Mercedes CL 500 “100 years of the trademark”

Auteur: , 30 Reacties

De Mercedes ster bestaat 100 jaar en daarom is het feest! Tenminste dat vindt Mercedes en daarom brengen ze deze special edition uit van de CL 500. Niet heel boeiend natuurlijk, maar aangezien de CL nog steeds een plaatje van een auto is wilde ik graag de foto's met jullie delen.

De speciale versie van de CL is te herkennen aan het AMG Sports pakket met onder andere wat ander spoilers en speciale 20″ velgen die alleen maar op dit model leverbaar zijn. Het exterieur is gespoten in een speciale lak uit de Designo lijn. In het interieur vinden we een zandkleurig Designo aniline interieur en met in pianolak afgewerkte sierlijsten. En op het middenconsole zijn reproducties te vinden van de originele Mercedes-Benz emblemen.

Hoogstwaarschijnlijk is de laatste speciale uitvoering van de CL die we gaan zien, want over niet al te lange tijd krijgt het model een milde facelift en wordt de naam aanpast naar S-Klasse Coupe.

Anniversary edition with exclusive appointments

Stuttgart – This year Mercedes-Benz is celebrating the one hundredth birthday of the Mercedes three-pointed star and the Benz emblem with a particularly exclusive edition of the CL Coupé. This anniversary model shines with an extensive package of appointments and exquisite details. These include an elegant paint finish from the designo collection, a new AMG Sports package, top-class leather, black piano lacquer trim and beautifully executed emblems of the original trademarks inset into the centre console. These are accurate reproductions of the emblems that Daimler Motorengesellschaft and Benz & Cie registered as trademarks
one hundred years ago, forming the basis for the Mercedes star. With this special edition, Mercedes-Benz is adding even more individuality to the luxury coupé, and showing that even the best can still be perfected.

The histories of the Mercedes star and the Benz laurel wreath began independently of each other: on 24 June 1909 Daimler-Motoren-Gesellschaft officially registered the design of the Mercedes star, and on 6 August Benz & Cie. registered the letters “Benz”, enclosed by a laurel wreath, as a trademark with the Imperial Patent Office. The fact that both vehicle makers registered their new trademarks in the summer of 1909 appears in retrospect as a parallel to the year 1886. That was the year when, again independently of each other, Gottlieb Daimler and Carl Benz invented the automobile. Twenty-three years later the two companies, competitors at the time, created new brand symbols which promptly appeared as a badge and device on their respective vehicles.

On 18 February 1925 – more than a year prior to the merger of Daimler and Benz on 28 June 1926 – the two brands registered the new joint logo: Daimler’s Mercedes star set within Benz’s laurel wreath. From this the trademark of Mercedes-Benz, valid to this day, developed.

The CL-Class has been acknowledged as a masterpiece of automobile engineering since its inception. It combines the comfort of a prestigious luxury saloon with the dynamism of a sports car, with a captivating design and trailblazing high-tech features. With its exclusive appointments, the special “100 years of the trademark” model underlines the special status of the CL.

The crowning highlights of the anniversary edition are the historic trademarks dating from 1909 in gilded plate brass, which are inset into the centre console. Together with the designo metallic graphite paint finish these accentuate the model’s exquisitely luxurious character. Sporty visual touches are provided by the new AMG Sports package with muscular front and rear aprons, side skirts and sports pedals of brushed stainless steel with black rubber studs, plus painted brake callipers with Mercedes-Benz lettering. The anniversary edition also includes high-sheen 20-inch 5 twin-spoke AMG light-alloy wheels painted in titanium grey, which are only available for this special CL-Class model. They are shod with 255/35 R 20 tyres at the front and 275/35 R 20 at the rear.

The interior is fitted with exquisite, partly hand-stitched designo aniline leather with contrasting seams in a light sand colour. The high-quality wood/leather steering wheel harmonises with the interior trim in shining black piano lacquer and the anthracite Alcantara roof lining. The black floor mats with AMG lettering feature sand-coloured edging.

