Fiat neemt importeurschap Alfa-Romeo over

Auteur: , 23 Reacties

Het was te verwachten, na het debacle met Kroymans: ‘Alfa Romeo Automobiles’ laat weten dat de activiteiten met betrekking tot Alfa Romeo in Nederland worden voortgezet door ‘Fiat Group Automobiles Netherlands B.V.’.

De technische serviceverlening en onderdelenleveranties zijn daardoor gegarandeerd. De levering van auto’s zal eveneens gecontinueerd worden. ‘Fiat Group Automobiles Netherlands’ zal alles in het werk stellen om zo spoedig mogelijk weer te komen tot een volledig operationele Alfa Romeo organisatie.23 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
het word nog eens wat met fiat… of valt dit onder “nutteloze bijdrage” :P ?
naja deze actie was ook wel te verwachten.
Volgens mij zijn ze in Italie van de up-marketing ook weer aan het terugkomen…? Dat was toch een reden om een andere exclusieve distributeur aan te stellen een paar jaar geleden?
@ Laue:
Dit was inderdaad wel te verwachten, helaas.

Auto’s worden sowieso al slecht verkocht de laatste tijd, en de mensen die nog gaan shoppen voor een auto kijken eerder bij de saaie merken zoals VW, Opel en Audi… Alfa Romeo is relatief gezien “onbekend” en in vergelijking met eerder genoemde merken relatief “exclusief”. Laten we het er maar op houden dat die mensen niet weten wat ze missen :) :P
@ alfisti, waarom is dat helaas?
Ze zijn zeker niet teruggekomen van up-marketing. Echter heeft de crisis het proces ‘plan’ vertraagd.
Gelukkig maar, want zonder Alfa’s is het een stuk saaier op de weg.
Jammer… ik had gehoopt geen alfa’s meer te zien in nederland…

ik vind die vissenbek voorkanten gewoon niet mooi. Zelfs niet op een c8
@911gt2: Liever een driehoekje en wulpse vormen dan een platgeslagen kever op de weg. Niet dat het te verwachten was dat Alfa Romeo uit Nederland zou verdwijnen, het blijft toch een volumemerk en die moeten gewoon verkopen. Een westerse markt laten liggen is dan geen optie.
@ ace_dave
Creatief man… zelf bedacht?
Gelukkig nog wel eens kans om een MiTo Veloce te spotten…
vissebek….liever dan vissenogen ehh…..
Lijkt me eigenlijk ook niet meer dan logisch dat Fiat en Alfa Romeo dezelfde onderdelenleverantier en zo hebben, vermits ze toch veel onderdelen delen …
wel wil ik dan onderscheid van de product behandeling tijdens transport ..

de Alfa met passie enzo ..
iig niet zoals met een Fiat ..
Alfa verkoopt in Europees verband trouwens opvallend meer dan vorig jaar. De MiTo komt blijkbaar op gang! Bron.
@ 911GT2

Wat een komiek ben jij! :P

Zo’n opmerking plaatsen en het dan over de Alfa Romeo C8 hebben?

Les één voor vandaag: het is Alfa Romeo 8C! ;)
@ Ilquadrifoglio

Ja sorry mijn fout… zo warm wordt ik nou van alfa’s ;)
@ 911GT2

Geen probleem ;) Ik heb hetzelfde bij de gehele Duitse automobielindustrie :P
Het einde van het “premium” importeurschap voor Alfa, nu gewoon weer bread and butter. Hup het Mitootje in de aanbieding want het valt me op dat je die nog steeds niet in het straatbeeld ziet.
The Honda spirit
wat is er mis met een aanbieding op de mito….gewoon een leuke kar !
Na een paar jaar is Alfa Romeo gewoon weer terug op het vertrouwde nest, lijkt me een goede zaak. In de huidige tijd is het vooral van belang weer autootjes te kunnen verkopen, met name kleinere modellen. Met de MiTo en de komende Milano heeft Alfa daarvoor twee prima auto’s. En met de nieuwe motorisering van de 159, Brera en Spider horen die modellen ook weer meer het echte Italiaanse gevoel te gaan geven. Gelukkig maar, zonder Alfa’s is het een stuk saaier op de weg.
Ik hoop dat Fiat ook denkt om de vele sympathieke en hardwerkende mensen van Alfa Romeo Nederland en besluit om die, inclusief de fraaie Amsterdamse Galleria, ook maar mee over te nemen.
@ 911GT2

Ik heb nog nooit zo weinig fantasie gezien bij het ontwerpen van auto’s als bij Porsche. 1 model blijf je 300 jaar hetzelfde houden, oh nee wacht, het enige kenmerkende, de opstaande koplampen gooi je eruit.
En dan ook nog eens komen met zulke beledigingen voor Lady Estetica als de Cayenne en de Panamera…..
fuck de duitse auto’s !!!!!
Het zou leuk zijn indien FIAT NL eens een keurig briefje stuurt aan allle AR bezitters over de wijzigingen die er de afgelopen tijd zijn geweest. Daarin kan dan direct worden gemeld welke garage het dossier van je auto heeft overgenomen, nu een aantal dealers niet meer bestaan. Kom op Lijnden, gas en gaan!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).