LOL! Autodieven in de kraag gevat

Auteur: , 75 Reacties

Tijd voor een stukje human interest op Autoblog. Vanavond gaan we kijken naar het Hoe en Waarom van de Amerikaanse autodief. De politie in Houston heeft namelijk een aantal lok-auto's ingezet waar niet de meest slimme Amerikanen op af komen. Zeg maar de bodem van de genenpool. En omdat de lok-auto's waren uitgerust met camera's krijgen we een mooi beeld van een aantal onverschrokken autodieven. Klik op de lees verder voor vijf minuten lang ROFL-TeeVee...

De eerste kandidaat schiet direct na wegrijden in een lachstuip, het kan ook een oerkreet zijn, kies zelf maar. De tweede kandidaat is zo trots op het feit dat hij een auto (die niet op slot staat+sleutel in het contact) steelt dat hij vrolijk een bekentenis aflegt aan de telefoon. De mooiste is bewaard voor het laatst, daar zien we twee dames (waarvan één zwanger) die heel even heel blij zijn. Totdat er een zwaailicht opduikt in de binnenspiegel.

Kijk en leer. Effectief autodieven oppakken doe je zo! (via jalopnik.com)75 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
domme amerikanen….
autblog, wat is dat?
Haha die laatste
Gelegenheid maakt de … zeggen ze.
Ik zeg, uitlokking van het slechtste in de mens.
Wat een opertunisten zeg.
@T16:

Jonge je moet niet zo zielig doen.
Als ik op een parkeerplaats een auto zie staan met de sleutels erin steel ik hem nog steeds niet.

Iets als uitlokken bestaan niet. Jij bent zeker ook zo iemand die een raceje gaat houden met zo’n undercover surveilance auto en dan gaat zeiken dat ze je uit liepen te dagen?

Een mens hoort zo moreel mogelijk te zijn.. niet zo moreel als zijn kansen. (En dat is dus wel wat jij zegt.. want iemand de kans geven een auto te stelen is zielig voor de dief want ‘dan kan hij er niks aan doen’.

Niet zo zielig doen…. crimineel zijn = boeten.
Haha, lekker voor ze!
Stom! Trouwens mokkel, scheerschuim nog niet uitgevonden?!
Stom bedoel ik de non intelligentie van de Amerikanen mee;)
Houston zal je bedoelen..
@ wotevajjjj

klopt, in Nederland worden geen autos gestolen
Go to the left … the other left :-)
Zucht, daar gaan we weer… ;P

“Domme amerikanen”, mensen die dit zo zeggen getuigen zelf ook niet bepaald van veel intelligentie.

En inderdaad gelukkig zijn alle Nederlanders wel slim genoeg om geen auto te stelen…
Zal ze leren bende kanslozen …

Heb al eens iets dergelijk gezien met die “bait-cars” maar bij deze ging de motor na een paar minuten uit en de deuren dicht ( niet meer te openen ) was nog meer hilarisch dan deze ^^
zo overdreven altijd met die wapens in Amerika zeg…
haha, move to your left… the other left
Move to your left….
Move to your OTHER left….

Voor dat soort hebben ze de GPS uitgevonden.
SCHITTEREND. ik ben benieuwd wat voor straf ze krijgen:D wat zijn die amerikanen toch lekker he. maximaal genieten.
1: ben vlaams
2: onderzoek heeft aangetoond dat amerikanen hun gemidded iq 7 punten lager is
-FAIL-
In Nederland is dit verboden, om de reden dat hier ook mensen op afkomen die het anders misschien niet gedaan hadden… Dit is echt pure uitlokking, niet op slot en de deuren gewoon open.

Overigens is het in Nederland ook verboden om je fiets niet op slot te zetten. Kun je € 25 boete voor krijgen.
Volvo_440_turbo
Om maar te zwijgen over het IQ verschil tussen Nederlanders en Belgen ;)
Ma bon, die toer gaan we niet opgaan e…

Maar om een auto te stelen waar de sleutels op zitten moet je wel dom zijn… dan weet je toch zo dat je geflikt wordt?

Een maat van mij zijn auto heeft eens een hele avond op een parking draaiende gestaan op een verlaten parking (in België), toen ie na een avondje stappen terugkwam stond ie daar nog. De motor wel een beetje oververhit maar bon, ding reed nog…
@ wotevajjjj

IQ 7 punten lager als.. ?