The 285 kW/388 hp special CL 500 model “100 years of the trademark” is equipped with all the new features of model year 2009. These include new exterior mirrors with larger lenses, an eye-catching indicator design in LED technology and improved aerodynamics, a new, upgraded telematics generation with a further development of COMAND APS, an SD card slot in the centre console and a USB interface in the glove compartment. The Front Seat Entertainment package is also available as an option, with a 6-disc DVD changer, surround-sound system and SPLITVIEW. This innovative display technology enables the driver and front passenger to view different content on the same display at the same time. On request a universal Media Interface is available for connecting mobile audio devices.30 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
is nice :D
ziet er zeer knap uit, alleen kan ik het (zeker!) niet betalen en ben ik nog te jong
Het is wel mooi, maar is het wel nodig?, ze hadden beter voor de gelegenheid een CL450 gemaakt!
100 jaar dat is wat, vind het gek dat ze dan niet groot uitpakken.
hoe vaak komt dat nou voor.
trouwens dat zwart ceramische begint echt in te komen,
schitterende bak.Mooi interieurtje ook.
Wat lelijk die ster en die andere plakker op het middelconsole! Een ster op je motorkap of in je grill overigens ook!!! ;)
als een ster al lelijk is wat zijn 4 ringen naast elkaar dan wel niet?? kan mij niet herinneren dat audi ooit zo’n mooie auto gemaakt heeft. betje jammer dat het een cl500 is beetje tam ;)
ben bij een man aan het werk die ook een cl500 heeft wat een prachtige auto audi en bmw hebben geen auto die hier aan kan tippen. de cl staat eenzaam aan de top echt waar ;)
Het is wel leuk, maar inderdaad had ik ook gedacht dat ze zoiets wel grootser aan zouden pakken. Iets met een korting op de C-Klasse ofzo. Achja, ik ga er vanuit dat ze daar weten wat ze doen.
vind het echt een prachtige auto en altijd al gevonden, maar wat is er nou precies speciaal aan de velgen?
Ziet er goed uit! Mooie lak ook.
Prachtig, erg elegant en niet schreeuwerig. Al is het prijskaartje dat wel..
@GewoonTom: ze zijn alleen voor deze auto gemaakt en verschillen van de andere 5-dubbelspaaks die we kennen van AMG’s. Idd weinig verschil, tot je foto’s naast elkaar legt.
Erg gedistingeerd! Gewoon uitermate chique. In enig opzicht vind ik een mooie CL meer uitstraling hebben dan een bijvoorbeeld een Brooklands of een Continental. Deze combinatie bijvoorbeeld is erg aantrekkelijk! Maar wat is het prijsje?
Volvo_440_turbo
Toevallig vanmorgen eentje gezien toen ik met mijn fietsje naar het werk crosste, echt een aparte indrukwekkende verschijning!!!
“Hoogstwaarschijnlijk is DIT de laatste speciale uitvoering van de CL die we gaan zien,”

Prachtige wagen, maar opzich wel erg rustig uitgepakt met hun 100 jarig bestaan… Achja, de kredietcrisis verpest dus ook feestjes.
Prachtige ster op het middenconsole !, overigens, het is een van de weinige auto’s die ik na een lange tijd mooi/speciaal blijf vinden
ik mis de automaatpook/versnellingspook … of zit dat nog verder naar achter bij de middenconsole?

verder mooie auto en ga zo door mercedes :D!
Binnenkort S-klasse Coupé? Wat dan met de SL? S-klasse Sportster?

Die vereenvoudiging van die namen is toch niet nodig? Wie niet mee kan met het lettersysteem moet maar geen Merc kopen.
Leuk dat ze de oude logo’s van Mercedes en Benz zo naast elkaar zetten. Wordt een collector’s item.
Oei wat kitsch, die twee logo’s op de middenconsole.
“In het interieur vinden we een zandkleurig Designo aniline interieur”

Moet zijn anilineleren interieur. Aniline is een ander woord voor aminobenzeen, een olieachtige, toxische basisgrondstof voor de chemische industrie, en dat zit niet zo prettig. Anilineleer ontstaat door een bad met anilineverf, die volledig in het leer trekt zonder een deklaag aan te brengen, het is ademend leer. Het prettige gevolg is dat het leer lekker zacht aanvoelt en een prachtige natuurlijke matte indruk maakt. Het minder prettige eraan is dat het gevoelig is voor vervuiling en vlekken, snel verbleek, sneller slijt en op de slijtageplekken gaat glanzen. Vanwege dat laatste hoef ik ‘m niet, verder vette bak.
100 jaar. Geweldig! :D Mooie uitvoering.
S-klasse coupe…dat is dus eigenlijk de benaming zoals het ooit was… :wink:
@ Neluz
Kijk even rechts achter het stuur..

OT: CL is een prachtige auto naar mijn mening. Maar om dit nou een 100-jarig jubileummodel te noemen.. Nee…
@ m5: zelfs geen 6-serie? :wink:
@ Esprit_de_Flandre: er is ’n klein verschil tussen de S-klasse coupe en de SL. De SL heet van begin af aan al SL. De S-klasse coupe (Sc) is later CL geworden en zal nu dus weer S-klasse coupe worden.
helemaal af: voor als ik met pensioen ga dan…
@ Esprit_de_Flandre: sl betekent in het duits Sport Ligt. nu is de SL wel sport maar ligt ? de eerste modelen maar das nu wel andres.
Prachige auto blijft het!
Respect! Ziet er goed uit, zeker een Merc die een blik/rit waardig is.
De ASMA-versie heeft toch wel wat meer presence, of beter: Stijl & Klasse.
Nice, leuk hoor.
Is natuurlijk al prachtig, maar met een oogverblindend lakje, dikke AMG velgen en andere aerodynamische knutsels en nog meer leuke goodies en features wordt het een hele leipe party!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).