Rijtest & video: Audi S5 Cabriolet

Auteur: , 112 Reacties

Soms zijn er auto's waar alles perfect lijkt. De Audi S5 Cabriolet is zo'n auto. Alles in de auto ademt uit dat Audi heel veel aandacht aan de details heeft besteed. Maar toch: is het daarmee ook een spannende auto geworden?

[Eerst kijken en dan pas lezen: klik dan hier voor de video!]

Toen Audi de A5 lanceerde, konden we op onze vingers natellen dat er ook een open variant zou komen. Natuurlijk kwam die er, maar naast de A5 Cabriolet met diverse motorvarianten lanceert Audi ook meteen het (voorlopige) topmodel: de S5 Cabriolet. Op termijn is het niet uitgesloten dat er een RS5 (Cabriolet) komt, maar voor nu moeten we het doen met de S5.

Audi S5 Cabriolet

In tegenstelling tot de concurrentie kiest Audi voor een stoffen kap, want dat hoort zo bij een premium cabriolet. Helemaal ongelijk kunnen we ze niet geven, vrijwel iedere CC heeft een minder fraaie daklijn die vaak ook nog eens verstoord wordt door één of meerdere naden. Zo niet bij de A5 Cabrio die een prachtige lijn heeft en bovendien kunnen er ook nog eens vier kleuren voor het stof van de kap worden gekozen. Een ander voordeel van stof is dat het zich wat prettiger en compacter laat opvouwen, daardoor blijft er meer ruimte voor bagage over. Met het dak open is de kofferbak 320 liter groot, met dak dicht 380 en met de bank plat zelfs 750 liter. Staat de bank wel overeind, dan kunnen twee volwassenen een plekje vinden achterin. Heel ruim is het natuurlijk niet, dus degenen op de voorstoelen moeten wel wat ruimte gunnen aan de passagiers.

Audi S5 Cabriolet

Heel praktisch is dat het openen en sluiten van het dak tot een snelheid van 50 km/u kan worden uitgevoerd. In de stad kun je dus probleemloos naar believen het dak open en dicht doen. Aangezien het openen (15 seconden) en het sluiten (17 seconden) behoorlijk snel gaat, zijn met enige gevoel voor timing de handelingen zonder hinder voor het overige verkeer ook nog wel op de buitenweg te doen.

Audi S5 Cabriolet

Nu we het toch over dagelijkse bruikbaarheid hebben: die stond bij Audi hoog in het vaandel. Dus zitten er uitstroom openingen voor de verwarming in de hoofdsteun om wind en kou bij hoofd en nek weg te houden. Ook geeft de A5/ S5 Cabriolet na instap netjes je gordel aan en zitten er voor de achterpassagiers LED-lampjes in de cabrio-kap verwerkt. Zit je ook wel eens in je maag waar je het (voor de A5 Cabriolet standaard aanwezige) windschot moet laten wanneer deze niet in gebruik is? Niet meer in de A5/S5 Cabriolet: onder de vloer van de kofferruimte is een uitsparing waar deze precies in past. Nog zo iets: de airco “onthoudt” met welke temperatuursinstelling en stand van de stoelverwarming je graag op pad bent bij dak open of juist dak dicht.

Audi S5 Cabriolet

Gelukkig zijn er naast al deze rationele argumenten ook talloze emotionele redenen aan te wijzen waarom de A5 Cabriolet begeerlijk is. Smaak is persoonlijk, maar toch zullen de meesten het mee met mij eens dat de A5 (Cabriolet) een fraaie verschijning is. Nog leuker wordt het om op pad te gaan. Wij kozen (natuurlijk) voor de S5.

Audi S5 Cabriolet

De Audi-fans kregen een lichte teleurstelling te verwerken tijdens de introductie van de S4 en deze S5 Cabriolet. De heerlijke atmosferische V8 uit de S5 heeft het veld moeten ruimen voor een 3.0 V6 TFSI. Behalve twee cilinders lever je ook nog eens 1,2 liter motorvolume in, maar in ruil daarvoor is er een supercharger gemonteerd. Op papier gaat de teleurstelling echter verder: waar de oude V8 354 pk leverde, houdt het voor de V6T bij 333 pk op. Nu is de V6T wel lichter en heeft een iets gunstigere koppelkromme met een maximum van 440 nm. En in de praktijk: de V8 roffel miste ik, maar daarvoor is een lekkere sound voor terug gekomen. De V6T klinkt in de S5 Cabriolet heerlijk racy met geinige plofjes in de uitlaat bij het op- en terugschakelen van de DSG-bak. De sound-engineers bij Audi hebben hun werk op de goede manier gedaan.

