Maserati doet mee in de Superstars Series

Auteur: , 32 Reacties

Vanaf dit seizoen is de Maserati Quattroporte Sport GT-S te vinden aan de startlijn van het Superstars Series Championship.

Audi, BMW, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Jaguar en Mercedes deden al mee aan de races. Nu is daar Maserati bijgekomen waardoor het wagenpark nog spectaculairder is geworden. De eisen voor deelname aan de Superstars Series Championship zijn niet onaardig. Zo moeten deelnemende auto’s een V8 hebben, de motorinhoud moet minimaal 3 en maximaal 7 liter zijn en de auto moet 4 deuren hebben.

De 44-jarige voormalig F1 coureur Andrea Chiesa zal vanaf de start op 20 april de Quattroporte gaan besturen. De eerste race zal worden gereden op het circuit van het Italiaanse Vallelunga. (via jalopnik.com)

Swiss Team brings the Maserati Quattroporte to its debut in Superstars Series with Andrea Chiesa

A prestige new entry joins the list of Superstars Series 2009 championship contestants. It is the Swiss Team, ready to bring to its outright debut the Maserati Quattroporte, entrusting it to a very skilful driver, with a noteworthy past in F1 and in Sport and GT categories, whose name is Andrea Chiesa who, except for a few fleeting appearances, for the fist time in his career will be at the wheel of a Touring car.

A challenge entirely original for the team set up at the end of 2008 but with a twenty-year background in car competitions, which aims to line up also a second car already during this season (the other driver will be designed in a short time), fielding men of proven experience. Among them the chief mechanic, Giovanni Albertin, rally cars fitter since the first half of the seventies, thence involved with several key roles in Ferrari Challenge and in GT Series both in Italy and abroad.

That of the Trident is also a new brand in the championship for V8 Touring cars only and for this reason the Swiss Team commitment constitutes for sure, to all intents and purposes, a reason of special interest in the context of a varied and fierce competition.

“Ours is a triennial program, mainly supported by E-Light sponsor – explained Giovanni Albertin. The choice to take part in Superstars Series championship originates also from the fact that in this category the public is directly involved, because it is induced to identify its own every day car with those on track. The idea, after first races, is to line up a second car too. We favoured the Quattroporte pushed by Maserati blazon, also if we will have to work at once on weight distribution and reduction. Sadev is developing expressly for us a sequential gearbox and we expect to carry out first tests at the beginning of April.”

Andrea Chiesa, born in 1964, competed in three F.1 Grand Prix with Fondmetal-Ford in 1992, but claims also a glorious past in F.3 (in which he distinguished himself in 1987 becoming Italian vice-champion) and in F. 3000 in which raced for three years winning the Mediterranean Grand Prix on Pergusa track in 1989. After leaving single-seater, more recently he was crowned N-GT Italian champion in 2004-2005 biennium and took also part in several editions of Le Mans 24 Hours. Superstars has grown year by year thus becoming, in my view, a valid alternative to GT – stated the experienced driver – both for a factor related to more affordable costs and for the appeal resulting from the presence of many models in addition to an attractive international openness and media coverage. For 2009 I can only say that, with the exception of the circuits, we will have to discover time by time almost everything. I haven’t seen the car yet and both I and the team will be able to have an idea of the available car potential only when we will bring it on track. The objective is to reach a good level of competitiveness and reliability which for sure are not missing to the others, being present in the championship since long time. The occurrence of driving again a rear drive car encourages myself because I’m convinced that the kind of driving won’t be so different from that of GTs I had in my hands in the last years, besides of course the dimensions, the weight and the aerodynamic load. Further on, speaking about the team, I already knew the people working on this project and their soundness. All this will allow me to face my coming commitment with more tranquillity.

The Maserati Quattroporte in a rear drive car with a front V8, 4.200 cc engine able to develop about 450 HP in its racing version. The weight, without the handicap due the use of a sequential gearbox (a Sadev placed in the car rear) is 1.430 kg. Tyres are Pirelli, according to regulations, while the bodywork, for an explicit choice, mirrors almost totally that of the road version with a few small aerodynamic changes. At Swiss Team home are already working at full tilt on first Maserati Quattroporte assembly. The rendezvous is in a little more than one month, when the team will carry out the first test sessions in view of Imola first round on April 19.32 reacties

