Autojunk-bezoekers maken Belgische politie belachelijk

Auteur: , 92 Reacties

Op diverse internetsites wordt de Belgische Chevrolet Matiz Police-edition bespot en belachelijk gemaakt. En ook Autojunk doet mee volgens diverse Belgische media. Maar wat voor schrijnende teksten staan er dan bij de foto's, vraag je je misschien af? Nou, hou je maar vast, hier komt 'ie: "Ik had buikpijn van het lachen toen ik dit zag. Als ze hiermee een 911 moet volgen... "

Volgens sites als De Standaard, Het Nieuwsblad en De Morgen is de ‘politieauto’ eigendom van het Ninoofse politiekorps die in totaal twee Matizjes heeft rondrijden met politietrim. Ook op een Spaanse autosite(?) wordt de Chevrolet bespot en wordt er onder andere het volgende over gezegd: “Niet echt te vergelijken met de Alfa Romeo 159 die onze Guardia Civil recent heeft aangeschaft.” Blijkbaar valt Komkommertijd dit jaar extra vroeg in België. Bekijk de foto’s HIER.

Met dank aan iedereen voor de tips!

UPDATE: We hebben videobeelden van de auto die meer decibels dan pk’s heeft!

Politie Chevrolet Matiz journaal video92 reacties

hahaha en terecht :lol: :P
Divad Sledniw
H I L A R I S C H !
ROFL :D Tjah dan zijn onze golfjes nog niet eens zo erg. Maar een 159 zie ik nog liever ^^
BeschaamdeBelg
Maakt het alleen maar grappiger
Nou wat een grap.

De politie gebruikt gewoon een kostenefficiënte auto voor (naar alle waarschijnlijkheid) stadspatrouilles etc.

Ze gaan heus geen Porsches achtervolgen op de snelweg met dit brikje.

Dus lach maar lekker om dit goede initiatief om kosten te besparen. Kopen ze volgende keer weer lekker een X5 die wij betalen met onze belastingen.

Kortzichtig..
Hebben Belgen geen zelfspot?
Patrick Parker
In Antwerpen rijdt de Politie ook met Smartjes. Enkel domme mensen denken dat elk Politievoertuig gebruikt wordt om boeven te pakken. De Politie heeft ook veel administratieve taken uit te voeren, en voor die zaken zijn kleinere voertuigen zeer geschikt.

Domme mensen denken eigenlijk überhaupt niet.
AutoJunk goes international!
hier rijden VW tourans en Opel Zafira’s rond, enkel een vectra en astra, maar nog altijd beter dan zo’n matiz, ook al zullen ze hem niet gebruiken voor porsche-achtervolgingen, een opgevoerde brommer is hem ook te snel af…
Kopen ze beter wat golfjes oid..
Als Belg weet ik: de Belgische politie ìs gewoon belachelijk. Kiezen voor een in België geassembleerde wagen zou wel getuigen van enig verstandelijk vermogen.
En dan de bedenken dat ‘Knokkespotter’ die de gequote opmerking maakte een Belg is.
Komkommertijd valt idd wel vroeg in België…
Ja, ik denk dat met zo’n auto je echt heel veel indruk maakt. Maar wel een hele slechte, arme en niet autoritaire indruk
@ Begië: Droog je tranen ook al heb je veel verdriehiet! Het leven gaat door, je begint weer van voor, er ligt vast wel iets moois in ’t verschiet!
@Trommelt:
Gefeliciteerd. Je bent een Belg die zich niet aangevallen voelt als de Belgische politie belachelijk wordt gemaakt. Je wint hiermee… respect.
En dan BeLgië wel correct schrijven, anders sta je ook zo voor lul!
Nemen ze eens wat goedkoops en dan is het weer niet goed!
Chevrolet Matiz-eigenaar
Onderschat die auto nou maar niet, het is een heel pittig en rap autootje als je hem op zijn staart trapt.PS:Ik heb niet echt een Matiz en ik vind het een zuigauto.
Is er geen nieuws, dan maken we het maar!
Hilarisch! Waar ze zich bij De Standaard mee bezig houden! Ze zouden moeten beter weten… Ondertussen is er wel heel wat ‘inkt gevloeid’ voor 2 matiz’jes. Ik denk dat overal in de wereld de politie/brandweer wel een paar smartjes of (oude) corsa’s heeft. Vooral in grote steden. Dus: What’s all the fuzz about !
Blijkbaar is het niet alleen in België komkommertijd, gezien het feit dat Autoblog hier een artikel aan wijdt.
haha de regering daar of wie die auto’s ingekocht heeft die maken de belgische politie belachelijk. vind ik is logisch dat je daar reacties op krijgt :P
Laat ze er blij mee zijn, arme politiemannetjes in Afrika hebben geeneens een auto!
idd.. nederland heeft ook priusjes ed. rijden.. deze zijn niet voor hoge snelheidsachtervolgingen!
De pot lacht de ketel uit.
Zijn we soms deze schande vergeten ?

