Het is van BMW, maar wat is het?

Auteur: , 79 Reacties

Autofabrikanten maken zo af en toe een uitstapje, dat is bekend. Vaak maken de verschillende merken dan een gadget om het eigen merk te promoten. Echter worden de designafdelingen ook wel eens gebruikt om ergens iets te maken wat helemaal niks meer met auto's te maken heeft.

Laat ik het dan maar verklappen, het is een computer-behuizing. BMW Designworks USA heeft dit apparaat ontworpen ter ere van het 10 jarig bestaan van Thermaltake. Thermaltake maakt normaal gesproken zelf allerhande koelinstallaties en behuizingen voor high-end computers. Een ‘premium‘ merk als BMW kon deze exclusieve markt niet links laten liggen.

Het gaat nog om een prototype. Waarschijnlijk zullen er nog wat koel-issues overkomen moeten worden. Uiteindelijk moet de kast echter ruimte bieden voor extreem snelle gaming-pc’s en servers. Allemaal apparaten die tegenwoordig heel veel warmte produceren.

Eén feature zal zich in ieder geval wel een keer zijn weg naar de auto’s vinden. Starten doe je met een USB-stick. Deze stick beveiligt meteen gevoelige gegevens op de PC. De behuizing gaat waarschijnlijk zo’n €400,- kosten.

Beam Me Whatever

Beam Me Whatever

Met dank aan Bart voor de tip!79 reacties

Vet man!

Zo’n pc wil ik ook wel :)
wel een hele vette pc hoor.

maar zal wel weer een godsvermogen kosten.. jammer.
Ik heb niks met computers en ben totaal geen computernerd; ik ben immers al blij dat ik hem aan weet te zetten. Maar ik ben wel weer zo’n nerd die dit best wil hebben, hehe…
Patrickdelsol
Het is meer een technisch sculptuur van de binnenkant van een computer. Ik zie dit meer als een industrieel efficiënt ontwerp dan een ontwerp van een design afdeling van een autofabrikant.
Dit is oud nieuws man…

On Topic:
Dat ding ziet er geinig uit , maar je kan zien dat computer kasten ontwerpen niet BMW’s sterkste kant is.
Dat ding doet mij een beetje denken aan de PS2.
ps2
Lijkt een beetje op de ps2 en van binnen op een Mac Pro!
Wauw.
Wat een futuristisch ding.
Wel hip natuurlijk.
Hopelijk zit er een flinke koelkastmotor op want anders raakt het ding overal oververhit.
lijkt eerder op een broodplank met allemaal electronica die samen een computer vormen

al met al wel ruig dat er af en toe nog wel eens van dit soort spul gemaakt wordt
Ik dacht dat ik een moddervette pc had, maar deze is nog wel een stapje gaver!!
Dan koop je een mooie behuizing en dan draait het ding nog steeds op Windows… LoL

Eens je die Usb stick er in steekt is het ding al lang gecrasht.
Die smalle zijde is mooi, en dan zie je die lelijke blokken, dat oogt dan echt super goedkoop
Geef mij maar een iMac dat is pas design! Deze ziet eruit of hij elk moment uit elkaar kan vallen.
Erg vet hoop dat meer merken zoiets dit gaan doen (van behuizingen welliswaar , Al zou ik een Aston martin kast per definietie al geil vinden )
@ [email protected]

Jaja Macjes zijn altijd voor mensen die niet weten hoe ze echt met een pc moeten werken he;-)
Windows is knoeien en dat is juist het leuke:D
Apple=Gadget

OT: Ziet er wel “cool” uit
Aleen omdat het van BMW is zul je er wel duizenden euro’s voor moeten neerleggen
ziet er niet eens zo slecht uit :D
Wow! Speelt nog even verder op zijn Laptopje… :roll:
Een betere ontwerper
Saaiiiiiiii, beetje fantasie gebruiken moeten ze:
Een betere ontwerper
EDIT: stomme linktags..

http://www.coolercases.co.uk/SLR/slr_forum_3.jpg <<Die bedoelde ik te posten maar hij laat em niet zien ¬¬
ik dacht dat bmw design tegenwoordig overal rare vouwen en knikken moest hebben?

vraag me wel af hoe het met de geluidsproductie van deze pc zit (het meest irritante aspect van een pc onder/naast/op je bureau).
@ Een betere ontwerper

Die is cool man!
Ik wil ook twee sierstukken ipv die saaie roostertjes!
Omdat het bij dit topic kan.. ;)

Even een prangende vraag om advies. Hoe hou ik mijn laptop(Toshiba P100-374) beter gekoeld?
Dit ding overhit binnen no time als je begint te gamen.
Echt waar joh? Design voor een computer? Dat ding moet gewoon 1+1 kunnen uitrekenen. Van mijn part doet ie dat in een kartonnen doos.