Audi S5 Cabriolet

Qua prestaties hoeven we ook al niet met weemoed terug te denken aan de V8. Hoewel de V6T minder vermogen heeft, is de auto toch sneller dan deze met V8 zou zijn geweest. Qua topsnelheid niet, deze is naar goed Duits gebruik weer afgeregeld op 250 km/u. Op sprintjes is de V6T de v8 wel de baas. Zo staat vanaf stilstand in 5,6 seconden 100 op de klok. Ter vergelijk: de oude S4 Cabriolet (met 344 pk) doet dat in 5,9 seconden.

Audi S5 Cabriolet

En het werd nog leuker. Audi had de goede smaak om de introductie in het mondaine Monaco te houden. Nu zijn niet alleen het weer goed en de uitzichten mooi, het is daar ook lekker heuvelachtig. Dus zijn er weinig kaarsrechte, met biljartlaken strak asfalt belegde wegen te vinden, maar wel veel kronkelig spul met veel haarspeldbochten. Niet voor niets wordt er nog ieder jaar de Rally van Monte Carlo georganiseerd. Even waande ik me deelnemer, hoewel de zon op mijn bolletje, het fraai afgewerkte interieur en het muziekje uit het DVD-navigatiesysteem toch sterke hints waren dat ik met iets veel comfortabelers op pad was. Toch nodigt de S5 Cabriolet absoluut uit om eens lekker bij zijn nekvel te pakken. In haarspeldbochten bleek het recept om niet te vroeg op het gas te gaan, dat levert onderstuur op. Zet je de auto wat, heb je genoeg talent om te driften en is het wegdek glad genoeg: overstuur is absoluut op te roepen. Je zult er wel je best voor moeten doen, want dankzij de Quattro vierwielaandrijving is de tractie erg goed.

Audi S5 Cabriolet

Natuurlijk lanceert Audi niet louter de S5, maar komt er ook een hele batterij aan minder sterk gemotoriseerde modellen. De A5 Cabriolet wordt leverbaar met drie benzinemotoren en drie diesels: de 2.0 TFSI is er in twee varianten (180 en 211 pk) en er komt ook een 3.2 V6 die standaard is uitgerust met een Multitronic automaat. Dieselaars kunnen kiezen uit de 2.0 TDI met 170 pk, de 2.7 TDI met 190 pk en de 3.0 TDI met 240 pk. Alleen die laatste variant is standaard uitgerust met Quattro.

Audi S5 Cabriolet

Al dit lekkers is niet goedkoop: de vanafprijs (voor de 2.0 TFSI met voorwielaandrijving en handbak) is 52.750 euro. Voor de S5 Cabriolet geeft Audi nog geen prijs, maar reken op een mille of 90. Kies je een paar opties, dan is de ton zo geslecht. Dat is veel geld, maar dat lijkt verder zo ongeveer het enige kritiekpunt van de S5 Cabrio. Filmpje!

Audi S5 Cabriolet112 reacties

Lekkere test weer :)
Leuk filmpje, lekkere sound ook :-]


Alleen wel veel flares in dat filmpje zeg, misschien volgende keer beetje rekening mee houden alleen dan is het uitzicht natuurlijk niet zo leuk :-]
haha wel veel dingen van zijn concurent idd BMW:)
waarom komen die rijtesten steeds uit als ik op smallband zit :p

alleen lezen dan maar
Wat klinkt wouter nuchter…
man man, vet filmpje, jammer dat je ze niet kan embedden ;)
Hoewel ik de A5 een hele mooie auto vind, kan de cabrio-versie mij echt niet bekoren. Ik weet niet zeker waar het aan ligt maar de verhoudingen van de achterkant lijken fout. Het blijft natuurlijk wel een prachtig stuk techniek.
Dit vind ik, samen met de S8, het enige mooie spul dat VAG voortbrengt.
Mooie video, mooie kar!
Alleen mis ik toch een beetje de V8.
Deze 6 cilinder klinkt mij toch iets te tam.
Mooie lap tekst! Helaas kan ik het filmpje nog niet kijken, dat moet dus later maar gebeuren.
Ook een prima kleur trouwens voor deze auto.
Een van de fraaiste filmpjes van de afgelopen maanden! Bovenop een degelijke review!
schitterende test van een schitterende wagen!
echt gaaf! een hele dikke auto! in een super mooie kleur!

en wouter:D
Valt me toch wel op dat jullie sneller in nieuwe Audi (VAG) modellen rijden dan in nieuwe modellen van andere merken. Toch iets van sponsoring?
super filmpje in mooie streek!
alleen wat jammer dat de v8 blok niet meer in de s5 zit
wat een super geluid dat die blok voortbrengt is hemels!
Lekker vroeg ook. Ze zijn niet meer om 16:00 :mrgreen:


Leuke Test! En goeie Review. Buurman heeft een S5, klinkt echt als een beest als ie gas geeft.
Mooie auto, mooi geluid, mooi weer.
Wat wil je nog meer?

