Boze Britse menigte sluit Google StreetView-auto in

Auteur: , 38 Reacties

Ook al kunnen wij met z'n allen smakelijk lachen om Google StreetView, niet iedereen wil zijn of haar huis op internet hebben. In Broughton (Verenigd Koninkrijk) was men al niet echt in een goede bui na een aantal inbraken in de buurt. Toen een StreetView camera-autootje langsreed sprong de gehele community dan ook in actie.

Paul Jacobs zag de auto langsrijden en was buiten zichzelf dat er een foto van zijn huis werd genomen. Hij trommelde buurtbewoners op om een menselijke ketting te vormen om de auto in te sluiten. Vervolgens vielen de losgeslagen buren de bestuurder lastig met botte opmerkingen over privacy-invasie. Toen ze ook nog de politie belden koos de Googler eieren voor zijn geld en draaide om, waardoor Broughton nu nog steeds niet op StreetView te zien is.

Google zelf snapt de ophef niet en geeft aan dat er altijd een verzoek bij hen ingediend kan worden om een foto te verwijderen. Dus zie je zo’n autootje en zet ie je op de foto, ga er dan niet achteraan rennen maar ga boos achter je pc een klacht indienen. Het is wel 2009. (bron: times, via jalopnik)38 reacties

ik zie het verband tussen fotos maken en inbraken niet
ladyofthehouse
als dat een rode astra is maar dat lijkt wel niet zo.
Ik heb daarstrak zo’n rode astra door antwerpen zien rijden die foto’s aant maken was voor google streetview :)
@ ///M

Dieven zien ook welke auto’s voor welk huis staan…
Dieven hebben geen street view nodig om te weten welke buurten gegoed zijn en in welke buurten zelfs de ratten honger lijden.
Echt een hekel aan zulk soort zeikende mensen …
Haha! Ze hebben misschien wel gelijk qua privacy, maar dit is gewoon overdreven!
Kan iemand mij die paal op de auto uitleggen?
Wat zijn die witte kastjes en wat zijn die zwarte kastje erboven?
/ontopic: er waren al inbraken, voordat streetview langskwam…
En nu komen er meer? Ze laten niets zien, wat je niet op de openbare weg ook al kunt (alhoewel de foto wel wat hoger genomen wordt, wellicht boven de schutting uitkomt). Ik ga er van uit dat dieven voor streetview ook wel wisten waar ze wilden roven…
Ja wiip,

ik snap echt niet waar die paal voor is…

zucht..
Die auto is een Vauxhall Vectra of een Volvo S40
Misschien kan de politie wat onopvallende surveillancewagens uitlenen…?
Misschien is da paal er voor als er een bestelwagen naast staat ofzo? en als je hoger zit kan je ook verder zien he.. mja..
Streetview is de meest nutteloze uitvinding ever…..
Voor paal staan dan.
whahaha,, wat een onzin zeg
ik zag hem vandaag ook rijden. boeie als je op internet staat
Idd behoorlijk lullig.
@///M- Als hier mensen te aandachtig rondkijkend door mijn wijkie lopen, dan worden ze ook door een aantal wijkgenoten én misschien mijzelf met veel aandacht terug aangekeken en gevraagd waarom ze met zoveel aaandacht rondkijken. En bevalt het antwoord niet meteen, dan héb je kans dat in onze wijk de politie er éventjes juist níét bij wordt geroepen…

Staat dus je wijkje met je huisje en alle geveltjes en goegel-earth-beelden op het internet, dan kan een belangstellende vanuit zijn leunstoel in alle rust uitzoeken welk huis het interessantst is en op welke manier het beste te benaderen is.

Goed, je houdt het allemaal niet tegen en je hebt maar gewoon goeie sloten, schrikdraad, snijdraad, camera’s en akelig valse honden te hebben. Maar ik kan me intussen wel aardig voorstellen dat er dus mensen zijn die zeker als ze al inbraken gehad hebben, niet op die extra service van goegel zitten te wachten.
@wiip,

das een camera die foto’s maakt van de straat zodat ze die foto’s kunnen gebruiken bij streetview.

@benjamin, hoezo nou weer meest nutteloze uitvinding ever? Is tog hartstikke cool ? Saaipietje die je bent ;)
Ja wat is er nou mis mee dat je huis op google staat?

