Witte Huis zegt nee tegen plannen GM en Chrysler

Auteur: , 25 Reacties

De reorganisatieplannen van GM en Chrysler zijn, volgens een werkgroep van het Witte Huis, afgekeurd omdat het geen levensvatbaarheid zou bevatten. In totaal had GM 30 miljard dollar(!) gevraagd aan nieuwe leningen om het bedrijf van de ondergang te redden. Omdat het gepresenteerde plan niet kan aantonen dat het bedrijf weer winstgevend zou kunnen worden gaat het feestje voorlopig niet door. De Amerikaanse overheid heeft nu een geldbedrag toegezegd dat genoeg moet zijn om de komende 60 dagen door te komen.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Rick Wagoner niet langer voor GM zal werken. Nu de financierings plannen voor GM en Chrysler gecancelled zijn door het Witte Huis komt ook de staatssteun voor Opel in gevaar. Bondskanselier Angela Merkel zal morgen een bezoek brengen aan Opel HQ te Rüsselheim waar naar alle waarschijnlijkheid het slechte nieuws verteld zal worden. Extra zuur voor Opel is het feit dat het afgelopen kwartaal de beste verkoopcijfers zijn geboekt in 10 jaar. Ook de productie van de Opel Insignia draaide op volle toeren. Wellicht kan Opel nu wel zelfstandig verdergaan aangezien daar al eerder plannen voor waren. Daimler en PSA hebben al aangegeven dat ze niets zien in een overname van Opel.

De toekomst van GM staat nu meer dan ooit op losse schroeven. Obama zal vandaag met een plan komen voor de auto-industrie en daaruit zal blijken hoe het verder moet met oa GM en Chrysler. Aangezien GM slechts geld krijgt voor 60 dagen is het goed mogelijk dat er een chapter 11 komt voor General Motors. (bron: z24.nl)25 reacties

only in America ..

dat zou bij NedCar nooit gebeuren ..
Goede zet.

Gewoon een artikel 11 aanvragen, alles netjes afwikkelen. Vervolgens met een nieuwe structuur en op kleinere schaal doorstarten en alles weer vanaf de grond af opbouwen.
De Generaal is Terminaal ——> euthenasie is het beste
en s.v.p even saab+Opel+Chevrolet als één bedrijf verder laten gaan.

luxemerk + Jan modaal merk + Budget merk
net als audi+VW+skoka
skoda*
@Robert
Euthanasie is al niet eens meer nodig, gewoon de beademing eraf halen. Dat is eigenlijk ook wat er nu gebeurt…
Ze moeten gewoon eerst failliet. Op geen enkele manier is het anders nog levensvatbaar. Teveel kosten aan pesioenregeleningen en andere ‘belangrijke’ zaken.
RESPECT voor een voormalige arbeiderspartij :mrgreen:

Den Uyl, hij bestaat nog.
Wat? Chapter 11?

En dan zeker niet meer van die leuke Hummertjes maken?

En die deden het net zo leuk in Laren en op de PC Hoofd.
@RA999

Inderdaad, gewoon de beademing eraf.
Koopt Ross Brawn de boedel van Opel op en maakt het wel een suc6 zonder het blok GM aan het been.
Zou toch verschrikkelijk zijn als GM failliet ging?
Toch weer, zeer kostbaar, uitstel van executie…

Straks is er al zoveel geld ingepompt en gaat het alsnog failliet.
@Robert: Opel in de Formule 1? Hehehehehe
En wat heeft dat tot gevolg voor de Chrysler Fiat deal?
Zo’n Chapter 11 is idd het beste. Dit betekent trouwens niet een geheel faillisement. Anders zou wel een Chapter 7 worden aangevraagd. Bij 11 verkoopt het bedrijf al haar activa en verdeeld de opbrengsten daarvan over haar crediteurs. Wat er overblijft gaat weer terug naar de eigenaren van het bedrijf. Ook blijft bij deze regeling de debiteur het bedrijf onder toezicht leiden. Dan vindt er een reorganisatie plaats en kan het bedrijf een doorstart maken. GM staat er trouwens slechter voor dan Chrysler, alleen maar omdat Chrysler een stuk kleiner is. Voor ons zal er echter waarschijnlijk niet zoveel veranderen. GM houdt de kernmerken (Chevrolet, Cadillac, GMC – resp. Gewoon/Sport, Luxury en Commercial) en stoot de niet rendabele (voor de thuismarkt) merken af. Europese fabrieken zijn bijvoorbeeld veel te duur. Bij Chrysler zou een reorganisatie vooral gevolgen hebben voor het personeel en het dealer-netwerk.
@ lincoln

Echt heel sterke vergelijking…
Msschien een doorstart maken
Wesley is goed in google gebruiken zeg! Pluim voor jou =P
In tegenstelling tot jou blijkbaar, heb ik geen google nodig om te weten wat een Chapter 11 inhoudt en dat het anders is dan een Chapter 7 wat iedereen hier verwacht. Gewoon een beetje het wereldnieuws in de gaten houden. Moet je ook eens proberen, is goed voor je.
en voorlopig hoor je van ford nog steeds weinig. (over problemen hè)

gm is wel wat groter (denk ik), maar dan nog
@KoFFie:
Die deal moet wel doorgaan, anders Chrysler ook verleden tijd:
http://www.beurs.nl/nieuws/artikel.php?id=288174&taal=US
Het einde nadert voor GM. Maar dankzij chapter 11 zouden ze zicht kunnen reorganiseren. Dat hadden ze veel eerder moeten doen. Want Amerika stak het geld in een zinkend schip.
Goh, nog steeds niet failliet?!
Peter Hoekstra
Opel moet gewoon van GM af zijn, GM sleurt Opel mee de problemen in !!!!
@ Peter Hoekstra

Werk je toevallig bij Peters Hout? Als het zo is dan ben je een bekende van me ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).