Politie krijgt nieuw vervoermiddel: de Piaggio MP3 LT

Auteur: , 86 Reacties

En wij maar lachen om de Belgische politie met hun Matiz...

Aangezien het overal crisis is moet je soms concessies doen. Zo ook de Politie van Amsterdam die binnenkort beschikking heeft over een gloedjenieuwe Piaggio driewieler. De MP3 LT met politietrim is speciaal ontwikkeld voor proffesionele gebruikers zoals verkeersondersteuners. Ook de ambulancedienst heeft al een test gepland met de Piaggio.

Politiekorpsen in België rijden al rond op deze Piaggio’s (Spotters, waar blijven de foto’s?). Voor dit vervoermiddel is een motorrijbwijs niet nodig. Enkel het rijbewijs B is voldoende om hierop te mogen rondscheuren. Vanaf deze week is ‘ie te bewonderen op de AutoRai in Amsterdam.

Piaggio presenteert politie-uitvoering van MP3 LT tijdens AutoRAI 2009

* Piaggio MP3 LT ideale oplossing voor hulpdiensten
* Speciale versie voor ambulancediensten in ontwikkeling

Piaggio onthult op de komende AutoRAI een politie-uitvoering van de MP3 LT. Deze speciaal geprepareerde versie is uitgerust met de volledige politie-uitrusting en onderscheidt zich door de bekende rood-wit-blauw kleurencombinatie nadrukkelijk van de overige verkeersdeelnemers. Dankzij zijn kenmerkende eigenschappen profileert de MP3 LT zich als ideale vervoersoplossing voor de politie en andere hulpdiensten. Momenteel overweegt Piaggio ook om voor de ambulancedienst een aangepaste versie van de MP3 LT te ontwikkelen.

De Piaggio MP3 LT in politie-uitvoering is een bijzondere verschijning. De karakteristieke politiekleuren en de speciale uitrusting met alle noodzakelijke apparatuur laten de LT direct opvallen tussen de andere verkeersdeelnemers. Echter, naast opvallen biedt de MP3 LT de politie een groot aantal voordelen bij het uitoefenen van haar taken. Zo is de MP3 LT ideaal bij verkeersregeling, het verlenen van eerste hulp en het opzetten van blokkades en afzettingen.

“De MP3 LT biedt door zijn bijzondere eigenschappen een groot aantal voordelen ten opzichte van zowel de auto als motor en is hiermee een ideaal voertuig voor de politie en andere hulpdiensten,” verklaart Alex van den Hoff, Country Manager bij Piaggio Benelux. “Doordat de MP3 LT over twee voorwielen beschikt is hij (omval)veiliger en dynamischer dan een gewone motorfiets, terwijl hij in druk stadsverkeer minstens even snel is. Ook kan de MP3 LT zelfstandig blijven staan, waardoor agenten hun voertuig snel kunnen verlaten om te hulp te schieten, iemand staande te houden of de wegblokkade op te zetten.”

Een ander groot voordeel van de MP3 LT is dat hij bestuurd mag worden door bezitters van een rijbewijs B. Dit betekent dat de agent niet over een motorrijbewijs hoeft te beschikken om de MP3 LT te mogen besturen. Hiermee kunnen veel meer agenten mobieler ingezet worden.

Daarnaast is de MP3 LT ten opzichte van de auto en motor relatief voordelig. Als basis voor de politie-uitvoering dient de MP3 LT 400, de krachtigste versie in de MP3 LT-modellenreeks. Deze versie combineert snelheid en kracht met dynamische rijeigenschappen, een gunstig verbruik en lage operationele kosten. Hiermee is hij niet alleen voordelig in aanschaf, maar ook in gebruik en onderhoud.

Stijgende marktvraag

De politie-uitvoering van de Piaggio MP3 LT is ontwikkeld als gevolg van de stijgende marktvraag door professionele gebruikers. “Beroepsmatige afnemers richten zich steeds vaker tot Piaggio met het verzoek om een aangepaste versie te ontwikkelen,” verklaart Van den Hoff. “Zo rijdt de verkeersondersteuning met een speciale Convoi Exceptionel-uitvoering van de MP3 en heeft Carglass in België al een groot aantal MP3’s in gebruik om een snelle service te kunnen garanderen.”