http://www.theoldhometown.com/eindhoven/picture/number18337.asp
Ma hou belachelijk is het ook:s

rijd er per ongeluk met een cayenne tegen en het ligt 50m uit frut vaneen:s
Zelfs hier van dat typisch belgisch gejank , dan nemen ze eens een goedkope auto en is het ook weer niet goed. Als ze allemaal in porches en dure wagens zouden rondrijden janken velen dat het weer van hun belastingsgeld word betaald… Op de politie commentaar leveren is o zo gemakkelijk, overal ter wereld trouwens.
Die Chevrolets zullen inderdaad enkel gebruikt worden om kleine dingen te doen, en niet voor snelle achtervolgingen uiteraard… De gemiddelde VOLWASSEN mens snapt dat wel.

Hier bij ons rijden ze met enkele Berlingo’s rond om de kleinere en administratieve taken uit te voeren.. Ik denk ook niet dat die een motorswap gekregen hebben naar een 3.0 V6. De nummerplaten van die Berlingo’s daarentegen zijn dan wel hilarisch…. Namelijk LUI-xxx
nou het is best bespottelijk :) anderzijds is het best handig in het stad.
Maar persoonlijk had ik ze liever gezien met een Fiat 500.

en anderzijds vraag ik mij af wat de politie doet met al dat geld die ze “verdient” hebben met verkeersboetes, flitspalen,… best wel gierig [Persoonlijke opinie]
als belg schaam ik me… khad meerverwacht, maarja, burenruzies enzo van die omslachtige toestanden
@mensen die praten over administratieve zaken

Zal vast dat ze gebruik zullen worden voor administratieve zaken, maar kan je dan niet beter zoals TnT zegt een Berlingo kopen. Dat is altijd nog beter dan zo’n Chevrolet Matiz (qua bergruimte etc..)

Ik vindt het wel humor. En dat de pers zich daar zo druk over kan maken.. Het lijkt wel het Powned item hier op autoblog….
Ze zijn waarschijnlijk inderdaad niet besteld om achtervolgingen mee uit te voeren. Maar ik, als Belg, vind het toch belangrijk dat een politieagent snel ter plaatse kan zijn moest er iets gebeuren met mij of indien nodig een onverwachte achtervolging kan inzetten.
Want wat moeten ze doen als ze net met die auto een zware overtreding zien van een Porsche bijvoorbeeld?
In grote steden is zo’n auto misschien nog wel handig.
@ Christophe,

Er is natuurlijk ook alleen de keuze: OF een Matiz, OF een Porsche Cayenne Turbo. Het is natuurlijk niet zo dat er nog iets tussenin zit. nee nee…
@ Willem:
Jij hebt geen recht van spreken, want jij schrijft een hoofdletter aan het eind van je naam (ik hoop dat ik geen spelfouten heb gemaakt. :P)
@Citrofiel: nee ;)
@ Autojunk-bezoekers: Foei jongens, foei!
http://jefftovar.com/wp-content/uploads/2008/11/shame-on-you.jpg

