Maandag eerste test met de PAL-V

Auteur: , 40 Reacties

Het eerste testmodel is af en De Vliegende Hollander gaat volgende week de lucht in.

De eerste testvlucht van de gyrocopter zal plaatsvinden langs de A1 ter hoogte van Amersfoort. Onder toeziend oog van Verkeersminister Eurlings zal het Nederlandse luchtruim worden opgeschrikt door een vliegend gevaarte waar ook gewoon mee gereden kan worden. Na aanleiding van het rapport ‘Fundamentele Verkenning Transportbelemmeringen’ is het idee geboren om te gaan testen met de PAL-V. Eurlings is namelijk serieus aan het kijken of vliegende auto’s files kunnen verminderen.

Over 2 dagen zal tijdens de test gekeken worden in hoeverre weggebruikers zich kapot schrikken als er ineens een vliegende automotor overkomt. Dus mocht je hem maandag tegenkomen in de buurt van Amersfoort: niet opkijken, handen aan het stuur houden en vooral niet proberen in te halen. Want als het meezit verschijnt de PAL-V (Personal Air and Land Vehicle) in 2012 op de markt en mogen we allemaal, mits in het bezit van een vliegtuigbrevet, de pilotenbril opzetten en opstijgen.

Met dank aan Hugo voor de tip!40 reacties

Hahaha! Gelukkig heb ik een brevet, maar maar ik er waarschijnlijk geen geld voor :(
Is Autoblog hierbij aanwezig?
Er is toch al een naam voor een vliegende auto?
Cessna toch?
aston marti(j)n
ik ken iemand die er aan werkt
1 AprilVlieger!
Hoe laat? Ik werk namelijk in Amersfoort.
Zal wel leuk zijn om te zien denk ik :)
Patrick Parker
Een Gyrocopter? Man toch, die dingen vliegen al tientallen jaren rond.
ROLFCOPTER.
Wahaha!!! :mrgreen: Ricardo does it again!
Vandaag is er op hetzelfde terrein al een test, met een of ander rood vliegtuighelikopterdingetje erbij. Het is hemelsbreed 500 meter bij mij vandaan, dus ben uiteraard even wezen kijken. Alleen matig dat ik er maandag niet ben. :(
Op de A1 bij Amersfoort staat 15km file na een ogeval. Hierbij is een vliegende auto op rijdende auto´s neergestort… We horen het maandag wel.
Dus wat ze gaan doen is even met zo’n ding over de snelweg vliegen, en kijken of er ongelukken gebeuren. Is dat niet een beetje risicovol? Risico is niet iets waar de overheid toestemming voor geeft…

@ vla; Wat doet hij…?
Ik had onlangs nog gehoord dat dat ding een stille dood was gestorven. Eerder had ik een van de hoge piefen van dit project een symposium had gehad waarvan ik nou niet echt overtuigd werd. Blijkbaar hebben ze toch iets vliegend gemaakt. Ik ben benieuwd hoe dat ding vliegt. Omdat hij zwaar ( in de aerospace industrie is alles zwaar) kantelmechaniek onderaan heeft zitten.
in 2012 al? dan vliegt men er voor de lol mee
“Eurlings is namelijk serieus aan het kijken of vliegende auto’s files kunnen verminderen.”

Kan die man niet eens wat nuttigs gaan doen.. zo,n vliegende auto’s komen er toch niet de komende 250 jaar… als ze er al ooit komen.
@ Citrofiel
Subscript bij de foto! ;) Btw nu ik je toch aan de… Lijn… Heb, ik kom zojuist van een Citroën garage waar een vriend de verkoop regelt, heb van hem een C4 van het World Rally Team gekregen, de Monte Carlo uitgave + een Citroën C-Métisse! Dat je het maar eens wist… :P Ik moest wel aan je denken toen ik als een kind zat te kwijlen naar de miniatuurtjes die er stonden (van oud tot nieuw, 2CV tot de GT Concept!). En natuurlijk was er ook wat te zien in de garage zelf: 2CV6 Charleston, nog een 2CV, een Traction Avant (met spiegeltjes op de spatborden?) en een Lancia Beta! :D
Er bestaat volgens mij niet eens een vliegend model
-edit: je CAPS blijft hangen-
@ vla

Maar het is niet premium xD.
@BmwMPower: Ik hoop het niet, ik kan niet wachten op een filmpje van interessante auto gecombineerd met goede/grappige rijtest.

