Gespot: Honda NSX

Auteur: , 90 Reacties

Het is al een aantal maanden de gewoonte om de WoDaSpoDa te verdelen over woensdag, donderdag, en vrijdag. Zo komt het er dan ook van dat op woensdag niet al het verwachte spul aanwezig is, iemand merkte al op dat de NSX ontbrak. Nou, dat is natuurlijk echt een icoon onder de Japanse sportwagens. En uiteraard neemt hij deel aan de serie Japanse auto's gespot.

Het begon in 1984 met de HP-X, de Honda Pininfarina Xperimental. De auto had van binnenuit volledig rondom zicht, geen dode hoeken dus, een concept dat terug is te vinden op de NSX. Het idee refereerde naar het zicht vanuit de cockpit van een F-16. De NSX werd in 1989 gepresenteerd in Chicago en Tokyo. Het was een lage, niet zozeer korte auto, 1.17m hoog en 4.43m lang. Er lag een middenmotor in die, zoals gebruikelijk bij Japanse auto’s, het begrip “bigger is better” volledig de kop indrukte. Die uitdrukking slaat natuurlijk nergens op, want de interessantste techniek komt vooruit uit projecten zoals de NSX, of vrijwel elke andere Japanse sportauto. Deze Honda wordt namelijk aangedreven door een 3,0 liter V6 met het beproefde VTEC, dat boven de 5.800 toeren per minuut in werking treedt. Bij 7.300 toeren per minuut wordt het maximum vermogen van 270 pk naar de achterwielen gestuurd.

Wat betreft weggedrag is de auto net zo vernieuwend als de techniek zelf. Gordon Murray was bijvoorbeeld zo onder de indruk van de wegligging dat hij Ferrari’s, Porsches en Lamborghini’s aan de kant schoof als inspiratiebron voor zijn supercar, hij nam een voorbeeld aan de NSX. De McLaren F1 moest natuurlijk wel veel krachtiger worden, maar dat was verder niet zo’n punt.

Er verschenen vele versies van de NSX, zoals de NSX-T end e NSX Type R. De eerste had een targadak, zoals enigszins te zien is op het zilvergrijze exemplaar. De NSX Type R is erg zeldzaam, zeker in het westen. Zie dit als een kalere, lichtere versie, waar Porsche de letters RS voor gebruikt. De Type R kreeg Recaro kuipen en slankte 120 kilo af tot 1.230 kilo, onder andere door montage van lichtere velgen. Het onderstel werd ook aangepast. Van de 483 exemplaren zijn er maar erg weinig in Europa te vinden, er schijnen er drie in Engeland te zijn. Later verschenen er nog veel andere versies, en vanaf 1997 zat er een 3,2 liter motor in. Eerder al werden deze blokken in Amerikaanse versies geleverd.

Helaas is het niet zo’n feest dat ik al deze auto’s zelf heb gevonden, zo zeldzaam zijn ze. De rode NSX heb ik samen met Dave gespot in Antwerpen, maar zijn foto’s (#2 en #3) bleken een stuk beter te zijn dan de mijne. De zilveren NSX-T komt van Willem, die hem samen met Floris in de Pijp spotte, en de donkerblauwe is gespot door Sebastiaan, een andere collegaspotter. Hartelijk bedankt heren!

Honda NSX

Honda NSX

Honda NSX

Honda NSX

Honda NSX

Honda NSX

Honda NSX

Honda NSX

Mochten jullie nog vragen hebben, dan kunnen jullie me altijd e-bereiken.90 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hele mooie, speciale auto die ook nog eens goed te tunen is! :)
Lelijke, auto auto die waarschijnlijk wel aardig rijdt.
Die rode is gespot in Antwerpen een beetje verder dan het Olympisch Zwembad, thv het Toots Restaurant en het tankstation om de hoek!
*Lelijke, oude auto
Als je NSX’en wilt spotten moet je naar de Ring gaan. Daar zie je ze geregeld.
Supersoepele auto!

Wel apart, ik krijg altijd de indruk dat hij net een beetje uit proportie is, maar bij die rode met dat zwarte dak valt dat niet op.
Geweldig apparaat.

Check bijvoorbeeld ook het filmpje waarbij Jeremy Clarkson de NSX uitprobeert op het circuit waar hij hetzelfde stuk ook in een computerspel rijdt…
blijft een leuk apparaat!
Ik vind em prachtig hoor Rik3 :D
Een plaatje van een sportwagen, vooral in de originele kleurstelling rood met zwart dak. Geweldig! :)
Ik heb ooit een hele mooie donkerpaarse zien rijden net buiten Slough in Engeland. Nummer bord was: X5NSX. Hoe cool is dat! 2x NSX er op.

