Rijtest & video: BMW Z4 sDrive35i

Auteur: , 113 Reacties

Een roadster staat ofwel hoog op je verlanglijstje, of je vind het overdreven speelgoed voor mannen (M/V) die hard op weg zijn naar een midlife crisis. Het zou mij overigens niet uitmaken dat je dat van me denkt, roadsters zijn cool.

[Eerst kijken en dan pas lezen: klik dan hier voor de video!]

BMW Z4 video

Waarom heeft de roadster die aantrekkingskracht? Slechts twee zitplaatsen, een niet al te grote bagageruimte en een stevig prijskaartje klinken niet echt als een goede deal. Ook bij BMW is er voor de prijs van een beetje leuke Z4 heel wat ander lekker spul te krijgen. Auto’s die stuk voor stuk ook sportief zijn, fijn rijden, genoeg prestaties bieden en ook nog eens veel praktischer bruikbaar zijn.

BMW Z4 sDrive35i

En toch he, toch wil ik er één. Waarom? Als ultieme driving machine klopt het concept van de roadster voor 100%. De motor ligt voorin (hoewel Porsche eigenwijs een middenmotor monteert in de Boxster) en de aandrijving geschiedt op de achterwielen. Er zijn maar twee zitplaatsen, want niemand zit te wachten op kotsende kinderen / vrienden of vriendinnen na en zeker niet tijdens een inspirerende rit door de bergen. Laat staan dat je zit te wachten op de 2x 75 kg extra gewicht die een beetje passagier met zich meebrengt. De roadster moet lichtgewicht zijn en liefst ook nog een optimale gewichtsverdeling hebben.

BMW Z4 sDrive35i

Vergeleken met de vorige generatie is het design van de Z4 een stuk softer geworden. De scherpe vouwen zijn afgerond om het ontwep wat minder extreem te maken. Het is wellicht vloeken in de kerk, maar BMW lijkt goed te hebben gekeken naar Audi: met een minder uitgesproken ontwerp vinden meer potentiële klanten de auto mooi en dat is goed voor de afzet. De praktische inzetbaarheid bleek ook een hoog goed te zijn voor de beoogde doelgroep. Vandaar dat het (vaak mooiere) stoffen dak heeft plaats moeten maken voor een aluminium exemplaar. Een unicum in de autowereld is dat er twee vrouwen verantwoordelijk waren voor het ontwerp van de Z4. Juliane Blasi ontwierp de buitenkant en Nadya Arnaout tekende het interieur. Dat het twee vrouwen zijn, is puur toeval. Helemaal aan de start van het ontwerpproces mogen designers bij BMW een ontwerp insturen en deze keer bleken de twee beste ontwerpen beiden door een vrouw gemaakt.

Julian Blasi werkt aan kleimodel Z4

Bij het ontwikkelen wilde BMW vooral ook dat de Z4 praktischer en breder dagelijk inzetbaar zou worden. Vandaar dat er meer ruimte is in het interieur en dat er ook meer opbergruimte is gecreëerd. De bergruimte binnen handbereik is nog steeds niet fantastisch, maar achter de stoelen is er een aflegplank over de gehele breedte van de auto. Daar kunnen je zowel los spul kwijt alsmede niet al te grote tassen. Golfers zullen verrukt zijn dat met het optionele doorlaadsysteem er zelfs twee fullsize golftassen mee kunnen.

BMW Z4 sDrive35i

Met het dak open is het overigens wel een fijne uitdaging om je bagage te bevrijden. Volgens de documentatie zou er toch echt een manier moeten zijn om het dak weer half dicht te klappen om zo bij de bagage te komen. Bij navraag bleek dat die mogelijkheid er inderdaad was, hoewel drie BMW engineers zich ermee moesten bemoeien om het ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Daar kan BMW nog wat leren van concurrenten die dat probleem wat eleganter tacklen.