Mooi gedaan! ;)
“Valt me toch wel op dat jullie sneller in nieuwe Audi (VAG) modellen rijden dan in nieuwe modellen van andere merken. Toch iets van sponsoring?”

We worden door VAG vaker uitgenodigd voor de persreizen en dus staan hun modellen sneller op de site. Geen sponsoring helaas. ;-)
“Wat klinkt wouter nuchter…”

Het was op zaterdagochtend, dan ben ik meestal ook nuchter.
Mooie lap tekst, helaas kan ik het filmpje nog niet kijken vanwege school, poort blokering, maar nu hoef ik voor de verandering ook niet tot 16:00 te wachten!!
Vive la FRANCE!
Zoals gewoonlijk weer een goede test :D ! Hoewel ik geen fan van Duitse auto’s ben begin ik door dit soort modellen wel steeds meer respect voor Audi te krijgen!
Leuk filmpje…ik begin me alleen verschrikkelijk aan dat ‘nonchalante’ toontje van Wouter te irriteren. Soort van grappig doen maar niet zijn. Kap daar nou ’s mee!
@ Wouter, 11.37:
“Het was op zaterdagochtend, dan ben ik meestal ook nuchter.”

…maar de slaap had je zeker nog niet helemaal uit… :wink:
Wat ik mooi vind aan deze auto is dat Audi voor een stoffen dak heeft gekozen. Scheelt een boel gewicht, ruimte én een lompe kont! Hij klinkt lekker en ziet er goed uit, ook dicht.
Uiteindelijk vind ik de coupé een stuk mooier, gezien die mooie daklijn uiteindelijk toch mist met als gevolg dat die prachtige schouderlijn optisch wat wegvalt. Althans voor zover ik dat met foto’s en video kan beoordelen.

Al met al: fijn filmpje, leuke review :)
Prachtige wagen, formidabele rijtest; het Autoweek verslag van de rit rond Monaco werkt echt op de lachspieren in vergelijking!

Maar zie ik daar op de eerste foto van dit topic, dat de bestuurder [Ruben??] achterop zijn hoofd KAAL begint te worden?!? :D Autoblog wordt Oud!
Leuke locatie voor een autotest :) Denk toch dat deze auto dynamisch geen partij is voor de M3. 1875kg en een V6?!? Niet verbazend dat ‘ie onderstuurd is dan (zelfs met 4wd). Kortom, een echte ouderwetse Audi dus. ;) Geluid valt mij zo op de film ook een beetje tegen. Maar qua looks is het, zeker in dit lekkere knalblauwe kleurtje, wel één van de lekkerste Audi’s.
Goede rijtest! Mooie locatie en een TOP wagen.
Ga zo door Autobloggertjes!
eindelijk een leuke video, weg met die nerd ruben! :D
belikenoother
schitterend
Hoe belangrijk is het voor het verdict van een auto om een haarspeldbocht te kunnen nemen op geforceerd hoge snelheid?
@wouter.

Nuchter op de zaterdagochtend in Monaco?.. Jij hebt iets niet goed gedaan de nacht ervoor. :P
Wat doet Wouter met de zonnenbril van Aimee? :)
Ik blijf hem te groot en te recht vinden….lomp uiterlijk.
Moet wel zeggen dat jullie fotograaf mooiere hoeken heeft weten te vinden als in de persfotos. En als de S5 al niet echt zware emoties oproept, wil ik niet weten hoe saai de 2.0T is.
Ideale tijd van het jaar voor die streek om overdag open te rijden. Nog weinig toeristen, niet zo warm, lekker doorrijden. Zelf zou ik de basisversie kiezen, met een setje leuke velgen, wie ziet het verschil.

