Zijdezacht toiletpapier is schadelijker dan een Hummer

Auteur: , 51 Reacties

Het welbekende extra zachte gewatteerde en dubbellaags toiletpapier, afkomstig uit diverse maagdelijke bossen, schijnt schadelijker te zijn dan Hummers, motorfietsen of hamburgers. Advies van hippies: allemaal aan het schuurpapier!

Allen Hershkowitz, een senior scientist van de Natural Resources Defence Council: “This is a product that we use for less than three seconds and the ecological consequences of manufacturing it from trees is enormous.” En hij voegt daar aan toe: “Future generations are going to look at the way we make toilet paper as one of the greatest excesses of our age. Making toilet paper from virgin wood is a lot worse than driving Hummers in terms of global warming pollution.

Tevens is het zachte toiletpapier een aanslag op het milieu vanwege de grote hoeveelheden chemicaliën die bij het productieproces gebruikt worden. Greenpeace is inmiddels een campagne gestart om het bewustzijn rond toiletpapier in de VS aan te wakkeren, zo schrijft The Guardian. Ze hebben daarom een speciale “Tissueguide” gemaakt, met diverse merken en ratings.

Volgens Hershkowitz is meer dan 98% van het toiletpapier in de VS afkomstig van verse houtvezels. In Europa is de toestand beter, maar het gaat hier om slechts 40% van het papier dat afkomstig is van gerecyclede producten.

Zelf veeg ik mijn billetjes altijd af met ranzige automagazines zoals Autoweek of Autovisie, maar dat schijnt nog slechter te zijn. Combineer dat met het feit dat we onze uitwerpselen plus toiletpapier doorspoelen met vers drinkwater, makes you think…

Met dank aan Markus voor de tip!51 reacties

Wat dacht je van die ongelofelijke hoeveelheid papier die wordt verspild voor nutteloze folders, kranten en weetikhetwat. Helaas is het voor groene linkse politici een stuk sexy-er om de lucratieve heksenjacht tegen de auto voort te zetten.
@Plof helemaal mee eens. Het aantal folders dat wij thuis krijgen loopt de spuigaten uit :P Je kan aanbiedingen toch ook op internet zoeken?
Ze kunnen zich beter op het aantal papier letten dat daarvoor wordt gebruikt dan meer belasting op auto’s te heffen, want daar bespaar je geen bomen mee. En bomen zijn toch het beste middel tegen Co2 denk ik.
Alleen WC papier kan je moeilijk wat aan doen lijkt mij, waarmee willen we anders onze kont mee afvegen?
FIX yout think… UNFIX

een nobel streven… maar ik denk dat er ergere dingen zijn. moet je eens nagaan dat als wc papier maken al milieu vervuilend is… waar moet je beginnen.
Er worden hier de laatste tijd wel vaker artikels gewijd aan zaken die ogenschijnlijk weinig te maken hebben met auto’s. Maar ok, als we die hippies van Grienpies op de korrel kunnen nemen, waarom niet. Het is tenslotte voor het goede doel.
Ze moeten wel érg weinig te doen hebben dat ze nu ook al pleepapier-aanbevelingen gaan publiceren.
Of zou het een stiekeme poging zijn om Kleenex af te persen ?
1 ding is zeker : van zeep hebben de hippies nog nooit gehoord.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
De milieukosten (= energie) zitten vaak in de prijs verwerkt. Duurder product, slechter voor het milieu.

Vandaar dat ik een voorstander van bio industrie ben :-)
De Romeinen veegden hun kont af met een spons…
euh.. het enige wat met auto’s te maken heeft, zie ik, is dat het schadelijker is dan een hummer.. waarom staat dit dan op AUTOblog?
Dan maar de kranten recyclen op de wc? Of maar gewoon geen wc papier gebruiken, beetje afspoelen met water en dan maar gewoon de broek optrekken………..vandaar dat die milieuhippies altijd zo stinken :shock:
Dus…

Omdat wc papier schadelijker is dan een hummer, word je liever door een hummer aangereden dan een rol wc papier, nou nou nou nou nou XD
gadver .. welke primitieveling gebruikt daar nu papier voor ..