Daarnaast zien ook steeds meer hulpdiensten de Piaggio MP3 (LT) als ideale oplossing. De Amsterdamse brandweer heeft al een jaar lang een MP3 in gebruik en de ambulancedienst heeft reeds een concrete test gepland met de MP3 LT. Daarnaast rijden meerdere Belgische politiekorpsen al geruime tijd tevreden op de Piaggio MP3.

Piaggio heeft de politie-uitvoering van de MP3 LT zodanig ontwikkeld dat deze motorscooter is uitgerust met alle noodzakelijke politieapparatuur volgens de laatste voorschriften. De politie-uitvoering van de MP3 LT is uitsluitend op speciaal verzoek te bestellen door de Nederlandse politiekorpsen.86 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Geweldig ding. Daar heb je geen motorrijbewijs voor nodig.
Wedde dat me aangepaste Aerox dat ding eruit sprint.
Toen ik in Parijs was voor de autosalon, kwam ik er onderweg nogal wat tegen. Leuk vervoermiddel zeker voor in een drukke stad.
Sport uitlaatje eronder en de scooterjosties hebben een gedaagde tegenstander voortaan.
onzin zeg
“is speciaal ontwikkeld voor voor proffesionele gebruikers” Eén voor-tje weg ;)

En er is eigenlijk toch niks mis mee??
En speelt ie ook mp3’s af?
in de spaanse steden zijn deze voertuigen ook al aardig normaal aan het worden
jordey compleet onzinnige opmerking!!!
in d verkeersdichthid van amsterdam zou dit wellicht de ideale oplossing om snel ter plekke te kunnen zijn
@ FiXeR

Een sportuitlaat geeft natuurlijk zo veel winst hea! Het is geen 2-takt hoor.
en dan lachen me de belgen hun auto’s ^^
Nou kan ik politie al niet serieus nemen, maar hiermee lach je ze toch helemaal uit!

:))
jammer hoor ..
ik kan er nix negatiefs over kwijt ..
kan iemand deze ff fotoshoppen, dan kunnen we nog meer lachen

http://www.motorcycle.com/images/news/news_feb_08_piaggio_mp3_01.jpg
@ lincoln
Harder proberen! Met zo’n instelling gaan we nooit in het nieuws komen natuurlijk. ;)
Of je geeft je personeel gewoon wat motor rijlesjes zodat ze ook eens achter iemand aan kunnen rijden zonder dat ze er door de gemiddelde 180cc motor al worden weggereden… Als je iemand wilt aanhouden moet je alsnog gaan wachten op een auto en achter een auto aan verlies je en een motor hoef jee al helemaal niet te proberen. Laat die zielige forens lekker gebruik maken van het ding maar niet iemand die gezag uit moet stralen hahahah.
Een betere ontwerper
Beter dan een C8, als ze die in de prak reden….
Het is vast hartstikke handig in de stad, maar het ziet er niet uit.

Moet er trouwens geen linkje naar de rijtest in het artikel?
http://www.autoblog.nl/archive/2008/11/07/rijtest-piaggio-mp3-lt-met-je-autorijbewijs-op-een-motorscooter
edit: dank u, is inmiddels gefixt
hahah epic fail -1
3 wielen -1
Ze kunnen al niet eens met 4 wielen overweg, laat staan met 3 :)
En nog maar te zwijgen over 2 :)
je MAG niet eens met enkel een motorrijbewijs op dit ding .
Wat willen jullie dan? Een politie op een 1-wieler? :P
(kappen met de geenstijl opmerkingen, +1 etc! we zijn autoblog, jezelf verlagen tot een zinloos-jurylid doe je daar maar)