:lol: :lol:
In “Het Laatste Nieuws” stond ook hetzelfde bericht. Nogal erg eigenlijk als je hier al plaats moet of kan spenderen in jouw krant.
Ach, hier blijven ze nog wel even verder tuffen in één van hun Audi’s A6 3.0 Quatro.
ach als je als politie gewoon zegt dat je een chevy hebt klinkt het nog best ok.
je moet gewoon niet zeggen dat het een matiz is.
Wanneer komt de Nederlandse Politie met een Logan op de proppen? :lol: Zou trouwens wel een goede bezuinigingsmaatregel zijn! :P
hahahaha. :p


en wat als ze toch iemand moeten achtervolgen?
dat lukt echt niet met zn autootje :P
Zucht heeft er nu niemand door dat dit zuiver een administratief voertuig is, precies of ze er criminelen mee achternazitten…
Haha, Hollanders zijn echt wel heel dom en kortzichtig :D

Dat jullie het echt niet inzien dat deze kleine auto’s worden ingezet in stedelijk gebied of waar veel verkeer is, dat is echt wel hilarisch.
Probeer maar eens met een X5 of een Tucson midden in een stad op een markt te gaan manouvreren in het spitsuur.
Voor het echte autosnelwerk gebruiken wij geen Matiz of Smart, maar ook vooral een Volvo break of BMW 5-series ;)
Voor gewoon verkeer hebben we verschillende modellen, van VW Golf/Passat, Peugot 307, Opel Astra, Ford Focus/Mondeo of Renault Megane.

Hoe kortzichtig jullie zijn, daar verschiet ik echt wel elke dag van :D
@ Peter: Op Autoblog is het elke dag komkommertijd ;)
Waarom niet :)
Maar ga dan over een tijd je voor de Tata voor de europese markt, lekker zonder stuurbekrachtiging :P
@Roadie: check! ;)
Ghettoblaster
en verder , voor de politie met zo’n matiz bij een burenruzie is geraakt ,hebben ze elkaar al lang koud gemaakt. Probleem opgelost en zoveel makkelijker.
Alleen nog wat papierwerk ;-)
En hier in Leusden rijden ze rond in een Corsa <_<
@ Robbert, Patrick Parker & Waxweazel: Bedankt! Het doet me goed te lezen dat er hier ook mensen zijn die niet achterlijk zijn.
Ik was even bang dat het Powned-publiek AB al helemaal heeft overgenomen.
tja, tis maar waar je jezelf mee kan amuseren..
Tja, wat wil je als het belgische staatsschuld met 800 Euro’s per seconde toeneemt… (bron: nu.nl) En als je dan ook nog eens die X5’jes en VW busjes eigenwijs verkeerd loopt te bepanseren, dan blijft er weinig over voor het aanschaffen van degelijke patrouille wagens. Nou gaat het slechts om 2 Chevrolet (Daewoo) Matiz, maar het idee dat ze een auto importeren uit god weet waar, terwijl ze veel beter hun eigen economie zouden moeten steunen. Hiermee bedoel ik dat ze uitsluitend zouden moeten shoppen voor een politiewagen bij de GM fabriek in Antwerpen, VW in Vorst, Ford in genk en Volvo in Gent. En ik leg de nadruk op uitsluitend!

PS- belgen kunnen niet tegen zelfspot. En kritiek van nederlanders wordt al helemaal niet geaccepteerd. Als ze nou eens dingen in één keer goed zouden doen, (bijv. Fortis) dan valt er ook weinig te bekritiseren lijkt mij. Maar goed, maybe it’s just me.
ladyofthehouse
Oké ik moest ook wel ff lachen toen ik die foto’s van die matizkes zag.
Maar ik denk nu niet dat ze daar mee gaan achtervolgen. Hoewel di wel kan handig zijn in de stad. (korte draaicirkel, etc)
Maar toen moest ik er ook aan denken dat ze hier bij ons in de buurt zelfs met scooters rond rijden.
En na ff wat gegoogel kwam ik op afbeeldingen van vooral nederlands politie scooters. Waar worden die dan voor gebruikt is dan mijn vraag? :)
http://www.jevdo.eu/novox/graphics/politiehelmondfoto.jpg
hoorde het vanochtend op Studio brussel ook voorbij komen, ze konden er zelf ook gelukkig nog hartelijk om lachen :)
Weer een hele stapel randdebielen in deze comments-sectie blijkbaar, het wordt steeds erger…