BMW Z4 sDrive35i

Toch geeft het allemaal niets. Belangrijker is het rijplezier die de Z4 met bakken biedt. Dit is de auto waarmee je de meest kronkelige weggetjes langs de kusten of juist de binnenlanden van Frankrijk, Spanje of Italië gaat rijden. Of waarmee je alle bergpassen in de Alpen kunt bedwingen. Rijplezier is waar de Z4 in uitblinkt. De balans is prachtig en de communicatie overdadig. Op de veelal stoffige en altijd gladde Spaanse binnenwegen kondigde de Z4 het naderen van de grens feilloos aan. In de Z4 zit je zo´n beetje op de achteras en daarmee voel je exact wat er gaande is aan de achteras. De benodigde informatie over het wel en wee van de voorwielen geeft de stuurinrichting netjes door, zodat je totaal op de hoogte bent van de status van grip en tractie.

BMW Z4 sDrive35i

Mocht je vooral comfortabel willen toeren, wees dan gerust gesteld dat vering en demping van de Z4 veel comfortabeler zijn geworden. Beschouw je dat vooral als een nadeel, bestel dan het instelbare M sportonderstel. Voor 1644 euro kunnen je niet alleen kiezen uit een nog comfortabelere instelling van vering en demping, maar ook voor de lekker harde Sportplus stand. Die laatste stand is dan weer harder dan het onderstel van de vorige Z4. De keuzes kun je maken met het wel standaard aanwezige Dynamic Driving Control wat gasrespons, stuurbekrachtiging, Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) aanpast. Kies je voor een Z4 met automatische versnellingsbak, dan wordt ook nog eens het schakelgedrag gewijzigd.

BMW Z4 sDrive35i

Ondanks dat BMW een hagelnieuwe zeventraps en met twee koppelingen uitgeruste DCT bak voor de Z4 in de aanbieding heeft, kozen wij voor een exemplaar met een handbak. Het geeft tenslotte zo veel meer voldoening om zelf te koppelen en gezellig in de bak te roeren. Schakelen met knopjes kunnen we iedere dag al op Playstation of Xbox, dus in een echte auto gaan we liever zelf aan de bak. DCT is technisch overigens wel superieur, de bak schakelt immers vloeiend zonder onderbrekingen in de krachtsafgifte, zorgt voor minder verbruik en de Z4 sDrive35i sprint er ook nog een sneller mee naar de 100 (in 5,1 seconden om precies te zijn). Daarmee is de Z4 maar nipt langzamer dan de oude Z4M die 5 seconden rond nodig had voor de standaardsprint.

BMW Z4 sDrive35i

De Z4 sDrive35i is, zoals iedere BMW liefhebber al vermoedde, uitgerust met de bekende 3.0 liter twin turbo. Totaal pompt de zes-in-lijn een gezonde 306 pk eruit, maar nog belangrijker is het verloop van de koppelkromme die eigenlijk deze naam niet zou mogen dragen. Tussen 1300 en 5000 tpm loopt deze namelijk kaarsrecht op een niveau van 400 nm. In de praktijk betekent dit dat de motor altijd bij de les is en graag voldoet aan je verzoek om nog meer snelheid. Niet voor niets won BMW met dit blok de felbegeerde titel Engine of the Year. Enige kritiekpuntje is dat het uitlaatgeluid wat venijniger zou mogen klinken, het geluid is nu vooral beschaafd mooi terwijl in een roadster de sound best wat brutaler mag.

Een absolute upgrade heeft plaatsgevonden in het interieur: de kwaliteit en uitstraling is er vele stappen op vooruitgegaan. De bedieningselementen zijn veel mooier en BMW heeft de laatste versie van iDrive gemonteerd. Grappige feature is dat er routes kunnen worden ingeladen met hulp van een USB-stick. Je kunt thuis via een Google Maps implementatie op de site BMW-Routes.com een mooi tripje uitzetten en die vervolgens overzetten naar het navigatiesysteem. BMW heeft zelf al wat routes voor je uitgezocht, waaronder een mooie tour rond het IJsselmeer.