een zacht jong konijntje .. probeer maar eens ..
AutoVisie ranzig? Toch echt een van de betere automagazines in Nederland imo.
Zolang het grijze toiletpapier maar niet enkellaags is, vind ik het niet erg ;)
die kut hippies hangen me echt de keel uit, ze proberen iedereen voor alles een schuldgevoel aan te praten! je durft op den duur niks meer te doen want je hoort de kritiek al komen , op alles en nog wat: internet gebruiken, de krant lezen, autorijden, groenten kopen afkomstig uit het buitenland, platic zakjes in de winkel, landbouwbedrijven die meststoffen gebruiken, co2-uitstoot van koeien die erger zijn dan vrachtwagen etc. etc. … Wie gaat deze maffia stoppen? uiteindelijk gaat het Westen kapot gaan aan deze hippies, terwijl wij ze ons hier proberen ons schuldig te doen voelen voro alles en nog wat, gaan we gebukt onder een ernstige economische crisis, en uiteindelijk gaan we zo onszelf kapot maken door aandacht te blijven schenken aan deze belachelijke dingen als wc-papier ipv de belangrijke zaken zoals deze crisis in de eerste plaats op te lossen…

Dit alles gezegd zijnde ben ik wel een voorstander van schone technologieën , maar dit betekent niet dat die radicale hippies ons leven en onze economie moeten verpesten. Allemaal stinkend en harig in een VW-busje rond rijden lijkt me nu ook niet bepaald de oplossing voor onze economische en milie-problemen. In plaats daarvan moet er een duurzame ontwikkeling komen maar zaken als toiletpapier aanklagen wegens te vervuilend , gaan er in mijn ogen echt wel over..
Hmmm…
Het intelligentieniveau van de reacties ligt weer erg hoog.
Ach, het is zaterdag.
Toch weer een mooie opsteker voor Hummer.
Persoonlijk vind ik het dagblad ‘Privé’ het meest bruikbare.
Het plooit gemakkelijk en schuurt minder dan bijvoorbeeld ‘Knack’ of ‘Automagazine’. :p
Ok, dan was ik mijn Hummer voortaan niet meer met zacht toiletpapier…

:D
:D
:D
volgens mij zit er een fout in namelijk

Zelf veeg ik mijn billetjes altijd af met ranzige automagazines zoals Autoweek of Autovisie, maar dat schijnt nog slechter te zijn. Combineer dat met het feit dat we onze uitwerpselen plus toiletpapier doorspoelen met vers drinkwater, makes youT think…
Ik heb gehoord dat men in China meer hout verbruikt voor eetstokjes, dan in de hele wereld voor papier gebruikt wordt.

Makes you think
Dus nu allemaal maar een bidet in huis? (Maar wat is dat nu dan!? –> http://nl.wikipedia.org/wiki/Bidet )

Doe inderdaad eerst eens wat aan al die nutteloze reclamefolders en het overbodige verpakkingsmateriaal.
@ fjc

Nou nou, je bent de eerste die dat ontdekt!
Goed speurwerk hoor!
Niks persoonlijks hoor, maar je post van net heeft niet echt veel te maken met de inhoud van het hele verhaal, dus laat dat soort opmerkingen maar achterwege.
Als iedereen nou de achterkant vh wc papier voortaan ook gebruikt halveren we het verbruik met zijn allen..
Ik vind dit weer een beetje gaar, want het hout wat gebruikt wordt voor wc-papier is vaak afkomstig van het resthout. Dat resthout ontstaat tijdens het opmaat zagen van het hout om verwerkt te worden, de houtsnippers worden dan weer doorverkocht. Dus ik denk dat er niet super grote wouden gekapt worden voor als hoofddoel wc-papier, want dat brengt nou eenmaal minder op en het heeft gewoon minder nut, want het resthout/resthoutsnippers kan daar gewoon prima voor gebruikt worden.
@ lincoln

Een blonde maagd van 19 lentes is ook lekker zacht :P
Dit soort domme onderzoeken bewijzen weer eens dat er helemaal geen economische crisis is. Ik vraag mij af wat dit grapje heeft mogen kosten. :?

http://www.clipartof.com/images/emoticons/xsmall2/1241_tongue_frozen_to_a_pole.gif
Gelukkig, ik wist wel dat Hummer rijden wel meeviel!