Of een MX5’je, wel een beetje metrosexueel maar stuurt leuker; als ik toch zo nodig sportief wil zijn.
Mooie video, bijzondere omgeving daarin Monaco. Een van de beter rijtests…
Bah, nou ben ik jaloers! Ik ben van de zomer pas in het (dan van toeristen overspoelde) Monaco, en dan heb ik geen auto bij me die ik lekker mag afraggen (maar m’n eigen auto, ook leuk tho :P).

Hoe dan ook: dit lijkt me een goede auto. Inderdaad wel kleinere motor, maar ik denk dat ik liever deze V6T zou willen rijden dan de V8, die toch wel flink veel zwaarder is en mede daardoor ook langzamer is, nog los van de perfecte koppelcurve van een compressormotor. Daarnaast stuurt de V6T misschien ook net wat strakker doordat die zware motor niet alle kanten op hoeft te worden geslingerd.

Het enige nadeel is het motorgeluid, maar wat ik in deze video hoor klinkt toch wel lekker hoor, dus, tja, ik vind het niet zo’n nadeel hoor. Vind een V8 meer op z’n plaats in de RS-versies van de A4 en A5: dat zijn ook lekker veel pk’s (wat was het, 420 in de nieuwste RS4?)… Dus dan is het ook logischer om voor een ongeblazen motor te gaan (hoewel, schroef es 2 turbo’s op die V8? :P)
Solstice, even dan nog maar een keer: de S5 is eerder een concurrent voor de BMW 335i. De nog te verschijnen RS5 zal de concurrent voor de M3 worden. Deze is voor mensen die ‘gewoon lekker snel, maar net wat sneller’ willen zijn. De RS5 is voor mensen die ‘altijd de snelste’ willen zijn :P

(beide statements kloppen trouwens niet, want met een S5 ben je al bijna altijd de snelste en met een RS5 ben je niet altijd de snelste, maargoed)
leuk!
@ 3:50

zie je de camera auto voor spannende shots :P

renault kangootje ?! ik had wel een g55amg verwacht……
Top filmpje weer en ik neem aan dat jullie je goed vermaakt hebben in het Monte Carlo Bay hotel!
@wouter Wat vind je eigenlijk van deze A5/S5 cabrio in vergelijking met een A4/S4 cabrio? Ik vind ze wat looks betreft erg veel op elkaar lijken. Is er in rijervaring bijvoorbeeld een groot verschil op te merken? Uiteindelijk is er wel verschil, maar maakt de A5/S5 de A4/S4 niet veel minder aantrekkelijk?
@Sorcerer: je hebt gelijk, hoewel de S5 toch wel flink boven de 335i Cabrio geplaatst wordt, qua prijs dan. Ik denk dat mijn opmerking over de dynamiek echter toch wel overeind blijft, de Audi weegt namelijk (ondanks z’n stoffen dak) een niet geringe 165 kg meer (1875 tegenover 1710 kg voor de BMW).
Een stoffen kap, zoals het moet. Jammer dat de V8 eruit is, had dan liever een zes-in-lijn gezien, maar das ook zoals de concurrent… Niet dat ze dat tegenhoudt, zoveel is zeker.

Leuke bak!
Mooie test :D
Maar doe mij liever een BMW 335i Cabrio, een koppel van 400 Nm, een acceleratie van 0 tot 100 km/h in 5,8 seconden. Voor wat minder centjes :P
mooie auto, maar ik heb toch liever de M3 Cabrio :D
@ mx5/owner: Wie is er überhaupt nuchter op zaterdagochtend…? :? :wink: Ongeacht de verblijfplaats…
Jullie zijn volgens mij ook gespot in Monaco.
autogespot.nl

Er reden 5 verschillende S5en rond in Monaco :O


Mooie test weer.:D
M3 of 335i..Cabrio
@vin.

Ik denk dat @wouter grijze haren van onze reacties krijgt. Het leven van een Autoblogger is bovengemiddeld zwaar. ;)
Jammer dat de eerste cabrio met echt ruimte voor vier personen nog geboren moet worden. Nu zit je altijd te grinneken naar de achterpassagiers, want je weet dat ze klem zitten :p
@Marco: De Continental GTC heeft ruimte zat voor vier personen, en wat dacht je van de Drophead Coupe…
@ mx5/rx8owner: Yeah right :| :wink:
LOL @ vin om 11:56 :D
En Ruben is zelfs één van de jongsten bij autoblog!
@Rob
Excuus, ‘betaalbare’ cabrio. :). Toch wel jammer, moet best kunnen lijkt me!
@ Ary
Dat is niet de camera auto. Dat is gewoon een Kangoo met een mountainbike achterop…beter kijken! ;)

