Belgen krijgen GEEN slooppremie, Nederland wellicht wel

Auteur: , 36 Reacties

Wij wisten jullie begin deze maand al te melden dat onze zuiderburen GEEN slooppremie/sloopregeling zouden krijgen. En de rest van de wereld is daar nu ook achter gekomen.

Die zielige Belgen (met hun halve regering) hebben namelijk geen geld. Volgens de Belgische automobiel- en tweewielerfederatie Febiac komt de regeling er niet vanwege budgettaire redenen.

Voor de Nederlanders is er wel goed nieuws. Want de Nederlandse autobranche wil dertig miljoen euro bijdragen uit het ‘verwijderingsbijdrage potje’ van Auto Recycling Nederland (ARN). Wel moet de overheid dan nog ff 100 miljoen bijleggen om de regeling van de grond te krijgen. Eind april komt er meer duidelijkheid over dit Nederlandse plan wel door zal gaan. (via: demorgen.be & automotive-online.nl)

Met dank aan iedereen voor de tips!36 reacties

Eerst wat liggen zwaaien met bedragen tot 9000 euro en nu krijgen we gene frank, goe bezig daar….

Tsjeven zijn voor niets goe :p
Ik vind ut zonde, sloopregeling. Er zullen zat mensen zijn die een speciale auto naar de sloop brengen en ook ‘gewone’ auto’s zullen ook meer en meer verdwijnen.
Enige probleem is dat Nederland óók geen geld heeft :P Wouter (de) Klos heeft toch niet helemaal goed gespeculeerd.
Eigenlijk verwacht ik nog steeds dat Eurocommisaris Neelie Smit dit soort initiatieven binnenkort alsnog de nek omdraait, vanwege het feit dat deze ‘milieumaatregel’ domweg erg veel weg heeft van verkapte overheidssteun aan de (lokale) autofabrikanten. ’t Is niet voor niks dat dit er in Duitsland en Italië al zo snel door de parlementen werd heen geloodst. Normaal kost zoiets maanden.
belgen hebben ALTIJD een sloop premie ..

BPM-loos in de volksmond ..
en Belgie is WEL een auto-producerend land ..

dus de premie is voor jullie ..
Halve regering? Is dit Hollandse Humor of moeten we er echt mee lachen?

On-topic: niet vergeten dat er bij heel veel Belgische dealers een recyclagepremie te krijgen valt, variërend van 500 tot 2500 EUR. Dus zo erg is het allemaal niet gesteld. En zelfs zonder slooppremie kosten wagens hier een prikje, vergeleken met het land met hele regering. lol
Frappant; Geld voor pensioenen en gezondheidszorg is nagenoeg op in Nederland maar voor dit soort flauwekul is wel weer een potje in tijden van crisis.

Als de autobranche dit zo graag wilt zullen ze dit geld zelf op moeten hoesten.
De regering heeft mijns inziens andere prioriteiten op dit moment dan
het vernietigen van een veilig en prima rijdend wagenpark.
Helaas zal mevrouw Cramer wel zwichten bij het horen van wat groene prietpraat van de autolobby.


Het is natuurlijk verloop dat de overtollige dealers failliet gaan. Zo blijven de efficiëntere over, net zoals het momenteel met de aannemers, makelaars en notarissen gaat.

Misschien komen deze beroepsgroepen binnenkort wel met een slooppremie voor je huis, mits je het dan weer door hun laat opbouwen.
Net goed!

