Rijtest & video: Maserati Quattroporte Sport GT S

Auteur: , 188 Reacties

"Een schizofreen is nooit alleen." Zo maar een van de termen die mij in opkwam na een dagje in de Quattroporte Sport GT S. Ik kan me voorstellen dat dit wat uitleg behoeft.

Eerst kijken en dan weer verder lezen. Dat kan: klik dan hier voor de video.

Maserati Quattroporte Sport GT S

Eigenlijk is het heel eenvoudig. De Maserati Quattroporte is op dit moment de chiqueste sedan die verkrijgbaar is. De Duitse concurrentie is toch wat gewoontjes, de Jaguar XJ wacht dringend op een upgrade en de Aston-Martin Rapide is nog niet op de markt verkrijgbaar. Bovendien heeft de Maserati nog een aantal troefkaarten in zijn mouw zitten. De beoordeling van het uiterlijk is iets subjectiefs, maar oh boy wat is ie mooi. De tweede is de heritage: al sinds 1963 brengt Maserati Quattroportes op de markt. Genoeg ervaring om te weten wat een goede sportsedan maakt en eveneens genoeg geschiedenis niet als de zoveelste hype te worden bestempeld.

Maserati Quattroporte Sport GT S

Chique dus, maar de Quattroporte Sport GT S kent nog een heel ander karakter. Verstopt tussen een rijtje andere knoppen op de middenconsole zit een exemplaar met de tekst “Sport”. Met die knop krijgt de Quattroporte een sportiever tintje: de gasrespons wordt feller, de automatische versnellingsbak kiest lagere versnellingen en er gaat een klepje open in de uitlaat. Dat laatste klinkt veel minder spectaculair dan het is. Dankzij het klepje verandert de Quattroporte Sport GT S van beschaafde sportsedan met dikke V8 in een volbloed Italiaanse racer. Een toefje gas of tussengas die het motormanagement voor je regelt in de Sport stand en de hele wereld lijkt even om jou te draaien. Voetgangers stoppen en staren, fietsers vergeten even te trappen, hele terrassen staren naar de donkergroene Italiaanse sportsedan. Fabuleus, zo klinkt de Quattroporte Sport GT S in sportstand. Je krijgt er ook nooit genoeg van om er mee te spelen. Vol gas onder belasting is het mooist, maar ook bij gas los valt er genoeg te genieten. Continu rommelt het in de uitlaat, een beetje geholpen door wat benzine die in het uitlaattraject wordt gespoten.

Maserati Quattroporte Sport GT S

Een puntje van kritiek nadat deze generatie Quattroporte werd gelanceerd betrof de Cambiocorsa bak. Deze gerobotiseerde handbak voldeed prima als de stropdas af ging en er op tempo een spannend weggetje moest worden bedwongen. Alleen bij rustig rijden was die bak nogal bokkig en net niet verfijnd genoeg. Vandaar dat Maserati nu een reguliere automatische versnellingsbak aanbiedt. Over de werking daarvan kunnen we kort zijn: helemaal goed. Verfijnd tijdens rustig rijden en met een ruig randje als je het uiterste vergt van de mechaniek. In de manual mode schakelt de bak zelf niet op, maar laat de toerenbegrenzer een einde maken aan de feestelijke acceleratie. Precies zoals dat hoort dus.

Maserati Quattroporte Sport GT S

In het vooronder is een V8 te vinden die zijn oorspong heeft bij Ferrari en een inhoud kent van 4,7 liter. Het vermogen van 440 pk is ruim voldoende voor zeer aansprekende prestaties. Zo sprint de Quattroporte van nul tot 100 in 5,1 seconden en de topsnelheid is nu eens niet begrensd en bedraagt 285 km/u. Wel levert de V8 zijn maximum koppel van 490nm pas bij het hoge toerental van 4750 tpm. Aangezien de Quattroporte Sport GT S leeg 1880 kg weegt, loont het om de toeren hoger te houden. Gelukkig was schakelen geen straf en luisteren naar het uitlaatgeluid ook al niet.

Maserati Quattroporte Sport GT S

Een domper op de feestvreugde waren de nogal zompige remmen op het testexemplaar. Het remsysteem is in samenwerking met Brembo ontwikkeld en gebruikt gegoten schijven gemaakt van twee materialen (gietijzer en aluminium) voor een optimale rem-werking waarbij fading weg zou moeten blijven. Helaas beten ze niet lekker, de eerste centimeters pedaalslag gebeurde er niets en ook bij verder intrappen voelde het alsof je op een natte spons trapte. Remmen deed de Maser overigens verder voorbeeldig, maar bij zo’n snelle sportsedan hoort een directer remgevoel wat meer vertrouwen geeft.

Maserati Quattroporte Sport GT S

De Sport GT S kreeg een aantal subtiele wijzingen om zich te onderscheiden van de reguliere Quattroportes. Zo heeft de grille concave spijlen, hebben de koplampen een donkere titanium behuizing, werden er 20� Multi-trident velgen gemonteerd en kreeg het sportuitlaatsysteem twee ovale eindstukken. Zeker niet alleen voor het uiterlijk wijzigde Maserati ook het onderstel voor de Sport GT S. De elektronisch gestuurde Skyhook dempers mochten wijken voor reguliere enkelpijps varianten met een lekker sportieve setup. Voor werden de veren 30% stijver, achter 10% en ook de rijhoogte werd voor met 15 mm en achter met 11 mm verlaagd. De eerste meters is even wennen: het onderstel is erg stevig en neigt naar het zenuwachtige. Toch blijkt naarmate de kilometers vorderen dat de Sport GT S zich niet van de wijs liet brengen door hobbels en oneffenheden. Een ultieme comfortabele limousine is het niet, maar dat heeft Maserati dan ook niet nagestreefd.

