Rijtest & video: Mercedes E500 Avantgarde

Auteur: , 95 Reacties

Als Mercedes van zijn belangrijkste model een opvolger presenteert, dan weet je dat je verwachtingen hoog mogen zijn. In het zonnige Madrid hebben we de nieuwe E-klasse eens op de pijnbank gelegd om te zien of ze in Stuttgart hun werk goed hebben gedaan.

[Eerst kijken en dan pas lezen: klik dan hier voor de video!]
Mercedes E500 video

Het moeilijke bij introducties van dit soort auto’s is om te kiezen met welke type je op pad gaat. Voor de video’s geldt het credo: hoe dikker de benzine-variant, des te spectaculairder worden de beelden. Maar juist deze E-klasse wordt geïntroduceerd met een aantal interessante viercilinders, waaronder de onvermijdelijke diesels. Voor de video kozen we dan toch de E500, hoewel dat zeker niet de meest verkochte variant zal worden.

Op de autoshow van Genève waren we al overspoeld met E-klasses, maar om een auto buiten in het daglicht te zien is toch weer anders. De eerste aanblik in blakend zonlicht stelt niet teleur: de volgens “de geometrische vormen van het kubisme” (lees meer rechthoekige) ontworpen koplampen geven de E-klasse net even het andere smoeltje wat nodig was. De Mercedes-grille, ster en andere design-elementen maken de E-klasse weer een echte Mercedes. De oplettende kijker zal opmerken dat de verschillende uitrustingsvarianten het makkelijkst aan de voorzijde te herkennen zijn. De Elegance is meer elegant en klassiek en heeft een verchroomde grille met vier metallic zilver gekleurde lamellen. De sportievere Avantgarde heeft drie glanzend zwart gelakte lamellen. Dat is niet het meest makkelijk te spotten, maar bij de mistlampen/ dagrijverlichting wordt het duidelijker. De Avantgarde heeft LED-dagrijverlichting die onderin de bumper in een boogvorm is ingezet, de standaard versie en de Elegance hebben op die plek een meer traditioneel lichtcluster zitten.

Mercedes E-klasse

De Elegance heeft ook nog eens standaard LED-achterlichten en bi-xenon koplampen met Intelligent Light System. Die laatste technologie zien we in veel meer auto’s terug, ook in lagere klasses. Het systeem van de E-klasse mag zich voorlopig de slimste van de klas noemen. Als een tegenligger de groot lichtbundel dreigt in te rijden, dan schakelt de E-klasse het grootlicht niet simpelweg uit. In plaats daarvan herkent het Active Mainbeam Assist via een camera achter de voorruit voorliggers of tegenliggers en regelt de lichtbundel precies zo dat deze voor de andere auto’s eindigt. Dat klinkt fantastisch en dat bleek het ook in de praktijk. Het systeem bleek feilloos te werken op een (erg) snelle rit over onverlichte B-wegen.

Mercedes E-klasse

Minder zinvolle opties waren ook weer aan boord. De Speed Limit Assist zou net als in de Insignia en de 7-serie moeten aangeven wat de geldende snelheidslimiet is. Helaas herkent het systeem nog niet alle borden, denkt soms dat borden voor de parallelbaan voor jou zijn en dus in feite zinloos. Niet compleet zinloos, maar ook niet 100% zinvol is Night View Assist. Dit systeem gebruikt infrarood licht om met hulp van een camera het beeld voor de auto op het scherm van de navigatie weer te geven. Het pluspunt is volgens Mercedes dat Night View Assist ook extra markeringen weergeeft voor personen die in het zichtveld van de camera lopen. Dat klinkt alleraardigst, maar in de praktijk bleek dat ik op donkere, onoverzichtelijke straten mijn ogen liever op de weg hield dan op het scherm in de auto. Het ziet er wel cool uit en het is een prima optie om indruk te maken op je vrienden.

