Mercedes huurt BMW-designer in

Auteur: , 33 Reacties

Het lijkt alsof de Mercedes-Benz design-afdeling op zoek is naar nieuw talent. Eerder konden we al melden dat ze een Hyundai designer hadden binnengehaald, nu blijkt dat Karim Habib, de exterieur designer van oa de CS Concept en de nieuwe BMW 7-serie, is gelokt naar de geavanceerde ontwerp-studio van Mercedes-Benz.

De Canadese Habib wordt hoofd van de ontwerp-studio aan de rand van Stuttgart, hij staat daar onder leiding van de nieuwe designbaas Gorden Wagener. Habib zal verantwoordelijk worden voor de nieuwe Mercedes F-series, dit zijn conceptcars en andere experimentele auto’s die Mercedes gebruikt in toekomstige modellen. Recente F-cars zijn oa de F700 DIESOTTO en de F400. (via autoweek.com)33 reacties

dit kunnen we niet toejuichen
Mwhoah, beetje raar. Wat is er mis met de designer van bijv. de C-klasse? Die straalt meer macht uit dan een 3-serie.
Dat wordt dus 2 merken naar zijn verdoemenis met wansmakend BMW-design ;)
Is dit een strategie van BMW om de Mercedes modellen nu ook lelijk te maken en nutteloze nieuwe modellen uit te brengen?
wat een fout zeg mercedes gaat net de goeie kant op met design en bmw juist de slechte kant
Nee!! Mercedes en BMW moeten juist elkaars tegenpolen zijn!!
@Jonas

haha, misschien wel ;)
Als we daardoor een mooie S & E kunnen krijgen, graag… Conceptcars… Moet dat?
nou krijgen we een mercedes 6-serie
Kijk, men. Habib is moving on up!
:D
Ik hoop echt dat BMW ooit nog de CS concept in productie gaat nemen; wat een schitterende wagen!
Slimme zet van MB.
het maakt niet uit waar die designer vandaan komt,het is en blijft een designer
Afstandsbediening
@ Erwin
De Concept CS is geen lelijke BMW hoor?!
Auto’s als de 1 serie, de 5 serie en de 5 serie GT zijn niet door deze gozer ontworpen.
Van hoydonk heeft de CS als basis gebruikt voor de 7 serie. Ik vind dat van Hoydonk kan opstappen en dat Habib Kebab de hoofddesigner van BMW word. Maarja, Mercedes-Benz krijgt het geluk!
@ eendje, wat wil je daarmee zeggen? :)
@DRU: hij bedoelde waarschijnlijk dat hij van bmw komt
@ Karim Habib:

Zoek toch een echte baan.
Ik voorspel een crisis voor de Mercedes fanboys… ;)
Henk Spermatank
tja je moet toch wat he als je net zulke auto’s als de concurrent wil maken..
Waarom iedereen in paniek slaat is me onduidelijk. Als Mercedes Mr. Habib wegkaapt bij BMW, dan is dat omdat hij een veelzijdig en getalenteerd designer is, en niet een one-trick-pony die enkel BMWs er lekker kan laten uitzien.

Kijk naar een Luc Donckerwolke. Die man is verantwoordelijk voor de Murcièlago en de Gallardo. Daarna is hij lead designer bij Seat geworden.
Een goede designer kan elke opdracht aan, zonder in herhaling te vallen.
Nou Henkie Spermatankie, ik denk dat het juist andersom is. Mercedes durft autos te maken waar BMW niet aan wil. De CS concept had zoveel potentie. De 7 serie daarintegen is verschrikkelijk gedowntuned en, mja, saai. Beste dat BMW is overkomen is dat Bangle nu weg is, maar het lijkt er op dat BMW totaal geen nieuwe designrichting in wil. Beter dat Mercedes talent weghaalt dat daar alleen maar aan wordt verspild.
Een betere ontwerper
Laat ik geen BMW kenmerken tegenkomen op een Merc. Voorlopig ben ik pessimistisch door dit artikel, zelfs de F serie moet er Merc uitzien, dat was al zo sinds de F100.
jongens, een designer alleen kan niet 1 model ontwerpen, het hele ontwerpteam doet dat, die ster blijft echt wel staan :D
En dat terwijl ik Mercedes-Benz tegenwoordig zoveel mooier vind dan een BMW…
Hij is teamleider van het advanced concept team geworden en dus niet direct verantwoordelijk voor de productiemodellen meer voor de toekomst richting…
En de BMW CS was gewoon een schitterend concept dus de man heeft genoeg in huis. Wagener heeft de laatste jaren al veel talent bij BMW weggekaapt (hij is fan van het BMW-design)
En dat terwijl de BMW’s van de laatste jaren steed lelijker worden. ALs Mercedes verstandig is kaapt ze een designer bij Audi weg.
Mensen, laat dat hokjesgeest van jullie nou eens los. Deze heer werkte wel bij BMW en misschien vinden jullie het design van BMW niet denderend tot zelfs lelijk, maar dat zegt nog niet dat deze heer dat meeneemt naar Mercedes.

Deze heer werkte in opdracht van BMW via Chris Bangle/ Adriaan van Hooydonk. Hierdoor heeft hij al die tijd een hele andere referentiekader gehad. Bij Mercedes kan hij met een blank velletje papier er weer tegenaan. En aangezien hij ‘hoofd’ van die afdeling wordt zal hij eindelijk wat meer zijn eigen stempel er op kunnen drukken.

Zie je nou wat dat met je doet, die hokjesgeest van jullie? Blinde paniek om niks…
ik weet net waar er paniek om is .
ik wil eerst de concept zien en dan ga ik klagen
en mischien is dit nog een goeie zet van mercedes en is ieder er later trots op
Wat is er “geavanceerd” aan die ontwerp-studio van Mercedes?

Betere klei?
Binnen een ontwerp studio is er meestal advanced design en productie design hoewel er niet altijd een stricte scheiding is. Normaal houden de designers uit het advanced design team zich meer met de toekomst richting van een merk bezig (lees werken 10 – 20 jaar vooruit) terwijl de andere teams zich met de productiemodellen bezig houden (lees 8 jaar vooruit werken…)
Dat hij bij BMW heeft gewerkt betekend niet automatisch dat hij alleen Bangle-butts kant tekenen. (goede) Ontwerpers passen hun stijl en ideeën aan afhankelijk voor wie ze ontwerpen.
Karim is een zeer getalenteerde ontwerper die denk ik beter op zijn plek zit bij Mercedes.
bmw sloper/killer
haha dus benz gaat ook lelijk worden!
@JH,

Aha, dat is duidelijkker zo.
Dacht dat Mercedes bedoelde dat hun complete studio meer “advanced” was dan de rest in de industrie. Dat kon niet kloppen natuurlijk……
jullie zeggen dat het stom is maar als hij een vet mooi concept maakt nou gewoon wachten met klagen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).