BMW Z4 sDrive35i

Alle mooie innovaties, verbeteringen en upgrades ten spijt blijft er wel iets knagen. Een echte roadster is een mannenauto, bedoeld voor echt ruige kerels zoals Smoke. Met de Z4 beweegt BMW juist de andere kant op en torpedeert en passant één van de mooiste auto’s van de afgelopen tijd. Een nieuwe Z4 Coupé zit nadrukkelijk niet in de planning, want deze zou overbodig zijn naast een met aluminium hardtop uitgeruste Z4 . Een Z4M zou ook al niet in de pijplijn zitten, maar toch heb ik een ideetje voor de mannen (weer M/V) uit Beieren. Maak een Z4M CSL met vast dak, veel pk’s en een lichter gewicht. Liefhebbers uit heel de wereld zullen jullie dankbaar zijn.

BMW Z4 sDrive35i

Rest ons nog om even de prijzen te noemen: de Z4 sDrive23i met 204 pk sterke 2.5 zescilinder is er vanaf 48.500 euro. Geen geld toch voor een roadster die 242 km/u haalt, in 6,6 seconden naar de 100 sprint en subliem stuurt. De sDrive35i kost 66.000 euro en de sDrive30i (258 pk, 250 km/u, 5,8 seconden naar de 100) 58.500 euro. Kortom leuk speelgoed voor mensen met een prettig gevulde beurs, maar ook super rijdersauto’s die iedere euro waard lijken.113 reacties

Wow das snel (weeral)
xdrive = sdrive ? volgensmij klopt dat niet of heb ik dat fout wouter ?
Weer een genialel rijtest! Wat een mooie wagen zeg..

Die sticker van powned is dan wel weer een beetje jammer hoor;)
Wel grappig om die kerol van autoweek te zien!
hij heeft wat lijnen van een mx5
Yeah, goed geschreven wouter, echt wel. Zal opngetwijfeld wel een heel fijne wagen zijn, maar, nee, sorry. Dit ziet er toch echt niet uit. Doet me nog het meeste denken aan één of andere vage Koreaan ofzo. Vind hem maar weinig sportiviteit uitstralen ook, eerder een paradebak die helaas niet de schoonheid heeft om echt te kunnen paraderen. Een behoorlijke misser deze wagen als je ’t mij vraagt. De vorige Z4 was stukken cooler/mooier :|
Zoals gewoonlijk weer een TOP rijtest. De nieuwe Z4 ziet erg erg goed uit. Zou niet mijn keus zijn voor dat geld.
interieur inderdaad heel mooi seg. Buitenkant had aggresiever & gedurfder gemogen.
Hoera! hoera! hoera!
Maar ik heb een kind en het geld niet. Ander keertje weer…
Wat een beauty!
Vooral en-profil met de kap open is hij (zij??) heerlijk!

En inderdaad: Roadster is the way to go!
1 ding is erg jammer: een échte roadster heeft een stoffen kap…

@ Wouter: Je spreekt jezelf behoorlijk tegen wat de kap betreft: ‘roadsters zijn niet praktisch en moeten dat niet zijn/ vanwege praktische bruikbaarheid heeft hij geen mooie stoffen kap maar een lelijk stalen dak’
;)
Mooie test hoor! En vooral LOL @ de PowNed sticker en Frank :)
Ik vind het juist heel geslaagd…. zowel van buiten als van binnen… De Z3 was juist een vrouwen-auto! Maar goed: smaken verschillen. Noem mij maar een wijf, en geef me een Z4 s35i!
mooie test alleen jammer dat er geen roadster en M komt.
Ik zag de PowNed sticker wel zitten hoor! ;)

