Bugatti Veyron Bleu Centenaire (meer foto’s en info)

Auteur: , 29 Reacties

We mochten afgelopen dagen getuige zijn van de officiële onthulling van de Bugatti Veyron Bleu Centenaire, hier op video. Inmiddels kunnen we iets meer details over deze "special edition" vertellen en we hebben een stapel extra foto's...

Bugatti viert met de Bleu Centenaire het honderdjarige bestaan van het merk. In die honderd jaar is het bekende automerk niet altijd actief geweest, maar sinds een paar jaar zijn ze weer helemaal terug, dankzij de Veyron. Inmiddels zijn er 200 Veyrons afgeleverd en er wachten nog zo’n vijftig mensen op hun bestelling, er moeten er dus nog vijftig verkocht worden. Bovenop die driehonderd exemplaren van de Veyron worden er nog 150 units van de Grand Sport gebouwd.

De Bleu Centennaire is eigenlijk weinig bijzonders (in vergelijking met de andere Veyrons). De Centennaire heeft een blauwmatte lak, een combinatie die bestaat uit Sprintblue Matt en Sprintblue Gloss. Verder zijn er ook delen van de motor in “Bugatti Blue” uitgevoerd en zien we een paar kleine aluminium details aan de buitenkant. De grille en de luchtinlaten aan de voorkant zijn in uitgevoerd in het zogenaamde ‘mirror shine’.The Veyron “Bleu Centenaire”

Building on the marque’s core values of « Art – Forme – Technique » , Bugatti Automobiles S.A.S. has created the Bugatti Veyron Bleu Centenaire, a unique model to celebrate the hundred year old history of the company. This special model takes up the traditional Bugatti two-tone-specification, but portrays it in one rather than two colours: in the most known light shaded Bugatti blue. The Centenaire’s unique combination of a « sprintblue matt » and « sprintblue gloss » hence offers a new impression of the two-tone-scheme known so far with parts of the engine also covered in this traditional Bugatti Blue.

The roof-trim-stripes and the exterior rearview mirrors are of polished, anodised aluminium. A special wheel design has been added – enhanced by a bright red brake-capillar. The grills at the front and at the side air intakes are in « mirror shine ».

The interior of the Centenaire is fitted in a special «snowbeige» leather with quilting on the seats. The central console is covered in the same leather. New LED lights, Park Distance Control and a rearview camera have become part of the standard equipment for all Bugatti Veyrons from this year onwards. The Bleu Centenaire shares all performance characteristics of other Veyron models performance-, acceleration- and deceleration characteristics which have been highly praised ever since the Bugatti Veyron first appeared on the scene. The car will cost 1,35 Million Euro exclusive taxes and transportation.29 reacties

Gaap..

Niks spectaculairs als je het mij vraagt.
Naar mijn gevoel tog erg ‘normaal’..
Ik vind ‘m wel geslaagd.

Alleen wel even met handschoenen en schone kleren in de auto stappen. Stel je voor dat het interieur vies wordt. :shock:
Inderdaad: Gaap!
Verzin er dan tenminste een paar honderd pk bij!
Een blauwe Bugatti, zo hoort het toch, niet?
De Centennaire heeft een baluwmatte lak.

Blauwmatte neem ik aan? Of heeft Bugatti een nieuwe kleur ontwikkeld?
doe mij dan toch maar de grand sport in beschaafd zwart
roep me over een jaar of zestig nog maar eens, als deze roestig en wel in de schuur van een tandarts gevonden wordt.
Dat matblauw is echt spuuglelijk.
Mooie bak, en idd blauw is de kleur die ik associeer met Bugatti zoals de prachtige EB110
als je toch al van plan was een veyron aan te schaffen…
dan deze maar!
de grandsport vind ik wel een stuk leuker
Heerlijk!

Bleu Bugatti gecombineerd met ‘mat Bleu Bugatti’…
Perfect, zo hoort ‘ie te zijn!!!
hmm… matblauw blijft een plastic-kleur… Maar de details in de grille en het blauw gespoten motorblok vind ik wel erg lekker staan. Ik neem aan dat die spatborden ook wel gewoon glimmend gemaakt kunnen worden :)
Lalala in smurfenland……
Een ander kleurtje en wat details? Volgens mij had je dat op aanvraag sowieso al wel kunnen krijgen. Conclusie: Niets bijzonders…
Zeer fraai! Maar ging deze versie niet 1300+ pk krijgen? Of was dat weer een andere special edition…?
Wel erg blauw…
Helemaal geen verkeerd kleurtje, maar absoluut het label ‘special edition’ onwaardig hoor.

Typisch iets voor mensen zonder smaak met teveel geld, die het niet aandurven om een eigen kleur te kiezen voor de Veyron… dan maar een special edition nemen zonder die vervelende kleurkeuze.
Prachtig uiterlijk, dat mat is echt wel leuk.
Toch jammer dat ze niet aan alle verwachtingen voldoen, iedereen had voor de jubileumeditie toch wel zo’n 1300 paardjes verwacht.
Al met al toch een leuk wagentje.
ziet er goed uit maar zie er niks speciaals aan of heb ik het mis?
@ feanfan; Om dat te weten te komen zou je gewoon het artikeltje kunnen lezen natuurlijk… :roll:
Ik zit mij hier kapot te lachen, zijn jullie allemaal sarcastisch of vinden jullie hier niets speciaal aan ik bedoel het is een 1000PK supercar en dan klagen jullie nog niets speciaal. De gemiddelde europese auto heeft 150PK of zijn jullie hier de uitzonderingen die allemaal een supercar hebben?
@citrofiel ja ja tuurlijk doe ik dat! btw twitter anyone??
twitter?
kan autoblog niet op twitter gaan ook ofzo… met nieuwsmeldingen die je dan krijgt? ik weet niet hoor, komt direct in me op nu ‘feanfan’ dat schrijft.
In de NRC stond gisteren trouwens dat deze een topsnelheid van 300 (O mijn god, hoe dom kun je zijn?:() kilometer per uur had…
De auto-redacteur van het NRC rijdt denk ik in een golf 1 uit ’74.. :D
PantheraLeo205
Als kind speelde je met klei die exact dezelfde kleur had, voordat je alle kleuren door elkaar had gekneed uiteraard.
Lekker!
beter bugaty veyron 50 jaar smurfen editie

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).