen voor hetzelfde geld???????????
@Gerben: omdat het een afkooksel van een heilige audi van een aantal jaren geleden is. Word je daar dan niet opgewonden van? :-)
@ Gerben: niet iedereen koopt, veel mensen mogen een leaseauto uitzoeken en omdat niet alle merken op de leaselijst staan (wij hebben alle VAG-auto’s, BMW, mini, Toyota, Jaguar, Ford, Renault, Peugeot en Citroen als mogelijke merken).

stel ik wil een ander merk rijden: gaat gewoon niet, dus ook geen Alfa, ook al zou dat wel een gewenste keuzemogelijkheid zijn voor mij.
@gerben

Check je alfa prijzen ff. Klopt geen bips van.
@ Gerben

De Alfa Romeo 159 begint bij €29750,-
ik zou hem best willen hebben!
maar die achterkant niet! wat een saai droevig kijkende achterkant.

dit filmpje doet me trouwens aan bassie en adriaan denken!!
“…compleet naar achteren (noodzakelijk om mijn lichaam achter het stuur te kunnen herbergen) was er nog erg veel beenruimte. Wel is het noodzakelijk om dan in kleermakerszit plaats te nemen, want ruimte tussen de leuning van de voorstoel en de achterbank is er dan niet meer.”

Er is nog heel veel beenruimte, maar je kan je benen niet kwijt. Wat klopt hier niet?
LOL: dat eerste stukje van het filmpje, er komt een a4 voorbij, dan een testbeeld en dan de Exeo! Briljant!!
@Robert en Alfablog

Het gaat hier over Belgische prijzen hé (alle wagens zijn Belgische prijzen)
en prijs van Alfa klopt heel zeker wel
ik heb gewoon de catalogusprijzen genomen soms enkele honderden-euro afgerond in België voor de basis-versies (Diesel motor)
Belgische prijs Seat Exeo Diesel 23995
Alfa 159 Diesel 23820 euro

Dus de Alfa is 200 euro goedkoper!!!!!!!!
Ik zie nu dat er in Nederland wel een verschil bestaat!!!

In Nederland Seat Exeo diesel 28200 euro
Alfa 159 diesel 33000 euro

Dus een verschil van 5000 euro

Mmmmm…..
Komt waarschijnlijk door die rare staatsrekensommetjes van jullie
PantheraLeo205
HAHAHA, dat begin met die A4, geniaal.
lijkt het nou of die blauwe leon ze een beetje uitdaagt
He Bobel,
bedankt voor je reactie. ik heb het vorige week laten bezinken en je zult het geloven of niet. Ik heb afgelopen maandag via mijn werkgever de Seat Exeo reference (140 pk!) besteld. 32 mille, helemaal vol opties, inclusief xexon!!! Dit zonder de proefrit die jij ook overbodig achte.
Levertijd is nog niet bekend, maar zal zeker laten weten wat de ervaringen zijn.
Dat dakraam met zonnecellen was overigens ook al een optie op de vorige en nieuwe Superb.

Verder een mooie auto, maar ja, dat was de A4 vorige generatie ook dus das makkelijk.

Ik heb zelf een Ibiza FR maar die sportiviteit zie ik hier inderdaad echt niet terug!
dat kanteldak met zonnecellen is zo nieuw nog niet. Bij mijn 2003-er passat was het destijds een optie.
*Zwaait naar MILF-hunter Wouter*
http://www.autojunk.nl/clips/view/153287
Deze Seat vind ik he-le-maal niks

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).