@AB:
Bijvoorbeeld de rijtest van de A4 3.2 Quattro en C350 vond ik erg goed en leuk.
Wanneer komt er weer eens zo’n (dubbel)test?
@ vla; Dank je voor je terechte medelijden… :| ;)
@ vla,

ik snap de grap nog steeds niet, maar wel ontzettend gaaf dat je die auto’s hebt gezien en gekregen! :P

OT:

het zou wel erg grappig zijn als we over een paar jaar in Nederland gewoon verkeer op de snelweg en boven de snelweg hebben! :D
@ Vive la FRANCE
ROFLcopter. Idd ontzettend gaaf van de beste kerel! :P Overigens stond er een mooie auberginekleurige C6 met 2.7 HDi V6 in de showroom, wat een pareltje… :) Maar de GT Concept ziet er in 3D niet echt uit als een Citroën, daarmee bedoel ik: als er geen logo op zou plakken, zou ik hem tot een Maserati dopen ofzo. ;)
Laat de radiozenders maar vast een filebericht uitzenden voor sensatietoeristen op maandag.
Of ramptoeristen natuurlijk ;) .
holy shit, eerste die oplaadpunten, dan dit… het lijkt wel alsof er echt iets gebeurd onder camieltje! dikke prima, nu de rest van de ministeries nog
tja vliegende dingen lossen echt de problemen op.
zie je het voor je. stagneerd het verkeer even. stijgt ineens iedereen op. heb je nog steeds file. alleen een etage hoger.

en dan kunnen mensen aan 6 kanten worden aangereden(aangevlogen) ipv 4

waarschijnlijk is zo’n ding ook nog wat bewerkelijker om te besturen als een auto. dus dat wordt nog leuk daar zodra het grote publiek er komt
leuk dat Eurlings erbij is ..
de enige toevoeging die hij kan geven is .. eng/gevaarlijk/verbieden ..

de enige reden om een ambtenaar bij zoiets te betrekken is subsidie ..
Ooookeeeee…. Dus dit mag het fileprobleem gaan oplossen…?
…en het is géén april-grap…?

Dus met die enorme diameter aan wieken gaan we gewoon landen tussen het verkeer als we bijna bij onze plaats van bestemming zijn? …Of krijgen we nou files bij de twee of drie heli-plaatsen die ons land rijk is…?

Jongens, het is óf rijden, óf vliegen.
De combi van wegverkeer en helicopterblad-girocopter bestaat domweg niet, want je hebt in het huidige bestel toch echt te maken met óf luchtvaart-autoriteiten, óf wegenverkeerswet-Juten. En beiden zien je al aankomen als je óf op een gevaarlijke plek landt en de weg op wilt, óf van de weg de hemel in wilt. Ik zie de consternatie al gebeuren als ik in de file sta met mijn PAL-V, ik draai een parkeerterrein op en ik klap mijn wieken uit- Hoeveel schade maak ik bij omstanders? Hoeveel ruimte krijg ik? En probeer voro de lol eens een vliegveld op en af te komen met willekeurig welk voertuig dan ook…? Ik garandeer je dat je dat Veel-Tijd en formulieren en handtekeningen en vergunningen en ontheffingen kost. Qua tijd kun je dan net zo goed met een goedkoop 2e handsje in de file staan met goeie kans dat je nog steeds eerder op je plek van bestemming bent dan vliegend…
@ vla,

een C6: mmm :D ! Ach, Maserati’s zijn ook erg mooi, het was vroeger zelfs onderdeel van Citroën (de SM). Ik vind het wel een geniaal plan van Citroën om zo’n sportieve en gewaagde auto gewoon op de markt te brengen met concurrenten als de R8. Wie had dat ooit durven dromen :P !
Ik meen dat er niet met het prototype gevlogen gaat worden, maar met een gewone gyrocopter. Er is wel een rijdend prototype (met kantelmechanisme) maar geen vliegende.
The Star Wars era hase come!!!
Het schijnt zo te zijn, dat als het ding maar vliegt op biobrandstof gemaakt uit algen, het dan CO2 neutraal is.