Ik meen dat ie van Rowan Atkinson is
“Lelijke, auto” -> Spreek voor jezelf! maar goed, smaken verschillen!!
maar een opmerking erachter plaatsen laat zien in wat voor totale ontwetendheid enkele forumleden leven! “die wel aardig rijdt”……
Een Honda NSX was zn tijd ver vooruit vriend!!! Mischien weleens van ene Ayrton gehoord, een simpele vent die wel een aardig potje kon sturen en afstellen -> die gast heeft meegeholpen aan de set up van deze auto..
“die wel aardig rijdt” hahaha je bent echt een enorme grappenmaker….
jouw autootje zal wel aardig rijden!! ken je klassiekers zou ik zeggen voordat je zo’n onnozele opmerking plaatst. I rest my case!!!
@job wielens: die heeft wel meer bijzondere auto’s, o.a Mclaren F1
Ik vind hem ook super!
Ik heb er hier en daar wel eens een paar gezien, vooral op festivals.
Het is alleen jammer als ze vol met gekke stickes en prul hebben gestopt.
Ik heb er ooit een gezien in spanje die helemaal zwart ins velgen, de vleugel was er af gehaal en er was een soort GT vleugel op gezet, heel mooi.

Tevens is deze auto ook samen met Ayrton Senna ontwikkeld, het verhaal gaat dat de achterkant zijn idee was.
Die blauwe is toch een Acura NSX?
@ Lars, mclaren is al aantal jaartjes kaput hoor.
Mooie spots heren, wederom bedankt ;)

Nooit geweten dat er ook zoiets als een Acura NSX (foto 3) bestaat, geïmporteerd uit de States denk ik?
super autotje. rij je veel porsches zoek mee.
En ze zijn niet eens duur meer tegenwoordig. zag er al op pistonheads staan voor 14-15k pond.. invoeren/lampen ombouwen. heb je voor 16-18k er al 1 voor de deur :)
@ Merry
Dat verhaal van Senna en de NSX ben ik ondertussen al wel beu gehoord. De waarheid is dat Paul Frère meer input heeft gegeven voor de afstelling van de wagen dan Senna. Maarja voor niet ingewijden oogt de naam ‘Senna’ natuurlijk fraaier.
Ik heb het idee dat er hele volksstammen met deze auto rondrijden…
oftewel hij ziet er vreselijk goedkoop en fout uit
In woerden vlak bij het station werkt ook iemand met een rode NSX. heb hem een aantal keer zien rijden onderweg naar mijn werk op de A12. erg mooie auto.

Tip: Get away to Stockholm heeft een aflevering met een NSX.
@stijn: Paul Frère is niet goed genoeg voor jou? :)
Yep, een Acura. Mr Wolf rijdt ermee in Pulp Fiction :)
@ Stijn je ben toch niet op je vlaamse tenen getrapt?
Stijlloos… Waarom in deze supernintendo rondrijden als je ook een F355 kan rijden voor hetzelfde geld?
Prachtige auto! Zeker één van dé auto’s die ik nog een keertje wil rijden!
Een betere ontwerper
Dat ding zit in Race Driver Grid en klinkt net zo afschuwelijk als de Gallardo in NFS MW, alsof ie een verstopte neus heeft xD


Leuk ding, maar ergens toch wel onopvallend…
@ Jochempie:

U weet een (nette) F355 te staan voor 20.000?
Ik houd mij aanbevolen. :D
Fantastische auto. Een Ferrari 355 vind ik mooier, maar deze Jap rijdt echt fan-tas-tisch. Beter dan de Ferrari, vind ik persoonlijk. En ook nog eens een stuk praktischer en betrouwbaarder. Hoop nog eens een aardig exemplaar te pakken te kunnen krijgen.
@ Jesper: Nee…. maar wel voor 45.000 euro, ook het bedrag dat je voor een nette NSX kwijt bent.
tip: rode NSX wekelijks te spotten bij sportschool op katendrecht, Rotterdam
Leuk autootje hoor.
Trouwens, het RDW zet de donkerblauwe NSX op 290 pk.
@ Een betere ontwerper:

Zit jij hier nu een auto te bekritiseren op basis van hoe hij klinkt in een spelletje? Dat is inderdaad wel een goede bron ja… Ik heb ook een enorme pesthekel aan loodgieters sinds supermario…
Die blauwe is echt mooi…. Wow… en ook mooie velgen onder rode…
Wat een lelijke bak. Ik weet dat het een icoon is en hij zal vast fantastisch rijden. Nee doe mij dan maar een 355. Daarvan weet ik zeker dat ie lekker rijdt.

appeltje +1
playstation auto-2
——————-
totaal -1
Harie: GENIAAL!
oh en Benjamin, rekenen is voor de boekhouder…Of basisschool leerlingen.
Tis weer een japanner hoor. Durf te wedden als het een Europeaan was dat mensen hem wel mooi vonden en dan weet ik zeker dat het geen ‘playstation auto’ genoemd zou worden. man de NSX. Best knap voor een NSX om een playstation auto te zijn.. NSX is van 1991. Playstation 1 kwam pas 3-4 jaar later.

