TV-tip: autospotters bij ons in de PC

Auteur: , 68 Reacties

Vanavond om 22.15 uur is op Nederland 1 een nieuwe aflevering van "Bij ons in de PC", ditmaal gaat Jort Kelder op stap met een aantal hardcore autospotters in de P.C. Hooftstraat te Amsterdam. Deze fotograferende tieners behoren daar tot het straatmeubilair...

Vier bekende spotters (Jim AKA Appeltje, Adam, Willem en Rogue) werden gefilmd terwijl ze auto’s aan het fotograferen waren. Samen met Jort doen ze de auto-test: ‘Ranking the Cars’. In welke auto moet je gezien worden en welke is hopeloos uit?

PS: Als bonus gaat Jort in deze aflevering wat coke scoren (met overheidsgeld van de publieke omroep). Hij onderzoekt hoe de yuppen van de Amsterdamse Zuid-as de kabouterpost in handen krijgen. Interessante materie.

Met dank aan Rogue voor de tip!68 reacties

Klinkt leuk, vanavond maar ff checken ;)
vnaaf ben ik hoepeldik en slecht van alle eierenen als t goed is
gogogomagazine.com
Prachtig, die ga ik maar eens op uitzendgemist bekijken ;-)
Lachen!
Ik zal zien of ik vanavond tijd heb om het te bekijken. Het lijkt me reuze interessant!
Leuk! Komt het eigenlijk op uitzending gemist?
“Fotograverende” moet zijn “fotograferende”, ervan uitgaande dat ze niet foto’s met messen bewerken.
-edit: check!-
wat een lelijke kinderen toch ook
Ik zat net in de gids te kijken en ik zag het ja
uitzendinggemist is toch van rtl? dus opnemen maar
http://www.uitzendinggemist.nl/

ned 1 2 en 3 dus kan je wel kijken in de loop van de week
Mmm verschrikkelijke vent die Jort Kelder. Maar ik denk dat ik het stukje over de spotters maar eens ga kijken.
Uitzendinggemist is van de publieke omroepen. Je zult dit dus naar alle waarschijnlijkheid gewoon kunnen terugkijken.
stoer, ff kijken of het vanavond lukt, als ik niet aan de bar hang xd

voor de duidelijkheid
Ned. 1, 2 en 3 is http://www.uitzendinggemist.nl
RTL 4, 5, 7 en 8 is http://www.rtlgemist.nl
SBS 6 is http://www.sbs6gemist.nl
Voor NET 5 is het gewoon ff naar hun site, http://www.net5.nl

Hoop dat jullie er wat aan ehbben
Voor schut :’)
“Hij onderzoekt hoe de yuppen van de Amsterdamse Zuid-as de kabouterpost in handen krijgen” ——-> huh? nu in het vlaams? :D
maar jezus zeg, de ‘trailer’:

Jonge jongens die opgewonden raken van mooie auto’s

Hadden ze dat niet beetje anders kunne formuleren. Auto’s vind je mooi, daar toon je interesse voor. Vrouwen word je opgewonden van. Zo zit het hier teminste, iemand niet met me eens?
@ jochem

i don’t know, ask appeltje
Weet iemand wanneer het nieuwe seizoen TopGear begint? Of is die al bezig? Want als ik op zondagavond altijd op BBC2 kijk zijn het volgensmij altijd oude afleveringen die ik al eens heb gezien. Erg jammer.

Thx!
@ Vive la FRANCE!
hier staan alle afleveringen http://bijonsindepc.kro.nl/
@Suprageex.

Aangezien coke in kleine envelopjes word geleverd is de benaming “post uit madurodam” of “kabouterpost” hier wel van toepassing.
@T-Bird: Klopt er zijn nog geen nieuwe. Maar dat is niet erg jammer? Jij bent een verwend Veronica-mannetje die elke week van het jaar een herhaling te zien krijgt. Terwijl er maar circa 8 afleveringen Top Gear per seizoen worden gemaakt. Dus wacht gewoon rustig tot de volgende reeks, of hou de site van de BBC in de gaten.

@jochem: Jup, zo staat het wel in de Bijbel ja.
“opgewonden raken van mooie auto’s” > moet zijn “opgewonden raken van dure auto’s”. Echt waar, hoeveel Bentley Conti’s en 911’s er wel niet op AG.com staan is niet normaal meer.
Tijd dat die hangfinnen eens een paar klappen krijgen ;-) zijn ze helemaal gek of zo :-) mompelt: “hangtasjes stelen volgende stap” :lol:

OT: huiswerk maken! De foto’s googlen kunnen we zelf wel ;-)
aaahhh wat leuk .. onze aller @appeltje ..
tuurlijk ga ik kijken ..
Jort Kelder met z’n korte mouwtjes :), ik ga zeker kijken, zag het gister ook al op Nederland 1.
Trouwens, wie op deze foto is wie?
Blauwesmurf94
Zal even kijken of ik er tijd voor heb anders neem ik het wel even op denk ik:P
Ben eigenlijk wel benieuwd wie al die foto’s maakt hier op AB, ik zal zeker kijken over een dik kwartier op Ned1.
En dat noemen zich autokenners….

