BMW: “geen Z4 M of diesel”

Auteur: , 28 Reacties

Zo hoor je nog eens wat. Tijdens een persreisje wisten de gezellige meneren van BMW ons te melden dat de Z4, die binnenkort leverbaar wordt in 23i-, 30i- of 35i-vorm, geen M-variant zal krijgen. Ook zal er zeker geen dieselversie verschijnen, ondanks het feit dat bijvoorbeeld Audi in de TT wel zo'n motor aanbiedt.

Dat een nieuwe Z4 M achterwege zou blijven schreven we al een paar dagen geleden, maar we hadden toen nog wat twijfels. De legendarische 3.2 zes-in-lijn is al uitgezwaaid, maar de 4.0 V8 uit de M3 zou natuurlijk niet misstaan in BMW’s nieuwe tweezittertje. Om die reden geloven we er dan ook nog steeds geen zak van dat er geen über-Z4 zou komen. Dat een dieselvariant achterwege blijft willen we graag voor waarheid aannemen, dus dat doen we dan ook.

Nog iets wat er niet in zit: een Z4 met softtopje. Dat is voor de liefhebbers/anti-kappers dan wel weer jammer, hoewel je natuurlijk ook gewoon wat stof op je stalen vouwdak kunt lijmen. Niemand die het verschil ziet.

Oh ja, binnen 2 dagen zie je onze rijtest met de nieuwe Z4! Keep watching…

UPDATE: de rijtest staat inmiddels online en is hier te zien/lezen.28 reacties

Nog iets wat er niet in zit: een Z4 met softtopje. Dat is voor de liefhebbers/anti-kappers dan wel weer jammer

en dan beweren ze dat de audi tt een kappersauto is, dat is onderhand een van de weinige auto’s met een stoffen kap ;)
Wat moeten ze nou doen?
Gewoon die motor erin lepelen, het onderstel wat verbeteren, andere remmen op zwieren die ze zoiezo wel op het schap hebben & een nieuwe bumperset, in de lijn ineens een ‘M-kitje’ voor de ‘gewone’ Z4.

Is echt niet zoveel werk. Volgens mij loopt er veel meer & intensiever development bij het ontwikkelen van die X5&X6 M-modellen..

Crisis my ass. Z4M moet komen :)

Over dat stof over het dakje kleven: Heb dat twee weken terug op een Opel Tigra TwinTop gezien! Best leuk, merk je inderdaad niet veel van!
wat niet is kan nog komen..
Leuk, een nieuwe rijtest, ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden.

En die m gaat er echt wel komen.
als ze de x5/6 in m uitbrengen dan komt de z4m er ook zeker.
Jaaaaaaaaaaaaa, heeeeeeeeeeeeeeeee……..! :(
Marketingpraatjes? :p Dat die diesel er niet komt is geen ramp..
En persoonlijk vind ik zo’n stoffen tentje ook niks hebben ;)
Ik sluit me aan bij Guido. Hard top vind ik nog altijd stijlvoller en knapper. Die rijtest, daar kijk ik ook wel naar uit.
Blijkbaar wordt er in de wandelgangen weldegelijk gesproken over de komst van een M-variant. Ze zijn namelijk (terecht) van mening dat dit model te belangrijk is voor zowel de financiele positie als het imago van BMW.
Waarom zou iemand in ’s hemelsnaam stof op z’n cc dak willen plakken? Stoffen daken zijn smerig, ze zitten in no time vol met bacterien en andere troep en na een jaar zien ze er niet meer uit. Hou toch eens op met dat achterhaalde geleuter dat alleen cabrio’s met een stoffen dak echte cabrio’s zijn.
@Tedje

er zijn ook voordelen aan een stoffen kap: lichter van gewicht, neemt minder ruimte in en houdt het zwaartepunt laag. Vrij belangrijk vaak in een sportwagen, minder in een boulevard cruiser. Voor die auto’s is het juist weer belangrijk dat iedereen kan zien dat het een cabrio is, als het dak zoals gewoonlijk dicht zit.

Of kan meer dan 5% van NL het verschil zien tussen een Cabrio en een Coupé model van de 3-serie, afgezien van die lelijke naden :-)

OT: de M versie van het nu vorige model voegde op het laatst ook niet veel meer toe t.o.v. de gewone 3.0.. Ik hoop wel dat er toch een coupee versie komt, die was tot vorig jaar prachtig.
@Tedje

er zijn ook voordelen aan een stoffen kap: lichter van gewicht, neemt minder ruimte in en houdt het zwaartepunt laag. Vrij belangrijk vaak in een sportwagen, minder in een boulevard cruiser. Voor die auto’s is het juist weer belangrijk dat iedereen kan zien dat het een cabrio is, als het dak zoals gewoonlijk dicht zit.

Of kan meer dan 5% van NL het verschil zien tussen een Cabrio en een Coupé model van de 3-serie, afgezien van die lelijke naden :-)

OT: de M versie van het nu vorige model voegde op het laatst ook niet veel meer toe t.o.v. de gewone 3.0.. Ik hoop wel dat er toch een coupé versie komt, die was tot vorig jaar prachtig.