Over de auto: Heel mooi ding, ik zal hem wel zien op de RAI.
En er komt een geweldig lekker geluid uit!
Maar toch, het zou vet zijn als er een hardcoreversie van deze auto kwam, want die vraagt er gewoon om.
Z4 M.
@ bobo: voor erbij dan? :D

@ peter: inderdaad, dat was ik nog even vergeten: het interieur is móóóói!!
Vooral die 4 ronde bedieningsknoppen voor de ventilatie zijn schitterend…
Geweldige auto! Hahaha wouter, fakjoe.. beetje bier zuipen in het zonovergoten Spanje. Niet eerlijk, geniet er van!
@ mezelf bedoel coupe
veel plezier in Nederland, ja dat zou ik ook zeggen als ik hem was :D
vette auto!
maar waarom zo’n lange naam???
O god die Powned stikker :S ik vind het interieur van de BMW helemaal geweldig, en het nieuwe uiterlijk staat me ook wel aan. Ik vind het een hele verbetering.
K vind deze Z4 minstens zo mooi als de vorige. Leuke test, zoals altijd.
hahah Briljant weer Wouter!
Heb weer gelachen en geleerd ^^

lol @ POWned sticker
lol @ AutoWEEK gozert :mrgreen:

Heerlijk, ik kon al niet wachten!
Lol @ Sticker :lol:
Tja, ’t is wel ’n leuke roadster, alleen 1 grote afknapper…geen stoffen kap…
Ik hoop dat Autoblog eenmaal op tv het niet in het hoofd haalt samen te gaan werken met die flapdrollen van Autoweek. Zag hun R8,M3,C63-op-TTAssen filmpje en moest echt huilen. Wat een bagger komt er van dat autoblad. Dan is dit kapperswagentje in de heuvels echt 85 maal beter! :d
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Leuke test… Alleen weer geen mooie BMW :(
Ik mis de BMW’s uit de jaren 80 en 90….
@vin: wat denk je zelf? daarom gaan we naar de publieke omroep ;)
Mooie auto, hoewel de ‘oude’ Z4 wat mij betreft nog wel een aantal jaartjes had kunnen meegaan vind ik. (Echt briljant design groeit met de jaren). Belachelijke naamgeving (sdrive35i? Welke pr-hork heeft dat bedacht?). Blijft het eeuwig jammer van die Z4 coupé…
Waarom heeft de 30i geen 272 pk zoals in de nieuwe 3-serie en de 35i geen 326 pk zoals in de nieuwe 7?
Prachtige auto, alleen knaagt dat dak een beetje…
Tja, jammer van de coupé en de M versie… Z4 coupe was toch wel één van de mooiste modellen van de laatste jaren.
LOL?! [ Eerst lezen en dan pas kijken? Dat kan: klikkerdeklik dan hier voor de video van de Z4 sDrive35i. ]

Naja, mooie test heren!
Leuke rijtest! Complimenten weer.

Binnenste wiel rookt alleen behoorlijk tijdens de donut.. Jammer dat BMW standaard geen mechanisch LSD monteert in plaats van dit elektronisch DSC-systeem dat het slippende wiel afremt.
Project America
Fantastische test heren *thumbs up* en ook geweldig die gozert van AW XD
Zo! Deze auto wil men broek wel bollen :D Wat een heerlijke auto. Alleen erg jammer dat er geen coupé komt. Mooie rijtest, lol om autoweek :D
Puik geschreven Wouter! Mooie wagen en wat vroeg zijn jullie weer bij autoblog. I like it
Mooi filmpje!
Mooie test! Moet haast wel fulltime werk voor jullie zijn al die rijtesten opnemen! Straks ook nog de publieke omroep erbij, dus nog meer van dat verplicht rond racen. Inderdaad.. een zwaar leven!