Ik vind het een erg lekkere auto en vind het qua geluid niet eens onder doen voor de V8! Ik zou deze misschien wel liever hebben dan de dichte versie.
En een vette auto, EN een super goed filmpje;) Heerlijk weer:D
had die van autoweek net gezien, nu hebben jullie hem ook getest!

zeer leuke wagen maar niet voor dat geld helaas..
Divad Sledniw
de prijs van S5 cabrio lijkt me correct, zeker tov bvb. M3 cabrio DCT
Ik zie dat deze auto schakelflippers heeft?
-1.
om opnames bij te wonen, moeten we kijken op…..???
@bram: A5/S5 is veel beter. Oude A4 is in vergelijking een onderstuurd hok met te weinig tractie. Let wel: de RS4 van de vorige generatie is een totaal ander verhaal.
Zeker een mooie auto, ik hou van echte Cabrio’s, met een stoffe kap dus (in tegenstelling tot dikke-billen-cc’s…)!

Vooral en-profil een mooie lijn, de neus vind ik nog teveel ‘patattensnijder’ zoals een Belg hier ooit reageerde! Moet ik steeds aan denken als ik een Audi zie! :D

Wel weer aardig wat gepikt van de referentie in deze klasse, de Saab 9-3, maar ach, beter goed gejat…
Ik vind hem niet eens zo slecht klinken vergeleken met de v8, niet zo diep grommend, maar meer racy! Mooie wagen verder ook, alhoewel niet zo mooi gelijnd als de coupé, maar ja, een cabrio moet je ook niet kopen voor de daklijn denk ik. Wel jammer idd van het gewicht, dat is net zo veel als een audi (R)S6, en dat is een V10 en dit een v6…
hmm…

is een soort vergelijkend waren onderzoek niet een leuk idee, de M3 cabrio VS de S5 cabrio…

ik zou voor de M3 gaan denk ik, maar dat komt door de status en de historie van dat type
Solstice: heb je helemaal gelijk in. Om die reden zou ik dan ook eerder gaan voor de 335i cabrio (ook al is hij iets langzamer). Is trouwens ook nog een stuk zuiniger. BMW loopt toch voor wat dat betreft.

Met zo’n 335i is het trouwens wel even uitkijken bij scherpe bochten, want een beetje overmoedig rijden + achterwielaandrijving = berg knuffelen. Wat dat betreft is quattro wel fijn (zo lang je niet ál te erg de grenzen gaat opzoeken).

Trouwens, Wouter, je zegt dat de A4 een onderstuurd hok is. Hoe zit dat met de S4 of andere quattro A4’s? Zijn die ook flink onderstuurd of gaat het dan vooral om de voorwielaangedreven A4’s?
Divad Sledniw
@EJS

gewicht S5 cabrio evenveel als RS6, hoe kom je daar bij ???

@……

BMW M3 zeker 30K duurder dan S5
De M3 vs de S5 cabrio? Lekker eerlijk dan, aangezien de S5 cabrio geenszins een concurrent voor de M3 cabrio is. Dan is de 335i cabrio vs de S5 cabrio iig een stuk eerlijker……
@ Sorcerer

Ze hebben allemaal onderstuur, behalve de R8. Je kan wel overstuur krijgen maar dan moet je meer gooien een smijten , maar een echte lange drift zal niet lukken, wel op een gladde ondergrond :)

S4

http://www.youtube.com/watch?v=OJjGcBexeS0

RS6

http://www.automotorsport.se/tv/?m=15009
@Divad Sledniw

Volgens Solstice weegt dit ding 1875 kg, aangezien een S5 coupé al 1675 kg weegt met sequentiële automaat is dat een redelijk realistische waarde;)

