Twee nieuwe modellen MG ‘binnenkort’ in Europa

Auteur: , 26 Reacties

De Chinezen komen er aan! Vluchten heeft geen zin meer, slaafs zal iedereen de auto's kopen. De markt zal worden overspoeld, Japanse merken gaan failliet en de Duitsers worden slechts nog in kleine aantallen beschikbaar voor de elite. Carmageddon!

Ze hebben het dan ook handig aangepakt in China. Heel onopvallend hebben zij zich een Brits merk toegeëigend en gebruiken ze dat om hun waar de wereld over te sturen. Om te beginnen krijgen Groot-Brittannië en Ierland een lading over zich heen krijgen, de rest van Europa zal weldra volgen.

Op het moment is alleen de MG TF in GB verkrijgbaar. Gewoon een roadstertje zoals die daarvoor ook al door MG/Rover gemaakt werd. In de nabije toekomst komen daar een vijfdeurs hatchback en vierdeurs sedan bij. Een groot deel van de techniek, eigenlijk alles, wordt gedeeld met de Roewe 550 (bovenstaand model). In basis is dat nog steeds een Rover 75.

De hatch zal als MG6 door het leven gaan, beiden worden leverbaar met automaat en handbak. Verwacht echter in beiden gevallen geen spetterende prestaties, voorlopig komt er alleen een 1.6 viercilinder benzine in te liggen.

De enige concurrent voor dit model op het moment lijkt de Dacia Logan. Echter zelfs de Dacia is inmiddels meer ‘gevestigde orde’ dan de Chinese MG’s, gezien de verkoopaantallen van de TF lijkt mij dan ook geen zekere toekomst voor het merk weggelegd. Het merk lijkt al als dood beschouwd te worden. De Chinese invasie valt dus eigenlijk wel mee. Van de TF werden afgelopen jaar slechts 129 stuks verkocht. Naast auto’s voor een klein budget mogen de commies nu dan ook wel eens met een enigszins rap en degelijk model komen. Er staat overigens nog geen datum voor de release vast. (bron autocar.co.uk)26 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Het lijkt op het plaatje wel een Citroën C6 van de achterkant…
@ Kim Jong-Il,

PARDON!!! Een C6! Wat?! Dit is ABSOLUUT géén C6! GRRR…
“Om te beginnen krijgen Groot-Brittannië en Ierland een lading over zich heen krijgen, de rest van Europa zal weldra volgen.”

de 2e krijgen moet worden geschrapt.
@ Kim Jong-Il

Bedoel je niet de c5 ?
Volgens mij is deze MG echter al langer bekend als de nieuwste C5,
Ik meen hem meer dan 2 jaar geleden al op internet te hebben gezien..

Dus weer niet gelijk gaan roepen: hij lijkt op… ed.
Patrick Parker
De vergelijkingsmongolen zijn weer actief vandaag.
@ Henkie en @ Mao,

De C5 lijkt NIET op deze MG, noch lijkt de MG op de Citroën! De Citroën is mooi, MG is lelijk. Begrijp je ;) ?
viveke, MG lelijk ? omdat het nu een chinees product is ? een paar jaar geleden was dit de concurent voor jaguar (onder de naam rover)
altijd leuk om te merken hoe voorspelbaar de reactie’s zijn op chinese auto’s
30 jaar geleden was iedereen aan het lachen met die rare onbetrouwbare japanse auto’s, ik vermoedt dat het opnieuw aan het gebeuren is.
Het lijkt wel een auto. Vier wielen, portieren, koplampen, voorruit en zo. Ze maken ook alles na die Chinezen. Wij hebben hier gelukkig alles zelf uitgevonden.
Als deze mg net zo betrouwbaar word als de franse rommel… hoop ik niet voor ze. Hoop dat de jag/mg kwaliteit behouden is gebleven. Ben erg benieuwd. Aan de (teaser) te zien word het wel een leuke auto.
grtz
@ benny b: je hebt gelijk met je verhaal, maar MG een concurrent van Jag??????

