Van Hooydonk wil een BMW Z10 ED

Auteur: , 20 Reacties

De nieuwe Nederlandse designdirector bij BMW, Adrian van Hooydonk, heeft laten weten dat een Z10 erg goed zou zijn voor het imago van BMW. Denk aan een groene concurrent voor de Audi R8...

Tegenover Autocar vertelde van Hooydonk dat de Z10 de eigenschappen van een echte rijdersauto moet combineren met lage CO2 uitstoot: “It would be good for BMW and show what we are capable of… The Z10 is the answer to the very interesting question ‘what if we designed a car for the future?’ The key to the BMW brand is that we must deliver an exciting dynamic experience in the future. That is the cornerstone of BMW, definitely.

Zoals we reeds eerder schreven moet de BMW Z10 ED een showcase worden voor oa een nieuwe aandrijving (front engine) en diverse nieuwe elektronische en groene gadgets. Op dit moment werkt men in de technische denktank van BMW (in Munchen) aan een Z10 Concept.20 reacties

Ik denk liever aan een 2de reïncarnatie van de 507 of gewoon de reïncarnatie van de Z8 :D
Geef mij Bangle maar hoor. De oude & straalt veel meer macht en gezag uit dan de nieuwe. Misschien wordt het wat, misschien niet…
Bring out the M1 hommage, you f*cking pansies!
only in america ..

minimaal een dikke V8 .. voor een groener imago ?? ?? ??
Niet groen maken dat ding!

Gewoon motor achterin, dikke V10 met 500+ pk. En dan nog een perfect uiterlijk enzo? Sorry hoor, maar een R8 haal je echt niet zomaar in jongens! Die is bijna perfect;)
Met de huidige design-lijn van bmw word hij bij lange na niet zo mooi als de R8.
En als het een groene bolide word met een V6 met 26 turbo’s, word het ook niet spannend…
@[email protected]: ik heb van ex-BMW design-medewerkers gehoord dat van Hooydonk als chef gewaardeerd wordt; hij is een stuk rustiger dan Bangle dat is waar maar dat hoeft niet slecht te zijn…
Dit is echt te zielig voor woorden! als men nu ook al begint om supercars ‘groen’ te maken blijft er straks geen één leuke auto over!
en boomknuffelaars die het wel een goed idee vinden gaan maar in het amazonewoud wonen ofzo… Man! stop er gewoon een dikke V10 of V8 in het liefst zonder turbo’s want dat hoort gewoon bij de Beemer!
Groen + sportief bij een supercar bijt zich wel denk ik, tenzij je hem echt héél erg licht krijgt (dure materialen dus) en EfficientDynamics gebruikt en verbetert (zit nog niet op de allergrootste motorenversies geloof ik).

Hoe dan ook ben ik benieuwd.
Rolls-Royce Motorcars
Pfff, waarom in vredens naam een ‘groene’ supercar? Gewoon één van de dikke M-motoren erin.
En áls die groen zou worden, laat Alpina er dan even een goeie V10 inlepelen :D
Ben ik nou de enige die heel even dacht dat dit ging over een nieuwe auto voor voetballer Pierre van H…?
Sorry @ huisregels…

Idioten

Welke vooruitgang gaan ze boeken als ze gewoon weer de zoveelste puber-natte-droom-sportwagen gaan maken, geen innovativiteit, geen hip hip hoera voor bmw, maar een gewone: rijdt goed, we hadden niets anders verwacht van het merk.

Een denkende mens weet al van tevoren dat BMW geen 1.6 in hun -prestige project- zal lepelen. Het zal misschien een V8 worden in plaats van een V10, maar iedereen zou moeten weten dat, dat niet meteen negatief is. denk maar aan gewichtsbesparing.

Een groene sportwagen kan er gerust een zijn met een 5000cc gekoppeld aan een hoop nieuwe, baanbrekende technieken, die zorgen voor minder verbruik en minder uitstoot en evengoed van nul naar honderd spurt in vier seconden.

Als ze zoiet doen, verdienen ze hulde. Als ze een Z8/M1 facelift maken, zijn ze zielig bezig en hebben ze iets gedaan wat iedereen kan. En dingen doen die iedereen kan, hoort niet thuis in een tijd van crisis en een gedachte in het verschiet dat er binnen dertig jaar geen benzine meer is.

Als ge een M1 Z8 van welleer wil, wel koop die dan.

Het gaat om de rij-ervaring, niet om de motorinhoud (ik heb dat al een gezegd deze week).
Tja jongetjes, het is even slikken maar de ‘V10’s’ en ‘Alpina’s’ gaan er toch echt aan geloven in de (nabije?) toekomst!

En dan nog moet BMW een goede, dynamische auto kunnen bouwen, wat voor motor er ook inligt…
Na de SsangYong Actyon nu de Nissan 350Z op de BMW snuit na
@ Matt

Nee…

@ H

Er is nog helemaal niks bekend over de Z10, behalve dan dat BMW erover na zit te denken.
En je hebt nu al commentaar over dingen die nog lang niet aan de orde zijn.
Er schiet me ineens iets te binnen:
‘Bekommer je niet om ongelegde eieren.’
Dat zegt mn vader altijd.
@ Bananaflip

mee eens
Helaas PINDAFOCKINGKAAS!!!!!!!!!!
Hahaha mooie uitdrukking BananaFlip!
Een dikke V10 erin die met hun nieuwe waterstoftechnologie werkt. Dat ding van gisteren met 43% rendement. En goed veel power en viola.
bmw performance
neem gewoon de Z8 terug en maak daar iets van, ik word gek van al die onderverdelingen en types bij die merken de laatste tijd.. op den duur weet je niet meer wat je moet kiezen en wat je goed / mooi of slecht vind.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).