Maserati Quattroporte Sport GT S

Maserati Quattroporte Sport GT S

Gelukkig is het interieur verre van spartaans. Het mooiste alcantara, de mooiste leersoorten, titanium look sierlijsten, aluminium pedalen en een groot navigatiesysteem. Simpelweg alles is er en niemand zal het interieur betitelen als saai. Natuurlijk is het befaamde Maserati klokje present en mocht een typeaanduiding binnenin niet ontbreken. Slechts de wat vervelende onderaan de stoel geplaatste knoppen voor stoelverwarming en ventilatie verraden dat Maserati een niche speler is. Maar goed: kopers die daar over vallen verdienen helemaal geen Maserati.188 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
toch ga ik voor de 750i !
Eindelijk, tenminste beter dan die Maurice van AutoWeek, maar dat wisten we al ;). Prachtige wagen btw!
KoosSpeeTerreur
No way dat ik voor een 750i zou gaan! Design, geluid, wegligging, prestaties, merknaam, enz. enz. spreken allemaal in het voordeel van de Maser!
De video doet het niet? 404 not found! :o
Dikke bak!
Prachtige auto, veel mooier dan de 7-serie, A8 en S-klasse.
Filmke marcheert nie. 404 error….
Hubert Möllenkamp had in ieder geval goede smaak.
film doet het niet omfg
Grapjassen bij Autoblog…

“Hmmm. You seem to be either lost, snooping, or have come to a link that has been moved elsewhere or perhaps never even existed at all. Whatever it is, you’re not going to find it here, so go on and move along. There’s nothing to see here… (and pay no attention to the man behind the curtain.)”
Voor mensen die haast hebben. Kijk hem op autojunk:
http://www.autojunk.nl/clips/view/156333 .
@citrofiel: dankje werd al ongeduldig ^^ :D
Ik heb de tekst al gelezen, nu nog het filmpje. (en het geluid!) Maar toch vond ik de Quattroporte zoveel mooier voor deze facelift een feit was.
Ik wil het filmpje zien! Echt gaaf dat jullie deze auto testen. Volgende keer misschien een keer een supercar? Eigenlijk hoop ik stiekem op een murcielago sv… :P
Hij ziet er in ieder geval een stuk mooier en sportiever uit door die facelift.
Aan de ABHD video wordt gewerkt ;)
HOLY SHIT!! wat een mooi geluid zeg, vanaf 39 sec. :o

http://www.autojunk.nl/clips/view/156333

veel plezier ermee
Hij doet het!
De auto’s zijn gespot door Maurice16 :P :
http://www.autojunk.nl/pix/view/156255
OT Toch wel m’n favoriet in z’n klasse :D
Goed filmpje ! vooral op het einde revven in die tunnel pracht :o
Ik weet niet of het komt door de facelift, of door de uitvoering, maar deze ziet er zoveel beter uit dan de gemiddelde Quattroporte die ik op mijn netvlies heb. Daarmee wordt hij van matig opeens mooi.

Oh, en Patrick, goed camerawerk! Gewoon rustig… ;)
en daar was ie!
Vorige week testte AutoWeek dezelfde Quattroporte. Ik dacht al: zou Autoblog ‘m ook uitgeleend hebben gekregen? Ja dus! Misschien met AutoWeek overeenkomen om pas tegelijkertijd de rij-impressies te “releasen”?
De boel zou nu moeten werken :D
Na het zien van het filmpje moet ik twee dingen kwijt:

1) Wouters mening en die van mij liggen niet op 1 lijn wat betreft de auto
2) Wat een geluid in dit ding zeg! Erg mooie video ook deze keer.
Limburg is wat mij betreft vanaf nu heilig verklaard :)
En zo hoort het Wouter! Gewoon gas bij geven als er spottertjes staan! :D

Lekker filmpje hoor!
Het is chicste, niet chiqueste.
Als ik deze auto zie of het erover heb, krijg ik bijna tranen in de ogen. Deze Quattroporte beroert me echt. Hij is gewoon onovertroffen mooi, zeker als je z’n langte in ogenschouw neemt. Het blijft me gewoon verbazen hoe weinig er van rondrijden, wetende dat ze al 6 jaar verkocht worden.

Moest ik het geld hebben, ik zou zéker een Quattroporte kopen, voor de reisjes enzo :) En deze Sport GT S ziet er zo lekker uit, helemaal goed dat kleur en de velgen.
Magnifique! Werkelijk waar AB, fantastisch filmpje en de mooiste bolide waar je een rij impressie/film van kan maken. Een film die door mij velen malen zal worden bekeken, wat een auto! Iemand die nu nog voor Merc, Beemer of voor het Heras hekwerk opteert zal ik toch echt moeten betitelen als zijnde een eenheidsworst en tevens emotieloos…sorry, maar Maser hiephiep!
wat een vette auto!!!!!!
en dat geluid is zo mooi!
jullie reden door berg op geul ik woon daar bij in de buurt
mooie eerste reactie, hilarisch ook :P

Mooie bak, mooie test. Alleen visueel vind ik het filmpje wat minder. Ruben Baeten FTW! ;-)
@ PUNK:

Jij bent hartstikke mesjogge….
Een 750 verbleekt compleet ………
@ Autoblog-Team: Complimenten voor het filmpje! :D


Voor mij wordt het echt eens tijd dat ik de loterij win… Ik heb ondertussen aardig wat autootjes op m’n verlanglijstje staan. Deze Maserati Quattroporte Sport GT S is er een van! Hebbuh! :D
Mooi auto. Maar ik vind hem toch een onwijze duffe uitstraling hebben wat ik persoonlijk erg erg jammer vind. Hij kijkt een beetje saai uit ze koplampen en de achterkant heeft een Rover uitstraling.. Weet niet wat er van moet vinden.
Sport knopje krijgt een 10 met de klep die open gaat in de uitlaat! Fantastisch!

Voor de rest top review! Weer erg netjes gedaan.
Geweldige wagen! En wat een geluid :D
Helemaal top. Goede review.
Wat een waanzinnige auto, dat hebben jullie goed overgebracht in de film!
is dit nu de nieuwste? of was dat alleen een update van het 2003 model?
Ontbijtkoekje voor de ///M5.
Mijn favo auto! Wat een beauty!
jammie jammie
Dit is denk ik een van de beste filmpjes van autoblog! Alles klopt gewoon, echt heel mooi. Natuurlijk is de Maserati Quattroporte Sport GT S een perfect auto vol temperament. SUPER!
Yes! eindelijk weer eens een fatsoenlijke rijtest+video. Complimenten!

