Video: Aston Martin DBS aan de tand gevoeld

Auteur: , 12 Reacties

Aston Martin heeft met het aanscherpen van de DB9 de meest briljante zet ooit gedaan. Een auto waarvan iedere liefhebber het in zijn broek doet is het gevolg, bruut geluid, sierlijke styling en een paar kleine 'ordi' details maken het pakket perfect. Tijd voor nog een testje dus, met dank aan de 5th Gear crew!

Nogmaals hebben zij de DBS uit de handen van Aston Martin los weten te peuteren voor een weinig informatieve maar o-zo-lekkere test. De reden voor de nieuwe ‘review’ is de introductie van een nieuwe 6-traps automaat. Niet langer hoef je in de Nederlandse file’s continue aan je pook te hengsten en het koppelingspedaal te masseren, slechts de rem moet worden bediend. Bovendien heeft Aston Martin, ten opzichte van de Vanquish en andere oude meuk, de zelfschakelaar flink verbeterd. Er is een gewone ouderwetse automaat in gestopt, geen sequentiele robot-schakelbak. Dit moet het geheel een stuk soepeler maken terwijl rijkarakteristieken en precisie behouden blijven. De automaat weegt ook maar 30kg meer dan de standaard versie.

Voor mietjes of niet, het is tenminste geen cabrio. Bovendien noteert de automaat dezelfde acceleratietijd als de handgeschakelde versie en is deze in de automaat beter haalbaar. Blijf je in de stoere handgeschakelde Aston toch mooi tegen de achterkant van de metromannen-DBS aan kijken. Uiteindelijk draait het echter gewoon om het uitlaatgeluid. Zolang de kleppen maar open staan zit je sowieso goed.

Klein detail is de B&O installatie. Alsof je het nodig hebt, is de geluidsinstallatie nu standaard op de DBS. Kan je tussen de stoplichtsprints door nog even muziek luisteren.12 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Afstandsbediening
Heerlijk geluid!
Haha wat kijkt Tiff ook weer lijp:P
Maar het blijft wel een chille AM!
Mooie test!! En wow wat blijft het toch een mooie wagen..
Clarkson zal hoogstwaarschijnlijk weer negatief zijn over de flappy peddals.. maar ja Top Gear is ook wel een beetje over!
Heel mooi gebaar wat hij maakt net voordat hij de auto teruggeeft! :)
Wel een lelijke kleur
“So i give you, the eco-friendly DBS”
Geweldig :D
Tiff Needle: ik word al moe van die vent als ik naar hem kijk, zo saai…. maar rijden kan hij wel.

De DBS: priceless! Als die auto ooit op mn pad komt denk ik nog geen seconde na. Een van de mooiste auto’s van dit moment.
Hij kon het niet beter verwoorden: ja ze zijn behoorlijk nep, maar de DB9 en de DBS zijn enkele van de weinige auto’s die je doen voelen alsof jij alles gedaan hebt! :P En ze zien er bitchin’ fantastisch uit!! Maar de automatische versnellingsbak: nee. Nee, nee, nee. Hoe gelukkig Jay Leno deed toen hij benadrukte dat de DBS niet met een automatische bak komt, zo teleurgesteld ben ik nu. De kopers van auto’s met een automatische bak zijn geen autoliefhebbers, maar nepperts.
“Kijk ik kan rijden met een automatische (-), ik ben hip, ik ben trendy!”
Nee, jij ben een janet.
– Gestolen van Alex Agnew :P
Iemand met een rijbewijs waarop staat ‘Automaat’ hoort zowieso niet thuis in een auto. Ain’t that right, Autoblog?
Ik heb niets tegen automaten op zich, maar dan moeten ze wel van het soort zijn waar koffie uit komt……

Nou ja… een automaat is wel lekker als je veel file rijdt… maar op zo’n auto zou ik het niet kiezen… op de Granturismo S hebben ze het perfect opgelost… zelf schakelen als je wil (en supersnelle response) of redelijk soepel automatisch laten schakelen in de stad… het kan dus wel werken.

@de Vlaeminck: Heb Alex Agnew een keer in het theater gezien (show die veel over muziek uit zijn jeugd ging) en vond em erg goed.
ik spaar nog even door… :)
Waarom komen fifth-gear filmpjes hier altijd bijna een week later pas op autoblog? Waarom niet gewoon meteen na maandag?
Of heeft dat iets te maken met copyrights ofzo?
@ w0o0dy
Wat ik wel jammer vind zijn de mensen die zeggen van “da’s straf, daar lach ik niet mee hoor!” uit vrees om voor neonazi of wat dan nog uitgescholden te worden. Het heet humor en het gaat over alles. Zo jammer vind ik het dan dat mensen denken dat alles wat hij zegt, gemeend is. :roll: En heb hem helaas nog niet in levende lijve gezien, maar allebei zijn shows heb ik meer dan eens bekeken! :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).