Best triest dat hier autos gewoon afgezeken worden omdat het japaners zijn. En als het om een japaner met veel potentie gaat “doe me maar een ferrari/porsche’ geroepen wordt. om maar vooral geen erkening te geven over het super mooie stukje techniek.
@Michael

Nou, ik heb negatief aftrekken nooit gehad op de basisschool. Jij wel zeker bij de juf?
waarom kan niemand een r34 spotten?
En toch, hè? Vind ik deze auto na al die jaren nog steeds wat hebben.

En dat zeg je (ik) toch niet zo snel bij een Japanner.
Harie: GENIAAL! +1
@ Merry
Waarom zou ik? Paul Frère kan je amper Belg noemen en al helemaal geen Vlaming maar het was wel een van de grootste persoonlijkheden (met het meeste macht en invloed) van de autowereld!
er staat een rode nsx op de paralleweg noord in Nieuwekerk a/d IJssel
vlak bij de Bruin personenauto’s
Ondanks dat deze man heel invloed rijk is heeft de naam Senna inderdaad meer aantrekkingskracht, ook heeft hij maar 0.1% van de afstelling of iets gedaan.
Hoe het ook is, Senna heeft geholpen en dat maakt het allemaal toch net allemaal wat meer specialer of jij het nou beu ben of niet.
Dit zelfde heeft de Ferrari Enzo, die is door 97.5% door de normale testcoureurs getest, maar ook door Schumacher, en dat maakt de auto net een tikkie specialer, zo werken die dingen gewoon.
een echte klassieker, en vandaag de dag nog steeds indrukwekkend om te zien. sterke punten zijn het lage gewicht, de wegligging en de remmen.
beste honda ooit imo, alleen iets underpowerd.
Benjamin dude, ik heb wel 1-2=-1 gehad. Lijkt mij dat zelfs jij dat ook hebt gehad. Anywho, boeiend.
Een betere ontwerper
@Harie: Effetjes verder kijke next time misschien een idee ;) ? De ”afkraak”zin staat er onder.

Ik heb nergens letterlijk gezegd *de NSX klinkt in die game zo verrot DUS ook in het echt*. Ik weet maar al te goed dat die shit nooit klopt.@foto’s: die blauwe en zilvere zien er goed uit :) .
Mooie verschijning, Maar op één of andere manier is het toch niet mijn ding.
Voor mij maar een supra als het japans moet.. :P
Vet ding idd, er staat een rode 30 m van mij vandaan =D
Zeker een icoon uit Japan!

Heb er ook eens een in de buurt van Den Bosch / Schijndel op de A2 zien rijden.
Wel een auto die je in 1 opslag herkent
lol dit is egt een auto waar wijfe van gijle een vriend van mij had dr 1 goedkoop gekocht voor de lol en hem gehouden omdat de meide hem mooi vonden… goeie auto om in op tevallen
@ spykerboy: Say what?
als ik ooit een jap of die richting op moet dan ga ik zeker.. voor de skyline
maar ik hou het nu maar mooi op duits degelijkheid :P haha
Eén van mn favorieten!
Prachtige wagen hoop dat ik die ooit nog is in mijn bezit krijg…
Zelfs anno 2009 maar weinig auto’s die de NSX kunnen bijhouden in de bochten. Superb.

@ BananaFlip: Correctus. De Acura heeft wsslijk de 3.2 met iets meer power.

Geen spots van ’t nieuwere model? Imo mooier.

http://www.honda.co.jp/NSX/accessory/image/1024nsx4.jpg

http://www.honda.co.jp/NSX/accessory/image/1024nsx4.jpg
typisch Amerikaans ..

zo,n Acura ..
Ik heb hem zelf gezien in Frankrijk, ik was erg onder de indruk.. mooie wagen! :)
Had er toevallig vannochtend nog eentje achter me zitten op de A1 tussen Barneveld en Apeldoorn, maar die kerel kon het gaspedaal volgens mij niet vinden…
1 van mijn droomauto´s die ik zeker nog wil bezitten.
De proporties kloppen prima als de auto voor je staat. De 6 cilinder is van het huilerige type. Klinkt dus verre van verkeerd. Daarbij is de wegligging en handling van het betere type. Dit is een rijdersauto. ;)
Prachtige wagen,die zijn tijd ver vooruit was…..

