Video: “Damon Hill makes me sick”

Auteur: , 29 Reacties

Damon Hill, zoon van één van de Stig's, is niet een van de minste chauffeurs. Er zijn een hoop mensen die met minder succes in de F1 hebben meegereden om nog niet te spreken van de mensen die niet in de Formule 1 hebben gereden. Een ideale gast dus voor een rijtest. Hoewel er ook mensen, één in het bijzonder, zullen zijn die met minder goeie herinneringen op het 'ritje' terug kijken.

De rit vindt plaats op het Millbrook Alpine testcircuit in Groot-Brittanië. Een stuk bestrating waar ook Topgear graag gebruik van maakt. Het is een slopend parcours met tal van verschillende ondergronden, bochten en hellingen. Onderandere de ‘crash’ uit Casino Royale (James Bond) is er gefilmd.

De heuvels en bochten maken het een geweldige plek om met ‘je haar in brand’ rond te rijden. Dagen achtereen zijn er ‘testritten’ te maken zonder ook maar het kleinste beetje verveling. Weliswaar zal je als chauffeur de nodige fysieke inspanning moeten leveren als je er dagen rondrijdt maar dat doet niet af aan de pret. Dat doet niet af aan de pret van de chauffeur, want een bijrijder kan al snel genoeg krijgen van al die bochten. Zo ook bij deze Britse journalist, die na een paar bochtjes ‘Hill-style’ echt doodziek wordt van de F1-coureur zijn rijstijl. De beroemde laatste woorden luiden: “you keep your eyes on the road, I’ll look at the buttons”. Klik op het plaatje om de film te bekijken.

Ik denk dat ik ziek word

Met dank aan iedereen voor de tip!



29 reacties

Haha, deze zat ook net in dwdd. (Of komen de tips ook daarvandaan? :P)
ROFL! Moet wel zeggen, hij gaat hard! Toch nog echt een goeie coureur van de oude garde. Supporterde er destijds ook voor!
Komt uit een topgear special ter ere van Birmigham motorshow als ik mij niet vergis. 9wel de oude doos) Kale Kereltje is ook BBC presentator. Tegenwoordig o.a. soort TV makelaar.
Hahaha, Reporter you FAIL!!!
Hahahahaah, kotst ie nog echt zeg! Prachtig hoe Mr. Hill daar achteruitgezakt met 1 handje zit te sturen tegen oersnelheden.
Het is grappig, maar ik heb het gevoel dat ik toch niet voluit kan lachen. Wat zou ik gedaan hebben als ik daar had gezeten? Waarschijnlijk zou mijn ‘looking cool-houding’ ook niet lang aanhouden.
damon rijdt die auto alsof ’t niets is idd, alsof hij 30 rijdt op een eenzaam landweggetje..maar ’t einde is egt hilarisch :P
Ghehe! :)

Die kale heet Dominic Littlewood (ja kom maar met de woord grappen…) ,

werkt idd voor de BBC en heeft meerdere (ja ook diverse auto-programma’s gemaakt). Was vroeger een autodealer en kan een aardig robbertje onderhandelen bij autodealers (5000 pond aan xtra’s besparen op 30.000 pond is heel netjes!!!)

@Topic: Knap om die rollbar techniek te foolen met een jumpje (zit tenslotte een Gyro in ’t systeem (een die bij een extra lengte -as overschrijding pas activeert)
Dit was toch uit de BBC serie met ex. Topgear of was het 5th Gear presentator Jason Barlow en 2e Hands autoverkoper Dominic ‘Kale Kerel’ Littlewood.

Wrong car, right car.

Of zit ikzelf wrong? ; )

Damon makes it look effortless… of is het toch die verdraaide Merc SL?

Alpine test circuit is echt de bom!
Dit is eigenlijk al een heel oud filmpje. Werd uitgezonden op de BBC om Britisch International Motor Show in Birmingham te promoten. In hetzelfde programma reed Damon ook nog een Spyker die toen nog maar net uit was.
Volvo_440_turbo
Ik vond Damon Hill wat minder charisma hebben als andere coureurs toendertijd, maar bij deze is mijn mening herzien!