OT: ik zie niet in waarom die geen toekomst heeft? Amsterdam staat al jaren pot en pot dicht, en de enige manier om van a snel naar b te komen is met een scooter, maar dan mag je niet al te hard..zo’n ding mag iets harder, dus een briljante vondst! Maarja, een politieman op een driewieler, blijft raar :-P
dit is juist slim voor op fietspaden, dunne steegen enzo makkelijker dan daar eff met je goflje door, maar jullie zijn te dom dat te zien?
@Jordey,
ja maar daar heet je ook Jordey voor…
Hoeveel 1 april grappen kan een mens verdragen?
Jezus, wedden dat ik nog sneller fiets? Willen ze hiermee nou die drugrunners en crimineeltjes pakken? Slecht hoor…
Ik ga ‘m morgenochtend al bekijken op de Rai :)
Wouter, Ruben, zie ik jullie daar?
Schaf dan gelijk quads aan. Kunnen sterkere motoren in, zien er in tegenstelling tot dit stoer uit en vallen minder snel om. En anders zijn er altijd nog gewoon politiemotoren.
In Nice, Cannes en Monaco sterft het van dit soort motorfietsen.
Voor de politie lijkt me dit absoluut niet verkeerd. Je hoeft alleen maar af te stappen, geen standaard uitklappen als bij een 2-wieler of geen riem af te doen en dan een deur te openen om uit te stappen. Tevens is dit soort voertuigen een stuk sneller in het drukke stadsverkeer als een normale auto. Ook een stuk goedkoper als een normale 4-wieler dus er kan meer blauw op straat om die debielen welke bus-chauffeurs lastig vallen, je auto leeg jatten, inbreken in je huis, overvallen plegen, verkrachtingen plegen en meer van dat tuigdingen op te pakken.
Ik zie eigenlijk alleen maar positieve dingen van deze motorfiets voor de mensen in het blauw.
Het is trouwens niet proffesionele, maar professionele…
Dubbel S ipv dubbel F…
Haha hier rijden ze echt mee voor aap! Al hoop ik niet te veel deze Piaggio’s tegen te komen. Maar dat zal geen probleem zijn voor m’n Aerox vermoed ik…
hahaa geweldig

gelukkig rijden de flikken zo niet rond in belgië, maar ze rijden wel met een Prius :(
@de stoere scooter-opmerkingen:

Klets nou niet zo dom.

OnT: Dit ding is juist uitermate handig en lang niet zo belachelijk als die debiele Matiz van de belgen. Dit ding kan makkelijk overal langs, en in een drukke stad kan je er zelfs achtervolgingen mee doen.
1. lijkt me levensgevaarlijk voor de gemiddelde bromsnor
2. conditieachterstand zal verder toenemen
3. mis de foudraal voor het geweer.

OT: mits goed getraind in het gebruik, ben ik helemaal voor, want het zal de effectiviteit van onze sterke arm verhogen en de kosten verlagen. Als ze maar geen wheelies proberen te maken :-)
@ KamerOlifant

Zo super is dit ding niet. Een politie-crossmotor is veel handiger, kleiner, smaller (kan dus door de smalle steegjes door) en sneller. Natuurlijk krijg je spontaan stoere opmerkingen als je dit lomp ding ziet…
Jaja, da wordt bande oproke vo dood, niet normaal!!
Nou liever die Matiz, dan dit ding voor een infantiel die niet gewoon kan motorrijden, met 1 voorwiel.
@Das auto:

Ja, enige verschil is dat iedereen met rijbewijs B dit ding mag besturen, dus scheelt het ons belastingcenten omdat nu niet iedere agent z’n motor rijbewijs hoeft te halen.
vond t eerst niks, maar zag ze veel in parijs vorige week… zag er helemaal niet verkeerd uit….
haha
jullie zijn echt wel de belachelijksten :P
wel grappig ding maar ook oerlelijk
Hahaaaaaaa..