Mercedes E-klasse

Gelukkig biedt Mercedes nog een hele rij veiligheidssystemen die wel zinvol zijn. Standaard is Attention Assist die aan de hand van 70 parameters (stuurgedrag, pedaalbediening, dwarsversnelling etc.) bepaald of het tijd is voor een (koffie-)pauze. Eveneens standaard is de actieve motorkap die een ondanks Night View Assist over het hoofd geziene voetganger nog een enigszins zacht landt. Bij een ongeval wordt door een veersysteem de motorkap binnen enkele milliseconden vijf centimeter omhoog gedrukt, zodat de afstand tussen de (zachtere) motorkap en het (harde) motorblok toeneemt. Uniek aan het systeem van Mercedes is dat de motorkap door de bestuurder weer terug geduwd kan worden zodat een bezoekje aan de garage niet nodig is. Uiteraard is een hele batterij aan airbags (zeven stuks) standaard en dat is ook nog eens uit te breiden naar elf stuks door te kiezen voor de pelvis-airbags en sidebags achterin. Mercedes was ooit de uitvinder van de kreukelzone, dus als je dan toch moet crashen dan lijkt de E-klasse geen slechte keuze.

Mercedes E-klasse

Ja, de E-klasse is de standaard keuze voor de taxi-chauffeurs in West-Europa. Imago-technisch is dit een nadeel, maar laten we eens stilstaan bij waarom dat zo is. Het ruimteaanbod in achterbak en op de achterbank is daarbij belangrijk, evenals instap die Mercedes verbeterde door de daklijn iets hoekiger te laten verlopen. Het comfort en degelijkheid zijn andere argumenten, E-klasses met een paar ton op de teller zien er vaak nog heel fris uit en vragen ook geen vermogen voor onderhoud. Ook voor niet-taxichauffeurs zijn dit prettige zaken om in het achterhoofd te houden.

Mercedes E-klasse

Gelukkig hoeven we niet helemaal kritiekloos te blijven. Het blijft persoonlijke smaak, maar waar de voorzijde lekker dik is, is de achterzijde in mijn ogen ondergestileerd en een tikkie saai. Met het optionele AMG-pakket worden de uitlaatmonden “uitgeklopt” naar formaatje stortkoker, maar heel spannend is het daarmee niet. Verder hadden we te vaak ruzie met het navigatiesysteem die wel gemakkelijk te bedienen is, maar wel frequent het spoor bijster raakte op het complexe wegennet van Madrid. Ronduit bizar was de melding “Offroad” terwijl we door een tunnel reden. Weliswaar is het GPS signaal daar afwezig, maar het lijkt geen al te grote software-technische hobbel om het uitgangspunt dat je dan waarschijnlijk de op de kaart ingetekende tunnel neemt. Een ander puntje van kritiek betreft de stuurschakeling voor de automatische versnellingsbak bij de zes- en achtcilinder modellen. Bij het schakelen van achteruit naar drive (en viceversa) reageerde de automaat veel te traag, even snel straatje keren is er dus niet bij.

Mercedes E-klasse

Gelukkig voor Mercedes zijn er nog vele positieve zaken te melden. Mercedes zelf is er bijzonder trots op dat de E-klasse tot 23% zuiniger is geworden. Diverse BlueEFFICIENCY maatregelen (banden met lage rolweerstand, energie besparende generator, brandstofpomp, stuurbekrachtiging etc) zijn daar debet aan, maar Mercedes bracht ook heel veel tijd door in de windtunnel. De E-klasse heeft dan ook een bijzonder lage CW-waarde van 0,25, wat weer 4% minder is dan de vorige E-klasse.

Mercedes E-klasse

Als brandstofbesparing jouw ding is, dan is het raadzaam om één van de viercilinder CDI diesels te kiezen. Zowel de E200, als de de E220 en de E250 CDI hebben een 2143 cc groot blok en ze verbruiken allen slechts 5,3 liter per 100 km. Het verschil zit in het geleverde vermogen, koppel en prestaties (136, 170 en 204 pk). De E220 en E250 CDI hebben beide twee turbo’s. ’s-Avonds in het donker reed ik ook nog even met de E250 CDI. Met automatische versnellingsbak was de 250 prettig, maar niet spectaculair snel. Mocht de dragstrip je ding zijn, dan kun je beter nog even verder sparen, maar voor alle andere mensen is de performance meer dan toereikend. Dat wordt ook gereflecteerd in de cijfers: 0 tot 100 duurt slechts 8,2 seconden en de top is een prettige 242 km/u.