@ Sorcerer

Ook al hadden ze het anders niet gedaan, ze zijn nog altijd in staat iemands auto te ontvreemden en of dit nu met opzet losgelaten is of niet, zoiets doe je toch niet ?
Mmm… De opvoeding, daar zit het hem. Die kerels en kerelinnen zitten in een vicieuze cirkel. Eens zien of Obama daar verandering in kan brengen.
ja hoor als je als vlaming/nederlander een auto steelt ben je geen idioot…
Enkel amerikanen zijn idioten… en wooow het gemiddeld iq ligt in amerika ene paar punten lager..

@wotevejjj
please, sterf gewoon en maak plaats voor nieuwe plezante mensen
@Grote Smurf:
Maar dat zijn dan ook weer de types die van de roltrap afrijden of in rechtsaf het water in rijden.

@Chrisy76:
Tja statistisch gezien is de kans op domme Amerikanen groter dan domme Nederlanders. Zijn genoeg cijfers om daar wat van te zeggen, dus zo heel dom is het niet ;). Alleen al het feit dat de meeste Europeanen die daar Amerika hebben opgericht, ook niet van de hoogste klasse waren.
Kijk zo doe je dat!
Check your resources. Het gemiddelde IQ in Amerika heeft slechts een kleine afwijking naar de negatieve kant, doch wil dit uiteraard zeggen dat er zoveel ongeschoolde/-voer eufemisme in voor ‘dom’- mensen zijn in Amerika (niet noodzakelijk – en meestal niet Amerikanen bij geboorte) dat ze het gemiddeld nationaal IQ met 2 punten onder het gemiddelde doen zakken. Dat zegt wel wat… Aangezien er een massa mensen wonen in Amerika, is het ook logisch aan te nemen dat er heel veel dommere mensen wonen. Simpel als dat. This isn’t rocketscience…
http://www.youtube.com/watch?v=OR8npn4RK6I
;)
Maar wie A zegt, moet B zeggen: dit zijn al wat meer alarmerende cijfers (zeker als je ze vergelijkt met onze landen)…
@ mezelf
Ps: je moet dus vooral kijken bij ‘Education’. ;)
@six-trey: Damn, jij houdt echt wel van de US hé? Er geboren of zo?

Niet alle Amerikanen zijn idioten, maar het IQ ligt daar toch wel wat lager dan hier. Dat is dan wel gemiddeld natuurlijk. Ze hebben tevens zowat de knapste koppen van de wereld. Verklaring is jammerlijk simpel. Zeer goede dure privéscholen voor dat laatste, en zeer ondermaatse en ondergefinancierde publieke scholen.

‘No child will be left behind’, zei Bush, maar hij heeft er toch niet veel van terecht gebracht. Hopelijk doet Obama het beter.

In ‘Sicko’ van Michael Moore zat ook een stukje over het Amerikaanse onderwijs. Als je een universitaire studie wil volgen moet je daar als gewone Amerikaan een studielening aangaan om het te kunnen betalen. Eens je afgestudeerd bent (of niet) moet je al onmiddellijk beginnen werken om dat af te betalen, dus kun je niet anders dan mooi braaf in de pas te lopen bij je baas. De ideale werknemer!

Ze toonden ook beelden van een vrouw die tegen Bush zei dat ze drie (3!) jobs had. Zijn reactie: “That’s amazing! This is only possible in America!”
Idd, only in America, en gelukkig maar. Ik vind dat niet bepaald fantastisch dat de sommige mensen in je land 2 à 3 jobs MOETEN hebben om rond te komen. Das gewoonweg niet normaal. Dan scheelt er iets aan je economisch systeem.
@Bramster;

Het moet zijn “…lager dan”.
@Esprit_de_Flandre
Close, ik ben geboren en opgegroeid in Belgie ;) maar mijn vader is een amerikaan, en Los Angeles is al gans mijn leven mijn vakantie bestemming/2de thuis geweest, en ik ben vrij trots op mijn afkomst

en bedankt voor die reactie, je hebt mij 10 minuten typen uitgespaard :P
Al dat oksel haar van die vieze big momma… Ik krijg straks nachtmerries. Ook even rustig over die Amerikanen. Zonder hun hadden we nu Duits moeten spreken… Plus het feit dat de almachtige ZR1 en Viper ACR in dat deel van de wereld vervaardigd worden maakt het al een prachtland :D
damn, zo pak je inderdaad de échte autodieven op.. :?