@Windhoos
ja, dat dacht ik ook al. Het wordt straks RS5 vs. M3, en het is nu S5 vs. 335i;)
Goh, die rijtest zijn wel erg populair zeg, kwa reacties! Maar ik vind jullie dan ook echt hele goede rijtesten maken; grappig, zonder TopGear na te willen doen. Dit model is trouwens wel héél erg nieuw!
@autoblog: komt die v6 tfsi ook in de a5 coupé
@micheloo0
jep, de de NL importeur zegt van wel;) En dat is ook niet meer dan logisch, de v6 is sneller, zuiniger, lichter. Maar, dat zal wss pas volgend modeljaar gebeuren dus;)
@EJS Merci,nu denk dat men pa helemaal de knoop gaat door hakken want hij twijfelde met een 335i maar nu de s5 zuiniger wordt en fisicaal interessanter denk ik toch wel dat hij die gaat overwegen.
@micheloo0
De S5 blijft daarbij minder zuinig dan een 335i hoor, maar het verschil wordt er iig een stuk minder groot door;) persoonlijk zou ik ook voor de S5 gaan, vind hem mooier, en het quattro systeem zorgt dat de auto onder bijna alle omstandigheden grip kan vinden, ’t enige nadeel daaraan is eigenlijk het gewicht en dat het niet zo makkelijk, maar dat doen de meeste mensen toch niet met hun auto’s;)
Super rijtest Wouter! Geweldig humeurtje van je reis gekregen naar Monaco ;)? Prachtige auto en fantastisch gereviewd!
@EJS volledig mee eens
mooie wagen, leuke rijtest! Wat een mooie omgeving daarzo!
Dit zou als één van de weinige auto’s waar ik de mijne voor weg zou kunnen doen maar dan mis ik zeker wel die 2 cilinders met bijpassende sound.
En ik zeg nog zooo: Geen 4 pijpen onder de 500pk!
Ik vind wel idd de coupe aparter en met betere lijnen.
@ RObUSA, bij Audi is dat andersom hoor ;)
oké dan een rijtest met S5 versus de 335i cabrio, dan zou ik ZEKER de 335i nemen, zo graag zelfs, dat we er ook daat werkelijk een hebben :P

@ Sorcerer,
al vaak in een 335i gereden, en nog nooit last gehad van de achterkant die weg wil. Gewoon de TC aan laten en dan is er niks aan het handje, met TC uit daarin tegen wordt het een ander verhaal. maar dat heb ik nog nooit op de openbare weg geprobeerd. (oké een paar xtjes om weg te rijden bij een stoplicht)
Jan Groothuijse
Zeer mooi, goed filmpje, en nog steeds jullie hele eigen stijl, ik vind het super.

Maaruh, schakel eens terug voor de bocht.
Damn, lucky b*stard die Wouter, in Monaco en dan ook nog eens een S5 testen :)

Ook een mooie witte bmw achter de s5 trouwens zeg..
Geweldig filmpje weer autoblog, altijd weer een genot om naar te kijken. Helemaal als er een S5 in deze kleur in figureert… DAMNIT wat een horny voiture!!
@Basjuh
eigenlijk is dat al een slecht teken, als de tc zo hard nodig is dat de auto gevaarlijk wordt als hij uitstaat;) Dat betekend dat de 335i een groot deel van de tijd z’n maximale vermogen niet eens kwijt kan……
Damn Audi heeft weer een topproduct afgeleverd zoals ze bijna altijd doen! Respect! Hij is ook nogis bloedmooi gelijnd en het geluid valt helemaal niet tegen. Toen bij de eerste reviews van de S4 viel het me al niet tegen voor een V6 ondaks dat de testers het afkraakten. Tuurlijk, het is geen V8, maar dit klinkt toch zeker mooi diep en vol. En zo’n compressor op je moterblok heeft toch wel wat.. :P Wouter doet het de laatste tijd ook heel redelijk trouwens, verre van saai iig.

Keep up the good work!
bij 1 minuut precies verschijnt er een concurent in beeld ;D

mooie rijtest weer zoals we inmiddels gewend zijn ;P
Weer een geniale humoristische rijtest.
Ga zo door autoblog!!!!
Dank voor de mooie test.

@Wouter: je schrijft dat de A5/S5 cabrio een airscarf (warme lucht uit de hoofdsteun) heeft, geldt dit ook echt voor de S5 cabrio? die heeft namelijk andere (sport)stoelen en ik meen ergens gelezen te hebben dat die (helaas) niet de airscarf (als optie) krijgt [als je veel open rijdt is dit een heerlijke gimmick!]

Over de prijs: in de UK ligt de prijs van de S5 cabrio (op GPD 500 na) gelijk aan die van de 335i cabrio, dus hopelijk in NL ook in die buurt. Er mag vanwege het niet hebben van een V8 echt een enorme discount op zitten lijkt me (je moet ze op het S5 forum eens horen “klagen” hierover, denk dat Audi hier flink de plank misslaat).

De S5 coupe krijgt trouwens dezelfde “teruggang” naar de V6T vanaf productie week 22 in 2010 (feitelijk dus modeljaar 2011).