Nog sneller is natuurlijk ook mogelijk: de E350 CDI heeft 231 pk en de E350 CGI met directe benzine-inspuiting zelfs 292 pk (deze versie pakten we even mee voor de fotografie). V8-liefhebbers kiezen de E500 met 388 pk en 530 nm uit een 5,5 liter groot blok. Zoals gewoonlijk is de top dan weer op 250 begrensd, maar op de sprint naar de 100 haal je nog wel voordeel: in 5,3 seconden is het klusje geklaard. Toch is de E500 daarmee niet perse een sportieveling, die rol is weggelegd voor de E63 AMG met 525 pk die straks het levenslicht zal zien.

Mercedes E-klasse

Het leven aan boord van de E-klasse is meer gericht op comfort. In grote stilte, zittend op heerlijke stoelen in een veilige omgeving vele kilometers verslinden. Dat is waar het bij de E-klasse om draait en laat dat deel van de missie nu juist erg goed geslaagd zijn. Kleine en grote hobbels lijken er simpelweg niet te zijn, zo soepel strijkt de E-klasse ze weg. Deinen doet de E-klasse dan weer niet, de carrosserie bewegingen zijn zelfs erg goed onder controle. De besturing en onderstel geven zowaar ook nog wat feedback over wat er gaande is bij de wielen. Denk daarmee niet dat de E-klasse heel sportief is, maar hard rijden kun je er in ieder geval wel mee.

De prijzen starten (in Nederland) voorlopig net onder de 50 mille voor de E220 CDI met handbak. Later volgen de prijzen voor E200 CDI en CGI, maar met name die diesel met 136 pk lijkt niet direct een aanrader. De E200 CGI is een 1.8 benzine met turbo,184 pk en 270 nm en dat lijkt een mooie instapper. Met te weinig vermogen maak je de sportieve aspiraties niet waar, maar nog veel belangrijker is dat het comfort daar ook onder leidt. Verder kun je kiezen wat je wilt. Dat mag niet alleen van mij, maar ook van Mercedes. Behalve tig motorvarianten, zijn er diverse uitrustingsniveau’s, exterieur- en interieurkleuren, soorten velgen, types ophanging en daarnaast puilt de optielijst uit van allerlei lekkers. Waarom kies je bijvoorbeeld niet voor “coupesitze” en trakteer je de achterpassagiers op schermpjes met TV-ontvanger. Of kies de stoelen met massage optie voor jezelf? De E-klasse biedt het allemaal en de enige beperking lijkt je budget. Gelukkig is de afschrijving van Mercedes nog altijd exemplarisch, anders kreeg je de aanschaf er bij je accountant nooit door.95 reacties

opnieuw een leuke reportage, alleen vind ik jammer dat foto 11 geen beeld geeft van de middenconsole, maar de camera haarscherp in beeld staat :)
Typfout: “ttros” -> trots?
edit: dank u, is inmiddels gefixt
dat de automaat niet goed kan omschakelen verbaast mij wel.
Super!

Bedankt jongens, wederom een mooie movie!
“ik ga niet zeggen waar ik ben want dan krijg ik daar gezeur mee” [ … ] “het navigatiesysteem is regelmatig de weg kwijt hier in Madrid”
Mooie bak, en een goede prijs dat je ‘m voor minder dan 50 mille al kan rijden! Dat heb ik Jaguar met de XF nog niet zien lukken..
Echt superdroog dat stukje over je ex en de motorkap en hoe je dit gelukkig zelf weer kunt terugduwen :D Chapeau! Alleen is het bij elke automaat niet zo dat je even op de rem moet staan alvorens hem in de Drive te prakken?
“Een ander puntje van kritiek betreft de stuurschakeling voor de automatische versnellingsbak bij de zes- en achcilinder modellen. Bij het schakelen van achteruit naar drive (en viceversa) reageerde de automaat veel te traag, even snel straatje keren is er dus niet bij.”

Hallo. We willen de klanten van Mercedes toch geen hartverzakking geven? Ze zijn al zo oud. Dit soort dingen horen geleidelijk te gaan. Mercedes denkt dus gewoon aan z’n klanten.