Ik wacht trouwens op een rijtest van de Mercedes McLaren SLR Stirling Moss :D

Keep up the good work!
Bedankt voor de donut!!
En de PowNed reclame was subtiel, maar viel goed op, haha;)


het is toch jammer dat hij niet zo mooi is als het exterieur van de vorige Z4, maar verder lijkt hij aardig perfect;)
Haha, vet om die onwijze lamzak van autoweek ook ff in beeld te brengen, wat is dat toch een slappe lul….
Toppie! De autotests worden steeds beter en zo ook het camerawerk en acteurprestaties van Wouter. Ga zo door zou ik zeggen.
LOL @ Frank Jacobs
Zoals §vensson al heel terecht opmerkte; nog even wachten totdat AC Schnitzer met een LSD uitkomt, dan is het gemis van een M versie snel vergeten.

http://www.bmwtuningmag.com/the-ac-schnitzer-limited-slip-differential/

Een klein tippie mijnerzijds, volgende keer maar weer een statief gebruiken of had de cameraman te veel goudgele pretcylinders soldaat gemaakt op het terras? Verder was het filmpje weer helemaal top!
PK’s is geen probleem, ik heb zelf een 335i cabrio en deze laten chippen tot 365 PK. Ding loopt nu als vergif, rapper dan mijn oude M3 zelfs. Zelfde trucje bij deze Z4 en je hebt een kanon eerste klasse!
Hier het filmpje op Autoweek met Frank;-)

http://www.autoweek.nl/video/1286/BMW-Z4
Gave test jongens, toppie beelden zo!

Misschien dat jullie ook nog een keer die Z4 sDrive23i in jullie handen kunnen krijgen? Ik dacht zelf dat het een 4pitter was (denk aan de 123d) maar nu het een 6pitter blijkt is hij sowieso interessanter! Ik zou toch denken dat die 200PK genoeg moet zijn voor leuke roadster prestaties!

En het is een 6 cilinder dus heeft sowieso de sound mee t.o.v. een 4 cilinder ;)
haha leuk filmpje! Ook leuk gedaan met die “autoweekgozer”!! :D
Wouter: Waar is je zonnebril?! Mis je arrogante “zonnebrillook” in dit filmpje :p Of mag dat niet van Powned???
Leuke test!

Is Autoblog vanavond ook weer te bewonderen op TV?
Wat een prachtige bak seg! :D
Interieur vind ‘k prachtig, het exterieur is idd wat softer geworden, maar spreekt me eigenlijk meer aan dan de vorige, maar de kleur draagt waarschijnlijk ook bij aan het karakter…
Enig kritiekpuntje: het geluid kon beter.
Je hebt zelf ook wel wat weg van een kapper met die grote zonnebril en dat roze truitje haha
Woutertje wordt grijs… :P
AAH hier is ie dan :D
Mooie auto :D
Oké, ik geef toe: het is geen slechte auto. Toch denk ik bij BMW, en vooral bij deze steeds aan die patser uit die Audi-reclame “Meet the Beckers”. Da’s jammer, dan heb ik liever een oude Alfa Spider…
gefeliciteerd autoblog met jullie nieuwe auto programma op tv !
@ Guido: als je al uitspraken van mij overneemt, doe het dan goed…
@ Vive la France: precies, zo zit ik ook een beetje… Deze Z4 lijkt me een perfecte auto om te rijden, maar de stijl is ermmmm laten we zeggen niet mijn ding…

Echte stijl en top rij-eigenschappen zijn errrrrg moeilijk te combineren!
Voor mij persoonlijk komt dan iets als een Jag XK Cabrio nog het dichtst in de buurt in deze klasse.
Wouter legt het inderdaad heel goed uit, de vorige was agresiever en wat meer gewaagd.
Ikzelf vind deze heel geslaagd enkel de achterkant..
Ik vergelijk auto’s dikwijls met vrouwen :D.
De nieuwe Z4 is als een mooie vrouw, tot wanneer ze langs je loopt en je haar achterkant ziet..
En ik zeg dit niet omdat ik zelf een BMW Z4 vorig model bezit.
leuk filmpje. maar wat doet die dude van autoweek daar?
@laue

Testen misschien…

Ik vind ene F. Jacobs ook een goede testman trouwens.
Hoe geweldig! Die powned sticker en die gast van autoweek!
Praaaachtig!
Waar is de tunnel :( ?
@Wampie: lol :mrgreen:
Heb jij toevallig ook een Sunsation met 496HO?
Kompleet zinloos zo’n klapdak…….voegt alleen maar gewicht toe.
He,de nieuwe S2000 van Honda…………….

