MILA kan stoer en groen doen?

Auteur: , 16 Reacties

De autobouwer die u normaal gesproken de G-wagon, G55, en aanverwanten brengt komt naar Geneve met een groen concept. Het is de Magna Steyr MILA EV Concept, ze rijdt op (groene)stroom en doet dat voor 150km.

MILA maakt gebruik van een lithium-ion accupakket, welke in twee en een half uur oplaadt. Vervolgens wordt er een 49kW (67pk) elektromotor aangedreven. Acceleratietijden zijn niet bekend maar de reikwijdte bedraagt dus 150km. Meer dan voldoende voor de gemiddelde forens.

Magna Steyr heeft echter geen aspiraties een eigen merk te beginnen. Het bouwen, prima, maar het promoten, distribueren en verkopen van een model is andere koek. MILA moet dan ook niet direct tot een nieuw model leiden. MILA moet, knap als ze is, onderdelen gaan verkopen ui het Magna-Steyr assortiment. De autobouwer wil graag een elektrische auto ontwikkelen en uiteraard bouwen, samen met een groot automerk. Ford lijkt de eerste die om de hoek komt kijken en heeft aangegeven in 2009 te willen beginnen met het ontwikkelen/maken van een volledig elektrische auto. (via worldcarfans.com)16 reacties

ziet er leuk uit.

als ie 10k kost, mogen ze hem voor de deur zetten.

wtf zijn dat voor spiegels? achteruitkijken met 1 cm streepje?
in die streepjes zitten camera’s, dan kun je met een schermpje zien wat er naast je rijd
@Hens, die spiegels zullen wel camera’s zijn…

Wel grappig wagentje verder.
ik vind het maar een lelijk ding
mooi bakkie voor minder dan 15K ben ik er bij
Hans en RDS, als hij gratis wordt neem ik er 10 !
Netjes zeer netjes… vind hem perfect van design. Batterijen zitten in de bodem want de wagen is een stuk hoger en goed weggewerkt.
Ziet er zo wel leuk uit ja, als ze nu nog een partner vinden voor de verkoop en hem niet te duur maken dan kan dit zeker wat worden.

Is bij Magna-Steyr, het Steyr gedeelte, wat vroeger vrachtwagens en tractoren maakte?
Een betere ontwerper
Leuk hoor, geef maar een :)
Waanzinnig, hoe die koplamp is doorgetrokken naar de zijkant. Het lijkt wel op een slang met een enorm prooi in z’n buik. Indrukwekkend!
haha, ze hebben het voor elkaar gekregen, waar Peugeot al jaren naar streeft, de koplampen door laten lopen tot aan de achterkant, en hier is het nog niet eens echt lelijk!
Doen ze best aardig. Even de designtaal van een ander merk (dat dit concept wil overkopen) er overheen plakken, en je hebt een nieuwe auto.
Ziet er wel goed uit en een reikwijdte van 150 kilometer is zeker wel acceptabel. Als ze nu de prijs laag weten te houden kan dit wel eens goed gaan verkopen!
AtakanG├╝l
Tis een omgebouwde Ford Ka :P ? Mjah, kan gebeuren :mrgreen: .
nog een grill in de motorkap en het stuk tussen de voorlichten en spiegels weglaten en ik vind het ok^^
leuk design

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).