Lekker buitenspelen met Ford’s SVT Raptor (met video)

Auteur: , 36 Reacties

Mam, mag ik dan nog even in de zandbak spelen?

Ford gaat gewoon door met muscle cars! Sterker nog, ze breken een hele nieuwe niche aan. Een andere (very)hi-po offroader kan ik mij op het moment namelijk niet voor de geest halen. Weliswaar heeft Mercedes een G55, maar deze haalt bij lange na de offroad Baja-snelheden van de nieuwe Ford F150 SVT Raptor niet.

Bovendien verdient Ford gewoon veel aandacht, kudos, credits en respect voor het compleet schijt hebben aan de milieu lobby. Steken jullie je groene duimpje maar waar het licht niet schijnt, wij bouwen lekker de auto’s waar wij zin in hebben. Vervolgens steken ze twee dikke hamburgervingers in de ogen van die nare hippies door hun meest vervuilende Focus wel groen te kléuren.

De SVT Raptor, gebaseerd op de F150 pickup en vol met techniek uit de Baja-races is ook daadwerkelijk gemaakt om zo hard mogelijk over onverhard terrein te rijden. Dit terwijl de cola gewoon in de bekerhouder blijft staan. Om dit klaar te spelen zijn onderstel en banden naar (bijna)race-spec aangepast. Er zijn twee motoren beschikbaar, een 5.4L 320pk V8 en een 6.2L 400pk V8. Let wel, deze V8’en overleven slopende gravel-ritten en leveren de prestaties ook met inferieure Amerikaanse benzine. Onlangs is er een dedicated site online gezet waar je onderandere je eigen Raptor kan samenstellen. Zoals te verachten is deze Raptor niet voor de Europese markt bestemd, dan toch maar een 300pk rally-Focus?

Raptor Video36 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Filmpje doet het niet?

-edit: tnx, werkt nu wel, als het goed is-
@alwood

“Bovendien verdient Ford gewoon veel aandacht, kudos, credits en respect voor het compleet schijt hebben aan de milieu lobby. ”

Ja vast wel, maar door allerlei leuke BPMs is het toch niet te betalen, en koopt niemand het. Dus, kudos voor Ford om zijn eigen doodvonnis te tekenen? :p
Filmpje werkt weer :D
“zucht” leren ze het daar dan nooit?
@wapz, lees tekst opnieuw, het is niet voor europa, dus niemand koopt het hier, omdat het niet leverbaar is en amerikanen veranderen toch nooit ;)
Mika_Hakkinen
Ach is toch leuk voor op de veluwe haha
Haha.
Goed verhaal in de tweede alinea!
Verder natuurlijk enorm dikke wagen.
Maareeh… dat van die cola geloof ik niet ;)
Beetje lange inleiding voor een matig filmpje. Ik had er meer van verwacht. Je ziet een grote rode auto die wat door het zand rijdt, en af en toe een beetje details van de ophanging. In dit genre heb ik al beter gezien.
En voor iedereen die over het milieu begint : een moderne cowboy op een ranch in de heuvels kan bijna niet zonder zo’n ding. Of dacht je dat een Ford Ka zich daar zou thuisvoelen ?
Huh? Is dat nou gewoon 10x dezelfde sprong, vanuit verschillende hoeken? En dan ook nog die zenuwenmuziek… Ik word er gek van! Wat een filmpje. Een filmpje van een soort rally, met bulderende motoren, zou meer recht doen aan deze auto.
@Peter: Jippiiiie, ze leren het (gelukkig) nooit in de USA om alleen maar saaie auto’s te maken met super zuinige motoren! :)
de Baja-race .. (ja .. met een “J” ja) ..
is dat niet die race die elke andere race tot mietjes-sport degradeerd ??

o,ja .. en alleen Europeanen mogen bezine-slurpers produceren .. want die lopen nog een beetje achter ..
leuk speelgoed.
waarom 2 motoren? leggen jullie dat svp eens uit
schandalig Amerikaans ..

een europeese fabrikant had er 500 kilo accu in gesmeten ..
en verkocht met een eco-label ..
het europees parlement had spontaan klaar gekomen .. en zichzelf op de schouders geklopt dat hun dwangmaatregels weldegelijk zin hebben ..
Jep, fantastisch ding. Wil ik wel eens door de dorpskernen mee rijden snachts van het uitgaan naar huis. Scheelt zo kwartiertje om thuis te raken. Niet meer remmen voor die snert heuvels.
Importeren naar België. Inschrijven als lichte vracht en het verschil met de gewone wegentaks uitgeven aan tanken. Zou het helemaal zien zitten.
Worden de zeeziekte pilletjes standaard meegeleverd bij dit erg leuke monster?

