Video: Zo bouw je een Audi A4

Auteur: , 28 Reacties

Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig geweest naar de manier waarom een complex apparaat zoals een auto in elkaar wordt geschroefd? Gelukkig voor ons is Audi zo vriendelijk geweest om het productieproces van een gloednieuwe Audi A4 voor ons vast te leggen.

In de fabriek in Ingolstadt kan je van begin tot eind volgen hoe een kale carrosserie langzaam verandert in een saaie leasebak nieuwe A4. Persoonlijk vind ik het altijd zeer indrukwekkend om te zien. Jullie hopelijk ook. Klik hieronder voor de video.

Zo bouw je een Audi A4 video

PS Hoeveel verschillende tinten grijs tel jij?28 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Weten we ook meteen hoe de Exeo gemaakt wordt.
ahh ik zal vanavond eens een audi bereiden…
Er worden Amerikaanse-versies naast de Europese gebouwd? Op het einde zie je overduidelijk een Amerikaanse-versie namelijk. Verder interessant stukje.
@ Edman: dat is een B7.
@ Jochempie

Natuurlijk, de B8 maakt gebruik van het MLB platform, mijn fout.
De Exeo is niet gebaseerd op dit type A4 maar op de vorige.
ben ik effe blij met mijn 70er Olds ..
(bezig met motorruimte opruimen .. krijg steeds meer plaats) ..

hier is echt alle gezelligheid verdwenen ..
Een betere ontwerper
Al gezien in r/l, mar dan in Bremen bij Merc, echt vet om daar te lopen tussen de nog in aanbouw zijnde auto’s.
@mrtn: Ik denk dat er meerdere productie lijnen naast elkaar liggen. En af en toe zal er een Amerikaanse afrollen, verschil zit ‘m toch eigen alleen in de bumpers en knipperlichten?
@mrtn, de Amerikaanse, Europese, Aziatische etc etc etc modellen zullen gewoon allemaal door elkaar heen gebouwd worden. De basis is immers gelijk van al die auto’s. Gewoon een kwestie van zorgen dat de juiste onderdelen klaar liggen om erop te schrijven.

De natte droom van een supply chain manager ;)
Leuk om te zien, alleen ‘slaan ze de helft’ over. Ik ben er zelf geweest, en heb gezien dat ze als rollen staal binnen komen en als auto’s naar buiten rollen!

Dus dit is wel een heel globaal filmpje, maar toch wel leuk!
Persoonlijk vind ik de nieuwe A4 sedan niet zo’n sterk ontwerp als de vorige, oftewel nu eigenlijk al lelijk. Als Avant is het ontwerp wel ok.

Gelukkig kan ik de Exeo kopen. Daar hebben ze juist het voorheen wel mooie Avant model weer verziekt.
Leuk om te zien!

Als die kerel op 4:43 ooit nog met pensioen gaat, wil ik zn job wel overnemen.
Is het direct weer duidelijk waarom de ontwikkeling van een geheel nieuwe auto zo’n vier jaar in beschlag neemt. Alle matrijzen, alle lasprogramma’s, alle toleranties en assemblage systemen. Onvoorstelbaar!
Dit was laatst nog op National Geographic Channel, alleen dan over Ferrari (de 599) en BMW (Z4 USA). Best interessant.
Voorsprong door techniek hè…

@BananaFlip: Dat is inderdaad wel een relaxed baantje. Beetje op de rollerbank de V8 van een RS4 tot het uiterste persen.
Ik ben er afgelopen Zomer geweest.
En ik heb alles gezien.
En het mooie is is dat de A4 en de A5 door elkaar worden gemaakt.
Al die robots passen zich daar aan.
Echt mooi.
Dus als je in Ingolstadt bent.
Moet je je even melden bij de balie en dan kun je zo naar binnen.
ik tel 6 grijs tinten in het filmpje(ik tel de witte dus niet mee(best logish))
en het is best een keer intressant om dit een keer te zien.
maar als elk automerk zo’n filmpje maakt, dan word het saai.
wij denken dat er veel techniek in nieuwe auto’s zit(wat ook wel zo is). maar als je dit filmpje ziet dan ziet het er best ontechnish uit, alles zit al in elkaar. als ze een onderdeel laten zien, dat er uit niks, met enorm veel onderdelen, toch iets uitkomt. zou ik het nog intressanter vinde om dit te kijke.
verder best leuk dit
Toen we paar weken terug A6 zijn gaan ophalen in Neckarsulm zat er ook een rondleiding van 2uur bij door de productie van de A6 a R8. Wel knap om alles eens te zien.
In de zomer ga ik met vrienden naar Milaan, op de terugweg maar even een kijkje nemen!
“Persoonlijk vind ik de nieuwe A4 sedan niet zo’n sterk ontwerp als de vorige, oftewel nu eigenlijk al lelijk. Als Avant is het ontwerp wel ok.”
Mee oneens. De nieuwe A4 is echt heel elegant, terwijl de vorige dat tja, minder was. De avant is nog beter gelukt terwijl die bij de vorige editie gewoon een ordinaire stationwagen was.
de nieuwe A4 vond ik initieel wel mooi. Maar die domme led lampjes. Elke marginaal heeft het tegenwoordig op zen auto steken. Van saxo tot laguna tot Golf II.

Ik zou er niet in gezien willen worden. TopGears voorspelling lijkt trouwens uit te komen. Net omdat ze zich volgens mij meer op de “jhonnies” richten.

Een A4 heeft altijd veel te veel spoiler en meestal ook een uitlaat teveel…
die maar in het wit graag dan staat hij in november bij ons op de stoep :D
De B8 sedan is samen met de B6 sedan de mooiste A4 vind ik, de B7 heeft een lelijke koplamen en een te bolle grille en ziet er te soft uit. De achterkant van deze B8 is ook mooi in verhouding, maar de B7 is van achter ook niet lelijk. De B6 heeft ook een mooie voorkant met die dubbele grille. Alles klopt gewoon aan deze A4 wagen, bij de S4 helemaal! :D
Baseerde mijn mening o.a. op foto’s uit autoweek, waarin de al jaren bestaande 3-serie de Audi alle hoeken liet zien. Ze waren tussen de regels door eigenlijk ronduit negatief te noemen.
@ Iwan:

Dus als ik daar eens ben kan ik er zo in? Even melden en that’s it? Dat hoeft niet schriftelijk in 4-voud 5 maanden van te voren aangevraagd te worden met pasfoto en bewijs van goed gedrag met inbeslagname van je fototoestel? Kewl…
ben ik het absoluut niet mee eens “mashell”
ik heb juist het tegenovergestelde ,ik vind het vorige model juist vele malen mooier. het nieuwe model is eigenlijk gewoon SAAI te noemen.

maar ja das natuurlijk persoonlijk HE.
Leuk meisje ook :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).