Ik moet na de C klasse ook bij de E klasse vaststellen dat de persfoto’s deze auto geen recht doen. Het ziet er weer fraai uit. Ik zou de C klasse in ieder geval verkiezen boven een 3 serie sedan. Of dat ook bij de E klasse is…
Het 5.5 v8 blok is echt geweldig. Rij er in de s klasse wel eens mee en het gaat ongemerkt zo ontzettend snel!
Tevens is het een prachtige auto geworden. Vind hem echt een heleboel veel mooier dan de 5-serie en ook de a6 vind ik maar gezapig vergeleken bij dit scherp gelijnde model.
Je zou niet zegge toch waar je 180 reed….
Ik gok spanje madrid????
’t Kontje lijkt weer op de vroegere E…
Dat vind ik dan niet. Vooral de achterlichten van deze e-klasse storen mij. de ontwerpers hebben totaal niet gekeken naar de rest van de auto en het achterlicht is ook te plomp. Gewoon groot lelijk en nog steeds lijkend op een honda.
..Ga ziet zeggen waar we zijn anders krijgen we gezeik…

-2 minuten later: Hier in Madrid….-

Heel slim…;-)
@Dave ea: ;-)
Ik vind de voorkant van deze nieuwe E-Klasse geslaagd, een mooie combinatie van sjiek en stoer. Die achterkant blijf ik daarentegen lelijk vinden…
Mooie review, mooie wagen. Alleen dat van die automaat is een beetje jammer ja… Mja, misschien werkt het prima voor de gemiddelde taxichauffeur/-euse in stadsverkeer.
@ Casper:
Hahah dat viel mij ook gelijk op!!
En verder is het weer een mooie autoblog test!
Zo lekker tripje met Per gehad Wouter? Goeie film! En zeeeer mooie bak hebben jullie mee gekregen!
@ casper

ik denk wel dat er in en rond madrid verschillende soorten wegen zijn?

on-topic:

Ik heb in Duitsland vorrige week vrachtwagens vol E’s mogen aanschouwen na er eff rustig naar te hebben gekeken op een parkeerplaats moet ik toch zeggen dat de auto een mooi eigen gezicht heeft! en dat is toch een zeldzaamheid in deze tijd waar eigenlijk alles op elkaar lijkt.
op naar de volgende voetganger jongens
ik weet niet, maar volgens mij hebben ze een fout gemaakt of ik zie het verkeerd. ze zeggen dat ze gekozen hebben voor de E500, maar in de video zie je tog echt op de achterkant van de mercedes staan E350, en op de foto ook. :S naja et zal wel. ik blijf er bij dat de mooiste mercedes tot nu toe CL63 AMG is ;). ha
@ Woutertje

‘De Elegance heeft ook nog eens standaard LED-achterlichten en bi-xenon koplampen met Intelligent Light System’

Moet dit niet ‘De Avantgarde..’ zijn? Ik denk het wel..
Een betere ontwerper
Heel mooi artikel, maar wat een ramp zijn die foto’s. Vooral die met de ster in beeld en verder alleen lucht en motorkap. Het zou een mooie wallpaper zijn geweest, maar die camera verpest het finaal. Een enorme misser vind ik zelf.
“versnellingsbak bij de zes- en achcilinder modellen”
-edit: check-
heb nog nooit gehoord van een achcilinder hoor. Verder mooi verslag van een prachtige auto
Altijd goeie video’s met Wouter, hoop dat hij nog lang door kan gaan met Autoblog
@jeff: Alle rijdende beelden zijn met de E 500 gemaakt. De stilstaande beelden en foto’s zijn inderdaad de E 350.
Als die motorkap zichzelf ook uitdeukt wil ik er graag 1 lenen. Ik kan wel wat nuttige toepassingen bedenken. :twisted:
Een lekker rustgevende auto die teruggaat naar de tijden van de w124, lijkt me. Meer dan een E350 heb je qua prestaties niet nodig en een minder zwaar blok zal het bochtgedrag ook wel ten goede komen. Wat is die Wouter dan toch een mafkees in zo’n auto…
Het voordeel van het inbouwen van veel van die snufjes is dat het diefstal bestendig is. Het nadeel is dat het qua techniek vrij snel verouderd, waardoor je er geen cent voor terugkrijgt bij inruil.