Toch ongelooflijk hoe ie met die auto gooit en smijt, ik denk dat ik bij de eerste bocht tegen die snelheden al lang de controle over het stuur zou verloren zijn…
Bizar zeg…..en dan het gemak waar ie het mee lijkt te doen! Die rollbar was wel grappig, om nog maar te zwijgen over het eind… :p
Ja, heb m net ook in DWDD gezien.
Rijdt super trouwens, die Damon.
Die jump was wel vet.
Geweldig filmpje. Het gemak waarmee Damon die auto over dat circuit blaast is ongelofelijk :P Ook netjes van die jump. Zal wel niet zijn auto geweest zijn. Dat die rollbar eruit schiet is ook wel netjes. Net als die DB9 Volante test bij Fifth Gear alleen dat gebeurde om niks. Kan je die dan weer terug duwen of moet je dan eerst langs je garage?
whuahahahhaha! te gek :P Geweldig! ‘Damon Hill Makes Me Sick’ hahah.
Leuk filmpje zeker, mooi jump nog erbij en de achterklep open
Dit laat goed zien dat succesvolle F1 coureurs echt “in a league of their own” zijn…. De video van Hakinnen met James May van afgelopen seizoen TopGear is er ook zo één. Grip driving met af en toe een beetje driften, weten wanneer je wel en wanneer je niet moet pushen, oneindig veel gevoel voor de auto…. Vond Hill altijd wel cool, beetje saai misschien maar een echte werker en een behoorlijk intelligente racer. Misschien niet het grootste talent ter wereld, maar wel erg goed in z’n vak.
Deze video van Hakinnen en James May…. ook leuk
http://www.youtube.com/watch?v=fy8LJx71_9o
Tja, de SL55 AMG is ook een instant klassieker. Quote Damon Hill: “It oozes quality this car, really“. En hij kan nog vliegen ook!

http://img18.imageshack.us/img18/209/vliegendesl55.jpg
Is er hier iemand die me kan zeggen waarom ik die embedded video’s niet zie? Ik zie alleen maar een vlak met linksboven zo’n ‘kan niet vertonen’-tekentje. :? Autoblog zelf weet niet waar het aan ligt.
Sjakie Peters
@ Sacha

Licht vooringenomen mag ik aannemen ?

en tja die Damon Hill die kan wel sturen let even op hij relaxed hij achter het stuur zit en hoe vliegensvlug het landschap voorbijschiet aan de zijruit.
@ Sacha
Heb je Dynolicious op je iPhone geïnstalleerd? Zou wel eens willen weten hoe hard zo’n SL55 AMG nou werkelijk door de bocht kan.
Recent een 2008 Caterham R400 aan de tand gevoeld die niet verder kwam dan 1,1G (bij koud weer en matig rubber weliswaar, maar toch)

G-krachten zouden eigenlijk wel erg leuk zijn om bij een test van een auto te vermelden, bepaalt toch een groot deel van het rijplezier.
@JanJansen: Het gaat mij niet zozeer om de cijfertjes alswel het plezier wat ik ervan heb. En dat is nog door geen andere auto allround geëvenaard (zelfs niet de SLR).
@ErikkNL
Vicki heeft net hetzelfde voorgehad in een… SL55.
Is al heel oud. Voor de Sl55 rijdt hij in een preproductie versie van de Spyker C8
Dit is toch gewoon leuk om te zien. Die man rijd op z´n gemakje zijn bijrijder ziek. “You should do this for a living” :lol:
Die still uit het filmpje doet me toevallig denken aan Mika Hakkinen:
http://www.lugnutsracing.com/files/mhakairborne.jpg
Ongeschikt!!!
Als je de SL55 gereden heb ga je hem pas echt waarderen. Ik heb het geluk gehad om er 2 keer een stukje mee te sturen maar het geluid en de manier waarop hij versneld is echt verbazingwekkend. Daar kan geen SL63 AMG tegenop. Dus wat dat betreft kan ik de mening van Sasha wel volgen.
damon een zoon van de stig, van graham hill ja

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).