“Kijk, een Porsche 996.” Ehh, noem dat maar een Boxster!!!!

Triest…. :(
@ ferdinand
idd het was toch echt een boxer:P maar voor de rest wel een grappige uitzending! en we krijgen altijd mooie foto’s van ze!
@ iedereen,

bedankt voor de info m.b.t. uitzendinggemist ! Uiteindelijk heb ik het toch kunnen zien.

Haha, gewoon tussen alle bezoekers rennen voor die éne auto! Was die 8C niet toevallig van Jan des Bouvrie? Verder vond ik het trouwens wel een beetje een mager autopark. Komen de foto’s nog op Autoblog? Bedankt alvast!

PS: wie is wie eigenlijk van de vier?
matzwart is ook echt niet meer de goeie kleur..
grijs…als een vuilniszak!
@Vive la FRANCE!
Jan des Bouvrie heeft een witte ;)
Deze opnames zijn ook al van een tijdje geleden dus sommige foto’s staan al op AJ
achja, viel me nog mee dat JK hun niet helemaal de grond in trapte :P

en van een afstandje lijkt een boxster van voren ook verdacht veel op een 996…

leuk item, beetje kort maar oke :D

beter hadden ze mij gevraagd :+
Ik had het opgenomen, leek me wel eens lachwekkend hoe sommige overdrijven in hun hobby.
Leuk, maar de spotters worden niet echt voorgesteld.
En wie van de vier is nou appeltje?!
en wie gaat het op autojunk zetten? er zijn ook mensen die werken met pasen…:(
@joost19: Ja inderdaad een boxer ja… Beaam even dat iemand iets verkeerd heeft gezien, maar schrijf het zelf vooral lekker 3x fout. Boxster, met een T en een S achter de X. Maargoed, hoor je me verder niet over, ik mag soms graag zeuren:$ – al zegt Ferdinand boven je het wel goed, dus dan snap ik weer niet hoe je het fout over kunt nemen mocht je niet weten hoe je het schrijft.

En de allereerst Boxsters vind ik in geen enkele manier op een 996 lijken, al moet ik de aflevering nog zien. Van de facelift kan ik het me voorstellen, al denk ik dat de meesten onder ons de populaire auto’s toch wel van elkaar kunnen onderscheiden – net als dat een A6 wel op een A8 lijkt, maar als je niet binnen 1 seconde je bek open trekt ze toch wel duidelijk anders zijn.
Haha, wat een ontzettende kneuzen zeg. Alle 4. De hele dag in een winkelstraat foto’s maken van auto’s. Kan het nog sneuer?
voor iedereen die het gemist heeft!!http://player.omroep.nl/?aflID=9287059
Oké, heren. Als ik zo vrij mag zijn om jullie de regels van “coolness’ bij te brengen…

Regel 1: Ga niet langs de kant van een weg met een camera op je buik staan.
Regel 2: Als je regel 1 niet kan laten (wat normaal gesproken niet voor te stellen is).
Begin niet als een kudde losgeslagen dieren achter een auto aan te rennen.
Regel 3: “Hanging out” met Jort is nooit cool! A definite nono dus…
Regel 4: Geef niet al je geld uit aan een camera en loop er vervolgens bij als een boswachter
autospotters zijn far beyond freaking weirdo ..
en dat maakt ze ultracool ..
omg echt triest :’)
die jongens kunnen zo meedoen met beauty and the nerd.

sorry hoor maar het is toch echt zo en dan denken ze ook nog dat ze cool zijn -1

jort lacht ze zelfs uit
ik sluit me aan bij Rick Dos
@Rick dos
Dus wat je zegt is; hang ‘m langs je zij en koop een Segway :)
Ik vond Jort op zich wel vermakelijk hoor, met die coke enzo.
a iik vond het zeer vermakelijk. maar persoonlijk raadt ik de 4 heren wel aan om meschien is met een psycholoog te gaan praten. want het gaat wel heel erg ver jongens. en wat betreft die BOXER of was het och (boxster) achja. daar zullen we het maar niet over hebbe.
Stoer ziet het er alleszins niet uit. Zelf voel ik me altijd gegeneerd wanneer ik op reis een auto fotografeer…

Maar goed, het levert mooie foto’s op, dus ik steun ze wel.
Ik begrijp de kritieken hier niet helemaal:

1. Kritiek op uiterlijk: Is dit een mode-site or what? Ieder z’n eigen smaak!Overigens moet ik de eerste spotter nog tegen komen die netjes in krijtstreepje met een keurig kapsel foto’s van mijn auto komt nemen, dus de rest heeft ook geen recht van spreken!