Je kan ook zeggen wat is er goed aan?
Er zijn al diverse schijdingen geweest vanwege de beelden (auto bij een vreemd huis etc.) en daarnaast waarom zou ik een foto willen van de Parklaan in Hippolytushoef? Boeit mij toch niet. Wat er op tegen is? Google weet ondertussen alles, wat u zoekt, wat u leest, wat voor aandelen u heeft, waar u bent etc. Nee ik heb geen alu hoedje maar google gaat gewoon te ver!
Volgens mij zitten op die paal de camera’s. Ze maken zo 360 graden foto’s.
Het zwarte ding bovenop is denk ik een GPS unit die de juiste coordinaten aan de foto’s koppelt om deze later te indexeren.

Persoonlijk snap ik die mensen wel.
Is toch een beetje omgekeerde wereld dat ik achteraf moet aangeven dat ik niet op de foto wil.
Wanneer ik iemand op de foto zet is het toch niet meer dan netjes dat ik dit eerst even vraag.
Nog even over die foto, volgens mij zien we hier een Amerikaanse agent aan het werk. Foto kon dus wel eens ter illustratie zijn en niet van de auto zelf.
@[email protected]
Die foto komt inderdaad uit Amerika maar de setup is hetzelfde als die ze in Europa gebruiken.
okay, mischien gaat google te ver :P
Mooi om te lezen: als er een bericht is dat ‘flitspalen gebruikt worden om bijtellings-fraudeurs aan te pakken’ schreeuwt iedereen het hardst over schending van privacy, en hier vind iedereen het wel goed en de mensen die er tegen ageren belachelijk????

Tja, als het je uitkomt…

Zielig.
Nooit gedacht dit ooit te zullen typen, maar, Benjamin : 100% gelijk!
Streetview is not done, simpel en goed. Wil je de straat zien? Ga er dan fucking naartoe. Nee, een beetje de mensen hun woonomgeving op internet gooien. Bah.
@wiip:
http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Street_View
http://nl.wikipedia.org/wiki/Google_Street_View

“On each of these cars (and bikes) 9 directional cameras for the 360° views, GPS units for positioning, Laser Range Finders for the measuring of buildings and 3G/Wi-Fi aerials for whereabouts on 3G and Wi-Fi hotspots are all mounted.”
de link tussen street view en inbraken is dat je als inbreker makelijk vlucht routes e.d. kunt uit zoeken en on op vallend al heel veel informatie en voorbereiding uit het progamma halen….
@ wiip

Dat is om bij mensen door het badkamerraampje foto’s te maken.

Jeez…
Ik stoor me eerder aan camera’s langs de weg dan camera’s die m’n voorgevel eens trekken.
Zouden inbrekers zich echt gaan oriënteren via het internet? Mochten daar bewijzen voor komen, wat zouden dan de gevolgen voor Google StreetView zijn? Interessant… Ben benieuwd hoe dat gaat lopen.
@ koos, thx
@ rest, blijkbaar heb ik de vraag verkeerd gesteld.gelukkig was koos er nog!
Zwarte kastjes zijn dus de camera’s.
De witte kastjes zijn de laser range finders.
ik denk het is erg overdreven, vooral met all de cctv in verenigd koninkrijk
Typische reactie uit een conservatief land waar de burgers zelfs het invoeren van een identiteitskaart gecontesteerd vinden. Dat de rest van Europa daar nog altijd geen Big Brother-kater aan over heeft gehouden, dat hadden ze nog niet begrepen.
Groot gelijk! Vermoeiend dat Big Brother gedoe
Slecht idee van Google.
En het is wel heel erg omslachtig dat je je klacht pas kunt indienen nadat je foto online gaat.
Dit is net zoiets als die jongerenwerkbelasting die je achteraf ook weer terug kunt vragen.
Maar niemand doet het, omdat ze er niet van weten.

@ flo

Waar jij vandaan komen?
Altijd leuk voor de verveling, Google Streetview, lekker een beetje in Londen rondspeuren of Parijs. :P
In Arnhem waren ze laatst (volgens mijn vader) ook al foto’s aan het maken voor Streetview, waar hij als het goed is zwaaiend opstaat. :P
Ik vind Goegel eigenlijk een soort parasiet- Ze verdienen goudgeld aan het beschikbaar stellen van de spullen van anderen- incluis foto’s van jouw eigendom waarvan jij helemaal niet hebt gevraagd dat het overal verspreid wordt.
Heh jammer, dacht ik na een schietpartij in Chicago (VS) ook nog even een boze menigte te zien op StreetView! :lol:
Het wordt ondertussen wel een beetje Google dit, Google dat.

Aan de ene kant vind ik het best grappig om bijv. Melbourne via Google Maps te bekijken. Dan lees je iets en denk je van; ‘Even kijken hoe het er daar uitziet’ Aan de andere kant ben ik het ook wel eens met de mensen die liever niet willen dat hun eigendom op de foto en vervolgens het internet komt te staan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).