The power of dreams……
PS: bij Kroymans Hilversum staat een Z8 te koop!!
Dat is pas een heeeeeeeeeeeele echte Roadster!
En nu vast heeeeeeeel goedkoop…
;)
als je cash betaalt kan er veel gebeuren bij Kroymans idd :)
GS gefeliciteert!

OT: 5 seconden lijkt me genoeg. Tenslotte krijgt BMW binnenkort boetes bij teveel CO2 uitstoot. Lekker de rest aan de tuners overlaten, dit blokje heeft genoeg potentieel :-)

Maar wel een coupé!
Wat een prachtige wagen!! Die kleur is trouwens ook niet verkeerd!
Deze site wordt met de dag beter!!
Mijn complimenten!!
We komen op tv! Powned heeft nu bijna 60.000 (!) leden!
Dirk Hoogland
Hahaha, volges mij hebben AW en AB elkaar opgezocht! Op AW staat ook het Z3 filmpje waarin Wouter zit!

Gaan jullie iets samen doen ofzo?

http://www.autoweek.nl/video/1286/BMW-Z4
Ach Wouter, had mij ff een belletje gegeven. Dan had ik je een leuk huisje ter beschikking kunnen stellen. Als het goed is zaten jullie in het Sheraton Hotel te Benidorm…of in het Barcelo hotel…
^ Zakenmannetje :D


Ik zag dat eerste plaatje en dacht “Zo, niet mis!”. Toen zag ik de achtersteven en de 6-serie gelijknis zorgde prompt voor een slap lid.

Helaas!
Lucky Bastard!

Goeie rijtest, jammer van dat pokkeweer.
ik vind hem perfect.
ziet er goed uit van alle kanten, interieur is mooi, en klapdak is bij bij een plus punt. zoals Borat zou zeggen, a great succes!!!!
Wat een geweldige rijtest!
en wat een mooie wegen daar in Spanje zeg!

Dit is trouwens wel een veel leuker filmpje dan van autoweek..
wat die vent allemaal uitkraamt over dat dakje en o.a.:
” je zit welliswaar iets hoger maar je schraapt nog steeds met je billen bijna over het asvalt en je voelt die achteras tegen je stuitje aan kriebelen, het is gewoon heerlijk” UHHHHHH!!!!! wil ik dit horen in een test..? nee niet echt..

dan hou ik het liever bij mooie beelden en recht voor ze raap info van autoblog :)
Haha Wouter staat ook mooi in de video van Autoweek! :)
Alweer een mooie rijtest!
Zag hem op het Autosalon in Brussel (achter de coulissen). De vorige was beter. Stoffen kap, strakkere lijnen, soberder interieur. Deze nieuwe is te luxueus, te soft, wil te veel van alles tegelijk zijn. Bovendien is het koetswerk vanuit bepaalde hoeken werkelijk ongedefinieerd, vooral boven de achterwielen. Nu hebben ze bij BMW nog maar één strak model, de een-reeks. Wedden dat ze die binnenkort ook naar de kl*ten helpen?
@ SAAB,

mee eens! Op zich is de auto prima, maar het hele ‘merk’ eromheen bevalt me niet. Althans de status van het merk, de producten zijn prima, niet 100% mijn smaak, maar prima. Terwijl het merk BMW een beetje een ordinair en patserig imago heeft, dat is jammer voor mij, maar vooral voor hun.
@ Vive La FRANCE!