En de auto? prachtig toch?
@Autoblog, hebben jullie wallpapers van de foto’s??
Eén van mijn favoriete auto’s van het moment. Wat een fantastisch ding, deze video doet hem echt eer aan. Als ik het geld had kwam hij direct hier in de garage!
Looks, geluid en emotie: vette tien!
Maar een “redelijk logische bediening”? Er zitten vast wel 70 knopjes, toeters en bellen op het dashboard en de middenconsole, van binnen is het wat mij betreft één grote chaos, erger dan welke Ster dan ook.
Moest ik 50+ zijn…dan zou dit wel de perfecte wagen kunnen zijn voor mij…jzees wat een prachtig concept!
Zeer knap filmpje ;)
Eindelijk een Maserati getest op Autoblog :D
Super test en ontzettend mooie wagen met giga geluid :O
Prachtlocatie en dito filmpje!
Ben ook grote fan van de quattroporte.
De facelift heeft de Quattroporte in ieder geval goed gedaan! De voorkant is naar mijn mening stukken mooier geworden.
Wat een bizar mooie auto is dit toch. Door het tijdloze design is deze auto in zijn klasse nog steeds de absolute top, en lijken de Panamera en Rapide niet meer dan tijdelijke mode verschijnselen. Ook dank voor het mooie filmpje.
Eerste reactie:
Leuk geschreven wouter!
En;
Mijn god, wat een schitterend geluid!
Ik vind dit echt een wolf in schaapskleren TEN TOP! Hij ziet er stijlvol en fraai uit, maar als je dat geluid hoort weet je waar je mee te maken hebt. Wat een super bak!

@AB
Wel een beetje jammer dat ik na de eerste 3 seconden al door had dat het door Patrick gefilmd was. No offence, maar Ruben vind ik beter.

Al met al, heel erg leuk om weer eens een fatsoenlijke auto te zien in een rijtest! Vanaf nu geen smart’s e.d. meer :mrgreen:
Goed werk AB!

PS. Ik ga ‘m nog een keer bekijken, puur voor het geluid.
mocht ik mijn glansrijke carriere in de IT vaarwel zeggen en maffiamaatje advocaat (strafpleiter) worden, dan bestel ik er meteen een. wat een geluid, wat een interieur, wauw
en nu hope dat er nog een filmpje komt van de maserati GranTurismo
Wel jammer, de standaard navteq navigatie knoppen.
Mooie bak, maar zou graag (zodra het mogelijk is) een vergelijkende willen tussen deze auto, de rapide en de panamera.
Leuke review en uiteraard fantastische wagen! Wat ik zo een beetje gepeild heb van alle reacties in de loop der jaren zijn Maserati en Aston Martin eigenlijk de enige twee merken die je als autoliefhebber gewoon niet lelijk KAN vinden. Stijl-, stijl- en nog eens stijlvol.
prachtige auto! echt geweldig italiaans design en dat geluid…. (A)
Hoezo niet handig? hij is hartstikke handig. Ik kan mijn oma meenemen op de achterbank.
Mooi filmoje weer hoor. :) Heb ‘m 2x bekeken alleen al voor ’t geluid! Is gewoon Prachtig. :D
Graag nog meer van zulke fantastische auto’s op AB. ;) Die Smart vergeten we maar gauw. :P

Camerawerk vond ik overigens prima, nauwelijks schokkende bewegingen e.d. :lol: trouwens dat de camera omver ging bij het voorbijrazen van de Maser!

Kheb nog wel 1 tip voor Wouter: Graag iets minder praten als je de sportknop aan het testen bent! Het ging om het uitlaatgeluid toch? Laat dat dan horen op dat moment! ;)
Enfin, de auto in de tunnel laten revven maakte weer veel goed. :D
*filmoje = filmpje… :?
@ CSL:

Kan best zijn, mr nog liever deze in het roze dan 2 ordinaire M5’s …
Deze auto is geweldig! Zoveel mooier dan elke 7 serie!
Allereerst wil ik Patrick eventjes complimenteren met zijn werkelijk sublieme camerawerk.
Vervolgens:
Ik val niet zo voor de exterieure looks van Maserati’s.
Wel mooi allemaal en enorm luxe, maar ik vind het niet echt prachtige auto’s.
De rest van deze auto is echter wel vreselijk geweldig.
Het geluid alleen al, om over je toetsenbord te gaan kwijlen.
Het interieur natuurlijk, Italiaans vakwerk met ongelooflijke precisie en luxe in elkaar gezet voor een nog exclusievere look.
Qua aandrijflijn is er natuurlijk ook niks mis met deze Quattroporte, alleen dus het koppel dat omhoog klimt als Bernie Ecclestone met zestien hernia’s.

Conclusie: eigenlijk is dit gewoon de ultieme sportsedan, Aston Martin mag het nog proberen maar het zal ze waarschijnlijk ook niet lukken.
Net als Porsche, maar dat komt door die Duitsers zonder passie en emotie.
Britten hebben over het algemeen meer emotie, dus misschien wordt de Rapide toch nog wat.
Joost1990Ben een kenner, niet een nerd.
27 April 2009 om 16:16

Bedank Joost (en anderen), voor alle nutteloze commentaren :lol:

Hier dan een van mij:

zit er niet een dashboard kastje of een bakje voor je zonnebril in die auto? Of probeer je kale voorbovenhoofd plekken te maskeren?
De Quattroporte is zó’n stijlvolle bak. Echt een auto die je met passie koopt. Heerlijk! Je moet niet rationeel zijn voor deze auto, nee, integendeel. Het speelt hier om de emoties. Ik val er als een blok voor.
Geweldige wagen, qua looks en motor .. maar die knoppen in het middenconsole blijf ik primitief vinden.. als je dat vergelijkt met een DBS dat ziet er een stuk stijlvoller uit.. maar desalniettemin blijft dit een supercoole wagen! Ohja bij autoweek hadden ze ook wat over het spiegeltje wat los zat, dat lijkt me ook wel vrij frustrerend als je net 2 ton hebt neergeteld…
Meerijden met de auto als shot maakt het meteen een soort van professinoneel, dat moeten jullie vaker doen! meestal zijn van die shots dat je nm voorbij ziet rijden toch een beetje amateuristisch. het is gewoon mooier als je de auto goed in beeld hebt en dat je nm ziet rijden, maargoed. voor de rest goed filmpje.
het filmpje werkt niet
Wat een fantastisch mooie wagen is dit zeg!