Als ex-eigenaar van een S4 cabrio (ook V8 dus) had ik nooit gebrek aan grip, en lag het ding ook bij zeer hoge snelheden als een blok op de weg. De nieuwe zal echter weer een heel stuk verder zijn doorontwikkeld en bij een S5 coupe in de buurt komen qua handling (en vooral de 60/40 quattro verdeling achter/voor scheelt enorm).
valt me echt tegen dat jullie steeds van die saaie interieur kleurtjes krijgen, alles van donker leer.. met zo s5 moét je toch wel een mooi two-tone(ofzo) interieur kleurtje nemen.
Wouter = my #1 autoblog testdriver, vooral met dat zwaaiend handje aan het eind ;)
Cool met een knipoog, daar hou ik van.
professionele test boys .. thumbs up ..
plezierig en sympathiek om te zien ..

en bedankt dat jullie aanstoot hebben genomen aan mijn zonnebril gezeur ..
Mensen die liever de V8 zouden hebben…. deze v6 is lichter en sneller. Door het lagere gewicht en doordat de motor korter is zal het gewicht meer naar het midden uitkomen…. kortom deze stuurt beter….
ophouden met miepen, dit is gewoon beter.
Mooie rijtest.

Zeker een van de mooiste in de afgelopen periode.


Respect voor Wouter
Kwijl… Maar ja, dat is wel logisch bij mij. Ziet er wel heel erg sexy uit hoor..! Wie draait zijn nek nou niet 3x rond bij het zien van zo’n auto? Die nieuwe V6T is ook een mooie motor, betere prestaties en klinkt ook nog erg lekker. Natuurlijk nooit als die 4.2 V8, maar toch wel erg goed. De kleur is eentje die heel goed past bij deze S5, opvallend en erg mooi plus dat je er nooit uitgekeken op raakt. :)

Ook leuk om te zien dat de stoffen kap blijft bij Audi, zoals het hoort. Minpuntje daaraan is natuurlijk wel dat het een diefstalgevoelig puntje is… :( Helaas kunnen mensen niet van andermans bezit afblijven vandaag de dag.

Over de video heb ik niks te zeggen, zoals gewoonlijk. Prima werk, zoals we verwachten van jullie. Goed gedaan. :)
recht van achteren, net een….
juist, BMW.
w0o0dy heeft gelijk, de V6 is korter dan de V8 en heeft dus een kleinere overhang over de vooras. Ook is hij lichter en dat samen met het sportdifferentieel is overstruur tot het minimale beperkt. In de praktijk bijna helemaal niet of je moet het wel heel bond maken volgens mij. Dan heb ik het nog geen eens over de koppelkromme gehad die hartstikke mooi vlak blijft op 440 Nm en hij ook nog zuiniger is, daar kan de V8 uit de Coupé nog een puntje aan zuigen. :P Dit alles weegt geloof ik niet op tegen de lekkere V8-sound die je mist…
Zow.. das echt weer een goed filmpke.. duurt ook lekker lang. Je rijd die S5 ook echt zoals je hem moet rijden..

Maar Wouter, hoeveel benzine rij je er op zo,n test doorheen?
@EJS,
“eigenlijk is dat al een slecht teken, als de tc zo hard nodig is dat de auto gevaarlijk wordt als hij uitstaat”

ik weet niet of hij echt gevaarlijk wordt, ik heb alleen de TC un x uitgezet op een rechtstuk om spectaculair weg te rijden. wat dus niet veel zegt, tegenwoordig kan elke auto wel met piepende banden weg trekken. maar in de bochten wilde ik het niet proberen zonder TC. zou het een x op het circuit moeten proberen,,,
maar dan loop je weer andere risico’s: http://www.autojunk.nl/clips/view/152903
@Basjuh

10 jaar geleden kon je met bijna elke auto ook met piepende banden wegtrekken hoor, daarvoor heb je vrij weinig vermogen nodig. Maar denk dat je in een 335i aardig snel de controle kwijt bent als je gaat proberen een beetje te gooien en te smijten met je auto zonder TC;) Neemt overigens niet weg dat als het ergens veilig kan het érg leuk is om te doen;)
echt een goede test!!!!
ga zo door !!
moi geluid
v6t vink veel beter dan de v8
@wouter oké, duidelijk :) Maar ben wel benieuwd hoe de volgende generatie S4 cabrio zich dan gaat onderscheiden t.o.v. deze S5..
@bram: er komt geen S4 cabrio; volgens mij is het toch vrij helder: sinds deze nieuwe generatie zijn de 4/5 deurs A4/S4 en de 2/3 deurs A5/S5, maar in basis is ditdezelfde auto/platform/technologie/motoren/etc en zoals bekend heeft de cabrio 2 deuren :-) (en ja, vanaf week 22, 2010 wordt de S5 coupe ook met V6T geleverd)