Als je echt bezig bent met het design van zo’n ding dan ben je best wel een grote nerd. Volgens mij is er dan ook geen hoop meer voor je.
Fijn om af te stoffen… Laat design maar aan de Italianen over hoor BMW!
@Rick dos
Echt waar joh? Design voor een auto? Dat ding moet je gewoon van A naar B kunnen brengen. Voor mijn part doet ie dat in een kartonnen doos. ;-)
Een betere ontwerper
@Rick: da vind ik hetzelfde als dat je zegt ”een auto moet je van A naar B brenge, en je ziet toch alleen de binnenkant, dus van mijn part is het zo’n russisch wannabe allsportscars-in-one, en dan een roze ook nog…”
Spijtig dat er geen BMW-kenmerken in terug te vinden zijn.
Jongens.. @Rick dos is Dacia fan. Dat is bijna een kartonnen doos te noemen. ;)
[email protected]

Maar het ligt er natuurlijk wel aan of je een computernerd bent of een autogek. In case of autogek: Ik geef Rickie gelijk.
In case of je bent zelf een computernerd: die geef ik nooit gelijk.
Dit is echt een geval van moelijk doen als het makkelijk kan. De vormgeving van Apple benadert de perfectie. Zo weinig mogelijk knopjes, zo weinig mogelijk uitsteeksels en alles zo glad mogelijk.

Is een goed concept want steeds meer apparaten gaan op die van Apple lijken.
@BananaFlip
Ach, je kunt ook gewoon van “mooie” dingen in het algemeen houden of het nu autos, computers, huizen of vrouwen;) zijn. Maar rick dos komt kennelijk nog uit het DOS tijdperk;)
Dus, wat ik uit jullie commentaren begrijp, is dat jullie geilen op een vierkante box dat de hele dag zoemt? That’s good to know, you freaks.
zo .. da,s een hoop plastic .. duidelijk BMW ..

maar dan wel zacht plastic ..
er zijn namelijk altijd retards die geloven dat dat het summum van “premium” is ..
@mx5/rx8owner
je moet je laptop (what’s in a name) niet op schoot zetten maar op een bureau, verder zou je nog kunnen proberen de ruimte onder de laptop nog niets te vergroten door bv luciferdoosjes of iets dergelijks onder de pootjes te zetten (hoewel, hoe heet wordt ie ook alweer?). Als dat niet helpt, resolutie of framerate van je spel verlagen (of wat van die texturing effects etc. etc. uitzetten). Als dat allemaal niet helpt zet je het raam gewoon wijd open.
Weet je? Als Mercedes en Audi computers zouden maken, dan was deze vèt veel beter!
Rick dos heeft wel een punt, mijn pc staat onder mijn bureau en geen hond die hem ziet. Inclusief ik zelf. Aanzetten doe ik al jaren met de punt van mijn schoen en ik kijk verder nooit naar de kast zelf.

Met een auto is dat bijvoorbeeld anders; daar sta ik doordeweeks mee in de file. ’s Weekends staat ze (nu in het zonnetje) te glimmen voor de deur en krijg ik toch wel de kriebels om even een stukkie te gaan rijden (lees: ontspannen).

Auto = emotie en een computer niet. Toch is het een leuk hebbedingetje, dat wel. Decadentie ten top wellicht.
patrickdelsol
Jaja Macjes zijn altijd voor mensen die niet weten hoe ze echt met een pc moeten werken he;-)
Windows is knoeien en dat is juist het leuke:D
Apple=Gadget


@York:
Ik hoop echt dat hier een vleugje sarcasme in zit maar ik lees het er niet van af.

Zo niet meneer de systeembeheerder:
Juist op de MAC kun je ongeveer 100% van je werktijd achter de computer besteden aan de werkzaamheden die je voor ogen had. Je hoeft je geen zorgen te maken over software die niet werkt of aangepast moet worden om het werkend te krijgen. Ja, de MAC is duur en niet alle games werken erop maar door de tijd die ik bespaar met programma’s die gewoon werken en een besturingssysteem waar ik geen omkijken naar heb verdien ik dit vrij snel terug.

Bovendien merk ik dat veel MAC gebruikers bovengemiddelde kennis hebben van computerapparatuur en software.
@ mx5/rx8owner: er ijskoude blikjes (of flesjes) bier bij zetten…
Een betere ontwerper
@Rick Dos: gefeliciflapstaart, de overdrijf award van de dag is voor jou.
@super.