Laat dat je niet weerhouden om de auto zo vol mogelijk te laden overigens. Maar de veelgeroemde relatief lage kilometerprijs haal je op die manier niet meer.

Ik mis trouwens nog een afsluitbaar kluisje voor de wapenverzameling van de gemiddelde vermogende Duitser. Of komt dat alleen in de Guard versies?
“ik ga niet zeggen waar ik ben, want dan krijg ik daar gezeur mee”
Nee, maar dan moet je vooral je navi laten zien xD
@Laurens.

Daar is rekening mee gehouden. Op bestelling kan er een pistol grip shifter worden geplaats. Dit is een pistool wat in de middentunnel steekt. Van buiten zie je alleen de “shifter”. Extra makkelijk voor in het buitenland. :D
Hele mooie rijtest Wouter en Ruben!
Ik vind het altijd weer leuk om te zien dat jullie zulke onafhankelijke tests maken. RTL autowereld vind ELKE auto helemaal fantastisch.. :roll:
Leuk stukje tekst, ook echt een goed stuk tekst, geen lullig stukje. Top
Trouwens ook schitterende foto’s en een leuk effect met de focus op de camera en op de achtergrond de middenconsole.
Helemaal goed! Ik had trouwens niet verwacht dat de E-klasse nu al te rijden is.
Ligt vast aan mij, dat ik niet zo op de hoogte ben ;) haha.
@Een betere ontwerper – En andere liefhebbers
Ik heb die foto met de lucht en de ster zo aangepast dat de camera niet meer zichtbaar is!!

http://hoejeopeenhoogte.com/Merc.jpg

Mocht autoblog zijn webspace beschikbaar willen stellen graag, want ik kan niet garanderen dat de foto net zo lang blijft als autoblog oud wordt.
@ sjoukje: kom je niet uit de haag?
Mooie rijtest van een highteck auto.Op dit model zitten wel erg veel systemen
@mx5/rx8 owner

Kijk, dat is nuttig. Zeker voor de gemiddelde brother in tha hood.

Begreep al niet dat Mercedes een al door BMW al weer als achterhaald gevonden plaatsing van de bediening van de automaat in ging voeren.

Nu nog even wachten op een nieuwe 5-serie en eens kijken wie van het Teutoonse supertrio tha daddy is.
Hij’s weer fijn…

Mooie auto ook.
Mercedes blijft denk ik de top in de groteren modellen. Ze maken gewoon de juiste keuzes: comfort boven sportiviteit. Daar is simpelweg meer vraag naar.
Verder is het technologisch weer een flinke stap vooruit!

Al met al een zeer knap staaltje van Mercedes!
@ Jorden: dat denk ik ook. Maar dat is relevant omdat…

?
maar nog veel belangrijker is dat het comfort daar ook onder leidt
LOL!
Leidt –> leider (führer)
Lijdt –> lijder (ziekte) …of mss. is “lijer” nog makkelijker? ;-)
Nette wagen, prachtig afgewerkt en volgens de test bijzonder comfortabel. Ik wil hem wel. Maar wil ik er ook zoveel geld voor neertellen?
@ Casper

Er nog steeds niet te bewijzen is waar er precies te hard gereden is.
Zo net ff op de merc site ff een leuke E500 samengesteld, met ongeveer de zelfde optie’s als in de testauto: kwam uit op ongeveer 125.000 eu :)
Maar dan heb je wel een ultra luxe, mooie en nog snelle auto voor je geld.
En het is zeker een technisch hoogstandje die niet snel ondergedaan zal worden door de concurrentie.
De nieuwe bmw 5 serie zal zeker niet beter zijn, qua nieuwe techniek etc. (denk ik)
@ Wouter.

Ik meen het! Als ik ongelijk heb dan is je woordkeuze misleidend en verkeerd gekozen :). Ik hou wel van je
Bewijzen kunnen ze het nooit lijkt me.
@jochempie
Is geen vergelijking. XF heeft ten eerste minimaal een zescilinder en heeft ten tweede een veeeel rijkere standaarduitrusting: volledig leer inetrieur, navigatie, flippers aan stuur, stoelverwarming, 18 inch, etc etc. Dat rechtvaardigt de hogere vanafprijs.