Ik ga gelijk zo’n spoelwc kopen, en een Hummer, veel beter voor het milieu! (En mijn comfort:P)
Nu het imago van de Hummer weer schoongepoetst is, zal GM zich nog wel een keer bedenken om het merk te verkopen. Door dit onderzoeksresultaat zal de verkoop recht evenredig stijgen met de daling van de verkoop van het aantal pakken zijdezacht toiletpapier. :?
een koe schijt (..) 4 keer zoveel uit als een auto , en dan nog wel methaan wat op zich nog schadelijker is als co2.
Een betere ontwerper
Ja lekker handig, afvegen met de magazines die je haat, heb je de sporen van die artikelen lekker op je wangsneewang zitten (Y). :\


Wat wordt het volgende week, oogknipperen doet stof op waaien?
Dus iedereen dat soort toiletpapier kopen en direct een H2 aanschaffen ofzo? Wat is nou de moraal van het verhaal? Het onderzoek kost meer dan het oplevert. Weg met dat soort mensen.
Dus eigenlijk zou je het wc-papier moeten afschaffen en in de plaats daarvan een Hummer om je achterste mee af te vegen..

Sarcastisch bedoelt ;)
Wel die van greenpeace zijn allemaal egoisten die houden helemaal geen rekening met arme amerikanen die van de natuurhouden daarom in een milieuvriendelijke hummer rijden, daardoor geen geld meer hebben voor een fatsoenlijk restaurant en dus hamburgers eten en daardoor speen krijgen en super zacht toilet papier moeten gebruiken.

Wat een egoïsten die greenpeace freaks!
ik heb er scheit aan…
Laten we lekker onzze kont afvegen met een Hummer H1…
Voelt dat zo prettig? nee
dus lekker papier gebruiken we zijn tog allemaal al dood als er shit van komt…
Folders moet je uitbannen. Wat vinden jullie hiervan: Wat nu als je je gewoon kunt abonneren op een email met de aanbiedingen van bepaalde ketens? Krijg je niet meer alle onzin binnen die je toch niet doorkijkt, en wel de interessante dingen. Daarbij, men zit tegenwoordig toch al zo vaak achter de pc, dat moet geen probleem zijn.

Het verhaal over toiletpapier is zeker interessant. Zet je aan het denken… Ik zal voortaan opletten of mijn papier wel gerecylet is, want ik ben het ermee eens dat het onzin is om zulk milieuonvriendelijk spul te gebruiken voor die paar seconden. Dus: goed zo autoblog! Weer wat meer ruimte voor auto’s om CO2 de lucht in te spuiten! ;)

@ johnny t-jet; Inderdaad, afschaffen die koeien! Of nee… Wat zeg ik nu. Geen biefstuk… Ik ben om: Koeien zijn onmisbaar! ;)

@ Plof; Waar wilde je je hand dan laten? In dat bruine spul? :P
Als ik een schrale reet heb speel ik ook minder klaar op het werk, rij ik aggressiever en bovendien ben ik pest-chagrijning. Wedden dat zacht toiletpapier milieuvriendelijker is?
“Zelf veeg ik mijn billetjes altijd af met ranzige automagazines zoals Autoweek of Autovisie.”

Waar haal je deze dan vandaan?
Goed- Zijdezacht toiletpapier is slecht voor de bossen.
Maar als alternatief is er dus het gerecyclede grijze P40 grove toiletpapier- Is even wennen, je hebt éven last van bloederige slijtplekken waardoor het plots lijkt alsof je intens meeleeft met je vriendin met haar maandelijkse perikelen. Maar als het eelt eenmaal is gezet dan is het een prima best papiertje en je milieubezorgde gemoed is ook weer even gesust.

Maar als je geen P80 wilt gebruiken omdat je vindt dat je dan nog steeds papier gebruikt dat je liever voor andere dingen gebruikt ziet, zoals verpakkingen voor je nieuwe Ifone of je nieuwe digitale fototoestel om prachtge auto’s mee te kieken dan kun je dus water gebruiken.
Alleen gebruik je dan dus wel drink water en dat is ook een schaars goed waar we zuinig mee om moeten gaan- Die poolkappen blijven niet eeuwig smelten en die regen houdt ook op een goed moment op- kijk maar naar Californië op dit moment.

