Honderden luxe auto’s van Kroymans verdwenen

Auteur: , 28 Reacties

Van de importeur Kroymans die onlangs failliet ging, zijn honderden luxe auto's kwijt. Hierbij gaat het met name om auto's van General Motors merken Corvette, Hummer en Cadillac. Kroymans verzorgde de Europese import van deze merken en er stonden o.a. duizenden auto's met de originele papieren in landen als Polen, Slowakije, Tsjechië, Griekenland, Hongarije, Estland, Letland en Litouwen. Er bestaan aanwijzingen dat toen het faillissement in zicht was, met name de luxer modellen over de oostgrens zijn verdwenen richting landen als Oekraïne, Georgië en verder.

Veel auto’s staan wel in de boeken, maar niet bij de verschillende Europese dealers. De curatoren mr. C. de Jong en mr. F. Kemp hebben bevestigd dat buitenlandse advocaten zijn ingeschakeld om proberen te achterhalen waar de auto’s zijn gebleven. Er staan volgens de curatoren circa 1.200 Corvettes, Hummers en Cadillacs in de Rotterdamse haven, maar ongeveer 2.300 auto’s staan (stonden?) bij dealers verspreid in Europa.

Op een gegeven moment werd duidelijk dat het mis zou gaan en als je de wagens dan niet fysiek aan de ketting legt, verlies je de controle, aldus een medewerker. De curatoren zeggen er alles aan te doen om de importeurschappen die onder de failliete Kroymans-ondernemingen vallen, zo snel mogelijk te verkopen om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden. (via: telegraaf.nl)28 reacties

Kijk eens in de privégarage van meneer Frits. Daar staat genoeg om die hele schuld in een keer af te lossen.
jaaaa, ik zag er net 1 rijden
Kwijt?? Een corvette valt toch echt wel op in het grijze rusland!
En niemand had dit zien aankomen? tsk tsk tsk
Dus ze zijn nu 2.300 hummers, corvettes en cadillacs kwijt, of hebben we het nu ook over de andere merken?

Het lijkt me trouwens stug dat ze die wagens nog terug zullen vinden.
Whill gjii znelle auto koop?
Dit kan ook alleen maar hier gebeuren. De laksheid van Nederlandse beveiliging enz is weer tekenend. In het buitenland was je alleen gepakt als je probeerde het spul te laten verdwijnen.

Lijkt me een grote verdwijntruuk om aan geld te komen.
Was te voorspellen!
Die hebben gewoon nog net even der zakken gevuld,
Voordat ze de boel hebben laten klappen. (faillissement)
@Birger

Das nouw het doel van een BV, ze kunnen het prive bezit niet afpakken
Ik ontken alles! :mrgreen:
@ Rik: wel als er sprake is van mismanagement.
Ik wens de advocaten veel succes om de wagens te gaan zoeken in landen waar de Maffia baas is! Daar worden ze waarschijnlijk omgekocht om in hun eindrapport te schrijven dat ze niets gevonden hebben. Curatoren moeten wel de rekening betalen,hé!
@ Frank: ho ho, daar rijden er wel het meeste rond he!

Grootste aantal millionairs zit in Russia tegenwoordig…
@ wilco de verdwenen autos stonden in het buitenland dus… die beveiliging zal niet door nederlenders gedaan zijn denk ik
@ Svenska Aeroplan AB;

How right ye are.., dus als je een Z06 ziet rijden met een laagje bladgoud dr op, is de kans groot dat die van Kroymans komt :P
Iemand suggereerde stilstaande autofabrieken te gebruiken om overtollige auto’s te slopen.

Die tip heeft iemand gelezen, en op geheel eigen wijze uitgevoerd :lol:

OT: verzekeringsfraude?
Als je een Europese import hebt van merk X en je gaat failliet dan zal – en dus niet enkel bij deze importeur – het zo zijn dat auto’s “verdwijnen” maar ook bij die van merk X.
@Rik,

Ze kunnen het wel, ze mogen het alleen niet…
Wat nou oostblok. In Liechtenstein hebben ze ook wel eens nieuwe auto´s nodig. Daarbij komt het volgende. Durf jij ze terug te halen?
@ Frank: gelukkig is Rusland niet zo groot ;)
In de brand uit de brand is toch een goed motto in de autobranche?? En ach overal waar meneer Milco de Vries achter het stuur kruipt als manager gaat het vanzelf zo. Toch?
Laat die curatoren hun prioriteiten eens omdraaien. Eérst de importeurschappen verkopen / overdragen aan gegadigden en dan die auto´s zoeken. Zolang de importeurschappen bij Kroymans liggen, komt er geen enkele Kia, Alfa, Saab, etc die al verkocht is aan een eindgebruiker, op kenteken.

Dat levert op korte termijn vele malen meer -econimische en personele- schade en ellende op dan wat misplaatste voorraadauto´s!
3 keer raden bij wie ze zijn. (of het geld van de verkoop ervan)
leuk te weten dat je klantenkring ordinaire lijkenrovers zijn ..
De curators zijn niet zo slim bezig geweest ze hadden meteen toen Kroymans op de flash ging moeten zorgen dat er die zelfde dag bij de dealers in de landen een advocaat op de stoep had moeten staan die de auto inbeslag moest nemen. Dan was het allemaal naar mijn idee niet gebeurt nu denken de dealers ook nu kan ik er nog wat aan verdienen anders kost het hun alleen maar geld.
Jongens die staan nog op het strand, kijk nou eens goed naar de foto.
Dacht je nou echt dat die achterwiel aangedreven zware jongens uit dat rulle strandzand kwamen.
@ Frank

In Rusland val je met een Corvette niet op.
Stel, ik ben autodealer, aangesloten bij/in dienst van Kroymans. Ik zie een faillissement aankomen. Ik weet dat ik dan zwaar de boot in ga. Maar nu staat mijn pand vol met luxe-auto’s. En ik ken zat mensen, in binnen- of buitenland, die voor een koopje nog wel zo’n benzineslurper willen hebben. Maar wel kontant betalen, aan mij.
Klaar toch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).