Over de E-klasse: het ziet er niet uit, ben totaal niet kapot van die hoekige lijnen bij merc. Die achterkant is net een platgereden kikker. Wil er niet in gezien worden, bovendien gaan hier al die taxichauffeurs in rijden…lekker is dat
kan autoblog ook eens auto’s reviewen die NIET uit Duitsland komen. Het neemt echt belachelijke vormen aan nu. Kijk maar eens bij alle filmpjes op ABHD: alleen maar BMW’s, Mercedessen, Audi’s en VW’s. Tuurlijk zijn de Duitse auto’s belangrijk maar kijk ook eens verder dan de oosterburen
Geinig autootje, maar wat wat zijn sierlijsters? Of zegt ie sierlijstjes?
@Machoman
Wat had je in gedachten?
@machoman

De Duitsers hebben door dat internet belangrijk is als marketing medium. Anderen misschien nog niet. Kun je dat Autoblog kwalijk nemen, zij testen gewoon wat ze toegeworpen krijgen.

Lijkt me ondertussen een hobby waar ook nog geld mee te verdienen is, prima toch!
@skaars: bijvoorbeeld: Lancia Delta, Mazda, Subaru Impreza, Nissan Skyline, Maserati granturismo, Dodge Challenger, Cadillac CTS etc….
Een betere ontwerper
Skaars je bent een held, stukke beter is die foto zonder dat zwarte hok xD. *slaat afbeelding direct op*
@Laurens.

Je zegt het goed. Autoblog lijkt inderdaad op een uit de hand gelopen hobby.
Dit geld overigens ook voor een aantal reaguurders waaronder ik.
Leuke test!

Maar is het idee om voor de volgende keer ook wasshots te namen vanaf de achterbank en het interieur?
@Machoman.

Kijk, met jou kan ik praten.

AB test overigens wel eens andere merken. Ze krijgen die Duitsers gewoon in de schoot geworpen. ;)
Mooi stukje film en tekst!
Ik wil wel opmerken dat de filmtechniek die is gebruikt bij die roertonde waar Wouter na enkele minuten oprijdt en waar je dan de voorkant gefilmd, erg vet gedaan is.
Edit functie please.. -smeekt op knietjes en begint spontaan te bidden-
@Machoman: groot gelijk, zo moeilijk kan het niet zijn om van Fiat Auto een Lancia Delta mee te krijgen of van Mazda zo’n lekkere zesser. Maar ja, Deutschers zijn ganzzzz geillll :-)
@ MX5: uit de hand gelopen hobby… ik ken het gevoel! ;)

@ Laurens: klopt, en Saab dan natuurlijk… Rijtest Turbo X en de site 2 dagen compleet gekaapt!

:D
Op de persfoto’s zag het er een stuk minder uit, maar als je ‘m zo op de video ziet rijden is het een echt mooie wagen. De lijnen zijn top en het interieur is ook erg strak. Wel jammer dat ze er zo veel “nutteloze” gadgets op hangen.

… bovendien gaan hier al die taxichauffeurs in rijden…lekker is dat.

http://www.modelautoforum.nl/images/smilies/thump_up2.gif Zat al te wachten tot de eerste yup dit weer naar boven zou halen.
Wow, heel mooi gedaan!
Geweldig om die 5.5 liter V8 met 390 paardenkrachten te horen brullen op de weg. Ik vind het design een hele verbetering, ziet er veel frisser uit dan het vorige model.
En ook het interieur is weer lekker Mercedes, zoals we dat van ze gewenst zijn.. De auto is niet al te veel op sportiviteit gericht, maar het blok klinkt meer dan goed en met het weggedrag is ook niks mis, denk ik!
Tja, nu nog wachten op het AMG-model en hopelijk komt er nog een
Brabus-versie van de nieuwe E-klasse. :D