– ff een auto parkeren in een of andere achterbuurt met de sleutels in het contact.. zowat 70% van alle voorbijgangers zal in de wagen springen!

trouwens heb je hier in belgie/nerdeland niet iets zoals “aanzetten tot diefstal” ?

bijvoorbeeld wanneer je een Ipod in je auto laat liggen met het raam open..
*Nederland!!! was niet mijn bedoeling om “nerdeland” te schrijven!! :D haha
hahah wat mij op viel is dat de meesten donker zijn
Bramster: daar ben ik het dus niet mee eens. Als je geld vindt op straat dan is de kans dat je dat stiekem voor jezelf houdt toch ook een stuk groter dan wanneer je het echt moet jatten van iemand? Precies hetzelfde hier… Alleen met een auto kom je er niet zomaar mee weg.

Wel is het natuurlijk zo dat je hiermee wel de mensen oppakt die jouw auto misschien hadden gejat ALS je hem met de deuren open en sleutel in contact langs de weg zou laten staan…
Rokers zijn autodieven! Of trek ik nu verkeerde conclusies? :)
geen respect voor autodieven
maar evengoed geen respect voor “honey pots”
Kenners Opgelet!
Welke voertuigen zijn er in het filmpje gestolen?
Heb twaalf jaar in USA mogen vertoeven, ben zelf wel gecharmeerd van dit soort politiek. And het geneuzel over een oneerlijke verdeling? Onzin. Make your own fortune. Dat sociale draagvlak in Nederland, dát is pas onzin.
ja en hier kunnen de nederlandse agenten , wat van leren , en btw uitlokking moet mogen , zo weet je gelijk wie er de rotte appels zijn simpel, als je niks verkeerds doet hoef je er ook niet bang voor te zijn .
@Tombnolz: Ik denk dat je de goede conclusie trekt als je ‘rokers’ en ‘autodieven’ omdraait. (Ik hoop dat ik geen spelling- en grammaticafouten maak in dit bericht).
ja dat is hier in belgie ook heb eens politie gehad en begon op mij te zagen omdat mijn portomonee op de zetel lag.
Een niet-afgesloten auto met de sleutels erop en een zichtbare portefeuille er in is toch wel heel aanlokkelijk en zal waarschijnlijk ook mensen verleiden die in normale omstandigheden dit nooit zouden doen. Met een goeie advocaat worden ze vrijgesproken maar die kunnen deze types toch nooit betalen.
Amerikanen zijn echt niet dommer dan anderen, wel vaak onwetend. Als je eens om je heen kijkt of je tv opzet merk je dat het bij ons meer en meer dezelfde kant opgaat.
de dames doen wel netjes hun gordel om!

en inderdaad, move to your left, move to your left, no the other left is wel erg grappig!
wout steekt een gun door het raampje gericht op zijn hoofd en zegt “how you doing?” :lol:

met die 2 momma’s was ook vet
I’m not going back to jail in this motherfucker, ya feel me? fo sho
im high up in this motherfucker shooting niggas in the block up in this motherfucker biatch. en dan later ok officer sorry ok :lol:
(was niet echt een 100% quote) :lol:
In België is dit ook verboden..
roken tijdens een zwangerschap (video: 02:24) vind ik kwalijker dan in deze gereedstaande auto te stappen..
Die dame op het einde is niet zwanger maar gewoon heel dik!
Ik denk niet dat ze zwanger is, gewoon een typisch amerikaans figuur.
Het is toch heel normaal dat je gewoon van andermans spullen afblijft? Of praat ik nu poep… Uitlokken, wat een onzin. Je neemt niet een auto mee omdat de sleutel erin zit.
Hahaha!
Grappig
Laten we het zo zeggen, als jij hier een auto op straat ziet staan met de sleutels in het contact zou je er dan meteen mee wegrijden? Lijkt me niet, er is in ieder geval geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt. Mensen die dit toch doen zijn een van 2 dingen, 1/ gewoon autodieven of 2/ opportunisten maar allebei even erg in zo een geval. Enig respect voor andermans spullen zou toch wel mogen, als je zoiets doet zit er al ergens een zekering op de verkkerde plaats. Uitlokking my ass, een normaal persoon zou er nog niet mee weg rijden als de deur openstond en de motor draaide. Zo denk ik er in ieder geval over….
idd echt schofterig, ik zou de auto veilig wegzetten, afsluiten, het nummerbord noteren en dan de eigenaar losgeld vragen.
@Glo 95