2. Het “Porsche-incident”: De beste stuurlui staan aan wal. Iedereen maakt wel eens een foutje. Erg kinderachtig om daar nou zo’n ophef over te maken.

3. Afkraken van de hobby: Ieder z’n ding. Deze heren rennen achter auto’s aan terwijl hele volksstammen ieder weekend achter een dom balletje aanrennen om deze vervolgens weer weg te schoppen. Dit levert tenminste nog mooie foto’s en verhalen op waar wij, de bezoekers van deze site, weer van kunnen genieten!

@ spotters: Laat je niet gek maken en geniet gewoon van je hobby!
Spotten is echt wel een modeverschijnsel, momenteel is populair, dus op aandacht (in de vorm van een tv-programma) kon je wachten. Ik ga nog wel kijken.
Met alle respect; wat een geeks.

Ik snap niet zo goed dat je auto’s gaat bekijken die je overal op het internet kan vinden. Als je er nu in kan meerijden tot daaraantoe, maar autos met opgedirkte 40ers erin spotten is imo vrij kansloos
“Wit is toch wel weer erg 2008” Wat een knuppel die dat zei, haha! En wat een autokenners ook; een Boxster niet eens van een 996 kunnen onderscheiden, goed zo jongens! Het commentaar van Jort tijdens de sprint bij de 8C vond ik hilarisch :D
Ik blijf ermee in m’n maag zitten: “wit is een goeie kleur voor in de zomer” What the motherfucking kutstelling is dat nu?
Ik vind autospotten op zich geinig maaar dit is niet echt spotten.
Dit lijkt meer op je hengel in een leefnet stoppen en dan zeggen kijk is wat ik gevangen heb. (nee, ik hou niet van vissen) oftewel het is geen kunst dure auto’s spotten in de PC, dus daarom stel ik voor deze regel in te voeren voor alle carspotterts:Geen auto’s spotten in de buurt van de PC/Harrod’s/Knokke-heist anders telt je spot niet! :)
@Tombnolz:Dat ben ik wel met hem eens maar hij bedoeld misschien dat wit in wat zonniger streken mooier uitkomt dan hier in de blubber/sneeuw/regen/hagel e.d.en ze worden zo smerig en daarom minder mooi. Ik rij liever een witte ? in Florida/LA dan hier in NL…daarom heb ik good old black en word mijn volgende Cyber Gray.
Wat een gezeur. Iedereen hier is zo autogek als de pest, zit ervoor op internet en post er -godbetert- berichten over. Maar als zo’n kerel een camera ter hand neemt en een foto maakt zodat wij ervan kunnen genieten, dan is het niet cool. *zucht*
Koop een taart, eet ‘m op en gooi je camera weg…
Danku, stelletje knurften.
@BMW

ik wordt nooit warm van de spots hoor.
ik word dus
Geweldig dat stukje over de volgende aflevering.
Eurlings met zn Hongaarse postorderbruidje. :D

OT: Beetje jammer dit, de spotters worden afgeschilderd als kwijlende halvezolen die elke keer een andere broek nodig hebben als ze een vette bak zien. “…opgewonden van mooi exclusieve auto’s…”

Kan die JoRRRRRt tRRRouwens ook niet uitstaan met dat iRRRitante accent van ‘m.
Bij die cokedeal ook: “met JoRRRRRT” “met wie?” “met JoRRRT”. En dan ook alsof het niks is met een hoog stemmetje: “Jáá is goed hooRRR, bij het WTC.”
Wat een droplul zeg…
@ Rob USA: Waarmee rijd je dezer dagen?
Op dat plaatje bij dit artikel is de 2e Appeltje en de derde Adam, kun je goed achterhalen uit het filmpje. Wie Rogue en Willem is van die andere twee weet ik niet.
hee mensen ik ben de autospotter van het dorp ik woon in philippine dat is aan de grens en ons dorp is mosseldorp nummer 1 en erkomen heel veel belgen met mooie auto’s zoals: morgan aero8, jaguar XF,bentley continental gt,porsche 911 turbo,corvette,lotus elise,ferrari F430,ford shelby en nog veel meer en ik spot ook in knokke heist aan de belgie kust en als jullie het niet geloven ik heb de foto’s van de auto’s die ik zelf heb gespot maar ik weet niej hoe je die foto’s op deze site moet zetten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).