Daar klopt dan weer geen hout van!
Ik haat Chinees plastic, staal en rubber dat zich een MG noemt terwijl het eigenlijk een Citroën is.
Maar de Chinezen beginnen nu wel de ietsje hooggeplaatstere ontwerpen af te pakken, dus dat is iig beter.
Nou ja, misschien is het ook minder erg als ze laaggeplaatste ontwerpen afpakken, maar voor de Chino’s is dit al een hele vooruitgang.

@ Alwood

Einde 2e alinea:
krijgen over zich heen krijgen?
zullen over zich heen krijgen.
of krijgen over zich heen…
@ benny b

Ik vond Rover ook lelijk, het was een soort goedkoop aftreksel van de goedkope Jags. En ja,ik heb iets tegen Chinese auto’s (hoewel dit gewoon een Brits product blijft), en ja, ik heb ook iets tegen Japanse auto’s, dus nee, ik hoor niet bij die groep die 30 jaar geleden Japanse auto’s raar vond, maar ze nu omhelst.
@Vive la FRANCE!

MMM vind ze toch behoorlijk op elkaar lijken hoor. Alleen bedoeld ik vooral dat hij iig niet op een C6 lijkt, zeg maar in de verste verte niet :) en niet dat de Roewe af gekeken heeft van de C5 of visa versa.
De Roewe 550 ziet er helemaal niet verkeert uit.
Ook de veiligheid van Chinese auto’s verbeterd razend snel.

http://forums.xpowerforums.com/showthread.php?t=48043
http://www.youtube.com/watch?v=T5yS3ohhWRQ

Van de 550 kan een hele leuke MG van gemaakt worden.
Tijdens de Shanghai Auto Show in April wordt de nieuwe MG gepresenteerd.
Voor de veel eisende West Europeaan is deze auto misschien niet zo heel geschikt, maar in Azie kan Roewe/MG dit best een succes worden.
Sorry typfoutje: inderdaad de C5…
1980 We dachten dat de Japanners het niet zouden kunnen, goede auto’s bouwen. Later beleek we hadden ongelijk.
1995 We dachten dat de Koreanen het niet zouden kunnen, goede auto’s bouwen. Later beleek we hadden ongelijk.
2010 We dachten dat de Chinezen het niet zouden kunnen, goede auto’s bouwen. Later beleek we hadden ongelijk.
De Roewe 550 is echt een mooie wagen. Over de kwaliteit ga ik mij niet uitspreken, want dat moet je toch in het echt eens zien. Maar ik denk dat ze een goeie kans maken om MG weer tot leven te wekken met deze auto’s. Zij die zeggen dat MG al dood is: Skoda was ook dood, Seat, Dacia en mini ook.

Als het goeie auto’s zijn dan zullen ze verkopen.
1980 Sommigen dachten dat japanners de markt zouden overspoelen
Later bleek dat ongelijk.
1995 Sommigen dachten dat Koreanen de markt zouden overspoelen
Later bleek dat ongelijk.
2010 Sommigen dachten dat Chinezen de markt zouden overspoelen
Later bleek dat ongelijk.

Gelukkig maken Europeanen nog altijd de mooiste en steeds betere auto’s en verkopen ze in Azie steeds meer.
@marshell van japaners heb je natuurlijk gelijk. Maar bij de koreanen zit niet veel goed En wat er dan wel goed aan is zijn modellen van max 2 jaar oud

en ik denk dat je met die jaren serieus fout zit
Ja, hij lijkt op de C5. Ja, de C5 lijkt op de 550. Nee, er is geen verband. Nee, de 550 heeft niets met Citroën te maken (@BananaFlip). :roll:
En dat de één mooier zou zijn dan de ander omdat de één Europees is, en de ander Chinees, slaat nergens op. De 550 is gewoon een geslaagde auto!
ik vind het een geslaagd model
Zijn deze ook in 10 minuten klaar?
hij lijkt wel op de c6
Ja ja…nou liggen klagen he, zijn wel masaal hier gestopt met fabriceren en alles naar naar China laten verkassen omdat het dan lekker goedkoop is! Zet de kat maar bij de kaas!!! En wat schieten wij er dan mee op?? Niks…maar we gaan wel naar de klote…die kleine club aasgieren zitten er toch niet mee. Ga zo door…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).