Voor de sleurhut, Porsche Panamera met rukpukkel

Auteur: , 46 Reacties

Is dit nou echt nodig? De Porsche Panamera is al niet echt moeders mooiste en een trekhaak maakt het alleen maar erger. Tenminste, dat is mijn bescheiden mening.

Maar aan de andere kant, hoe verbaasd kunnen we zijn? We hadden natuurlijk al een keer een 911 met caravan gespot. Net als een Cayman met een Kip caravan er achter (onder weg naar Monaco). We kunnen dus wel tot de conclusie komen dat Porsche rijders een trekhaak echt nodig hebbe. En daarom hebben ze natuurlijk deze (elektrisch) wegklappende trekhaak voor de nieuwe Panamera ontwikkeld.

Ondanks dat de Panamera nog niet officieel verkijgbaar is wordt ie de laatste tijd met grote regelmaat gespot, zoals HIER, HIER en HIER. Alleen ontbrak tot nu toe de caravan nog. Wie is de eerste persoon die een Panamera + caravan spot?. (via: autoblog.com)46 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
rukpukkel? Die is nieuw! Toch vind ik het op een panamera wel kunnen.


Oja, fap fap ofzo
“Oja, fap fap ofzo”

In meerdere opzichten de toekomstige trekauto van het jaar dus.
Automatisch wegklapbaar is opzich wel stoer…
Ja hoor, het plaatje is compleet! Diesel, dakrails en trekhaak! Ik begin ondertussen wel een klein beetje medelijden te krijgen met de Porsche fans!
waarom een trekhaak?
Skibox/fietsendrager op t dak en je zou zeggen dat t een astra station uit ’92 is :D
Oogt echt stoer, nu nog een KIP erachter en gaaaaaan!!
A C6.R
Is niet nodig hoor, die medelijden. Tuurlijk, een echte Porsche kun je het niet noemen, maar zo’n ramp is dit toch niet. Ik zie ook wel eens een BMW M5 met caravan rijden…waarom zou het dan niet met deze auto kunnen?? Zeker met de diesel vind ik het wel logisch.
da’s toch handig, kan de testrijder die zo’n ding tegen de vangrail zet op z’n fietsje verder ipv dat er een cayenne achteraan moet.
Rukpukkel…whoehahaha, wie heeft die bedacht? :lol:
Ooit, 25 jaar terug, een 928 met sleurheut gezien in Oostenrijk dus ik kijk nergens meer van op.
Als je zo’n lelijke Porsche koopt ben je natuurlijk toch al een enorme rukker dus een carravannetje extra om te trekken maakt dan ook niet meer uit.
Geen teen -1

Ontopic: Op zich vind ik het niet erg, trekhaken hebben altijd al onder porsches gezeten. Het zijn dan ook de sportwagens voor iedere gelegenheid.
Wat wordt de volgende stap? Een Pick-up? Een Cross-over bejaardenconcurrent voor de Kia Soul? Een busje?? Een MPV op basis van een Touran… Zucht, het gaat slecht met het oermerk-Porsche
je kunt conservertief blijven door te zeggen dat porsche een elite sport merk is… echter marketingwise gezien is dit je marktaanbod verbreden = meer cash vangen…. zou elk gezond bedrijf doen.
Tja…

Porsche Design is wel erg breed geworden: broodroosters, telefoons, pennen, etc. Dus waarom geen trekhaak dan?

Als ze slim zijn gaat ‘ie ook naar de reguliere handel, kun je toch mooi zeggen dat je een Porsche trekhaak op je Golfje hebt…
:D
ik denk dat hij nog goed gaat verkopen ook
een caravan. hmm. ik ben meer geintresserd in de 1e met een karretje grint er achter, of zo’n leesmap ding. misschien kan een kleine frietkraam ook nog wel. Ik ga hem iig gebruiken om de rsr naar het circuit te sleuren. ;)
Wordt dat ding dan ook begrend als die trekhaak uitgeklapt is? En je hoeft er natuurlijk geen caravan achter te hangen, het kan ook een karretje zijn voor jolly jumper, of een trailer voor je rib met 2x250pk. Dan rij je in 6 uurtjes naar de middellandsezee om even te waterskiën, en dan weer terug.
Hahahaha, rukpukkel! Briljant :D
ja die Nederlanders en hun sleurhut lol

er is zelfs een rolls royce gespot met een trekhaak waarom dit niet?
Als je een bootje door “Porsche Design” ontwikkelt ,wil meesleuren naar het zonnige zuiden, heb je wel een trekhaak nodig.
Geweldig handig op een Porsche. Je kan je eigen tankwagen meenemen. :D
Volgens mij is Porsche zelf zo geschrokken van de Panamera, dat ze niet meer durven om die auto op de markt te brengen…………Zeker als je het vergelijkt met de Aston Martin Rapide en de werkelijk bloed mooie Estoque van Lambo…….Die autos hebben bestaansrecht en niet de Panamera…. ;-)
Hier in de buurt rijdt een oude 911 rond met een paardentrailer erachteraan ! ziet er niet uit, maar je valt er wel mee op !
Ha ha. je moet iets doen om nog op te vallen met je 911 !
Die caravan achter die Cayman is een Hobby geen Kip.
En waarom mag iemand met een Porsche niet op vakantie gaan met een caravan.
Denk eens na hoe de andere campinggasten daarop reageren.
Binnenkort rijtest met de panamera? Dan mag rutger van powned zeker meerijden op de rukpukkel?
Als ze er nou een bijpassende boot erbij ontwerpen…

http://www.malibuboats.com/images/review/Jan/MalibuCorvetteBoatwCar_800.jpg
Ach, achter een diesel kan het nog wel. Of de instapper. Maar een Turbo met sleurhut? Dat is alsof je een Quattroporte met caravan ziet. Trouwens… Dat zou toch wel eens voor moeten komen? Een Quattroporte met trekhaak? Of zijn Porsche-rijders de enige berijders van sportwagens met behoefte aan een aanhanger?
Het begint hier allemaal akelig hard als “geenstijl” te klinken.

