MG wordt hip en trendy? Dit is de MG 6 concept [updated]

Auteur: , 27 Reacties

Als de voortekenen ons niet bedriegen dan zal MG op de komende Shanghai Auto Show bovenstaande conceptcar onthullen voor het eerste (echte) nieuwe MG model in jaren. Momenteel bouwt het Chinese MG alleen maar opgeleukte Rover's 25 en 75 en een gereanimeerde TF roadster. Deze MG 6 moet echter een compleet nieuw model worden. Hoewel...

Helemaal nieuw zal dit model naar verwachting ook niet worden. De techniek zal namelijk sterk leunen op die van de Roewe 550. En die is op zijn beurt weer gebaseerd op de aloude Rover 75. Niet dat dat heel erg is, want de Roewe 550 haalde bijvoorbeeld onlangs 5 sterren in een (Chinese) crashtest. En als het goed is kunnen we dit model ‘op korte termijn‘ ook in Europa verwachten. Op 20 april zal MG de 6 officieel onthullen. Tot die tijd kunnen we dus alleen maar dromen. (via: China Car Times)

MG 6 Concept

MG 6 Concept

Tweelingbroer Roewe zal overigens de N1 Concept meenemen naar Shanghai. Wat dat precies gaat worden weten we nog niet, maar ik moet eerlijk zeggen dat de schets er niet verkeerd uit ziet.

Roewe N1 Concept

UPDATE 10 april, Extra schetsen Roewe N1 Concept

Roewe N1 Concept schets

Roewe N1 Concept schets27 reacties

voor de ware “modern gentleman” ..
De buitenkant ziet er wel mooi uit. Dit is een hele mooie ontwerp. Alleen jammer dat de techniek niet helemaal nieuw is.
de voorkant is niet slecht maar de achterkant kan beter,de achterruit vind ik te groot
Combinatie van Scirocco, dat nieuwe lelijke BMW5 ding, zie er nog wel wat Ford Mondeo en Mazda 6 in en die neus heb ik ook eerder gezien. Hoe heet die Amerikaanse coupe ook alweer? Holden Monaro ofzo… En het heeft nog wat Passat CC.
En die neus heeft wat MGerigs, dat moet ik ze meegeven.
helaas hebben chinesen altijd vette concepten maar is het productie resultaat altijd een enkeltje shredder waard.. tenminste ik kan me niet heugen..
Blèh!!! Nee, oké, het valt wel mee; het ziet er gewoon uit als een typische Chinees/Japans ‘voertuig’. Goed, het is een concept dus het kan nog verbeteren, hoewel ik bang ben dat het geen revolutie zal worden. Het imago van MG/Rover moet echt opgepoetst worden, voordat ze echt een hit kunnen worden, want dit is weinig vernieuwing…
Die 75 was weer gebaseerd op een 5-serie platform? Indrukwekkende bloedlijn!
@ lincoln
Nee joh, toch duidelijk voor de moderne homo? Of mss toch voor de metroseksueel… Of natuurlijk de trendy, modieuze en moderne man… Hoe dan ook, ik durf wedden dat je cool bent als je in een MG 6 rijdt!
Haha als er stond dat het van Citroen was, was iedereen hier dat ding aan het ophemelen.

Zegt toch genoeg over hoe een merknaam de complete mening van een autofan beheerst.
4 wielen, koplampen, achterlichten, ramen… Duidelijk een kopie van een auto.