Ik ben gek op spinazie, telt dat ook :lol:

OT: Camiel, doe je studie nog eens over, maar dit keer iets zodat je de titel ir. waar kan maken.
@ VivelaFrance;
http://www.kreativekorp.com/miscpages/omgwtfbbq/roflcopter.gif

@ vla; Inderdaad lijkt de GT wel op een Maserati. Birdcage anyone? Maar ook de GranTurismo… Nou ja, het is gewoon een stoere bak, die het imago van Citroën wat op zal vijzelen. Is de bedoeling…
Wat ik vreemd vind aan de GT Concept, is dat Citroën het veel beter had kunnen promoten en uitmelken (cool dat ze het niet doen, maar enigszins vreemd dat ze er geen profijt uitgehaald hebben…). Verder is het übercool en about time! :D Wat ik altijd het mooiste vind, is het verhaal erachter, ik geniet ervan om (zoals in die stripverhalen) de blauwdrukken te bekijken en het prille begin tot het afgewerkt product te zien verlopen! :D En uiteraard wist ik dat Maserati ooit nog deel heeft uitgemaakt van Citroën, VlFRANCE (beetje korter ;) )! :)
Overigens net de laatste hand gelegd aan de C-Métisse, wanna see? :P Het is geen kwalitatieve zoals die C4 WRC, dus heb ik hem wat gedetailleerd: interieur wit met zwarte accenten, rubberen bandjes (waren hard plastic en het zag er niet uit) en de luchtinlaten zwart geschilderd. :)
autobandventieldopje
Ja he…het is nu maandagavond bijna middernacht en ik kan niks vinden vwbt video’s… berichten ofwat dan ook …ik wil dit ding zien vliegen..je gaat me toch niet vertellen dat er testvluchten langs de A1 zijn gedaan en dat niemand iets gefilmd heeft?????????….nagenoeg iedereen heeft communicatiemateriaal bij zich met videomogelijkheden..kwas zelf nie i.d buurt..en gewoon a.h werk..dus helaas niets gezien tot nu toe..kom op met dat materiaal..of moet ik het bij elkaar googlelen?
autobandventieldopje
na kleine zoektocht hetvolgende gevonden…
http://www.vid.nl/Nieuws/article/VID.2009.117.02 maar nog geen filmpje…
autobandventieldopje
toch een beetje een tegenvaller…tis geen omgebouwde Carver..maar een “gewone” gyrocopter..okwel grappig, maar nog absoluut geen vliegende auto…dat duurt nog 3 jaar…

check foto op : http://www.autoweek.nl/autonieuws/11569/Nederland-proeft-nog-niet-aan-vliegende-auto
autobandventieldopje
En jawel filmpje gevonden! en wat voor 1…. ofwel weer een illussie armer/rijker tis maar hoe je ’t bekijkt natuurlijk..dankzij Powned/Geenstijl weer wat wijzer geworden..khad al zo’n vermoeden dat de Vliegende Hollander nog ff op zich zou laten wachten..ben wel erg benieuwd naar het eindresultaat….in 2389..over een jaartje schijnt er een echt testmodel te zijn..
check film van Powned/Geenstijl.. : http://www.geenstijl.tv/2009/04/rutger_bedonderd_met_vliegende.html
@ autobandventieldopje; Dank je voor het zoeken en vinden van dat filmpje! Had ik die eerder gezien, dan was ik wellicht wel gevallen voor het lidmaatschap van PowNed. Het is gewoon een goed filmpje, er wordt niet eens iemand beledigd deze keer! En het maakt natuurlijk goed duidelijk wat de kwestie met de PAL-V-presentatie was… :roll:
Ge-wel-dig en nog eens Ge-wel-dig

maar wat een naaistreek dat met die pers
Gaan ze die nest nu nog maken sinds carver FAILliet is?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).