@Machoman
Je hoeft het ook niet te lezen hoor..
Stel je toch eens voor! ;)
Mercedes heeft een leuke reclame gemaakt voor deze nieuwe E-klasse:
http://www.autojunk.nl/clips/view/153871
E220Cdi Elegance
E klasse is en blijft de standaard op comfort gebied, ik ben vorige week naar parijs geweest ongeveer 500KM heenweg iets meer dan 5 uur over gereden en 6.2L / 100 KM terug weg iets minder dan 5 uur gereden en 6.4L / 100 KM, was eerst bang dat ik vaak moest stoppen om even te rusten maar eenmaal rijdend wil je in 1 keer door, de dikke motoren zijn trouwens wel leuk maar de 4 cil halen ook de 200 KM/H, en ik zelf vind een max van 150 á 160 hard genoeg voor lange stukken, Misschien over 2 á 3 jaar een leuke 2e hands op de kop tikken :D
Hij wordt steeds mooier, deze Benz. Mooiste E sinds de W124 wat mij betreft. En hoogstwaarschijnlijk (net als de BMW 5-serie) eigenlijk de beste auto die je kunt kopen, waarbij het verschil hooguit ligt in je voorkeur voor comfort of sportiviteit. Is dit nou eindelijk weer een Mercedes die je kunt kopen voor de rest van je leven?
Klinkt heel erg lekker en de auto lijkt me al meer te kunnen overtuigen qua looks dan bij de eerste persfoto’s. Maar echt de factor ‘die wil ik hebben’ heeft ie niet. Ik loop meteen naar de Jaguar dealer voor een XF dan.
blijf die achterkant toch lelijk vinden :)
“de automaat schakelt veel te traag .. dus snel straatje keren is er niet bij” ..

doe eens effe normaal man .. is straatje-keren het nieuwe driften ofzo ??

dat ga je toch niet zeggen over een nagenoeg perfecte auto ..
In het begin vond ik de nieuwe E-klasse niet zo, maar hoe vaker ik hem zie hoe mooier ik hem vind. Verder een goede rijtest. Maar het voordeel van de mogelijkheid om de ophoog gesprongen motorkap na een aanrijding weer terug te zetten in orginele positie om gaat mij. Ik kan me niet voorstellen dat de motorkap ongedeukt blijft na het opvangen van een persoon.
E220Cdi Elegance
Trouwens ook onbegrijpelijk dat zelfs een merk als mercedes niet een ”net zo goed” of beter navigatie systeem kan bouwen als tomtom en een tomtom is ook een stuk goedkoper en makkelijk te updaten en te bedienen!
:shock: Wat zien ik? Rick dos die ’n Mercedes boven ’n Bimmer verkiest… :shock:

Lol 2 E-klasse reclame: “I knew it… hippy…” :lol: Zegt dit iets over de mening van Mercedes t.o.v. de treehuggers…?
Geen triptronic??? laat dan maar zitten:P
En gelijk ook maar nieuwe apparatuur showen he ruben..:D
Triptronic? Is dat iets nieuws? Dat je een soort pillen dispenser in je auto hebt…?

Of probeer je duidelijk te maken dat je een Audi-fanboy bent?
Dat van dat navigatiesysteem vind ik vreemd, wij hebben nu de versie van dat navigatiesysteem in de C en dat heeft nog geen enkel probleem gegeven, ook niet in tunnels. Ach ja, het zullen wel wat kinderziektes zijn.
Ziet er uit als een heerlijke kar (ik begin er al aan te wennen). Wel is het gat tussen de ‘oude oer-E500’ zowel qua vermogen als qua prijs zo mijlenhoog dat ik de W124 zou kiezen. Stoerder, en waarschijnlijk stukken spannender.
Onzin wie gebruikt er triptronic als je automaat rijd en een echte mercedes rijder weet dat er een soort flippers achter elk nieuw model zit ook bij ons in de Mercedes ML
Zonder zever: zéér goede video.
Wouter, neem eens wat acteerlessen en maak je presentaties wat anders. Hoeft geen JC te worden maar toch… Verder super beeldmateriaal.