Bedankt voor het advies. Zo ver was ik in dit geval ook al gekomen.
Ik gebruik hem zelf grotendeels als desktop.

Het is hier s’avonds best koud tegenwoordig. ;)

Zware games heb ik zeker, maar deze laptop kan wel wat hebben. Dat probleem is ook makkelijk te corrigeren.

Het gaat mij puur om de warmte. ;)

En toen had ik het al… Koelmatten.. Dom.. Zeker zondag. :oops:
iMac is da bomb! Perfect design, loopt de “concurrenten” zon 5 jaar voor en werkt ook nog eens goed!
@ Rick dos
“Dus, wat ik uit jullie commentaren begrijp, is dat jullie geilen op een vierkante box dat de hele dag zoemt? That’s good to know, you freaks.”

Wel als er een LAN-kaart in zit om AB te bekijken.
@patrickdelsol
ach wat een onzin, zet een mac neer in een corporate network en voila je hebt evenveel of meer problemen als met windows.

“Bovendien merk ik dat veel MAC gebruikers bovengemiddelde kennis hebben van computerapparatuur en software.”

wat wil je daar precies mee zeggen? dat als ik een mac koop dat ik automatisch meer verstand ga krijgen van computers? Ik dacht dat nu juist niet de bedoeling was van macs? of bedoel je misschien dat mensen die verstand hebben van computers een mac kopen? Ook vreemd gezien het feit dat apple de computers zo idiot proof en gebruikers vriendelijk probeert te maken.

Verder is het uiteraard geen kunst om je computer “goed” te laten werken als je de hard en software zelf bouwt (in tegenstelling tot ms die haar software met miljoenen vage hardware knutselaars en dan ook nog eens backwards compatible) moet laten werken. Ook makkelijk om je computer goed te laten werken als er uberhaubt weinig software voor is.

Ik heb mac osx als virtual machine geinstalleerd (kan officieel niet maar met wat tweaks toch werkend te krijgen) en er een tijdje mee gespeeld maar ik vind het helemaal niet zoveel “beter” dan bijvoorbeeld vista of ubuntu+gnome.
@Een betere ontwerper

Hoezo dan? Ik geil toch niet om computers?
Rick Dos, triest ventje (H) Dat heet nou industrieel ontwerp. Jij hebt zeker een smartie doosje als mobiel, een pc in een plastic tas en een huis van karton. Want ach, design boeit je toch niet. Je auto is zeker een soepblik met 4 knikkers eronder. Dat rijdt je ook van A naar B.
@Bananflip

Krijgt men ook rillingen van opwinding als er termen als “Gigabyte” en “Megabyte” wordt gebruikt?
@JzAero

Design boeit me juist wel, maar niet altijd. Wel eerst iets begrijpen voordat je iets roept. Zo is een kliko ook industrieel ontworpen, maar dat zal voor de ontwerper meer opwinding veroorzaken dan voor mij…
patrickdelsol
@Super

ach wat een onzin, zet een mac neer in een corporate network en voila je hebt evenveel of meer problemen als met windows.

Waar haal je die info vandaan en laten we even van “personal use” uitgaan als we toch gaan discussiëren.

“Bovendien merk ik dat veel MAC gebruikers bovengemiddelde kennis hebben van computerapparatuur en software.”

wat wil je daar precies mee zeggen? dat als ik een mac koop dat ik automatisch meer verstand ga krijgen van computers? Ik dacht dat nu juist niet de bedoeling was van macs? of bedoel je misschien dat mensen die verstand hebben van computers een mac kopen? Ook vreemd gezien het feit dat apple de computers zo idiot proof en gebruikers vriendelijk probeert te maken.


Het is een reactie op York die aangeeft:

Jaja Macjes zijn altijd voor mensen die niet weten hoe ze echt met een pc moeten werken he;-)
Windows is knoeien en dat is juist het leuke:D
Apple=Gadget


Kom jij met kortzichtige aannames aanzetten.

Verder is het uiteraard geen kunst om je computer “goed” te laten werken als je de hard en software zelf bouwt (in tegenstelling tot ms die haar software met miljoenen vage hardware knutselaars en dan ook nog eens backwards compatible) moet laten werken. Ook makkelijk om je computer goed te laten werken als er uberhaubt weinig software voor is.

m.a.w. een goed concept.