Dit is tenminste raggen met een auto te noemen. :twisted:
Ook heel gaaf in Nederland met drempels. Ik zie een nieuwe sport tegemoet. :lol:
Slimme zet van Ford!
Een heel groot deel van die Amerikanen zal toch in zijn benzinezuiper blijven rijden en nu Ford vrijwel de enige is die deze auto’s nog bouwt kunnen ze hier een hoop winst uit halen.
Ik heb hier maar 2 woorden op;

“Bowler Nemesis”

:D
sansebastiano
Cool, niemand heeft nu meer een Hummer nodig ;-)
GM Miept en schooit om geld

Ford ziet dat de olieprijs weer is gekelderd, en verkoopt gewoon weer dat wat de Amerikanen gewoon willen. Daarmee verdienen ze in ieder geval zelf het geld om weer uit de huidige malaise raken.

Het is vanuit die optiek redelijk stil bij Ford, en ik denk dat ze dat wel slim doen. Het is ook in Amerika geen goede reclame voor je merk dat je je hoofd niet zelf boven water kan houden. Het is voor de autofreaks onder ons in ieder geval prettig dat er nog wat exoten worden geproduceerd, i.p.v het schrappen van alles wat maar een beetje naar snelheid neigt.

Freez
dit ding is zooooo gaaf ..
dat als je deze hebt .. + een mustang carbrio + een lincoln towncar + een oldtimer om te sleutelen ..

je voor de rest geen auto,s meer nodig hebt ..
@lincoln.

Tuurlijk.. Hoe lang denk je hem te houden? :P
@ walpz
niet elk land heeft BPM… aleen dat kut nederland heeft dat… darom ben ik ook blij dat ik in een land woon zonder BPM, dus autos = goedkoop :)
@MX5 .. tot ik em zat ben .. da,s meestal al direct bij de overschrijving ..
“het bezitten van de zaak is het einde van het vermaak” ..

maar als ik die lekkere luie ballon-banden zie ..
dus totaal geen communicatie met het te rijden oppervlak heeft ..
is dat voor mij reden genoeg tot aanschaf ..
(financiele plaatje daar gelaten natuurlijk) ..
@lincoln.

Als het om drempelspringen gaat zijn er goedkopere opties. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=no8zDof-iKs
Zucht.. Werd vandaag nog door een muts in Volvo ingehaald. Kenteken CD…
Ik durf te wedden dat zij geen last had van spamfilters(of zo). :?
Ben bepaald geen liefhebber en voorstanders van Amerikanen, maar moet eerlijk zeggen dat deze er serieus goed uitziet. Ook qua rondingen en uitstraling! (voor een Amerikaan dan) :D
Mooi! Diep respect voor de mensen met de ballen aan de andere kant van de Grote Plas!
Lol @ mx5 dies wel lol maar dat kan ook gruwelijk fout gaan in zon ding

Ik wil omdat ik een hekel heb aan de regering die benzineslurper hebben :D
en toch jammer dat hij maar 400 pk haalt uit een 6.2 LITER V8.

als VW al 170 pk haalt uit een 1400 (wat trouwens ook de nodige problemen met zich meebrengt)
@marc: het gaat zich bij offroadwagens niet persé om de pk’s, maar zeer zeker ook om het absurde koppel, dat zal bij dit beest wel goed zitten

wat een meesterlijke wagen!!
zoals te verachten? of verwachten.

Wel een geweldige auto, vooral met al die drempels hier.
@Marc, dat je zulke onzin durft te zeggen is eigenlijk zonde van je naam, gelukkig schrijf ik Mark met een K. Overigens Marc, hoe lang houdt een VW motortje met 170 pk het vol in een woestijn met weinig onderhoud?
Ik denk dat die Ford het wat dat betreft vrij eenvoudig kan winnen hoor….
De vooroordelen ook allemaal.
Zucht.
Willem vd Velde
@ Marc, ik zou het koppel wel eens willen weten, en bij welk toerental, ben benieuwd of je het dan nog steeds jammer vind…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).