Hilarisch, die voorspelbare reacties altijd. :P
The_Godfather
@ iedereen die iets te zeggen heeft over het design
Zie het als een Audi, Marcedes of BMW en begin dan pas te zagen over het design, ik persoonlijk vind het erg mooi, en ik hoop dat de productie-versie er ook zo zal uitzien.
Is er overigens aan iemand de Bangle Butt opgevallen? MG wil ook premium design!
Meer van hetzelfde, maar dat is toch bij elk merk zo? Oftewel: China komt weer een stapje dichterbij de Europeanen.
Productiemodel is al gespot

http://photocdn.sohu.com/20090318/Img262875452.jpg

Lijkt me zeker geen verkeerde auto
Die koplampen moest me denken aan de Golf 6 en de gril van die schets moest me denken van de nieuwe civic Type-R, maar dat zal vast aan mij liggen…
oh ja en de achterkant van BMW met de remlichten van de Mazda 6
Die koplampen kom zowie zo van een chinese auto, de wielen van een MG .. de banden van een fabrikant en de olie van een of andere maatschappij. Gaan we weer met die vergelijkingen.
ehm voorkant heeft wel wat weg van de laguna (vorig model) achterkant is mondeo look-a-like
Kunnen we het gewoon niet bij een Opel Insignia houden ? Dan blijven we tenminste allemaal op een lijn voortaan bij elke vergelijking … DIEPE ZUCHT.

Als dit vergelijk gebeuren nog lang door blijft gaan dan moet ik maar troost gaan zoeken bij wat alcoholische dranken of zo.
Met die koplampen is het ook een echte spleetoog, wel toepasselijk. Hij lijkt niet op een Europese auto, dat is gewoon gelul. En ik ben nou niet bepaald een fan van Chinese auto’s.
Ben benieuwd…
Achterlampen van BMW en de remlichten van de Mazda6.. wahaha omg.. wat een rare mensen zitten hier toch…
mochten ze de techniek beetje modern houden, dan zie ik dit nog best wel een (kleine) hit worden, want het ontwerp is mooi en op de eenofandere manier spreekt Rover als merknaam aan bij veel mensen..
Schets lijkt sterk de Roewe W2

http://1.bp.blogspot.com/_FoXyvaPSnVk/RipFLsqmjoI/AAAAAAAAIws/6XkgUNNFaJM/s400/CSP_Roewe_W2_1000.jpg

Wordt waarschijnlijk een vervanger voor de 250 (Rover 25)

http://www.freewebs.com/roewe/roewe250photoshop5.JPG

Trouwens, autoblob, waarom horen we niet meer over Roewe? Het is uiteindelijk toch nog altijd een beetje een Europees merk, toch? En ze zijn daar ook druk bezig hoor. Iedereen hier denkt er alles van te weten (oude Rovers + een paar concepts), maar ken je deze al:

Roewe 850 en verlengde versie R85L

http://www.chinacartimes.com/wp-content/roewe835.jpg

http://www.chinacartimes.com/wp-content/roewe8351.jpg


Roewe SUV, jammerlijk een gerebadgede Ssangyong Kyron

http://www.chinacartimes.com/wp-content/roewe-suv.jpg

http://www.chinacartimes.com/wp-content/roewe-suv3.jpg

http://www.chinacartimes.com/wp-content/roewe-suv1.jpg

Die SUV is dan wel verschrikkelijk lelijk (kan ook moeilijk anders met zo’n afkomst) maar het is wèl Zuid-Koreaanse kwaliteit. En SsangYong heeft een (klein) dealer-netwerk in onze Lage Landen, dus kunnen ze die SUV hier binnen afzienbare tijd binnenkrijgen, en de rest van de modellen kan dan snel volgen.
@Esprit de Flandre, we houden het zijdelings wel in de gaten hoor ;) Maar we gaan natuurlijk niet iets schrijven over elk spyshot dat opduikt. Zeker niet omdat de Roewe/MG modellen nog niet in Nederland te koop zijn. Of zelfs in Europa (met uitzondering van de TF in de UK). Zodra er productiemodellen of mooie concept cars zijn zullen we er uiteraard over schrijven.

Tot die tijd kan je genieten van de geschetsen van de Roewe N1 Concept die ik zojuist heb geplaatst in dit artikel.
Eerste gelekte foto van de MG6

http://www.thetycho.com/news/a_mg6/mg6_1.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).