Sowieso zijn de huidige Maserati’s geweldig, ik vind ze stuk voor stuk mooier dan de huidige Ferrari’s en dat is eigenlijk best triest voor Ferrari :P
Als mijn ouders de jackpot winnen zal ik hun deze meteen aansmeren
Mijn keuze voor dit segment was al een tijdje hetzelfde. Daar is verandering in gekomen. Tegenwoordig staat er Sport GT S achter. De extra toevoeging is ook extra lekker. ;)
mogen spelen in de achtertuin van Camile Oostwegel ? (Château st. Gerlach) :p
Haha! Eindelijk weer eens een rijtest over een auto die me aanspreekt! :D
Dan maar eraan beginnen hé, mijn gewoonlijk langste comment van de week… :P

De auto Il automobile:
– Designo: nou, een Italiaanse schone! :) Ik persoonlijk vind hem echter te bollig, en wat te gecompromiseerd naar hedendaagse normen. Maar daarvoor is hij natuurlijk ook bedoeld, want het is Maserati’s people carrier. Natuurlijk is de lijn wel mooi, maar bij dit soort auto’s heb ik altijd het gevoel dat, in ruil voor wat prestatie, hij er nog mooier uitgezien kon hebben… Mss is het gewoon slechts een gevoel.
En van die update moet ik het eerlijk gezegd niet hebben, liever de Collizione Cento, maar dan natuurlijk wel met een onderstel van deze! :D
http://www.carbodydesign.com/archive/2008/01/26-maserati-quattroporte-collezione-cento/Maserati-Quattroporte-Collezione-Cento-2-lg.jpg
– Motore: Oooh zo lekker geluid!! Vooral om 04:50… :o Prestaties: ah, Italianen zijn nooit sterk onderin geweest, een best wel groot gemis eigenlijk, maar ah, je krijgt het dubbel en dik terug om 4.750 rpm en er komt nog eens een leuk geluidje bij ook! De acceleratie, ik weet eigenlijk niet direct wat ik me erbij moet voorstellen… De cijfers zijn veelbelovend, maar al dat koppel zit toch redelijk hoog…
– Er… Handling-o: sterker onderstel, net wat hij nodig had. Sterkere veren, nooit slecht voor een betere communicatie en een strakker weggedrag. Maar ik vraag me af of dit nog een beetje dwars wil… Lijkt me wel lekker fout. :twisted:
Conclusione: een lekkere people carrier met the right stuff, alleen: is het wat je wil van een echte auto? Het interieur vind ik overigens wel te kitsch.

Filmpje + test:
Allereerst me loslaten over je tekst: informatief genoeg, alle aspecten worden vermeld, precies wat ik verwachtte. Maar deze keer begon het wel wat saai om lezen te worden… Can’t really put my finger on it, but something is missing. Een mindere dag gehad toen je het tekstje samenstelde, Wouter?
Filmpje: ah, over een heerlijke auto nog eens het heerlijk en typisch gewauwel van Autoblog horen… Heerlijk! :P Alleen één puntje van kritiek, en het is volledig aan mij te wijten wat het is subjectief: de cameraman… Niets tegen Patrick, maar als hij die camera eens wat rustiger zou willen houden, en de auto eens wat reëler zou willen voorstellen… Het gedoe van Ruben is altijd knap gemonteerd, en altijd verfrissend, maar het trok nooit de aandacht naar zich toe. Jouw stijl wel… En ik weet, als je daar eenmaal staat, wil je er speciaal veel moeite in steken door verschillende posities te proberen, en gevoelsmatig de auto op de gevoelige plaat zetten, maar je zou niet zoveel moeite moeten doen, een goeie camera en een rustige hand is (voor mij) al genoeg, de rest doet de auto wel. :)
Conclusie: toppie rijtest, ondanks de technische minpuntjes (wat subjectieve puntjes), de auto en uiteraard de personen errond maken het helemaal goed! :D Kudos voor deze test jongens!
@matt
ordinair?
///M5 is de koning onder sedans.
Als Roze je faforiete kleur is, dan zegt dat genoeg.

2ton voor zoiets is zeer belachelijk te noemen. Iedereen meent ook dat de ruimte achter niet geweldig is. Tegen BMW heeft die sowieso geen kans. Een bomvolle ultra snelle 760i heb je geloof ik voor nog minder.
PRACHTIGE AUTO
Weer erg bedankt voor de rijtest :) !

Deze Maserati is natuurlijk veel mooier dan al zijn Duitse concurrenten, maar toch vind ik ‘m vrij standaard voor een Italiaan, misschien heeft ‘ie te weinig passie. Het is een prachtig auto, maar verliefd…?
Deze auto maakt oergevoelens los waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Woorden schieten tekort. Hier word ik dus echt emotioneel van.
Wat ben je toch een onwaarschijnlijke mazzelpik, Wouter !
Tip : als je met je eigen programma op Powned komt, stop dan enkele fragmenten (beeld én geluid) van deze Quattroporte in de begin- en eindgeneriek.
sebastianchubasco
topper, eentje die over 100 jaar nog aangehaald wordt als een der schoonheden.

reis door de tijd:
bugatti royale type 41
cisitalia 202
alfa romeo 33 stradale
maserati quattroporte sport gts
Vind het raar dat iedereen vergelijkingen maakt met de A8, 7 Serie & S-Klasse, de vanafprijs van een normale Quattroporte ligt gelijk aan de prijzen van de topmodellen van de Duitse “concurrentie”. Daarmee doel ik op de W12, 750/760 en S500, de S600, S63 & S65 vallen daarbuiten omdat de laatste 3 ondertussen qua prijs allemaal ver boven de 2 ton liggen. De Maserati blijft natuurlijk de mooiste, het vorige model Sport GT S vind ik mooier, mede doordat de LED-verlichting hem ietwat goedkoop doet ogen, maar van het nieuwe model is dit wederom de mooiste, chapeau.
Woow, knappe wagen!
Leuke rijtest!
mar ik weet ’t niet, een 760i, of deze maser.. Maser heeft emotie, de BMW is gewoon één & al stijl .
Erg lekker filmpje, lekker to the point en niet te rationeel met perfecte muziek! WEll done
Bravo mannen, heerlijke video weer!
Schitterend filmpje!!! Die quattroporte blijft zo ontzettend mooi daar kan geen Duitser tegenop!