Kriek!!

mja,, t’is mss wel handig vo int stad..
mr kweet zo niet
De Wonderslof
Autoblog – nu met live commentaar van op het McDonalds-parkeerterrein.
@ Kamerolifant: ’n motor of (opgevoerde) scooter lijkt me dan beter…
@ laurens: hè waarom nou niet? …
http://www.youtube.com/watch?v=XBokTPJhfNY
proFeSSionele

F7 duwen kan toch handig zijn…
Ik weet dat veel mensen het niet leuk vinden, maar ik vind het een goeie zaak dat de KLPD nieuw materieel krijgt. Zolang ze maar hun taken blijven doen. En dit, ahum, “voertuig” is natuurlijk ideaal in de grote(re) steden. Meer blauw op straat!
Ik zeg 1 april…
Thunderstruck
@ Emile Benz,

haha dat filmpje is gemaakt op het verkeersoefenterrein op de kazerne in Oirschot, zie ze daar dagelijks :P
@ KamerOlifant

Ons belastinggeld wordt juist op een nutteloze manier verspild aan een apparaat dat helemaal geen nut heeft…
Ideaal! Deze scooter is gewoon superhandig voor in de stad, in Parijs zie je ze ook veel. Lijkt me vooral in Amsterdam en andere grote steden veel sneller en wendbaarder dan een auto of motor. Prima dus!
@ Thunderstruck: je meent ‘t… :wink:
@ Jipino

Nou bedankt :P
Jipino is ook niet echt zo’n lekkere naam
@victortje,
Motors? Mountainbikers? Of was je dat alweer vergeten? DUHH!!

OT: Is dit voor de pliesies met een evenwichtsstoornis?
Porsche 911, those were the days…

En zich toch blijven verbazen waarom er een tekort blijft aan agenten…
@victor, motor’s op stoeppaden, extra co2 uitstoot en benzine verbruik door die 2taktjes van crossmotoren(dat bedoel je toch met mountainbikers, en anders die fietsen mogen niet op de stoep..) en zowiezo is dit denk ik meer handeerbaar in een drukke stad
Wegens het gebrek aan vereitste motorrijervaring voorspel ik een hoop schade en ongelukken als de politie zich op dit soort vervoersmiddelen (creatief) door de stad gaat verplaatsen.

Ben sowieso (als motorrijder) al geen voorstander van dit vervoermiddel voor wie dan ook, maar laat de politie maar gewoon op hun bmw en honda’s rondrijden, hebben veel meer voordelen en leiden niet tot overschatting-situaties van bestuurders!
@Emile_Benz
heel vet filmpje, laat wel zien tot wat de motoragent in staat is, mits op het juiste vervoersmiddel.
nu moet ik me helemaal schamen als ik word aangehouden!
Waarschijnlijk uitermate praktisch, maar ik vrees dat dit het gezag van de politie bepaald geen goed doet. De Italiaanse politie doet het beter, die vliegt in een Piaggio.

http://i2.planepictures.net/76/93/1221329641.jpg
wat een achterlijk dom ding:P
Dan neem je een politieagent toch meteen niet meer serieus…damn!:P
@jdm…ga AUB terug naar je KANSLOZE GS en laat je trieste GS reacties achterwege

ot
Weet niet of ik dit nu serieus moet nemen, maar zet er dikkere voorbanden op, wat steviger motortje en ik kan het waarschijnlijk serieus nemen.
Wordt steeds gekker.

Lijkt wel of het voor invalide zijn ..

Echt niks aan ik zou nooit 1 aanschaffen ..
Dit helpt vast mee het aantal ongelukken veroorzaakt door politie te beperken. Een aantal agenten die in een auto al moeite hebben met rijden op een motor (met drie wielen) te zetten. Ik vrees het ergste.
Een lach, met traaaaaaaaaaaaaaaanen :cry:
Een lach, met traaaaaaaaaaaaaaaanen :cry:
Ik vind het filmpje van de politie wel meevallen eigenlijk. De wheelies zijn voornamelijk hupsjes, wel netjes met zo’n bak, maar het zijn geen lange wheelies met mooi evenwicht. De rest van de dingen moet je ook gewoon bij je speciale verrichtingen doen voor je normale evenwicht.