Nee, lullig. Maar ik hoor vandaag op het nieuws dat ze een regeling willen treffen voor auto’s van vóór ’91, dan krijg je €1000,- als je een auto van ná ’96 koopt. Volgens mij zijn er al auto’s van ná ’96 te krijgen voor heel weinig, dus kan je straks een auto bijna gratis ophalen.
Want geld het bijvoorbeeld ook voor kapotte auto’s? Mijn koppakking is nu lek, en ik zou m’n auto dus graag inruilen voor een nieuwer model.
howhowhow zielige belgen? hier zijn genoeg belgen
JOEPIE! We krijgen hier toch al voldoende subsidies! Geen wonder natuurlijk dat de staatskas dan wat leger is. Toch ben ik trots op ons systeem: ziek? Ziekenbond. Arm? OCMW. Werk(e)loos? Vakbond. Het geweldige evenwicht tussen socialisme en nog iets! :P
Skip_alfa1461.4t-spark
lol @ medevlamingen, laat u niet opnaaien door onze noorderburen
iedereen weet toch dat hollanders een gigantisch gevoel voor humor hebben ;)
ontopic: in belgie is geld altijd een probleem, behalve als je de juiste vriendjes hebt :) kareltje, yvesje, didiertje
die mannen hebben altijd geld genoeg, ook voor hun vriendjes. kuch hypocriet kuch
Btw laten we niet opnieuw een goddamn’ rivaliteitstopic van maken! Fokkin’ hell, als het over één van onze landen gaat, is er toch altijd een imbeciel met een ondermaatse stelling in de aard van ‘Ik ben beter want ik ben een Belg/Nederlander’. Stop met die zever, jullie zijn verkeerd en al helemaal als je denkt iets te mogen/kunnen veranderen. Onze systemen en maatschappijen verschillen, de mensen zijn gelijkwaardig! Godverdomme! Hoe vaak moet ik het zeggen… :roll:
Btw: humor is humor. Als je de mop niet goed vindt, tot daar aan toe. Maar dan lijdt dat aan jouw smaak. Als ik deze tekst zou schrijven, zou ik het op precies dezelfde manier aanpakken, het is namelijk humor.
hahaha Als ik hier lekker rustig een auto ga kopen in mijn ‘land met halve regering’ betaal ik wel minder als jullie :d
En staat er niet om de vijf botten een flitspaal of vandie achterlijke flikken die met een camera auto wat gaan rondrijden om mensen te pakken op verkeers overtredingen. Nederland is maar voor 1 ding goed en dat is “Coffeeshops” voor de rest is de taal van een nederlander al een lachertje :d
belgie is uiteraard een auto-producerend land daarom dat jullie meer taxen en al die shit betalen als ons.
(En nee spyker wordt bij ons niet aanzien als auto’s, maar Rommel)
@VLA .. da,s toch lache man ..
al die lui die het een prestatie vinden om perongeluk ergens geboren te worden ..

perongeluk .. behalve nederlanders dan .. want die zijn uitverkoren ..
langst een kant wel goed, anders kun je geen goedkoope oldtimer meer kopen voor restauratie onder de €5.000 en gaan er veel (zeldzame) klassiekers verloren.

langst de andere wel slechter voor de auto fabrieken
De sloopregeling is in eerste instantie in het leven geroepen voor het milieu. Vandaar dat het zuinigere auto’s moeten zijn en niet zomaar iedere auto. Dat het goed is voor de fabrikanten is mooi meegenomen.

100 miljoen is in deze tijd wisselgeld aangezien ze vrachtwagens met geld geven aan de banken die al zo veel geld verdiend hadden. Een goed draaiende economie betaalt zich vanzelf terug en op nieuwe auto’s zit toch heel veel belasting dus dat komt wel goed.
@ lincoln
Bwah, het lachen is me wat vergaan… Nu is er enkel medelijden en een heel heel klein beetje weltschmerz over… :|
Mmm ik ben van plan een oude (gewoon die eerste) Mini Cooper te kopen. deze prijzen zullen nu wel stijgen zeker? omdat ze ‘m anders gewoon naar de sloper kunnen brengen? Wat is jullie mening.
Al goed dat wij hier geen slooppremie krijgen!!!
Nu kan ik geen e30 meer in duitsland kopen voor 500€!
Leuk die slooppremie maar doe het dan goed. Nee in NL moeten we blij zijn met 500 euro. En dan ook nog auto’s van voor 1992? Neem liever de premie van Duitsland 1 op 1 over.
Slooppremie slaat nergens op in NL, aangezijn wij geen autoproducerend land zijn. Hierdoor gaat er meer geld het land uit, en is dus slecht voor de werkgelegenheid in NL.

Beter is het afschaffen van de vliegticketheffing in NL, of milieuzone’s instellen in de steden, waar auto’s van voor ’91 of auto’s zonder kat niet meer binnen mogen. Gaan mensen vanzelf auto’s inruilen, zonder dat het ons belanstinggeld kost.

Hetzelfde geld voor BPM, beter houden ipv het dure en lastig in te voeren KM heffing. KM heffing is duurder in onderhoud en kost de burger evenveel. Dus minder geld in de staatskas terwijl het voor de burger evenveel kost.
“Die zielige Belgen (met hun halve regering) hebben namelijk geen geld.”