Getuige de afgunst die men hier kan lezen…
(L)Honda,enkel jammer dat de snellere versies vaak een fout imago hebben!
Ik heb begin van de middag nog een rode nsx op de a12 zien rijden. Ziet er nog altijd best modern uit en helemaal zo oud als de wagen in werkelijkheid is. Rijdt makkelijk 90% van alles op de weg het snot voor de ogen op bochtige wegen…. Echte sportwagen , echte klassieker enecht begeerlijk.
tis omdat ik totaal nix met snelle auto,s heb ..
anders had dit wel mijn keuze geweest ..

de meest bescheiden supercar ..
Filmpje van de NSX-R (met een fransman die engels spreekt met een giga accent!)
http://www.youtube.com/watch?v=THrlc0W0-n4
Time attack op de Nurburgring
http://www.youtube.com/watch?v=DdGoFhs1pf4
ik heb 2 jaar geleden de eer gehad om uitgenodigd te worden om mee te rijden met de europese afdeling van NSX prime in mn eigen auto.

nsx rijtje

nsx

meer foto’s:
http://s170.photobucket.com/albums/u252/Smeck_album/NSX%20Tour/?start=all
raar…vorige post is nooit aangekomen(?)

maar heb 2 jaar geleden de eer gehad om uitgenodigd te worden voor een toerrit van NSX prime met mn eigen auto die toen net af was.

volgens mij waren dat op enkele na alle nsx’en van benelux+duitsland en 1 uit engeland

http://i170.photobucket.com/albums/u252/Smeck_album/NSX%20Tour/DSCN2745.jpg

http://i170.photobucket.com/albums/u252/Smeck_album/NSX%20Tour/DSCN2750.jpg

voor meer foto’s:
http://s170.photobucket.com/albums/u252/Smeck_album/NSX%20Tour/?start=all
Paar weken terug op de N207 een rode gezien.
Wat mij betreft de meest geslaagde Japanse sportwagen ever.
Ik rij met een prelude (laatste model) en kan mij voorstellen dat zo een NSX volledig mijn ding zou zijn!!! Honda, love it or hate it ;)
ik weet niet hoor maar de laatse de blauwe is geen honda.. dat is toch echt zeker weten een Acura NSX wel van honda maar de amerikaanse
@ appeltje waaaaaaaaaaaaaaw,knappe reportage !!!!
daar was ik op aant wachten,eindelijk eens iets moois over de NSX
grtz
@ Audipower

Is ook een Honda.

Het Acura logo zit namelijk op zijn kop. :)
nooit geweten dat die dingen zo zeldzaam zijn dus de volgende keer dat ik eentje zie zal ik er een fotootje van nemen
het is die rode dat ik nu en dan tegenkom
@ filip

daar reed ik dus ook in :) en met een jdm 2.2’tje kon k ze redelijk bijhouden als k mn best deed :D
Ik zou liever de NSX nemen dan de 355 … de NSX is meer toegericht op dagelijks gebruik dan een 355 … en zal zeker stukken goedkoper in onderhoud zijn.
Super mooie auto.. wou dat ik er een had :) thanks appeltje!
The honda spirit
het mooiste blogbericht tot nu toe op autoblog !!!

Ik ga 14 mei dit jaar trouwen…in een NSX natuurlijk.

grtn. The Honda Spirit
@ The honda spirit

Gefeliciteerd alvast! Wel in stijl tenminste!
@The Honda Spirit ..
trouwen met een NSX is goedkoper ..
@ woody, heb zondag ook een rode nsx zien rijden! maar dan over de A1! top gewoon!
Blijft een prachtige Honda.

In het echt vindt ik het ook een hele mooie auto.

Kan altijd die NSX.
Ik ben in 2001 getrouwd in een Nsx. sprakeloos.
Zou zo weer trouwen alleen al voor de auto.
Mijn DROOM auto!!!
De Honda NSX een auto waar geen ander aan kan tippen!
Acura NSX = The Wolf (Harvey) in Pulp Fiction.

Ook Bruce W. is in die film met ’n (goedkopere) Honda op pad (see ‘the crash’)

Quinten kent z’n klassiekers.
waarom een nsx ipv een 355? omdat een nsx heel blijft, onderhoudskosten gewoon te betalen zijn, er een prachtig verhaal omheen zit qua ontwikkeling. lees dat alles eens en vergeet alle duitse “patsertjes” die bijna altijd turbo’s e.d. nodig zijn om aan dat vermogen te komen.
ze zijn duur in aanschaf maar dat ben ik alweer bijna vergeten, tis net een kindje: je krijgt er zoveeel voor terug:)
Een op en top auto!!!
Het liever hebben van een andere auto is helemaal niet belangrijk.
De NSX is een legende. De auto is voor die tijd geniaal. Ondanks het beperkte vermogen is deze auto tot grootse dingen in staat op het circuit. Dit omdat de auto heel goed in elkaar is gezet.
Normaal ben ik een fan van europese auto’s, maar deze auto heeft zijn sporen verdiend en daarmee ook het respect.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).