On-topic: wie zijn toch die puristen die vinden dat een sportauto alleen maar een sportauto mag zijn. Mag je er dan ook niet traag mee rijden? Of je boodschappen in vervoeren? Of airco aan boord hebben? Een kinderzitje? Mogen alleen stoere venten met veel borsthaar ermee rijden? Wake up: er zijn geen criteria voor deze auto’s, het is maar wat je er zelf van maakt. En niets is zo leuk als de puristen uit hun tent lokken en te luisteren naar hun gezwets. Dus doe mij zo maar een trekhaak en een fietsenrek ;-)
wat is het verschil tussen een Panamera en een Panamera Sport??

Op de Sport heb je een tennisbal op de trekhaak! ha-ha-ha


Ik hoop dat Porsche niet heel erg bijdehand gaat doen door haar trekhaken ook nog eens een “Porsche Design” titel/embleem te geven…
@DAT
die is echt grenzeloos stoer :D ook al zijn er boten die 10 keer cooler zijn… Maar de panamera lijkt me nu niet echt de juiste auto om een boot van te maken (lijkt toch teveel op andere porsches) niet echt een “unieke” auto naar mijn mening…
@wouter

lol, zelf bedacht? ;)
@ Endlezz; Ah, een Panamera pick up met bijpassende trailer. Fouter en stoerder wordt het niet. :D
ooit eens in de agri-trader gespot. een ferrari met trekhaak. Er hing een boottrailertje met jetski achter :)
gewoon een veelzijdige auto !
@ Johny

Eehhmm… om een caravan te trekken?
@ DAT: wow, dat is wel apart!

Is dit echt of gewoon een rendertje?
Afschuwelijk!
Heeerlijk!! Dit vind ik echt geniaal bedacht!even btw, ik heb het over de titel… ;)
ZwerverRoodbaard
Het lijkt wel alsof Porsche de Panamera alleen maar gebruikt om de liefhebbers te shockeren :P
wat een afgang voor het merk Porsche dat eens, een lange tijd geleden nog een sportmerk was, maar dat al lang niet meer is. Hun meestverkopende model is de Cayene, na de koreanen toch de lelijkste SUV die er is. nu om meer klanten te krijgen de zoveelste variant van de duizend jaar oude 911 met vier deuren en een trekhaak. Duitsers zijn niet echt sterk in design, maar porsche is toch wel met afstand de zwakste broeder, verzin alstublieft iets origineels…….
Wat een af-ge-kraak weer. Kinders probeer eens buiten de box te denken, anders wordt het leven zo saai.

Ik vind de Panamera (hoewel ik Panamamera beter vind klinken) er prima uitzien. Doodnormaal dat ie er ook met trekhaak is en een volstrekt logische uitbreiding van het modellen gamma van Porsche. Er zullen wel niet veel caravans (is toch een beetje voor het gepeupel) mee gesleept gaan worden maar voor boottrailers en paardentrailers is die trekhaak natuurlijk ook voortreffelijk te gebruiken.
@Mashell: hoezo, uitbreiding? Wat nou modellengamma? Porsche heeft zich jarenlang succesvol toegelegd op het maken van kwalitatief superieure sportwagens. Met de SUV-hype hebben ze zich niet weten te beheersen en een 911-neus op een Touareg gezet, het een Porsche genoemd en zo hun zorgvuldig over decennia opgebouwde reputatie enorme schade toegebracht (dito met de asbakken, after shave etc.). Dat identiteitsprobleem gaat zich met deze Panamera alleen maar verergeren.
Iedereen die een product op zijn identiteit probeert te verkopen weet dat imago alles is; dit soort acties duidt op onzekerheid bij de bedrijfsleiding over wat ze nu eigenlijk willen zijn of honger naar meer (geld?). Maar op de lange termijn kan het zich heel erg tegen hen gaan keren.
@ Priets: door de Cayenne is de omzet en productie van Porsche bijna verdubbeld:
een paar cijfers:
2001/02 2002/03 2003/04 2004/05 2005/06
Omzet (Milj) 4.857,3 5.582,0 6.147,7 6.574,0 7.273,0
Verkopen(stuks) 54.234 66.803 76.827 88.379 96.794
911 32.337 27.789 23.704 27.826 34.386
Boxster 21.897 18.411 12.988 18.009 27.906
Carrera GT – – 222 660 368
Cayenne – 20.603 39.913 41.884 34.134

Dus de Cayenne is goed voor 1/3 to 1/2 van de productie…en heeft ervoor gezorgd dat het Porsche nu zo goed gaat. Maar waarschijnlijk zullen er minder Cayenne’s verkocht gaan worden en in plaats daarvan komen Panamera’s….SUV’s zijn op zijn retour
Tja, wie wil er nu een Porsche?

Dan hoor je toch bij het verkeerde publiek.

Maar een trekhaak is wel handig voor de fietsendrager. Of het bouwvakkers aanhangwagentje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).