zegt meer iets over jouw. ik persoonlijk heb er schijt aan en rij wat ik zelf wil.
het negatieve imago van een bepaald merk is vaak gecrieerd door jalouzie, wegpiraten en andere mislukkelingen.
ik rij wat ik lekker vind rijden en rij wat ik mooi vind, haters kan suck my dick
Oh God. Liever niet, vandaag.
ik heb een bepaald stukje 3x bekeken in de hoop dat het geen powned sticker was… helaas kon ik niet anders concluderen dat het wel zo was :(

op dat kleine detail na een leuk test
Om die 0,1 van de sprint tijd af te halen kan je over een tijd een engine upgrade laten doen.
Origineel van BMW krijg je dan 20 pk extra met behoud van de garantie !!
En in het echt klinkt deze motor wel dik hoor als je een beetje gas durft te geven.
Je moet het Autoweek filmpje van de Z4 eens vergelijken met deze.. zo slecht!
Lekker karretje!
Een echte oerroadster weer, alleen dat vrouwelijke design zit me ook een beetje in de weg.
Niet dat het erg is dat vrouwen auto’s ontwerpen, als ze de Z4 maar een beetje mannelijk maken! :mrgreen:

1600 euro is trouwens ook niet veel voor een M sportonderstel…
@ D

Ja, dat is AutoWeek he.
Goedkoop papier, ouwe lullen zonder haar (@ Wouter: niets tegen kaal hoor, maar wel tegen oud en kaal :D ) en belachelijk slechte reviews.
Meneerikhaatmensendiepratenoverbollebroekenbijautos
Ik haat mensen die praten over bolle broeken bij auto’s…
Verder mooie test en het is je gelukt: Ik ben jaloers op je, mooie auto’s rijden en er nog geld mee verdienen ook!
ben ik nu echt de enige die van mening is dat de nieuwe er veel lager en daardoor gefocuster uit ziet? en dat de klassieke roadsterlijnen perfect vormgegeven zijn op de zijkant? echt?
@ Svenska Aeroplan AB

Het is toch een bekende uitspraak zover ik weet :P
@ erik: ik vond de oude gefocuster omdat hij gedrongen was.
Knap filmpje!
Knappe wagen
Prima rijtest!
Keep going on !
Vind het echt een leuke bak, tenminste een echte rijdersauto!
Dirk Hoogland
wat is er toch zo slecht aan dat autoweek filmpie?
zijn toch ook gewoon mooie beelden, het is alleen wat minder speels..

mij gaat het in elk geval om de auto en vind dat hij er prachtig uit ziet. zowel open als dicht erg geslaagd. heeft et in zich om later een klassieker te worden.
Aangezien ik een groot fan ben van mooie vrouwen, kan ik de Z4 zeker waarderen! :P
het interieur is gewoon helemaal oke! beter dan wat ik de laatste jaren bij BMW heb gezien.
Mooie auto, leuk filmpje weer. Maar wat een blunder van BMW om alle pers auto’s in dit bejaarden goudkleur te spuiten. Ik snap dat de echte doelgroep voor deze auto is maar volgens mij zijn er leukere kleuren voor deze auto beschikbaar.
Wow what een auto.
Mischien wel de enige Roadster die mij aanspreekt. Fatsoenlijke M onderstel met een kleine tuning rond de 420pk zou hellemaal goed zijn.
Wat een topfilmpje! Subtiele “word lid”-oproep, serieus lachen en dan het hoogtepunt: de choco van Autoweek hahaahahah….

Ja, mooie auto, zal goed verkopen, prachtig interieur ook, hoe heet de ontwerpster :) ?
Ik vind het wel een knappe auto, echt waar.De vraag is alleen of dat alluminium klapdak veel afbreuk heeft gedaan op de rijbeleving?
Kreeg je de soundtrack gratis bij de roze t-shirt??

