Gespot: Ferrari 550 Barchetta

Auteur: , 31 Reacties

Wat er woensdag en donderdag allemaal te lezen en te zien was betreffende Parking Foch te Parijs was nog maar een druppel op een gloeiende plaat. De blauwe Aston V8 van een paar weken geleden is er ook gespot, net als een Lagonda, en er zijn nog genoeg andere erg bijzondere modellen voor latere afleveringen. De volgende spot is echter een leuke afsluiting voor deze week…

Ferrari 550 Barchetta

Een relatief onbekend en niet erg oud model van Ferrari is de open versie van de Ferrari 550, de Barchetta. 448 zijn er destijds gemaakt, geheel naar traditie van gelimiteerde oplages in niet-ronde getallen, zoals Enzo Ferrari dat wilde. Naast het feit dat dit een gelimiteerde oplage is, is het op zich ook al een vrij apart model. De auto is specifiek voor open rijden bedoeld, net als bijvoorbeeld de AR1, en het is dan wel een beetje flauw om te zeggen dat zo’n dakje er niet uit ziet. Zeker de softtop ziet er uit als zijnde niet geïntegreerd in het design, en het is dat ook alleen de bedoeling om die te gebruiken om je interieur tegen troep uit de omgeving te beschermen. Het afgebeelde exemplaar heeft een hardtop, ook een beetje vreemd, maar de duidelijk zichtbare handvatten getuigen wel van humor. De twee auto’s die ernaast staan zijn trouwens net zo goed erg bijzonder en legendarisch, maar dat komt terug in een aflevering over luxe sedans/limo’s uit het verleden. Dit is trouwens een model dat erg hoog op de to-spot list van mij en Roland (met wie ik in Parijs was) stond!

Ferrari 550 Barchetta

Ferrari 550 Barchetta

Ferrari 550 Barchetta

Ferrari 550 Barchetta

Ferrari 550 Barchetta

Ferrari 550 Barchetta

Zoals altijd kun je me mailen voor grotere foto’s, hoewel hier niet veel spannends tussen zit… Volgende week zit vol met kleur, één van de leukste thema’s vind ik zelf. Hopelijk zet het mensen aan hun Phantom of Continental GT toch eens in een mooi oranje tintje te laten spuiten.31 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
mmmmmmm barchetta
zeer mooie spot hoor!
Aan die twee 600 pullman’s te zien wonen er ook nog een paar ‘fijne ‘ex-presidenten uut Afrika !
trouwens wat staat er eigenlijk nog allemaal naast behalve de 2 600 pullmanns?
Die oldtimers zijn echt een beauty
Ik vind toch eigenlijk de mooiste beauty er achter staan. De C6!

Wel lelijk trouwens dat kapje op die ferrari.
@Yeelen: Een citroentje geloof ik?
nee ik den een heel oude merc sl
@ yeelen BMW 507 volgens mij
@ de sjonnes

190 SL :)
@ de sjonnies
ik weet niet, kijk is naar de grill da is die van de sl
@ timftw, correct
Mooie spot
Vive la FRANCE!
mooie garage! Waar ligt die in Parijs?
Zo, exclusiever krijg je ze niet.. Mooi combinatie met die 2 Mercedes-Benz 600 pullman’s!
de mercedessen zijn super!
Sweet! Een van de meest zeldzame combo’s van de laatste tijd. En dan met name om die Pullman’s en die 190 SL. En die 550 is ook leuk :P
Mocht je ooit een 575 SuperAmericana spotten, let me know ;)
Teveel moeite om ineens de rest van de garage ook ne keer te fotograferen?
Oke en waar zijn de high-res big pictures van de MB 600’s???

Die zie ik liever dan die fellalie
wat een mooie mercedesen!!

josip broz tito reed destijds in zon ding terwijl de ‘rijken’ onder ons
in een zastava yugo reden! :)
@ Yeelen
Benz 190 SL

@ Vive la France
Parking Foch

@Jesper
Heb al eens een 575 SA gespot, maar het zijn niet echt goede foto’s. En nog een andere waar ik zelfs maar één foto van heb, stond achter een hek (met 300mm kreeg ik heb er beeldvullend op…..)

@Piet
Zie voorgaande posts… En dan heb ik veel bewaard voor volgende afleveringen, ik viel achterover van die twee 600’s :o, dus die komt ook nog een keer

Bedankt voor de reacties, de 600’s zien jullie nog wel een keer, jullie kunnen mailen voor meer info/foto’s! jim_appelmelk at yahoo.com
Dit is overigens een after-market hardtop. Deze zijn ook in andere modellen te krijgen. Net zoals er andere softtops voor te krijgen zijn. Bij Pavesi in Milaan kun je zelfs een volledig elektrisch bediende softtop laten monteren.

http://www.pavesimilano.it/pav2.htm
Dat dak is ultra-lelijk !!! Zie hem nog liever met het gewone stoffen dakje of gewoon zonder !!
Dat dak is idd ultralelijk. Hoe kan je zoiets erop zetten…
Al dat ‘limited edition’ geneuzel gaat me een beetje de keel uithangen. Elke auto is een Limited Edition … zelfs de Kever en de Model T Ford. Ook deze waren maar een gelimiteerde tijd verkrijgbaar .. en nu dus niet meer.

Of de productie nu 10, 100 of 10 miljoen is .. op een bepaalde tijd gaat de stekker eruit en wordt het ‘limited production’.
Die fur-arie blokkeert het zicht op de 600’s w100
als zijnde = als of zijnde, niet allebei
Voor zover ik kan zien zijn beide Mercedessen 600 “gewone” 600’s en géén Pullmans. Pullmans waren extra lange uitvoeringen met òf een blind stuk carrosserie tussen het voor- en achterportier òf met 6 portieren.
Maar dat zal Appeltje ongetwijfeld weten duidelijk te maken. :D
@9000CSE, je hebt gelijk en wist ik ook al, maar in den volkschmond worden deze voitures wel Pullman genoemd, neemt gij den naam Pullman in den mond, dan weet gene dat gij ene 600 van het geslacht Mercedes bedoelt !
@ de sjonnies

Is er misschien iets, dat je me duidelijk wilt maken? Ik bedoel natuurlijk door dit geforceerd taalgebruik. Wees dan rechtuit, daar heb ik meer aan. En doe om 10:22 uur a.j.b. niet, of je dan al volkomen stoned of bezopen bent.
ik had m niet gekocht..
@9000cse Helaas…ik drink niet en gebruik geen drugs (zal het woord narcotica maar niet gebruiken ……) ik zal ook nooit meer op iets van jou reageren !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).