Alleen hoe sluit je een filmpje met een quattroporte nou af? In ieder geval niet ordinair gasgevend onder een viaductje Wouter;)(!!)
@ Laurens
Nee, jouw reactie draagt echt een steentje bij!
wonderlijke mooie auto..
maar waarom heeft die toch een Peugeot RT3 radio…
bel volgende keer ff als naar Houthem ST. Gerlach en Chauteu St. Gerlach gaat.
Zorg ik dat ik de volgende keer daar weer een weekendje weg plan…
O M G!!! superzalige auto… ik snap niet dat mensen dan nog maar durven twijfelen aan dit of een 7 serie die je op elke hoek van de straat tegenkomt… (in België toch tenminste… ;-) )

ik ben niet wild van de achterlichten, maar die zou ik er met PLEZIER bijnemen!!!!!

super filmpje trouwens…!!! kunnen die “mannen” van autoweek.nl nog iets van leren ;-)
Wacht maar tot je ernaast staat, dan wordt je wél verliefd op deze auto! Althans, ik wel toen ik ze donderdag allebei naast elkaar zag staan. :)
Wat ik al eerder zei :Who needs Germany…nobody!
Wat een wereld van verschil met de doorsnee smaak van de duitse auto kopers hier in NL.
Beest van een auto en wat een sound en één en al emotie,had dus ook een
USA car kunnen zijn. :)
zou het eig mogenlijk zijn om er een handbak in te plaatsen??
prachtige wagen en (off topic) een leuk filmpje, maar het was geen ruben filmpje, en de aftiteling bevestigde dat

toch leuk dat ruben zo’n signatuur aan zijn filmpjes weet te geven dat je gewoon ziet aan een filmpje of het wel of niet van hem is
super mooi !!! en zoals met alles zou moeten zijn; er zit emotie en geschiedenis in dat merk.
Wat een prachtbak!
Wouter met een Porsche Design zonnebril?
@CSL: de m5 legt het af tegen de Quattroporte sport GT op het Bedford Autodrome West circuit en op het Autozeitung test circuit geeft de Quattroporte S de M5 maar 0,5 seconden toe.

De vorige 760 en de 750 werden compleet het snot voor de ogen gereden door de Maserati en zelfs de 550I legt het nog ruimschoots af tegen deze elegante dame……

Over stijl zullen het verder niet gaan hebben want daar weet jij toch niets van.
Heb effe de rijtest van Autoweek bekeken. Wat is dat toch een saaie muts.
‘Sportknop aan en gaan’… Dat doe je jezelf toch niet aan?
ooh, dus zo maak je een rijtest

Klasse!

En ik ben het helemaal met Wouter eens.
Klassiekerrally
Ondanks dat ik het niet zo heb op automatisch tussengas (da’s toch echt iets voor totale nitwits), ben ik nu toch echt oprecht jaloers. Wat een prachtauto! Daar kunnen de Teutonen nog een puntje aan zuigen!
Overigens…… eigenlijk is dit natuurlijk geen auto voor op een circuit en vergelijken met een BMW is natuurlijk ronduit een belediging, maar a la…. ff die fanboy weer met de neus op de feiten drukken.

Prachtige auto en als ik ooit dit soort bedragen aan een (nieuwe) auto zou uitgeven dan was dit absoluut de favoriet. Er zijn bar weinig merken die auto’s maken waarin zoveel gevoel, stijl, schoonheid, passie en levensvreugde verzameld worden…. Als je zo’n auto rijdt dan hoef je niets te bewijzen. Wat anderen er ook van mogen vinden…. jij glimlacht en gaat je eigen weg. Anderen overtuigen? Alsjeblieft niet… sommige geneugten zijn niet voor iedereen en zolang er een handvol mensen zijn die het wel snappen en het merk het goed doet worden er meer dan genoeg verkocht.
@wOoOdy.

Shit, ik wilde iets over fanboy bashen in mijn profiel zetten. :X
Handig dat limburch! Stukje buitenland binnen de grenzen, levert mooie beelden op en de soundtrack is ook jummie! Ja, dit is toch wel een stijlvolle, gedistingeerde bak voor de echte liefhebbers!
@klassiekerrally

het is mij ook een raadsel waarom je dat bij een automaat van dit type zou doen, technisch gezien heeft dat geen enkel nut. Juist wel bij het vorige type gerobotiseerde handbak die erin zat. Mits het systeem wel even de koppeling laat opkomen, anders is het ook daar pure (en in mijn ogen zielige) show.

Zelf pas ik tussengas graag toe bij mijn handbakjes, zeker de Alfa heeft een lekker opzwepend geluidje, fanatiek tussengassen doet alle semi sportieve medeweggebruikers verschrikt rondkijken waar dan die “Maserati met sportknop” rijdt! En bij het klassiekertje breekt de hel helemaal los, zeker als ik de ontsteking ook wat laat zet of de vacuum vervroeger lostrek, vlammen :lol:
@ mx5/rx8owner
Ah, geeft niets. Meestal raak ik niet verder dan je avatar.
@mx5owner: :D tja, verzin zelf maar iets hehehe
@wooody

voor een lager budget koop je een Alfa. Liefst met de Milaanse V6. Had je zelf kunnen verzinnen?
Juist.
Storing internet explorer, uitgelogd en problemen om in te loggen. Vreemd weer. :?

@vla.
:lol: Dat wasis te verwachten.

@wOoOdy.
Dat verzinnen blijkt moeilijker dan gedacht. Het moet iets pakkends zijn. ;)
@Laurens: ja dat kan/kon ik proma zelf verzinnen…. alleen heb ik op het moment geen behoefte aan een 4/5 zitter (ben redelijk voorzien qua vervoer) en m’n vriendin gaat daar niet mee rijden, lol
proma prima (net de verkeerde toets geraakt)
Dit gaat helemaal nergens meer over. :?
Duidelijkheid iemand?
@ mx5owner; Heb ik ook wel eens gehad. Autoblog zei het opgelost te hebben, maar hoe dan ook, even wachten (10 min?) hielp bij mij…
Oh, en dat doorstrepen moet je wel beëindigen met [/s] (maar dan die andere haakjes).
@ mx5owner; Of wacht, in jouw geval dus met [/strike] (maar dan met die andere haakjes). Ik denk dat je de slash vergeten was.
@wooody

neem je de GT. Weer met die V6. Maar vrouwen begrijp ik niet, die rijden het liefst in iets rationeels, aygo ofzo ;-)
Waar is Ruben als camera?

