Hummer H3 verheven tot statussymbool in Irak

Auteur: , 25 Reacties

General Motors wil al een poosje met spoed van Hummer af. Er gingen verschillende geruchten over een Chinese koper, dan weer een Amerikaanse koper, maar ondertussen zit GM nog altijd met de dorstige bakbeesten in z'n maag. Als zelfs een van origine Hummer dealer het roer omgooit en voortaan Smarts gaat verkopen, dan kun je je terecht afvragen of het merk nog te redden valt.

Bij GM heeft men even geen tijd om die vraag te stellen, want de vraag die daar centraal staat is of GM zelf nog te redden valt. Toch is er een markt waar de Hummer duidelijk in de lift zit. In Irak is de H3 namelijk verheven tot statussymbool. Het feit dat de Hummer de burger-uitvoering is van de Humvee waar de Amerikaanse “bezetters” in rijden, stoort de Irakezen met een gevulde portemonnee niet. In Bagdad is de belangstelling voor de H3 enorm toegenomen.

Toen de Irakees Ali al-Hilli en zijn broer begonnen met het importeren van de H3’s, liep het nog niet direct storm. Totdat ze zelf in een H3 rondjes door Bagdad gingen rijden. Op zowat iedere hoek werden ze door nieuwsgierige en geïnteresseerde burgers aangehouden. Ze verkopen ongeveer iedere 10 dagen een Hummer en hebben er inmiddels al 20 verkocht voor een bedrag tussen de 50 en 60 duizend dollar.

Het zijn vooral overheidsfunctionarissen die erg warm lopen voor de Hummer. Jammer voor de Irakezen dat de H2 niet meer gemaakt wordt, want die zou het waarschijnlijk ook prima doen. Vooral zo’n mat zwarte H2 van Strut ziet er helemaal niet verkeerd uit. Bovendien komt de Hummer in een zandbak als Irak een stuk beter tot z’n recht dan in menig westers land. (via: jalopnik)25 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
only in irak…
Een H3 is niet verkeerd, een RRSport is beter.
Olie genoeg in dat land niet!
Tja, bergbomproef hé… ´Nee meneer, stevig als een huis, en ja, ook de stroomlijn daarvan, erg grappig´
maakt de overgang niet zo erg, van de humvee’s naar de Hummer’s ;)
Zo stereotyperend!
De Hummer staat daar symbool voor alle ellende die Baas B(ush) heeft veroorzaakt. Nu de corruptie door de bestuurders van het land weer toeneemt stijgt ook de Hummer-index.
Je kunt me niet vertellen dat er mensen zijn die dit geld eerlijk hebben verdiend met hard werken. Daarvoor is het land echt te arm.
bij ons is het onder kermisvolk toch ook een statussymbool …
En ze zijn ook nog eens effectief tegen Astra’s e.d.
Correctie: Corsa’s e.d.
Auto Normalverbraucher
@ JanJansen: tuurlijk, zijn allemaal criminelen daar hè…
Ik hoop trouwens dat ze er nog een paar op voorraad hebben staan. Want de kans is groot dat GM morgen bekend maakt dat de stekker eruit wordt getrokken.

Morgen maakt GM namelijk bekend wat er met HUMMER gaat gebeuren. Verkopen of de nek omdraaien.
http://finance.yahoo.com/news/Fate-of-Hummer-brand-to-be-apf-14776804.html
Kan Frits Kroymans mooi zijn voorraad die kan op sturen, hier worden ze toch niet verkocht. Misschien vinden ze een Escalade toch ook wel wat.

Misschien is het een klein lichtpuntje.
(wel afhalen in Breukelen)
Ik krijg ’n idee. Als ze Hummer nou “verkopen” (cadeau geven eerder) aan Irak. Dan kunnen ze in Irak misschien ’n fatsoenlijke economie opbouwen zondar dat ze daarvoor papavervelden voor nodig hebben…
@ Emile_Benz
Dus het beeld wat ik schep is wel uber stereotyperend vindt je niet?
@ JanJansen: het klonk alsof je vooroordelen in de mond nam. Had de sarcastische toon ff gemist… :$
:oops:
@peter.
Waar slaat dat nou weer op?
De Irakezen zijn gebrainstormd door de Amerikanen, HELP!
Auto Normalverbraucher
Rick,

ik denk dat Peter bedoelt dat dit soort auto’s het goed doet onder figuren die onder het wat nettere deel van de bevolking worden beschouwd als ruw, grof, plat en van tatouages voorzien.

(Of in uw geval: TATOES)
Ik wacht nog op een video van een H3 die linksrijdend verkeer de rechterkant injaagt op de A2.
@Auto Normalverbraucher

TATOES nice one
Als er nu 1 merk is waar ik als Irakees niet zou willen in rijden is het Hummer wel.
@CrazyHenkie: bergbom = bermbom? Overigens is de HMMWV niet meteen goed bestand tegen bermbommen en mijnen – zelfs met de aanpassing naar aanleiding van Irak. Je kan echt wel beter vinden op de markt.
@ Bara

Idd, bedankt ;)

Jawel, maar bij het ontwerpen van de H1 stond centraal dat de inzittenden het moesten overleven als er een mijn onder de auto ontplofte. Maar ja, bij de H3 zal dat wel niet zo zijn nee.
@ BaRa

Dan laat je hem toch eventjes langs gaan bij een of andere crimineel?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).