Dan maar de autobladen gebruikt…?
Bedenk dan dat je dat door de chemische troep in de inkt en in de papierbehandeling gaat komen te staan op Fors ziekenhuisbezoek, omdat je achterste zwaar chemisch verontreinigd raakt met zware metalen en andere bagger. En wat ze dáár in het ziekenhuis allemaal met je doen om je weer gezond te krijgen is óók niet echt milieuvriendelijk te noemen…

….Sponzen dan zoals de Romeinen deden…?
Fout- Echte sponzen sterven uit door zeeverontreiniging en doordat wij er zo fanatiek achterheen zitten om onze konten aan af te vegen!
De synthetische sponzen zijn van plastic en dus uiteindelijk ook beroerd voor het milieu….

En toen dacht ik het te hebben- Ik veeg mijn achterste af met de digitale nieuwsbrieven die ik dagelijks doorploeter— Blijkt dat ons gezamelijke internetgebruik weer zo slecht is voor het milieu dat het bijna gezonder is om met z’n allen de compu uit te zetten en gewoon autoritten te gaan maken…!

Je kont laten afvegen aan je lieftallige jeugdige vriendin…? Ja………. Wil je die naderhand dan nog wel aanraken….?

:shock: Gék word je hiervan…. Echt Gestóórd gewoon…

Rien Poortvliet heeft tot op heden in zijn “De Kabouter” – boek nog de meest zinnige manier bedacht, geloof ik- Massaal in de herfst afgevallen bladeren van eikenbomen en zo verzamelen en daarmee je kont afvegen.
…Maar geloof me- ik heb het op velddienst nog wel eens gedaan- die bladeren willen nog wel eens voelen als P90….
…Oeps- foutje met het cursief-tekentje…
@plof
Dan koop je toch zon nee nee stikker
@ Jandepandaman
Zo te zien heb je verstand van WC papier.

@ Guido
Een blonde maagd van 19 lentes is idd ook zacht.
Maar zou jij je kont daarmee vegen dan ? :P
…’k Moet d’rvan op de pot… En ik gebruik gewoon zijdezacht toiletpapier…
ikzelf gebruik al jaren geen wcpapier. gewoon een plantengieter van 2 liter aangeschaft voor de prijs van twee pak van het goedkoopste wcpapier. door af te spoelen met schoon water bespaar ik op jaarbasis tonnen water die nodig zijn voor de produktie van papier. nooit geen stinkende vingers meer, minder vuile onderbroeken in de was, en het gevoel dat je echt schoon ben na iedere wc gang. nooit meer het gesjou met veel te grote pakken wc papier en op de koop toe nog geld besparen toe
viola robbemondt
Wat heeft Autoblogger tegen Autovisie?
Typisch een onderzoek om schijt aan te hebben. Ik veeg er in ieder geval mijn reet mee af. ;)
@viola robbemondt.

Wat valt er niet tegen Autovisie te hebben? Alles voor de sponsors druipt er vanaf. Het is net geen huis aan huis reclameblaadje. :roll:
laten we dan maar de kont af vegen aan de bekleding van een hummer.
ok, laten we dan maar de kont af vegen aan de bekleding van een hummer
Gewoon doen zoals de Arabieren (en andere volkeren in het Oosten) doen!
Met de linkerhand en een beetje water of mag dat weer niet van Geert W. omdat het een verdere islamisering van NL betekent? :roll:

In Thailand (kon) deed ik niet anders. En na afloopt je handjes gewoon goed wassen. Waarvoor denk je dat de bidet is uitgevonden?!?!

Maar nee, ‘we’ prefereren zijdezacht toiletpapier en kijk wat er NU van komt… :roll:

;)
@ Erik

Bomen kunnen zelfs niet zonder CO2 :O
Ah, daarom hebben die groenen dus geitenwollen sokken!
Om hun kont mee af te vegen…
:D
viola robbemondt
@MX5: zwakke praatjes. Niet mee eens.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).