En OSX via VM uitvoeren met wat tweaks? Iets zegt me dat je bevooroordeeld ben ten opzichte van de gebruiksvriendelijkheid van de MAC.
Die behuizing is net zo lelijk als de BMW’s ;) , als je een echt goede, mooie en betrouwbare computer wil, dan moet je gewoon een Mac kopen. Wat zijn dat toch fantastische computers!
@ patrickdelsol,

helemaal mee eens! Mac is gewoon het beste wat er is, net zoals de iPhone en iPod trouwens ;)
@ Rick Dos, en dan ga je naar iedereen, die dit ontwerp wel een beetje mooi vinden, dingen roepen wat helemaal niet waar is? Geilen op een computer? Sure het kunnen dan wel snelle en mooie dingen zijn en er zullen wel uitzonderingen zijn die er op geilen maar lang niet iedereen wat jij dus beweert.
aaaiiyyytt :D
ps4 is uit
thx Blik Met Wielen
nu ik dit gezien heb .. schaam ik me voor mijn huidige computer ..

is dat normaal ??
@ Rick dos

Wat ik maar bedoel te zeggen is dat ook jij een pctje nodig hebt om al je onzin online te zetten. Als jij het niet erg vindt dat het een kartonnen doos is, moet jij weten. Maar ik wil toch wel graag een soort van behuizing.
En dat iedereen klaarkomt als jij GB zegt, heeft daar helemaal niks mee te maken.
’n Apple kun je eten…
@JzAero

Nogmaals. Eerst begrijpen en dan pas roepen.

@Bananaflip

“Een soort van behuizing” is nog niet een design ding.
@ Rick dos

Het is zielig dat je over dat kleine puntje gaat zeuren.
Dit geeft aan dat je verder niks terug te zeggen hebt, dus doe dat dan ook niet. En om antwoord te geven op je vraag: Dat is zeker mogelijk.
Sorry dat ik de Mac-pc discussie aangezwengeld heb. Ik had alleen over de vormgeving van de behuizingen. De achterkant van de iMac is al mooier dan de voorkant van de meeste computers. Maar aangezien vorm en functie samengaan…
@ Rick Dos, misschien ben jij gewoon niet te begrijpen;) Dat ligt aan jou
@Bananaflip

Dat kleine puntje is wel hetgeen wat mijn hele comment in perspectief zet. Het is jammer dat je niet doordenkt.
@JzAero

Dat zal het wel zijn. Mon excuse! ;)
@ Rick dos

En om antwoord te geven op je vraag: Dat is zeker mogelijk.
Zie bovenstaand voorbeeld, waar dit hele topic om draait.
Dat is toch ook een soort van behuizing?
Dat is toch ook design?
@Bananaflip

En dus komen we weer terug bij mijn eerste comment…
@ Rick dos

Nou, hebben toch weer mooi een kringloopje gemaakt op de zondagmiddag.
@ Rick dos

Maar het enige verschil blijft dat het jou niet boeit wat er om al je (al dan niet) kwetsbare schijfjes, bordjes en chipjes zit en mij wel.
@BananaFlip

Gelukkig hebben we lekker weer! ;)
Hehe……
Eindelijk een conclusie.
Ja, ik krijg ineens zin om de ozonlaag te verwennen met wat lekkere CO2 deeltjes!
Laten we eens kijken wat Jeremy Clarkson hier van zegt. Ik denk zoiets als: This is a plate of sick. Absolutely worthless. But, put a BMW-logo on it: 35 pounds.
Eén groot stofnest denk ik…
Nou nou…wat een design :-( dit kun je met elke blokkendoos in elkaar zetten dus geen kunst aan! en het schoonmaken zal ook lekker gaan denk ik…
@[email protected]

mac loopt misschien 5 jaar voor qua design. Maar qua prestaties lopen ze nog steeds achter op windows (pc’s)!
En ik zal hem kopen. Alleen al om te starten met USB stick.
cool

een discussie over computers op AUTOblog.nl

dan krijg je altijd de leukste reacties en argumenten
@patrickdelsol

“m.a.w. een goed concept.”

ja, daarom heeft apple ook zo’n enorm marktaandeel, helemaal onder grote bedrijven.
patrickdelsol
Wat heeft marktaandeel met gebruiksvriendelijkheid te maken?

Goede verkoopcijfers zeggen niet per definitie iets over de kwaliteit of gebruiksvriendelijkheid van een product.

Ik heb hier een IBM kloon staan voor mijn DVD label printer en ik draai XP via VMware maar ik wil echt niet meer terug naar een Windows desktop PC :cry: dan word ik nog liever bakker en ik haat vroeg opstaan!
Nou.., dit ziet er werkelijk belachelijk uit! Kan BMW toch veel beter doen..? Het starten met die usb-stick is dan wel weer erg leuk.. :)

Trouwens, Thermaltake maakt echt niet alleen behuizingen voor high-end computers. :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).