PS: snel posten, dat is dan een nadeel van een typediploma.
Ik denk dat de 35i prima volstaat in de z4… 306 pk moet toch genoeg zijn? En wie weet komt er wel een M-variant van de coupé.
De M variant krijgt een stoffen kap in de kleur van de carrosserie.
Echt heel erg jammer dat er geen M variant van komt. Maar wat nog veel erger is: Een hard klap dak ipv een stoffen kap. CC’s zijn voor mensen die geen cabrio naast een coupé kunnen betalen. Dat maakt deze auto inderdaad alsnog net zo’n dameskappers auto als de verschrikkelijk lelijke TT.
GEEN softtop? GEEn M model? Wat een mislukt klote autootje! En ik was een die-hard BMW fan:O Dan ze geen diesel maken is tot daar aan toe, maar dit kan toch niet?


(Echt geen M-model? Weet je het zeker?)
@ AH Sprite: Komt er dan weer een Z4 coupé?
BMW vervreemd zich met de nieuwe Z4 van de pure liefhebbers die een stoffen kap of een vast dak met hogere stijfheid willen. Indien de auto binnen geparkeerd kan worden heeft een stalen klapdak enkel nadelen: het is zwaarder, verhoogt het zwaartepunt, vreet bagageruimte en opent trager. Open rijden naar je vakantiebestemming kun je vergeten tenzij je de helft van je bagage via UPS laat verzenden. Wat is het punt van een roadster als je ernstig wordt belemmerd in de mogelijkheden om open te rijden. Niet voor niets rijden coupé/cabrio’s nooit open.

De 3,0 liter twinturbo is onmogelijk te vergelijken met de hoogtoerige V8 in de M3. Sporten in een hoogtoerige atmosferische motor biedt mijn inziens veel meer voldoening. De twinturbo doet het vooral goed als boulevardcruiser. Ten opzichte van de atmosferische 3,0 liter, die in de Z4 helaas een verouderd exemplaar met 258 ipv 272pk is, voegt de twinturbo 90 kg aan gewicht toe.

Ik vind het een mooie auto maar je moet er als liefhebber nogal wat aan modificeren om er weer wat focus in te krijgen.
Het enige nadeel wat ik zie qua duurzaamheid van een “stoffen” kap, is vandalisme. Verder zijn de kappen zo goed, je kunt er zelfs mee door de wasstraat.

“Grapjassen” slaan voor de lol ook wel alle ramen van je “hardtop cabrio” in :-(
Juist bij een pleziermodel, een vrijetijdsmodel als de Z4 is een übervariant wel welkom. Ik zou het vreemd vinden als ze niet met een Z4 M komen, zeker nadat zelfs de X5 en X6 tot M worden getransformeerd… :?
hulde voor de eerste tunert die het dak er helemaal uit schroeft, voorruit vervangen door twee kleine brookland bubbles en een dikke V8 voorin legt :) scheelt tweehonderd kilo en tweehonderd pk, top!
zou erg jammer zijn als er geen Z4 M zou komen.!
@ Laurens:

Ik heb zelf een stoffenkap op mijn Z4 en die ziet er nog steeds top uit en mijn auto is een paar jaartjes oud. Ik ga ook volledig mee in het verhaal van Femme.

Om nog even duidelijk te maken hoeveel ruimte zo’n stalen dak vreet:
Ter vergelijking….. Ik heb meer ruimte in mijn kofferbak dan in de huidige 3-serie cabrio.
Beetje onzin zo’n dieselmotor. Dieselen neem je als je echt veel rijdt. Waarom zou je dan een Z4 kopen..
Wees gerust, als de TT en de toekomstige SLK in dieseluitvoering goed verkopen zullen ze snel de 2liter met dubbele turbo er snel inlepelen !
Geen diesel?
Nou en.
Geen M?
Mmmm… jammer.
Rijtest Z4?
Moet…weerstaan…moet…wachten…
Hmm..
Van dat diesel gedoe vind ik eigenlijk niet zo heel erg.
Maar eigenlijk wel dom van ze aangezien Audi wel een diesel aanbied.
Van de Z4M vind ik het wel jammer.
Maar hij zal er vast wel komen denk ik.
Ze zeiden eerst dat er geen X5M zou komen en die komt er nu wel.
En ze zeiden dat er een M3 CSL zou komen , maar daar hoor je al eeuwen niks meer over.

-edit: check, is gefikst-
Klinkt alsof een stoffen kap toch wel als een aanvulling gezien wordt door de liefhebbers.

Mazda verkoopt de MX5 met beide dak varianten. Dat is wel een iets lagere prijsklasse.

Verder weer een coupe versie graag, of desnoods een afneembare hardtop met de vorm ervan: http://them-g-c.com/index_files/Page1395.htm . Beetje scrollen, dan zie je wat ik bedoel.
bmw sloper/killer
als het aan mij ligt zie ik dit merk liever verdwijnen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).