Mooie test en bak verder
Oh, en Patrick, goed camerawerk! Gewoon rustig…

@Citrofiel:

Ja, ben je eindelijk het Genève filmpje [s]trauma[/s] te boven. Voor de mensen die er nog last van hebben komt er misschien wel een aparte foto-slide versie ;)
@laurens: zakelijk een lease station en nee een v6 159 zal niet lukken en prive heb ik een mx5 en da’s heel anders autorijden dan een gt…. toch een baan vinden met minder km’s
Wat een geweldige auto… mooie review ook weer!

Alleen wat verschrikkelijk zonde van die lelijke jaren 90 knopjes zeg, dat kan toch niet:P Achja, één schoonheidsfoutje mag;)
@ punk en csl

ik lig hier werkelijk over de grond te rollen van het lachen en te huilen tegelijk over dat iemand zoon slecht gevoel voor smaak kan hebben.

@ woody

jij snapt het.
De gebruikersnaam of wachtwoord zijn incorrect. :?

@Citrofiel.

Hij moest zo werken.
Het is steeds onduidelijker. Ik gok nu ook maar wat.
zo ;)
Nou ja..
Ik vind het niet gek dat ik geen Maserati rij als ik bovenstaand geklungel even bekijk.
Getinte ramen staan niet op zo’n Italiaanse limo.
@ Patrick; Dat Genève-filmpje was best erg, vind ik nog steeds. Te veel bewegingen, te vaak schuin. Maar in dit filmpje is het goed in evenwicht, rust en beweging. Die snelle naar de grond gerichte draaibewegingen in het begin bijvoorbeeld vind ik nu juist een leuk accent, in plaats van storend!

@ w0o0dy; Apart dat ik eigenlijk niet weet wat voor lease-station je rijdt, en dat je het nu niet zegt… Hmm. Een keus waar je niet zo trots op bent? :twisted:
@ mx5owner; Zeker weten dat je het goed onthouden hebt? Ik heb het zelf namelijk nog wel eens dat ik wachtwoorden van verschillende sites door elkaar haal enzo… :lol:
Je moet dus [strike]blablabla[/strike], maar dan in plaats van die [] die pijltjes die je bij , en . hebt staan, maar dat snapte je al. Ik weet niet wat er nog verkeerd kan gaan eigenlijk… :?
@ mx5/rx8owner: gewoon bij Rochdale soliciteren, hoef je niets voor te kunnen en dan mag je gewoon een Maser declareren…

PS: zag zaterdag een rode RX8 in rotjeknor was jij dat?
Op en top Italiaans. Super mooi uiterlijk, heerlijk geluid en zowel van binnen als van buiten straalt het klasse uit.

Als autoliefhebber zou ik wel heel blij zijn als ik deze auto in mijn bezit had. Maar een stuk(je) rijden zou ook wel plezierig zijn. ;)
Ik zal wel een hoop boze reacties krijgen op mijn reactie, maar over smaak valt niet te twisten.

Dus: ik vind deze auto ontzettend lelijk. Ik probeer echt om te schoonheid ervan te zien, maar het lukt me gewoon niet. Vooral de voorkant vind ik maar niks. Ik kan er geen mooie lijn in ontdekken. De achterkant en zijkant gaan nog wel.

Prima als jullie de auto wel mooi vinden, maar het is niet mijn smaak. Wel een heerlijk geluid en hij rijdt vast ook super. Maar ik zou m nooit kopen als ik het geld er voor had.

Geef mij maar een Audi S8
Prachtige wagen, en een heerlijke test om naar de kijken.
Dit is gewoon de top, niks Porsche, niks Audi. Back to basics, Italië flikt ‘em weer! Zelf vind ik het geluid harstikke gaaf, ook de laatste filmopnamen in die tunnel, en het wegrijden van dat pleintje is erg mooi gedaan.

Zoals in de Top Gear stond: ‘Hierin rij je je kinderen letterlijk misselijk.’

Love this car.
Vermoeiend hoor de vergelijking met de Duitsers. 9 van de 10 Duitse autoliefhebbers vindt dit ook het mooiste wat er is. Er zijn alleen meer redenen om te kiezen voor een bepaalde auto.
@Leone: Noem eens een paar andere redenen?
Trouwens, wedden dat de volgende rijtest over de Bentley Continental GTC Speed zal gaan? :)
dit is een zoveel mooiere auto, jammer dat het in die sedan luxe/premium klasse altijd tussen de duitsers gaat en de Maserati vergeten wordt. top auto, top rijtest!
Kwaliteit? Vooroordelen zijn niet altijd terecht, maar rationeel gezien mag je bijvoorbeeld een Porsche 911 niet vergelijken met een Modena. Een 911 is geschikt voor dagelijks gebruik een Modena veel minder, onderhoudskosten zijn lager bij een Porsche, en is minder vaak nodig, rijdt makkelijker enzovoort.
Een S-klasse versus een quattroporte zou je in mindere mate ook zo kunnen zien.

Er is geen Quattroporte diesel. Toch zeer belangrijk in de zakelijke markt.

Mensen kiezen liever iets vertrouwds. 1 op de 3 Nederlanders rijdt Opel Astra bij wijze van spreken. Allemaal eenheidsworst maar waarom geen bloedmooie Lancia Delta?

– Mensen willen liever een zakelijk ogende auto zoals een Volvo, Audi i.p.v. een Maserati of Chrysler 300C.
@C6_R.

Waar en hoe laat. Er rijden meer rode rx8-en. Wij wonen in Rotterdam. ;)
Inlogprobleem is vanzelf weer oké. Ik heb nu ook niet ingelogd. Gewoon de pagina geopend. ;)
Wouter dat doe je toch weer leuk! Lekker de jus erover, 100% irrationeel inderdaad maar voor de echte autoliefhebber. Goed gedaan, mag ook wel ’s gezegd worden… Je kan zo voor mij komen werken.
Mooi filmpje, er komt inderdaad niets in de buurt wat schoonheid betreft. De achterlichten van voor de facelift vind ik trouwens wel mooier staan.
Waarom is mijn naam hier trouwens niet rood?
Hier was ik al lang op aan t wachten! Bloedstollend mooi!
Passie en Emotie zijn allebij hele mooie woorden hoor, maar meestal als die woorden aan een auto/motorfiets gelinkt zijn wil dat zeggen dat een passie voor sleutelen moet hebben of met veel emotie je creditcard vaak moet overhandigen.
En het is meestal een verbloeming voor andere zaken die waarschijnlijk niet goed zijn.
En dat een Maserati iedere BMW doet verbleken is niet geheel waar, ieder BMW zal na een jaar of 10 gewoon rijden zonder problemen omdat BMWechiek ontwikkeld en test, mischien zijn het niet moedersmooiste maar wel goed.Een beetje 3-serie is na 15 jaar nog in goede conditie, kan je van de meeste Italianen niet zeggen.

