Bentley: laat die nieuwe Arnage nog maar even wachten

Auteur: , 28 Reacties

Sterker nog, er komt helemaal geen nieuwe Arnage. Bentley gaat de zaken flink anders aanpakken.

Er komt wel een nieuw topmodel. Groter en luxueuzer dan de Arnage, Azure en Brooklands. Het model leidt een nieuwe periode in voor het merk en de huidige lijn wordt afgesloten. Dit alles gaat natuurlijk buiten de Continental-reeks om. Deze blijven gewoon zoals ze zijn.

De nieuwe Arnage, die geen Arnage zal heten, wordt pas een jaar na het stoppen van de huidige Arnage-productie geïntroduceerd. Komt er op neer dat we pas eind 2010 of begin 2011 weten hoe het nieuwe zelf-te-rijden vlaggenschip er uit ziet. Er zullen stijl-elementen uit andere, oudere modellen worden gebruikt. De koplampen worden groot en rond, mogelijk komen er sterker geaccentueerde spatborden op. De nieuwe Bentley moet het summum van Britse luxe worden. Belangrijkste concurrent wordt de Phantom.

Er zullen voor ‘project Kimberley’ verder verschillende motoren beschikbaar komen. Zelfs diesels behoren tot de mogelijkheid. Denk dan aan de V10 en vooral V12 TDI uit de VAG-stallen. De kans dat het Veyron-blok daadwerkelijk in de Brit komt te liggen is heel klein.

Mocht dit verhaal niet heel erg tot de verbeelding spreken dan zijn er op het moment nog Arnages te bestellen. Nog zo’n 25 stuks uit de Final-Series zijn beschikbaar en er kan gekozen worden voor een extra lange Arnage RL. Krijg je tenminste nog die lekkere dubbel geblazen 6.75L V8. Met een toekomstbeeld van diesels, twaalfcilinders en misschien zelfs hybrides, geen verkeerde keus. (bron: autotelegraaf.nl)





28 reacties

Zal de Arnage missen…
Zalig die foto met light graff :o
Moderner is altijd beter, blijkt uit onderzoek!

OT: heeft deze auto wel een NCAP score?
Wen er maar vast aan. Diesel is de toekomst… Een gigantische zakelijke markt die graag dit soort auto’s rijdt… Als de 911 in diesel zou zijn, was ik die al lang gaan rijden kan ik je vertellen. De Bentley daarentegen vind ik persoonlijk leuker om te zien dan om ooit te zouden willen bezitten… Maar je ziet het zelf… Top of the line komt ook in Diesel…

Gr.
Jammer, want ik keek uit naar het nieuwe model Arnage.
Misschien kan het platform van de Arnage-opvolger gebruikt worden voor een eventuele 4-deurs van Bugatti. Bentley zit nu eigenlijk in een rare positie. Duurder dan de Quattroporte en de 3 Duitsers, maar goedkoper dan de Phantom. Het is dus niet onbegrijpelijkl dat ze dit hebben besloten.
Spannend, en mooi dat ze de Continental als ik het goed begrepen heb gewoon houden zoals ie is. Dat model kan nog eigenlijk nog vele jaren mee!

Het mooie van een merk als Bentley is dat je niet snel in een verouderd model rijd, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Ferrari.
@ [email protected]

Opzich vult de Continental nog steeds dat gat, maar Bentley wil dus eigenlijk ‘back to the roots’ en weer concureren met RR. De Conti Flying Spur is denk ik dan ook de beoogde concurrent voor de RR 101 EX, de nieuw ”Arnage” mag het dan dus tegen grote broer Phantom op gaan nemen.
@ Rob

De Benleys zijn inderdaad enigzins tijdloos (muv de Continentals…), maar als je mocht kiezen tussen een 10 jaar oude Bentley en een 10 jaar oude Ferrari, wat zou het dan worden? Dat ‘oldskool’ design van Ferrari heeft dan ook wel weer wat.
@ Rob;

Wat is er mis met een ‘verouderd’ model Ferrari – als dat al bestaat? :roll:
Modellen als de 360 en de F430 gaan allebij een kleine 10 jaar mee hoor, da’s meer dan de meeste merken kunnen zeggen.
En als je een nóg oudere Ferrari hebt, is het alweer oldskool, en dat is zo mogelijk nog vetter dan een nieuwe. :)

@ Edman;

Jij vind een 360 Modena of een F50 ‘oldskool’? Doe je huiswerk eens. Een Eighties Testarossa oldskool noemen kan ik nog inkomen, maar alles daarna is gewoon modern, en alles dr voor is klassiek ;)
Aan één kant is het jammer dat de productie van de Arnage stopt. Aan de andere kant zie je ze erg veel rijden, en zou het leuk zijn als er weer eens wat nieuws komt.
Dit geldt echter niet voor de Azure, ik hoop dan ook dat die nog lang in productie blijft.
ooohhh hellepie ..
ik zal em verschikkelijk missen ..

autobloggers TEGEN vernieuwing ..
de brandstapel voor uitvindingen ..
De Arnage is altijd wel een mooie auto geweest. Maar de koplampen die VAG er op heeft geplakt vind ik er goedkoop uitzien. Echt een afbreuk.
Achja, doe mij maar gewoon zo’n Arnage T. Groter en luxer is niet nodig.
Owww…
De Arnage is zo mooi…
Maar als Bentley deze nieuwe jongen diezelfde souplesse meegeeft, zal ik niet gaan huilen.
Dat beloof ik jullie!
Zal dat goed uitpakken met de verkopen als je pas een jaar later met een nieuw model komt. De continental reeks mag dan goed verkopen, maar volgens mij zijn er altijd mensen op zoek naar nog meer luxe.
Bentley kan misschien weer net als vroeger het wat meer sportievere alternatief voor Rolls-Royce zijn.
“het Veyron-blok”

Welke op zijn beurt weer uit de bentley hunaudieres concept komt, dus het is altijd al een Bentley blok geweest…
@ Rob

ja ik vond die man van vorrigeweek zo voor lul rijden in z’n F355 GTS
(met F1 bak) ;)
om nog maar te zweigen van een F40 of een Testarossa :P
@edman, mijn keuze gaat naar de Bentley hoor, ferrari’s zijn geen auto’s, ze missen nog 2 deuren. En ik denk dat je de EX200 bedoeld van R-R.
Grootheidswaanzin. Waarom moet alles toch maar groter, luxueuzer etc.? De Arnage is al een bakbeest van een auto.. En de laatste echte Bentley vrees ik. Maar laat ik ze voorlopig het voordeel van de twijfel geven. Positive thinking. ;)
Nog groter, nog luxueuzer?? Heerlijk, ik zie er naar uit :-)
uikz de nieuwe geen Arnage” meer heten. Dat doet weer afbreuk aan het imago…
Haha ok jullie hebben een goed punt, een wat oudere Ferrari is natuurlijk geen enkel probleem! (-:
Beter dan de Brooklands kan het niet worden, dus verspilde moeite… :mrgreen:
Gelukkig, eindelijk heeft Bentley begrepen dat stijl en klasse niet synoniem is met achterhaald en oudbollig.
Als er geen Arnage meer komt, dat ze deze dan nog even in productie houden. Het is één van de mooitste wagens van het moment. En het zal nog een tijd zo blijven.
@ Solstice & Esprit de Flandre

Idem !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).