Mooie auto, jammer dat er steeds naar het taxi verleden wordt verwezen. Ok heden ook nog vaak de E als groepsdier maar steeds meer Skoda’s in het taxi gilde…
Wouter, waren dat ALLE foto’s die je gemaakt hebt? of heb je nog een paar foto’s die niet gepost staan? Die zou ik graag ook zien dan!
Als die er zijn, zou je die dan op AutoJunk kunnen posten?
Erg mooie foto’s iig ^^
Ben echt geen Mercedes fan, en vind eigenlijk alleen hun echt oude modellen mooi, maar deze wagen is toch erg goed geslaagd. Duidelijke karaktertrekken, beetje agressiviteit, en tegelijk toch klasse en elegantie. De vorige modellen vond ik maar lelijke gedrochten, maar deze mag er best zijn…
Ik vond hem eerst niks maar in het zwart is het toch wel zuivere porno.
@ Skaars: mooie plaat ervan gemaakt man! heb ‘m gelijk als desktop, want het ziet er nog best mooi uit ondanks de resolutie van 1280×853, op een 1440×900 scherm.

Kunnen de mensen van Autoblog voortaan high res foto’s beschikbaar stellen voor iedereen? En zonder camera’s erop :-P ? Het zou wel mooi zijn als men op grotere schermen van deze foto’s kan genieten. (24 of 30 inch schermen etc.)

Het is weer een mooie rijtest met inhoud. Na het zien van zoveel zon word ik wel depressief hier!
Zeer leuke wagen! En mooie beelden naar goede gewoonte, enkel, het geluid…

Soms heb ik echt moeite om Wouter te verstaan, maar dat komt misschien ook omdat ik Belg ben, maar toch. Regelmatig moet ik nog eens terug spoelen om te begrijpen wat je zegt…

Ik denk gewoon dat je niet genoeg articuleert in je filmpjes, maar voor de rest geen enkel puntje om op aan te merken!
Leuke Review !
Ik denk dat het tijd is voor een nieuwe 5 serie .
Wacht even.. 5.3 sec niet snel??
Wat is snel dan?

Grappig, want 11 jaar geleden maakte jaguar de XJR. De 4 deur saloon met supercharged v8, die ook precies in 5.3 naar 100 ging. Koop je nu voor 6000 euro.
Prachtig camerawerk weer, zo wordt zelfs de ubertaxi wel een beetje cool.
Nu wachten op een motoropgrade van Kleemann en blazen maar!!!
Hebben hebben hebben hebben!

Het hele weekend lopen cruisen in een W123, W124, W140 en een W220. En dit ding moet er gewoon bij! Ik hoop en weet stiekem dat deze auto de W124 degelijkheid herintroduceert en dat wordt genieten.

Ik vraag me alleen af hoe hij aanvoelt. Voelt ie E-klasserig aan, of nijgt dit meer naar S-klasse feel en status?
Hoe meer ik hem zie, hoe knapper ik hem vind.

Als belg vind ik de diesels natuurlijk het interessantst.
de 250 cdi is natuurlijk een fantastische motor, Ik vind het alleen spijtig dat het een 4-cilinder en geen vijfpitter is zoals vroeger uit de 124.
de sound van een 5in lijn past veel beter bij zo’n wagen als dat “tdi”-gekletter van zo’n viercilindertje. bij 4000 toeren lijkt het net een ford focus.
de V6-en klinken natuurlijk fantastisch, maar het verbruik en de belasting
zijn ook niet min.
@Machoman, Laurens ea: een dag later hebben jullie reeds je zin ;)
http://www.autoblog.nl/archive/2009/03/14/rijtest-video-ford-focus-rs
Heerlijke commentaren. :)
ik heb hier gister in gereden in nl eerste op kenteken mocht helaas geen fotos maken
Mercedes biedt simpelweg tegenwicht aan de BMW’s en Audi’s van deze wereld. Hij gaat wat onderstuurd de bocht door… Boeiend!! Oke, op de E63 is het van belang, maar met de rest van het gamma moet je gewoon comfortabel kunnen cruisen én snel op de autobahn zijn. Punt.
”ik zeg niet waar ik ben anders krijg ik nog problemen” even later ”dit nav.-systeem is compleet de weg kwijt hier in madrid”
het is een E350 geen E500 kijk maar goed op de foto`s

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).