Maargoed, geef mij maar een Mercedes veel beter en mooier.
wouterjeuring
als ik ooit de jackpot win……

ow en merry, je moet niet zo zeiken, want deze auto is super en mercedes is voor pussys (MIJN MENING)

“Maargoed, geef mij maar een Mercedes veel beter en mooier.” dat was genoeg.
@ MX5: Rond het middaguur kruising van Weena en statentunnel… Ik zie ze niet vaak die RX8en maar het is wel een van de weinige japanners die ik kan waarderen, heb er zelfs een 1:18 van.
Sublieme auto!
plus +
Magnifieke review!
is =
Stijlvol autoblog!!

Complimenten Wouter en co !
(Ik heb er zelf ook in gereden en het is de enige sportsedan waar een mens echt van geniet met de grote G)
dit is gewoon een KLASSE BAK!!!!!
bmw 7
mercedes s
audi a8
gewoon niet aan te tippen aan dit italiaanse klasse bak !!!!! ,naam praat voor zichzelf;)
@ Merry …volgens mij heb jij iets niet helemaal begrepen en heb je dus niet veel met auto’s. Passie betekent vooral dat je er mega opgewonden door raakt vanwege de beleving in het rijden en kijken. Gevoel. Das meer dan een achtbaan rit in een snelle kar. Passie gaat over één zijn met auto en wegdek. Dit is als de mooiste vrouw die je kunt inbeelden en plots..hé ligt ze naast je als wakker wordt!

Mensen die in veel dingen rijden begrijpen dat. In Italië begrijpen veel mensen dat omdat ze daar al decennia lang veel rijden en hard ook. In Nederland en andere landen begrijpt men dat ook zodra men zich er in verdiept zoals de puristen op de forum die zich onderscheiden van de petjes die niet verder kijken dan het aantal pk’s op een Brabus die je vervolgens nauwelijks fatsoenlijk een bocht door kan laten knallen, na snelle terugschakeling zonder een huilend geluid, zonder de combinatie van heerlijke looks en stijl.

Wie nooit goed gegeten heeft, weet niet wat lekker is.

Ieder z’n voorkeur natuurlijk. Maar ga niet zeggen dat ieder weekend naar het bordeel en een patatje na die tijd het smeuïgste is wat je kan bedenken.
There is more..
..dit forum..
O ja.. BMW M5 vond ik als 2e de lekkerste sedan waar ik ooit in gereden heb.
Richard Brunsveld
Wat een auto is dit, zonder twijfel de mooiste limo ooit gebouwd in mijn ogen, ik las al dat het geluid van deze auto waanzinnig was en nu ik deze video bekijk ben ik verkocht! Wat een auto is dit toch.

Nu nog de complimenten voor de video die er gewoon weer heerlijk uitziet, het laatste vind ik het vetst als hij lekker gaat revven in die tunnel !
Het bedieningspaneel van bijvoorbeeld de telefoon is erg goedkoop en bijna als 2 druppels water gelijk aan die van het bedieningspaneel van de Citroën C4 Grand Picasso. Zie hieronder een foto van het bedieningspaneel van de C4.

Het bedieningspaneel van bijvoorbeeld de telefoon is erg goedkoop en bijna als 2 druppels water gelijk aan die van het bedieningspaneel van de Citroën C4 Grand Picasso. Zie hieronder een foto van het bedieningspaneel van de C4.


http://www.navigatiehelpsite.nl/forum/viewtopic.php?mode=attach&id=2187
@C6_R.

Correct. Dat was mijn vriendin die boodschappen was wezen doen. Ik woon zo’n 3km bij de Statentunnel vandaan. Ik woonde er 300m vandaan.

Dus ja, dat was de onze. ;)
Stoer! Ik had net een paar dagen in de gaten dat je ook in Rotterdam woont dus ik moest gelijk aan je denken! Lachen! :D
@C6_R.

Je hebt nog pech gehad. Normaal geven we gas bij in dat tunneltje. Helemaal met voetgangers erin. Dat galmt bij de AH nog na. :twisted:
@C6_R.

Je weet ook dat je 1km van een Z06 vandaan was? Die van Tattoo studio West.

Nu weer ontopic.
Hoe kom ik op een eerlijke manier aan Bovenstaande Maserati?
Ik ben een Lancia rijder en heb ooit gedacht, of zelfs zeker geweten, nooit een ander merk te rijden. Bij deze hoop ik ooit financieel in staat te zijn om vreemd te gaan…
ik herhaal maar weer s
tunnelfetishist ;-)

(ben gewoon jaloers hoor)
Laten we vooral de 8c niet vergeten, waar deze test qua geluid en emotie ook zo briljant is! Maar deze test is ook weer subliem! Petje af en buiging voor autoblog;) Mooi camerawerk, bijpassende muziek die de emotie perfect accentueert en genoeg informatie over de specificaties. Het enigste puntje waar ik mij aan stoorde was het wintgeruis in het begin van het filmpje.
goede test, excellente film/montage
nog 1 dingetje,

jammer dat je niet even achterin bent gaan zitten… Zit zo’n mooi knopje in de middenconsole achterin om de stoel van de bijrijder naar voren te zetten als je gechauffeerd wordt en je de beenruimte wil uitbreiden.
heb hem zien rijde met de auto tussen maastricht en cadier en keer!

Verder super auto:D
Waar in Limburg was dit? In de buurt van Valkenburg? Nog even door/langs klein Zwitserland gereden? Want da’s echt de allerallermooiste route door Limburg. Ziet er echt _totaal niet_ uit alsof je in Nederland bent als je daar rijdt. Haarspeldbochten, ongelofelijk mooi uitzicht etc. En het is allemaal 80-weg, en met 80 km/h kun je je lol al prima op daar met al die bochten.

