Citroën komt met groen sub-merk

Auteur: , 21 Reacties

Het lijkt erop dat Citroën de komende jaren hard aan de weg gaat timmeren. Naast de luxe DS-modellen willen ze ook met een groene range van eco modellen komen. Het eerste model dat naar verluid onder dit label zal verschijnen is de productieversie van de C-Cactus.

We wisten al een tijdje dat Citroën plannen had om de C-Cactus in productie te nemen, maar nu blijkt dus dat ze er een heel merk omheen willen bouwen. Eind volgend jaar moet deze eco-Citroën op de markt komen. De technische basis zal gebaseerd zijn op de C4. (via: iMotor)21 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Fiat wilde toch ook zoiets doen: een groen low-budgetmerk opzetten? Maar volgens mij is dat hele Fiat al low-budget, dus dat hebben ze niet nodig!!!
Wat zouden ze hiermee willen bereiken? Door alle groene modellen onder een andere naam uit te brengen wordt Citroën juist als niet groen gezien. Maar tegelijkertijd zorgt het voor een heel goed imago van het nieuwe merk…
En waar komt nu bijvoorbeeld de C1 bij? Het is een zuinige, ‘groene’ auto, maar wel met gewone techniek.

@ lincoln; Volgend jaar is het zover. Dan mag je de C-Cactus kopen! :P
C-Cactus?
WTF?!
De naambedenkers hebben blijkbaar een writers block.
En wat een vreselijk lelijk hok zeg.
@ BananaFlip; Dat was de naam van de concept car, de productieauto zal ongetwijfeld anders gaan heten. Los daarvan, het is inderdaad een stomme naam. ;)
Kleine merkjes worden groot!
@Citrofiel .. ha ha .. tis omdat je eerder bent .. anders had ik je er aan moeten herinneren .. ik ben er helemaal klaar voor iig ..
kom maar op met dat ding ..
lelijk ding :D
Misschien bied Peugeot zich wel aan.
Dom idee. Ze moeten de milieutechnologie in de gewone modellen doorvoeren. Groen-junkies blijven toch met de fiets en de trein gaan.
@ Citrofiel van 18:11

Dat wou ik maar even zeggen :D
Hoe gaat dat hele submerk eigenlijk heten?
Woestijnplant Coorporation?
Of Monsieur Vert :mrgreen:
Ik vind die C-Cactus nogal vaag, maar dat hele eco-sub-merk is wel een heel goed idee, net zoals het luxe DS segment! Prima idee Citroën!
een supersub merk met een sub merk?
@robbie

SG: Het eerste model dat naar verluid -> naar verluidt.
@ BananaFlip; Haha! Ik mag hopen dat ze inmiddels wat geïnspireerder zijn…

@ Henk; Je kunt Citroën met geen mogelijkheid een sub-merk noemen, qua verkopen.
Is de C-Cactus niet uiteindelijk de C3 Picasso geworden? Als je kijkt naar de vormen dan zou je dat wel denken. Citroen moet eerst maar eens het eigen merk goed positioneren voordat het met extra merkjes komt. Waren zuinig en trendzettend geen kernwaarden? (denk aan de 2cv, DS en CX)
http://photoshopcontest.com/images/large/n8z4nbf0w9qw97bdt8lfukfd3rcj6jlkgxvb.jpg

Voor degene die deze heeft ontworpen en degene die de naam hebben bedacht voor dit ‘ding’, this is for you!
Die van citroen maken toch wel vorderingen de laatste jaren. Vooral het interieur van dit bakkie is verrassend. Ik merk aan de voorkant van de cactus toch wel enkele MINIcooper-invloeden.
Hmmm… groen merk, misschien toch panhard?
er is ook eens gesproken over dat citroën een groen label wou beginen onder de naam Airdream, denk dan een beetje aan bleumotion bij VW.
maybe dat ze dat hier naar toe willen laten door groeien…
@ Lotus Omega; Dat Airdream-label is er ook gekomen. Het is alleen niet te vergelijken met Bluemotion. Dat zijn zuiniger varianten van een model. Airdream omvat alle auto’s die toevallig aan bepaalde, niet te strenge, eisen voldoen… :roll: Wat mij betreft heb je er niets aan. Hier zijn de eisen te vinden: http://www.citroen.nl/CWH/nl-NL/Corporate/Over+Citroen/Citro%C3%ABn+en+milieu/Airdream.htm .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).