Dit geldt ook voor de geplande A7 (feitelijk een A6 coupe) die ook als A7 cabrio komt.
ik dacht dat nederlanders geen autoprogramma’s konden maken?
en wat zit ik erg verd*mme naast zeg…..autoblog….echt super!!!!!!!! lekker eerlijk.
Tsja sommige stijfkoppen snappen nog steeds niet dat de A4 en A5 technisch dezelfde auto’s zijn en menen steeds dat er nog een A4/S4/RS4 Cabriolet zal komen… Voor deze mensen: De oude A4 Cabrio had 2 deuren, en wat is een A4 met 2 deuren? Juist, een A5. Vrij logies lijkt mij dan dat ze deze auto A5 hebben genoemd, het zou zelfs onlogisch zijn als ze hem A4 hadden genoemd of zelfs nog naast de A5 cabrio met een A4 cabrio zouden komen.
pracht auto:D
Niet helemaal eens dat die V6 ook wel voldoet, het geluid van de V8 uit de vorige S4 bezorgde je kippenvel; en voor zover het hoorbaar is in dit filmpje doet deze zescilinder dat helaas toch een stuk minder! Verder een erg mooie auto die S5.

Als het mij zou vragen: Doet u mij die witte 335i maar die even achter jullie reed in het filmpje: bijna evenveel vermogen, gewoon achterwielaandrijving en een stuk goedkoper!
@Wooody:Sneller? Nothing a good supercharger(or two) can handle, het bijbehorende geluid en alleen al het machtige gevoel/idee om met een V8 te mogen rijden! En je net iets meer onderscheiden van de eerste de beste Opel of VW met V6. :)
@TT man de A7 wordt volgens mijn gebaseerd op de platform van de toekomstige A8
@gekke turbo

ja, die komt idd op het platform van de A8, dat is om de logica erin te houden;)
@ALL: inderdaad, het komt op basis van het nieuwe A8 platform, maar zal qua design/prijs/etc als A6 coupe/cabrio gepositioneerd worden (concurrent van BMW 6-serie)

@Wouter: heb het antwoord over de airscarf gevonden (via een directe bron bij Audi AG): ook de S5 is er mee uit te rust, dan moet je allen NIET de S-sport stoelen bestellen, maar de gewone sportstoelen of de comforstoelen; leverbaar vanaf productie week 22 (modeljaar 2010), dit geldt ook voor de “gewone” A5 cabrio
Ik heb al heel wat Audi’s in m’n leven gereden.
Van A1 t/m dikke S8’en, zowel van het vorige model als v/h nieuwste model.
Niet zo moeilijk ook, als je werkt bij ’s lands grootste VAG importeur.
Audi maakt idd mooie / coole auto’s, ze worden ook steeds beter t.o.v. de concurrent (Merc, BMW) qua bouw kwaliteit. Ze rijden ook voortreffelijk dankzij het verfijnde “Quatrro” systeem. Echter zodra het op “money for value” aankomt zijn er tig andere merken die veel meer waar en plezier (lees: emotie) bieden voor hun geld. Merken zoals Porsche (de baas van VAG), BMW en Merc om het puur bij de Duitse merken te houden. Een Audi kan dan nog zo mooi en cool lijken qua rijgedrag kunnen ze niet tippen aan bijv. een BMW of Porsche. Waar ik het rijgedrag van Audi kan omschrijven als; strak, kil en precies (bijna emotieloos) , is het bij BMW juist; sportief, finesse en uitdagend en toch comfortabel. Bij Merc; souplesse, comfortabel en tikkeltje ongecontroleerd, wat ook z’n charme kan hebben. Bij Porsche hebben ze het BMW concept uitgekristaliseerd en waar mogelijk verbeterd.

Mijn persoonlijke voorkeur : BMW 335i Cabrio, less money, more fun.
Mooie beelden, mooie auto.
De s5 zie ik geregeld bij me in de buurt rondrijden. Het geluid is hemels.
Maar bij deze s5 cabrio sloeg het toch wat tegen… Is het in het echt ook een stuk anders dan de s5 coupé?
Btw prachtig stukje Frankrijk. Elke paar jaar gaan we er eens op reis.

Ciao!
Laten we idd de concurenten maar niet noemen:p
wel mooi V6 geluid moest enkel ng een beetje scherper klinken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).