Ik ben Nederlander, woon al vele jaren in Belgie en geloof me, de belgen zijn best wel goed in zelfspot. Zeker als het gaat over de politie. (en de politiek :D)
Dus hou eens op met dat debiele gezeik, belgen vinden agentjes in zo’n plastic koekentrommeltje ook belachelijk, en zullen de inzittenden even hard uitlachen.

En dan het andere extreem: mr. Waxweazel die gelijk diep in zijn eer geraakt is en dan maar beledigingen gaat uiten, vergezeld door een van de meest open-deuren-intrappende berichten ooit. De belgische politie heeft nog meer dan alleen Matizjes? Neeeeeeeuh, echt? Waaauw, dat wist niemand hier, wat zouden we zonder jou doen.


Damn.
gaal goed nou kennen ze de snelste niet meer bij houden ahhaha
Bij mij in Houten rijden ze ook vaak rond in een VW polo Bluemotion.
Is altijd handig als je die ziet rijden weet je altijd dat er of ergens op licht gecontroleerd wordt of dat er rollerbank controle staat.
@ jamesBROWN

Ik gekrenkt in mijn eer voor onze politie ? Tja, je geeft nu nog maar eens het bewijs hoe bekrompen jullie wel niet zijn ;)
Dit heeft niks met zelfspot te maken, maar alles met het arrogant en denergerend denken en doen over ons Belgen. En elke keer laten jullie dan ook zien hoe “inteligent” jullie wel zijn door zulke belachelijk uitspraken en beweringen.
Inderdaad, vandaag met m’n eigen ogen gezien in de krant…
@Waxweazel: leer eerst eens Nederlands.
‘denergerend’ wat is dat? En ‘inteligent’?
In Nederland rijden de jongens van Handhaving (zou dat misschien geen echte politie zijn?) rond in Civic Hybrides. En bij mijn werk in de buurt staat een rode Aygo van de lokale brandweer. Die zullen ze vast niet als ladderwagen gebruiken!

Toch handig die kleintjes als je alleen maar personeel hoeft te vervoeren maar wel snel ergens tussendoor moet kunnen!
Heerlijk, die 1e reactie van Citrofiel!
‘En dan zeggen ze dat Hollander zuinig zijn’…
:D
Geen B-NL-discussies aub!!!

@Ladyofthehouse: ja scooters worden bijvoorbeeld in Sint-Niklaas ook gebruikt. Vroeger (en nu nog) had de politie toch ook fietsen.

Voorbeeld: de wijkagent moet in de voormiddag vier gezinnen gaan controleren op hun domicilie, zodat ze zich kunnen inschrijven in de gemeente waar ze naartoe verhuisd zijn. Daarvoor moet de agent een mapje met 4 keer drie papieren en een stilo meenemen. Dan is zo’n fiets of scooter toch goed?

Politieagent zijn is meer dan boeven pakken. Veel meer.

@jamesBROWN: we hebben zelfs zoveel zelfspot dat we er niet in slagen veel ingeweken NL-ers deftig Vlaams te leren ;-)
toch wel jammer dat ze allemaal precies dezelfde tekst gebruiken :S Lekker journalistiek hoogstandje van de zuiderburen :D
geweldig hoe autoblog de laatste tijd bezig is (niet ironisch…), zoals dat riich logo in de header :D … jammer dat er nog teveel mensen zijn die er niet tegen kunnen dat er eens gelachen wordt…
er zijn mooiere kleine auto’s te koop dan zo’n matiz.
HAPPEN maar. ;)
LOL!! :mrgreen:
Ik vind t prima. ze verspillen ten minste geen belastinggeld….wat mij betreft hulde aan de belgische politie.
Waar is de tijd van de Porsches in het Belgische Rijkswachterskorps!!!

