Ahhhnold gaat nu echt voor groen, legergroen

Auteur: , 35 Reacties

Tsja, een Pinzgauer kan tegenwoordig echt niet meer. De Governator moet ook aan de alternatieve aandrijving en niets is beter dan nóg een militair apparaat de weg op te helpen.

Verder bestaat er in Amerika geen downsizing, alles is groot, blijft groot en zal altijd groot zijn. Zelfs de Pacer was groot.

Beide concepten waar Arnold op de plaatjes naar aan het kijken is, zijn bedoeld voor het leger. Uiteindelijk zal één van de twee daadwerkelijk in dienst gaan. De hybride mét brute grille is een nieuwe Hummer, deze gaat nu door het leven als HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle). De andere hybride is een Reconnaissance Surveillance and Targeting Vehicle (RST-V) Demonstrator.

Beiden rijden op diesel maar kunnen ook overschakelen op puur elektrische aandrijving. Erg hip bij stealth missies. De HMMWV kan bovendien ingeschakeld worden als 15kW veld-generator. De RST-V heeft voor datzelfde doel maar liefst een capaciteit van 20kW. (via autobloggreen.com)

RST-V Demonstrator

HMMWV35 reacties

Nou met 15 kw en 20 kw winnen ze zeker als er een oorlog komt! En diesel wat bezielt hun ? Doe dan bio-diesel.
@bmwx6

Meer in de zin van dat het niet milieuverantwoordelijk is of het waarom ze diesel gebruiken?

Tanks rijden namelijk op diesel ;)
Wat een prachtige namen zeg. ‘Wheeled Vehicle’… Je meent het. :roll:

-edit: check!-
Pure wansmaak zo’n ding…

Tja, only in the us offcourse! :X
haha een electrische humvee:D
@Benz..

Sinds wanneer moet een Militair voertuig mooi zijn?
@relief,
Sorry dat wist ik niet
@ Benz

Nee, de G280 CDI tjes van de Landmacht zijn echte showstoppers.


Altijd weer die Amerikanen proberen zwart te maken he.
Okee het zijn niet de slimste mensen, maar wel de machtigste.
Dus lach met ze mee voordat ze iets doms doen met rooie knoppen erin. :P
ik heb vandaag een stukje gelezen over een V12 diesel tegen een M5. Als er een diesel motor tot puike prestaties kan leiden, zal deze het moeten zijn!
Haha, ziet er echt belachelijk uit: een Humvee met HYBRID op zijn neus. Denk niet dat de Humvee het haalt. Dat ding heeft zijn nut bewezen, maar de moderne oorlogen hebben ook zijn zwakheden blootgelegd. Waarschijnlijk wordt het tijd voor een toestel dat volledig op een nieuwe basis is gebouwd, meteen klaar voor ‘the war on terror’. Tot China binnen tien jaar te machtig wordt en er een nieuwe wapenwedloop komt. Dan kunnen ze weer overschakelen op good ol’ HMMWV’s.

@Citrofiel:”‘Wat een prachtige namen zeg. Wheeled Vehicle’… Je meent het. :roll:”

Niet zo vreemd hoor die naam. Om het onderscheid te maken tussen dingen met banden en dingen met rupsen. Komt vaak voor. Werk zelf in de oorlogsindu…euhm… defensiesector :roll:
Hmm, matgroen, olijf.

Had ik dat niet al eens eerder gezien op een Sportec? :P

Doe maar de HMMWVEE, voor die andere kunnen ze hier in Holland aankloppen voor de Fennek, ons Hollandsche equivalent? :P
@ Esprit_de_Flandre

Wat zijn die zwakke kanten dan zoal?
@ Esprit; Voor op papier zal het wel van pas komen, maar iedereen ziet toch dat hij wielen heeft? Iedereen weet toch dat een Humvee wielen heeft? Puur voor de officiële benaming gedaan dus…
-edit: check! thanks-
-edit: klopt, spellingchecker bij de bron werkte niet ;) –
@GuidoBmw:

