Hybride Toyota Yaris wordt Honda Insight killer?

Auteur: , 30 Reacties

Nu Honda met de Insight de goedkoopste hybride auto op zijn naam heeft staan, was het natuurlijk wachten op een passend antwoord van Toyota. Het antwoord op de Insight is er inmiddels, want Toyota heeft aangekondigd dat ze hun ultieme bejaardenbak -de Yaris- zullen uitrusten met een hybride aandrijflijn. Toyota ontwikkelbaas Akihiko Otsuka heeft de hybride Yaris officieel bevestigd.

De hybride Yaris zal goedkoper dan de Honda Insight in de markt worden gezet. Naar verwachting zal de auto worden aangedreven door een 1,3 liter benzinemotor (een halve liter kleiner dan de nieuwe Prius) die wordt bijgestaan door een elektromotor. Toyota wil nog geen datum noemen wanneer de auto zal worden geïntroduceerd, maar waarschijnlijk wordt dit ergens in 2011. (via: automotive news)30 reacties

LB :P

(Lekker belangrijk) dus, AB.nl het word weer tijd om een bandje op te roken ofzo
Nee, ik vind dat ze het niet moeten doen.
Hybrides zijn vaak lelijk, ook de Prius & Insight.
De Yaris is zowieso al een kek stadsautootje wat erg zuinig is, dus ik zie het idee niet om er dan nog maar een hybride versie van te bouwen.
@ bmwMpower,

kek autootje? Deze auto heeft een stoma, gebithouder en metallic wandelstok in de optie lijst staan :P
“Naar verwachting zal de auto worden aangedreven door een 1,3 liter benzinemotor (een halve liter kleiner dan de Prius) ”

Check your facts!

-edit: De nieuwe Prius heeft een 1,8 liter motor-
Ja, de normale Yaris is inderdaad een beetje een bejaardenbak, de TS mag er zéker zijn! Vooral omdat hij een stuk comfortabeler is dan concurrenten als de Swift Sport of de C2 VTS, meer koppel levert bij lage toeren vanwege het grote slagvolume en ook erg volwassen rijdt op de snelweg.

Een hybride yaris? Ik denk dat eentje met 1,3 l motor én een elektromotor toch een behoorlijk vlotte combi kan zijn. Wél eerst even een stopcontact in de auto bevestigen, Toyota!
@ Tim: de Prius heeft een 1,8l motor met 98 pk.
De Yaris is een handige stadsauto als hij ook nog gemiddeld 1 op 25 gaat rijden is het een welkome aanvulling. Overigens om deze auto als bejaardenbak te betitelen vind ik erg denigrerend. Ouderen denken meer aan handig, betrouwbaarheid en comfort dan om scherp sturende stuiterkisten.
Hopelijk voor de schrijver van deze blog haalt hij de 65 niet.
Zelf ben ik 60 en rijdt zakelijk in een Mercedes R en BMW 520d, Prive in een prius.
Hmm als ze die onder de €20.000,- kunnen houden kan ‘ie tov de huidige hybrides wel goed scoren.
Diesel in dit formaat auto loopt in NL niet door BPM boete, maar in het buitenland vaak wel.

Hybride prima, nadat de overheidssubsidie daarop afgeschaft is. Mag het ding zijn eigen broek ophouden. Soort van bretels voor opa :lol:

De meerprijs van het systeem zal zich in besparing op brandstofkosten alleen niet terugverdienen. Wel hebben we dan eindelijk de mogelijkheid de diverse aandrijvingen met elkaar te vergelijken. Ben bang dat dat geen aanbeveling voor het hybride concept wordt.
Lima Bravo…
LOL @ Emile_Benz ;)
Mooi dat er steeds meer modellen als hybride komen. Goed voor de keuze en door de concurrentie zal de prijs laag blijven. De accu’s zullen steeds beter worden.
Was maar een kwestie van tijd natuurlijk. Vind het best wel positief dat het wat meer mainstream begint te worden. Heb zelf ook al een keertje in een Prius gereden en die dingen zijn best ok hoor. Tuurlijk, het is geen scheurijzer, maar zo wordt ie ook niet geprofileerd. Alles in z’n context bezien eh.. Iig wel een positieve ontwikkeling.
@ Autoblog: jullie bedoelen een concurrent voor de Jazz Hybrid?
Ja dan haalt Honda de Jazz hybrid naar Nederland. dat ding word al heel lang verkocht ergens anders.

De Insight is veel groter
Yeah! I’m getting hot and steamy already :D
Ben benieuwd of het in de huidige O-zo-spannende Yaris zal komen of in een nieuw model Yaris. Het oog wil immers ook wat!
Yaris 1.3i heeft 87 pk, ik hoop dat ze er minimaal 30 pk aan e-motoren in leggen, om de zware accu’s mee te slepen. En er weer hydrolische stuurbekrachtiging op zetten! De elektrische zuigt!
Ze gaan géén hybride Yaris bouwen. Wel gaan ze het platform van de Yaris gebruiken als basis voor een compacte Hybride-wagen.
@ dotternetta:

Toyota’s 1.3 heeft 100pk nu, wel scherp blijven he ;)
In combinatie met een elektromotor van 40pk zoals in de Prius, wordt dit misschien zomaar eens de nachtmerrie van elke CivicHybrid en Insight rijder

@ Jochempie:

De 1.8 motor zélf heeft 98pk, maar de combinatie van bijde motoren (waarop hij het grootste deel van de tijd rijdt) levert tesamen 136pk ;)
De al tijden behoorlijk hybride Mini zal er echt niet wakker van liggen :lol:
Laurens,
Je geeft de hele tijd aan dat hybride volgens jou geen succes is.
Maar de hybride Mini is dan opeens wel “behoorlijk”?
@wakker

begrijp je dan echt niet….. of lees je gewoon vreselijk slecht, of ben je zo gepreoccupeerd dat een discussie met je toch geen zin heeft :lol:

Ik schrijf “behoorlijk hybride”. Jezus….
@ Jesper: heb ik iets onwaars neergezet?
Nee, dit gaat niet werken hoor. Nu kan de buurman niet eens zien hoe milieuvriendelijk je bezig bent!
Als die hybride dan een plugin-model wordt, OK. Anders denk ik dat de besparing niet opweegt tegenover het extra gewicht.
@Laurens, Okay nu begrijp ik je weer. Ik dacht even dat je toch iets positiefs in hybride zag. Heb ik jou, als mede-belasting betaler, ooit al wel eens bedankt voor je bedrage in de aanschafkosten en lage wegenbelasting van mijn auto? Volgens mij nog niet, bij deze dus: Laurens, bedankt.
@vroegwakker

:lol:

Eindelijk eens een dankbare steuntrekker :-) We zijn het eens ;-) Waarom je trouwens blijft denken dat ik niets positief in een hybride zie, is me een raadsel. Dan heb je me uiteindelijk toch net weer niet begrepen.
Honda heeft aangegeven (een half jaar geleden ofzo) in 2010 met een hybrideversie van de Jazz te komen. Deze zal nog wat goedkoper worden dan de Insight. En Honda komt aan het eind van het jaar ook nog met een hybride-sportcoupé op basis van het CR-Z concept.

Dat belooft wel een leuke strijd tussen Toyota en Honda de komende jaren.
Geweldig nieuws!
Blijven die bejaarden ten minste een beetje stil op de weg!
The honda spirit
insight is veel mooier en CR-Z wordt nog leuker

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).