Nou twijfel ik er niet aan dat de blauw/rood gestreepte mannen kunnen rijden, maar dat blijkt niet uit dit filmpje.
Edit ik weet niet wat ik schreef. De laatste zin van de eerste alinea moest zijn: De rest van de dingen moet je ook gewoon bij je speciale verrichtingen doen voor je motor rijbewijs.
zo op dat filmpje van die motoragent zie je wel weer waar je belastingcenten heen gaan..:(

die paggio is best een leuk ding.. maar ze hadden hem wel iets anders mogen aankleden, vooral die achterkant is echt niet om aan te zien
Wat gebeurt er wanneer je onderstuur krijgt? :/
onderstuur is over je voorwielen heen recht door de bocht uit glijden
overstuur is dat de achterkant je wil inhalen en je duis dwars de bocht door gaat
proffesionele gebruikers … -> professionele
OT: Die piaggio mag nog wel handig zijn, hij is vrij lelijk in het straatbeeld
wauw, jordy heeft een scooter *gniffel*
Hmm.. Hier in Scheveningen rijd de politzei op 50cc scooters……
Eerst wordt je agent te voet, dan mag je bij de honden brigade, dan kun je de overstap maken naar agent te paard. Als dat beest onder controle kunt houden volgt de grote stap naar de motor. Lukt je dat en kom je in aanmerking voor promotie dan mag je droog zitten in een auto. En als je het helemaal gemaakt hebt als agent dan mag je in een ongemerkte flitsauto rijden. Om de grote stap van paard naar motor wat beter te behapstukken te maken is dit een aardige tussen vorm.
Best wel oke-idee toch?
Lekker groen, lekker doen!
Aldus Femke Halsema.
Nou ja, groen, in ieder geval groener dan sommige andere politiewaggie’s…
als ge zo de boeven gaat vangen :D
ik zie ze nog nimeteen daar aanrijden op hun scooters :p
is wel grappig hoor dat ze dit hebben aangeschaft (makkelijk geen rijbewijs A nodig) maar ik had dan nog veel liever in een Suzuki Burgman 650 of Yamaha T-Max 500 of Gilera GP800 geinvesteerd. kun je vrijwel iedere automobilist en opgevoerde scooter bijhouden. maar ja, moet je toch weer een A rijbewijs hebben. een beetje een 2 ledig gevoel geeft mij dit. in de grote steden is het wel een goed alternatief voor de auto. een motor is net te zwaar/lomp/groot en dit rijd zo weg en je kunt nog wat spulletjes mee nemen.
is wel grappig hoor dat ze dit hebben aangeschaft (makkelijk geen rijbewijs A nodig) maar ik had dan nog veel liever in een Suzuki Burgman 650 of Yamaha T-Max 500 of Gilera GP800 geinvesteerd. kun je vrijwel iedere automobilist en opgevoerde scooter bijhouden. maar ja, moet je toch weer een A rijbewijs hebben. een beetje een 2 ledig gevoel geeft mij dit. in de grote steden is het wel een goed alternatief voor de auto. een motor is net te zwaar/lomp/groot en dit rijd zo weg en je kunt nog wat spulletjes mee nemen.
Op DrivR.be (http://drivr.be/2009/03/31/belgische-politie-krijgt-honda-cbr-fireblades/) las ik net dat de Belgische politie Honda CBR Fireblades zou krijgen.
Dat is dan toch heel wat anders dan deze Piaggio. :p
@ Thibaut

Vast en zeker om de schaamte over de Politie-Matizjes te vergeten? ;-)
haha! prioritair voertuig! ;)
@ Waxweazel

belachelijksten?

Belachelijk dat je dit typt!

Volgende keer graag belachelijkste in je zin gebruiken.
Heb 2 weken geleden testrit gemaakt en heb hem direct besteld. Zij die zeggen dat een quad stabieler is heeft duidelijk dit voertuig nog niet getest. Remafstand – 20%. Voor bepaalde politietaken is deze zeker geschikt in het drukke stadsverkeer
Erik de Kunder
dit is de 1e uitvoering inmiddels is hij weer een eind doorontwikkeld. Is voor alle hulpdiensten een welkome aanvulling.

http://www.provectustechnics.com/provectus-piaggio-mp3-400-lt-motorscooter.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).