@robbie: propere jongen ben jij. Vind je het normaal om zoiets te schrijven? Er zijn genoeg Belgen die deze site bezoeken die wel iets meer respect verdienen. Onze regering is trouwens al maandenlang niet meer half.
Arrogante hollandertjes… Slopen maar al jullie dure autootjes
@de vlaeminck: “Werk(e)loos? Vakbond.” What the ..? :p

Mensen die bij een vakbond zitten, zijn meestal de mensen die werken hoor ;-)
@Fout
laat u niet kennen, “d ‘ollanders wete van nie beter” ;) ze reageren hun gewoon wat af om dat zij 2x zo veel moeten betalen voor een auto als hier
@ fout

Ooit gehoord van humor? Het is toch duidelijk met ironische ondertoon geschreven. Ten tweede hebben jullie ook maar een halve regering en ten derde treft het niemand persoonlijk.
@ Lennart
Het is de vakbond die (bij ons) de stempelbureau’s heeft opgericht. Interessant verhaal hoor, je moet maar eens ‘De Vooruit Gent’ of ‘ABVV’ intikken in Google. ;)
“Slooppremie slaat nergens op in NL, aangezijn wij geen autoproducerend land zijn”
Ook voor een autoproducerend land als Duitsland heeft het geen toegevoegde waarde. Het blijkt dat mensen die van de slooppremie gebruik maken vooral goedkope auto’s kopen zoals de Dacia Logan.

Sloopremie is geen economische maatregel, het is een milieu maatregel. Het lijkt me logisch om dat nu in een tijd van crisis (waarbij de uitstoot sowieso terug loopt) maar even niet te doen. Ergo: die Belgen zijn ons weer te slim af.
@Fout: Eerst vraag je om respect voor de Belgen om vervolgens af te sluiten met ‘Arrogante hollandertjes… Slopen maar al jullie dure autootjes’……..

Respect is voor jou blijkbaar eenrichtingsverkeer? Dat zal direct de reden zijn waarom jij het niet krijgt misschien?
@de vlaeminck: maar dat heeft daar nog weinig mee te maken he, vakbonden worden ook wel werknemersorganisaties genoemd overigens. Er had VDAB of zo kunnen staan ipv vakbond. Maar soit, wat maakt het uit, auto’s verdorie! ;)
Even ter informatie van en econoom: België heeft 80% staatsschuld, Nederland nog geen 40%. U gaat zien dat dit maar het begin en dat de Belgische en daarom ook Vlaamse regering minder en minder gaan kunnen betalen. En dan kunnen wij nog eens niet de minister van Financiën wegstemmen, dit blijft niet houdbaar.
Slooppremie? Dan ZEKER iedere auto waar je een slooppremie voor krijgt BIJHOUDEN. Als oldtimer worden ze een fortuin waard!
Een slooppremie is SOMS goed,hangt af van : de staat van het voertuig,NIET de leeftijd.
Mijn Golf van 1990 gaat elk jaar door de keuring,zonder gepruts aan de motor!! Zoals ik,zijn er wsl nog velen,die een voertuig niet enkel aanzien als een middel om zich van A naar B te verplaatsen,maar iets dat eigen is aan je persoonlijkheid. Het feit is dat velen zich “milieubewust” voelen,en natuurlijk een groen voertuig kopen,met als gevolg… binnen een paar jaar staan zij ook op een zwarte lijst met hun wagen.
Personen als handelsvertegenwoordigers,die gemakkelijk 40000km per jaar afleggen in hun voertuig,kan ik akkoord gaan dat deze na pakweg 5jaar gesloopt wordt,maar laten we de mensen met een (ouder) voertuig die slechts 10000km per jaar rijdt,niet afstraffen !!
De wagens van heden zijn de klassiekers van morgen…
Greetzzz from Belgium
Het gaat helemaal niet om het milieu het is alleen maar om de autoverkopen op te krikken. Het stimuleeren van het kopen van nieuwe auto’s is roofbouw aan grondstoffen en het kost veel energie om het te vervaardigen. Auto’s oprijden dan ben je pas milieuvriendelijk bezig. Liefhebbers auto’s blijven er toch wel. De meeste mensen hebben maar een paar duizendeuro te besteden. De meeste nieuwe auto’s zijn in de lease. En het overheidspotje is zo op. En na de crisis stopen ze re mee.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).