Misschien een tip voor de volgende keer ;)
@ Sorcerer: waar je dat rode hotel op de achtergrond ziet, is opgenomen in Valkenburg. Wij liepen er toevallig langs met de klas na een hotelbezoek.. :P
Prachtige video en natuurlijk magnifieke auto gewoonweg subtiel het design en het interieur en dat geluid dat is gewoonweg fenomenaal :D
Schoolvoorbeeld van goed design: al 5 jaar op de markt en hij wordt alleen maar mooier!
Mooi filmpje weer en Wouter slaat de spijker op de kop, deze auto is één en al emotie, je vergeeft hem z’n minpuntjes en stapt iedere keer (als ‘ie het doet) weer met een lach achter het stuur. Alleen dat klokje blijft pure kitsch natuurlijk… ;)
Mooie auto, rare achterkant en die Peugeot telefoonknopjes….
Maar goed, dit is een auto die je niet weigert en heel veel plezier aan beleefd!
Free Image Hosting at www.ImageShack.usQuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

geen idee of ie het zo doet de afbeelding, maar kon het niet laten.

Trouwens zat ook echt heeel het filmpje lang eraan te ergeren aan het saaie geluid.
Inderdaad goed dat er die knop op zit.
niet dat het zo belangrijk is maar is het geen bypass in plaats van een klepje in de uitlaat?
Wouter, ik ga er meteen een kopen!
Jongens van Autoblog. Videos worden steeds beter. KEep up the good work.
Wat jullie nodig hebben is een range rover sport met zo’n achterklepje die open kan zodat jullie je nieuwe cameraatjes er uit kunnen hangen en mooie rij-shots doen. Die een-na-laatste shot namelijk van dit filmpje moet je meer van hebben. Hou mee aanbevolen als je nog ergens een S/C RRover Project Kahn kan vinden.
lol,
Een mx5 rijder die kansloos anderen probeert te overtuigen wat stijl is.

http://i221.photobucket.com/albums/dd23/iamjww/GayMiata.jpg?t=1241002769
@csl

in een ander topic werd de MX5 een chick’s car genoemd door een transvestiet :lol: Om het ding te verkopen wordt zo langzamerhand knap kansloos.

PS: ik sta sterk in mijn schoenen, als de bodemprijs bereikt is en het ding een hardtop heeft, en de originele veerpoten (niet dubbelzinnig bedoeld) :-)
@Laurens
lol
Een verklaring voor het gedrag van een BMW rijder.

http://baronne.mouton.co.uk/wp-content/uploads/2008/11/bmw-smallpenis2.jpg
@ mx5: lekker op de bash-toer???

Don’t stoop to their level jongen!
;)
@ Emile: moet jij zeggen!!
hahaha, sta jij ff voor l*l!
Lol @ Svenska_Aeroplan_AB :P

Ik vind dit de mooiste sedan ooit gemaakt. Ik vind hem ook gewoon mooier dan de Rapide of de Estoque hoor, en zelfs mooier dan sommige sportauto’s. Geweldige auto! Mooie test ook :)
Wat een prachtige bak die Maserati, ik kan me er alles bij voorstellen dat je deze zonder erbij na te denken op pure emotie aanschaft, geweldig. Dat geluid heb ik inmiddels ook in het echt gehoord, gaat inderdaad door merg een been, HEERLIJK! :D

mx5owner geeft hierboven trouwens een geheel nieuwe betekenis aan de uitdrukking: “how low can you go”…
@Svenska_Aeroplan_AB: als je serieus een Saab-adept ben heb je naar mijn mening ook nog heel wat uit te leggen ;)
Hello everybody,

ben vandaag op de testdag van Maserati in Wijnegem een testrit gaan doen. Ben er juist van trg. Deze auto is gewoon subliem. Mooi, elegant maar tegelijk ook vol passie en vuur. In de normale stand rijdt hij redelijk onopvallend maar vanaf je de sportstand aanzet komt het beest in deze wagen tot leven. Ik weet niet wat sommige nigwits hier lullen over een radio van Peugeot maar in mijn exemplaar zat een Bose geluidsinstallatie maar die heb ik stante pede uitgezet. Zo’n auto heeft bij wijze van spreke geen geluidsinstallatie nodig. Het IS gewoonweg een geluidsinstallatie. Voorts zeer goede zetels. Stuur staat op de juiste plek en de grotere peddels komen echt van pas op bochtige wegen. Moesten de aandelen het nu beter doen, niet dat ze het nog altijd even slecht doen als 2 maanden geleden, was het bestelorder al lang ingevuld. Voor de geïnteresseerden: levertermijn in België: 6maanden! prijs: vanaf 135.000euro. Valt nog mee vind ik. Daar koop ja volgens mij geen 760i mee… maar daarmee moet je hem ook niet vergelijken. Met een panamera of rapide zou de vergelijking beter opgaan.

Greetzzz,
JMC

g
Hey mx5owner,
stap jij nou maar in je Mafda MX5 dikke PIMP haha… Lozer je zou dromen dat je ooit in een BMW mag rijden ha ha ha ah….

Groet BMWowner
En verder mx5owner:

heb je wel naar de intelligentie test gekeken? Het zit namelijk zo dat de mensen met het hoogst intelligentie in een BMW rijden… Dus veel plezier in jou waan, en je imitatie sportwagen… Die MX5 van je… Daar ligt toch ook standaard een V10 in met meer dan 500 PK???

Volgens mij kan die MX5 van je nog geen worst van de tafel trekken!!! En wat betreft jou vergelijk kun je jou moter beter vergelijken met de startmotor van een M5!!!

Droom maar zacht…. P.S. Nog even doorsparen he!!! ;-)

Groetjes BMWowner
@ Wiet

Kennis van de Nederlandse taal is mensen ook wat waard dunkt me.
@Entwicklunq88

Ja snel getypt… Tijd is geld he!!! Maar maakt voor mij toch niet uit ben namelijk al van huis uit millionair!!! HA HA LOL!!!

Groet Wiet
Hey Wouter!

Als je nog eens bij mij op het werk langs komt, laat me dat dan ff weten…

Verder weer een heel mooi filmpje met een bloedmooie auto!
@ Wiet

Je bent van huis uit miljonair en dan ga je mensen vertellen dat ze maar wat meer moeten gaan verdienen en/of sparen?
Ik stel voor dat je dan eerst zelf voor je geld gaat werken. En tegelijkertijd een gevoel voor humor ontwikkelt.
Leuk filmpje ,MAAR Het beeld loopt niet synchroon met het geluid!
” de donkergroene Italiaanse sportsedan”

ben ik kleurenblind?
wie the fuck is die mx5owner dan?

leuk stukkie weer plezierig gekeken naar die prachtige kale koppie van wouter!:D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).