platneus^_^.maar wel mooi
vind het er niet uitzien.. Maar lijkt me toch wel vet om te zien haha
schitterend
Wat cool, zo’n grote luxe limo op het circuit 8)
verschrikkelijk dit, waarom!!?!?!
Maar die hele race klasse is wel dik, Audi RS4, BMW M5 en 550I en Chrysler 300c SRT en MB C 63 AMG. Dan is dit een hele leuke aanvulling. Ben benieuwd!
peurno!!
Wat is dit……raar :|
Gisteren stond ik voor de verkeerslichten toen een witte Quattroporte langszij kwam. Van het geluid alleen al zou je klaarkomen. Dit is zoveel beter dan sex.
Mooi! Hopelijk kijken ze dan een beetje naar Lamborghini en Ferrari hoe zij hun auto’s ermee verbeteren. Zou mooi zijn. :)
SUPERSTARS WORDT DE BOM!!!
Misschien als die auto een andere body-kit, velgen en spoiler krijgt, hij het deelnemersveld zwak in de knieën maakt.

Nu lijkt het net een slap aftreksel van een beunhaas die een Ford Scorpio heeft bestickerd en daarmee wilt gaan racen.

Maser onwaardig (prestaties daargelaten).
zo is amg toch ook begonnen? Altijd spectaculair raceklasses met “standaard” auto’s
met een glas champagne de finish over
@ Wollie

Je doet ’t verkeerd…
Haha, Jaguar S-Type’s en M5’s ook nog. Ja, zend dit gerust uit ipv de Grand Prix.
Deze auto hoort een chique uitstraling te hebben, niet dit…
ik zou zeggen.. Doeeee mee met een porsche panamera :D
http://nl.wikipedia.org/wiki/V8_STAR
dit doet me hier aan denken.
geweldige raceklasse. Een vierdeurs auto met een v8 erin, geen abs, tractiecontrole etc. Jammer dat die klasse niet meer bestaat.
He… een RS4, C63 of E90 M3 voldoet ook aan al die eisen…. en dat lijkt me qua gewicht een nogal oneerlijke strijd tegen een zware Quattroporte. Ik vind dit ook… raar. Al lijkt het me wel voldoening geven als zo’n financieel iets minder bedeeld team met een 550i gewoon een M5 voorblijft in het kampioenschap.
Weet iemand hier meer van, meer regelgeving met o.a. gewichtsbepalingen etc.? Ik vind het wel interessant, niet uit race-oogpunt want daarvoor heb je Granturismo’s, maar met een limousine jakkeren in een daarvoor bedoelde klasse vind ik dan wel weer vet :D
En 3 liter V8’s vind ik buitengewoon klein, al snap ik de ondergrens wel daar er 3,5 of 3,6 liter V8’s zijn – uit me hoofd geen idee welke.
@ Wollie:

Dat is inderdaad verkeerd, het is geen Zonda R of zo….
@Henk

lol, inderdaad.
Die voorkant heeft wat weg van die Maserati uit Cars. Leuk dat ze beginnen op een van mijn favo circuits.
:shock: Ik heb het al eens eerder voorgesteld, en na dit gelezen te hebben denk ik dat ik maar eens wat copyrights ga deponeren, racen met opgefokte SUV’s dat is de volgende stap mensen!
aan iedereen die zegt dat er M5’en meedoen
in een M5 ligt er een V10 of mis ik iets?
vroegere M5 had V8
maar de huidige M5 doet ook mee, hoe dan ook , BMW is meer dan goed vertegenwoordigd :D
Hele mooie klasse dit.
Was vorig jaar op MotorsTV.
Alleen een beetje klein veld nog en de Audis waren te oppermachtig helaas.
(was geloof ik ook enigste met fabrieksondersteuning)

@ de onwetenden,
Maserati hoeft van niemand iets te leren.
Zeker niet van VAG modemerk Lamborghini. (die niet veel gepresteerd heeft)
Geschiedenisboeken zijn soms nog best leuk voor sommigen.
Een raceauto van de Quattroporte? Gaan ze dan ook racen met S63/65 AMGs en S8’en? Deze auto’s zijn voor mijn gevoel gewoon te groot om mee te racen… :|
Er zit 1 C63 bij volgens de superstars website.
Is toch fantastisch om met zulke logge bakken te racen?
Beter dan wat de dtm ons voorschoteld.

Complete lijstje wagens:
– Audi RS4,
– BMW M3, M5, 550,
– Cadillac CTS-V,
– Chevrolet CR8,
– Chrysler 300C SRT8,
– Jaguar S-type R,
– Maserati Quattroporte Sport GT-S,
– Mercedes C63.

I love them, die gekke italianen!
i love maserati !!

bang bang , al die vieze duitsers naar huis rijden met dat ding
Als deze auto er zo uit kon zien in een kleur dan was hij zeer geschikt voor de Amerikaanse markt. Nl iets robuuster.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).