All good though, goeie rijtest! ;)
Leuke details in het filmpje verwerkt jongens! PowNed-sticker, Frank Jacobs in het Autoblog-filmpje, Wouter in het Autoweek-filmpje. En ik denk niet dat we bang hoeven te zijn voor een samenwerking tussen AB en AW, ze kwamen elkaar gewoon tegen en dachten dat het een leuk geintje in het filmpje zou zijn om elkaars gedrag af te keuren. Is toch ook leuk?

Over de auto zelf: Ook ik vind het design wat vrouwelijker geworden. Iets dikker, iets ronder. Vooral bij de achterkant stoort dat me, die bumper is gewoon te groot! Doet me denken aan de Scirocco, maar ook aan de Peugeot 407 Coupé en de Infiniti G37. Nou, wil je als BMW daarmee vergeleken worden… :?
haha het viel me al op dat jullie dezelfde auto’s testen dan bij autoweek:
Mercedes E500, Ford Focus RS, Opel Insignia ST en nu de BMW Z4 roadster:P maar het zijn wel mooie filmpjes!!
Mooie bak! Toepasselijke muziek titel ‘Erotic dream’.
gaaf, die vrouwen kunnen ook wel ontwerpen:D.
Ik vind het een geweldige auto, mooier dan de vorige (dat zal wel door die vrouwen komen;))
de eerste beemer van de afgelopen 15jaar die ik echt mooi vind. met uitzondering van de 3reeks E92 coupé
Vind het weer zo jammer dat de cockpit (de snelheidsmeter enz.) altijd maar hetzelfde is.

Beetje verouderd…
Super leuke test! Weeral prachtig camerawerk! En leuke wagen natuurlijk, enkel als BMW rijplezier voorop stelt bij het ontwerpen van een wagen… Waar is dan de sound?
Vooral die 2.5 lijkt me interessant. is dat een nieuw blok ?

De 325i is namelijk een 3.0 dacht ik. Als belg zou zo’n 2.5 veel interessanter zijn & 204 pk is toch menselijk denk ik :-)
Zeer mooie bak! Maar vind de 3 cabrio praktischer…
Wouter zag er een beetje moe uit. Lekker wezen stappen op de costa de nacht er voor, en naar bed gegaan met een lekker frikadelletje
Patrick Createmedia.nl
Zag em net op POWned.

Leuk jongens!
Thunderstruck
top filmpje… enne heerlijk leventje hebben jullie !
Mooie bak zeg mooier dan de vorige, maar geef mij maar een 3-coupe.
Hee, myn favoriete autoweek redacteur zit in dit filmpje xD Frank is cool! ff over de auto, ik vind hem veel mooier dan de vorige versie, ook het interieur.
edit: een favoriete autoweek redacteur?!? Dat is redelijk ziek
Ben benieuwd of er ook rijtesten van de 2.3i gaan verschijnen. Tof om het topmodel te testen, maar ik kan me enkel de basismotor permiteren.

Iets vrouwelijker dan de vorige Z4, maar het interieur is wel stukken mooier!
Mooie test,ben alleen dat gezeur van die vrouwelijke vormen zat,kijk eens naar die agressieve neus,dit is gewoon een mooie auto.krijg hem zelf over 2 maanden met de dct bak,dus dat wordt smullen.
Zo leuk dat mensen al commentaar geven vanaf foto´s en plaatjes.
Denk dat 98 % van die mensen die loopt te zeiken auto niet eens in het echt hebben gezien.
En dat gezeik over meer hardcore versie rijd nu maar eens met de topversie van nu en ik durf te wedden dat jullie al lopen te smilen en gek worden van de power.
Lol @ edit @ Oliver!
AutoWeek is goedkoop.
En redelijk ziek :lol: .
Eindelijk weer een echte prachtige auto uit Beieren. Vind deze champagne kleur overigens wat minder.. in het blauw is hij fantastisch.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).