http://img248.imageshack.us/img248/8687/porchetargajy9.jpg

Dat waren auto’s!
(Verder is er helemaal niks mis met een kleine wagen. De Italiaanse politie verkiest zelfs een kleine Fiat panda 4×4 voor in de bergen omdat die wagen het beste presteerdt daar!.)
nouja, hier rijden ze ford focus of zo een volkswagen busjes.
maar komaan voor het milieu dude rij dan een prius of iets dat niet belachelijk overkomt
inderdaad matizjes worden gebruikt voor stadswerk, elke gemeente heeft wel wat klein spul…. in brussel rijden ze zelfs met de fiets :-)
misschien moeten we de gepantserde lexussen en toyota’s met v8 ook maar eens in de kijker zetten, of A6’jes, die zijn er ook, volvo v70 kan er ook bij …. moet er nog zand zijn? :-)
@ P_fanatic
Dat andere deel van het Belgische politiewagenpark is volgens mij ook al genoeg belicht :P
http://www.autoblog.nl/archive/2009/02/09/belgische-politie-bmw-x5s-zijn-gevaar-op-de-weg
@Kenneth: Dat was in de tijd dat we Congo nog koloniseerden. Toen had de Belgische regering nog bakkenvol geld!
Knokkespotter
Kom op zeg , is dit nou zo erg?
Er zijn ergere dingen hoor !
Het haalde zelfs het journaal :)
http://www.autojunk.nl/clips/view/154580

@ Knokkespotter
Jaja, je hebt je hele land voor gek gezet, foei! ;)
@RA999: WTF? :D
Helemaal mee eens, hier kun je GEEN Porsche mee volgen, en een fiets wordt ook al lastig… Sorry Belgie, geen gezag met dit bakje, en nu niet janken omdat wij dat zeggen allemaal, haha!
@ RA999; Held!! :D Fantastisch, gekke Belgen toch…
maar eh ik begrijp niet waarom we allemaal de politie belachelijk gaan maken omdat ze in lullige auto’tjes rijden? ik bedoel politie in een X5 is dat nou nodig??? waarom niet een goedkopere? ik bedoel ik ben pro-bmw maar waarom zo’n relatief luxe (dure) auto ipv praktische toyota met dezelfde levensgaratie voor de primaire onderdelen als chassis, motor, aandrijving enz.
@autoblogger
WTF indeed. Ik heb medelijden met de verslaggever die een serieus item moest maken over een Matiz :)
hahahahahahahahahahahahahaha

“hij heeft zelfs airbags en passieve veiligheid als een gordel”

is dat niet in de rest van de wereld al een paar decenia verplicht :lol:
UPDATE We hebben videobeelden van de auto die meer decibels dan pk’s heeft!

Video even in het artikel gezet ;)
Haha, geinig zeg….maar waar zijn de decibellen? Ik hoor alsnog weinig tot niets xD

lol @ Chevrolet Matiz-eigenaar & Emile_Benz
als het aan mij lag mochten ze te voet gaan :lol:
zuiver marketing, belgië op de kaart zetten in heel europa dat is wat ze in ninove gedaan hebben :)
Nouja, valt mee toch.
Wij hebben Landwinds…
lol @ dat filmpje! Die nieuwslezer die met zo’n doodserieus zo’n komisch itempje aankondigt. Hulde! :lol:
@ Davidov; Ze bedoelen natuurlijk de decibellen van de sirene. Als je die niet hoort, moet je je maar eens een apparaatje laten aanmeten… ;)
De Belgische omroepen hebben wel erg veel last van de crisis als ze al geen vliegtickets meer kunnen betalen naar plekken waar echt nieuws is.
Nou ja, dan maar een uitgebreide reportage over de Matiz van Nienhoof (of zo).

Whoehahaha! Wat heeft die kerel een humor zeg!
OMG… :P
Wel leuk als de politie je achtervolgt in een 159.. Kwestie van tijd tot ie een storing krijgt en niet verder kan rijden ;) Knipoog
Ik heb eens de parkeerplaats van de politie van Ninove gezien en ze hebben ook nog een Peugeot 106 tot hun beschikking :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).