Ik kan me voorstellen dat je met je HMMWV niet zo makkelijk manoeuvreert in een stad waar er om elke hoek een hinderlaag kan liggen….
on-topic: als je er toch 15kW uit kan persen, hadden ze het ding dan niet beter een “wheeled self-propulsive generator” kunnen noemen?
LOL @ Hybrid op een hummer
@Citrofiel:
Ze rijden niet allemaal met wielen rond:
http://www.strangecosmos.com/images/content/102202.jpg ;)
@GuidoBmw: de zwakke plek van de Humvee lijkt me o.a. z’n onderkant te zijn, die van huis uit niet echt goed voorzien is op mijnen of bermbommen. Ik heb geen ervaring op dat vlak, maar ik denk dat je nog veiliger zit in een Buffel of een Mamba. Klinkt trouwens ook wel cooler dan hum-vee ;-) Wat de vervanging van de Humvee betreft: wikipedia is your friend – http://en.wikipedia.org/wiki/HMMWV_replacement_process
Hey Arnold vs verkoper: I’ll be back?
@GuidoBMW: Niet bestand tegen bermbommen, raketwerpers, zelfs niet tegen een simpele AK47. Oorspronkelijk ontworpen om achter de linies ingezet te worden, maar iemand vond het een goed idee om er steden mee in te rijden. Aan de ene kant logisch, want niet zo groot als een tank, en dus sneller en wendbaarder, maar niet gemaakt voor gevechtssituaties. De US wist dit al voor ze Mogadishu binnenreden, toch deden ze het. Ze wisten dus ook wat de gevolgen zouden zijn als ze ermee gingen patrouilleren in Bagdad, maar het hield hun ook niet tegen.

De zwaktes van een wapen zijn alleen zwaktes als zij die over die wapens beschikken ze negeren.
Waaauww, dis is aamazing! :)
@ Esprit


Hmm, ja daar heb je inderdaad gelijk in. Maar ze kunnen onmogelijk uitsluitend Stryker’s gebruiken. Het zijn zo de gevaren van de oorlog. Maar ik denk niet dat dit ding daar wel tegen bestand is (bermbommen ed)??
Twee woorden: Renault Sherpa ;)
Voor alle duidelijkheid: ja, ik weet dat de Buffel en de Mamba “oude troep” zijn. Dat was nu net m’n punt: dat het Zuid-Afrikaans materiaal zo veel jaar geleden al behoorlijk goed met mijnen en bermbommen omging. En ze doen het nog steeds goed, getuige bijvoorbeeld de Nyala (RG31).
Ik dacht eerst dat het de Hulk was want z’n kop is op de foto bijna net zo groen/geel als dat apparaat waar hij naar staat te kijken.
Dat er nog mensen zijn die deze man serieus nemen?

Aan de ene kant verplichten autofabrikanten met een ZEV te komen….en aan de andere kant zelf met een draaikolk in de tank….in een tank ( :) )… rondrijden.

Als het dan toch allemaal zo groot en “stoer” MOET…waarom dan zo’n mieterig soldaten voertuigje? Waarom dan niet meteen zo’n echte kiepwagen:Dat moet dan toch ultiem zijn voor hem….en goh…als ie die pimpt kan hij misschien die kleuter Hummer ook nog meenemen.
Ik bedoelde dus de Titan 33-19:
http://www.nicaliving.com/files/images//Titan truck.jpg
Even een paar losse gedachtenspinsels ;)

De Staat California is zo goed als failliet. Betekent dit nu:
1. ‘werkgelegenheid’ (legervoertuigen kopen en ermee rondrijden op ‘missies’)?
2. inkopen voor toekomstige ‘crowd control’ als de massa massaal in (belasting)opstand komt?
3. spendeerprogramma op de pof op verzoek van Obama?

Het gaat een hete zomer worden…
15 kW is toch lekker veel. Genoeg voor een paar plasma-tv’s en schijnwerpers, en meer heb je toch niet nodig in de woestijn :P
Hybrid Humvee is toch wel heel kansloos..
Waarom rijden ze niet met een Toyota Hilux? Daar kun je in de woestijn oorlogen winnen (zie de Toyota War) en veel stamhoofden zijn blij als ze hun geschut in de laadbak van zo’n onverwoestbare Hilux kunnen vervoeren. Betere keus dan zo’n Amerikaans gedrocht
Dit is best wel zielig ja…
Een Hummer zonder enorm dikke sound is als een premiumproduct zonder LED dagrijverlichting.
Er mist gewoon iets dat er moet zijn om het te laten verkopen…
Al zullen deze beesten toch al niet verkocht worden.
@GuidoBMW: Moest even opzoeken wat een Stryker is. Zeg maar MOWAG Piranha III, is hetzelfde en ken ik persoonlijk. Piranha’s zijn beter uitgerust voor combat, maar het zijn eigenlij ook verkenningsvoetruigen/People Carriers. Bepantsering en bewapening is licht en vooral gericht op verdediging, niet op offensief.
Het perfecte wapen bestaat niet (gelukkig!) en alles heeft zijn voor- en nadelen. Als je dingen gebruikt waar ze voor gemaakt zijn, kan je een heel goed toestel hebben. Gebruik je ze verkeerd dan zit je met een hele hoop nadelen. Hèt voertuig voor de moderne oorlog (stadsguerrilla) is er nog niet. Maar misschien is de RST-V een goede kandidaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).