valt te zien in welke omstandigheden, wanneer je een wagen met open deur en draaiende motor laat staan voor het huis van de president gaat niemand hem stelen, zelfde zal gebeuren in andere welgestelde buurten

wanneer je echter zo een auto laat staan in een of ander ghetto, dan garandeer ik je dat hij weg is, zo vang je geen autodieven, dat is gewoon verschil in mentaliteit, maakt zelfs niet uit wat voor een auto het is..
Als jij te lui bent om je wagen af te sluiten in buurten waar mensen niks hebben, dan ben je hem kwijt, punt, eigen stomme fout

het gaat hier om pure uitlokking, ze kunnen evengoed een GSM op een bank in een park leggen, of een 500euro briefje op de grond..
@ vla, mee eens. In de VS zijn er vrij veel mensen ongeschoold. Denk bijvoorbeeld aan de ‘ghetto’s’. Maar om het gedrag op deze manier uit te lokken helpt volgens mij niets. En ook de manier waarop de dieven uit de auto worden gehaald, laat zien dat het er in de VS veel harder aan toe gaat.

Nog even over dat IQ: dat er veel mensen ongeschoold zijn, wil nog niet zeggen dat de VS niet over een zeer intelligente elite beschikt (denk aan Harvard, Stanford etc.). In de VS zijn de verschillen veel groter dan hier in Nederland of België.
Mevrouw zit vrolijk te roken maar op het moment dat ze gearresteerd word zegt ze wel ff voor de zekerheid dat ze zwanger is… (stel je voor dat er iets met de baby zou gebeuren…)
@ Glo95, mee eens, maar ik denk dat de mensen die je nu oppakt meer de ‘kruimeldieven’ zijn. De echte misdadigers die vallen denk ik niet zo snel voor zo’n gemakkelijk prooi. Je pakt dus de verkeerde mensen.

En zoals @ Bxl, al zei, in de ghetto geldt min of meer de ‘wet van de jungle’: wat je vindt mag je houden…
@T16
@Sorcerer
En waar stopt uitlokking? Mag ik mijn geld besteden aan een mooie auto? Of is dat uitlokking en heeft de laagste gemene de(a)ler dan het godgegeven recht me te overvallen? Mag ik met de ramen open rijden? Mag ik de auto op mijn naam zetten, of geef ik ze dan het recht me te komen homejacken?

Het is héél simpel : met je poten af van andermans goed.

Wat mij betreft kan de straf niet hard genoeg zijn, en mogen de methodes verstrekkend zijn om de klojos te pakken die met dat soort gedachtes rondlopen.
@ heidekonijn

uitlokking is relatief, zoals vivelaFRANCE zegt pakt je inderdaad gewoon de foute mensen, je moet het zo zien:

je kunt met je 7serie rondcruisen in een villabuurt, ramen open, arm buiten met rolex aan de pols, en iedereen zal je een vriendelijke “goeiendag” toewerpen
doe hetzelfde in een achterbuurt en er gebeurd iets totaal anders…

buurten verschillen en dus ook de ingesteldheid van de bevolking, daarom keur ik dergelijke acties af, omdat het simpelweg naast de kwestie is, je “vangst” is gewoon groter naargelang de buurt
@Sorcerer, over de fiets: ja, je kunt een boete krijgen wanneer je je fiets niet op slot zet. In 2008 oordeelde de Hoge Raad nochtans dat het toegestaan is om een lokfiets te plaatsen op een plek waar fietsendieven actief zijn. De lokfiets stond niet op slot, maar dat was onvoldoende om van uitlokken te spreken. Had een agent de dief aangesproken en gezegd “op de hoek staat een rode fiets zonder slot, die kun je zo meenemen” dan zou het wel uitlokking zijn geweest.
Zo is het dus ook met lokhoeren, lokvrachtwagens, lokhuizen, etc. etc. Discussie alom, (vooralsnog) echter niet wederrechtelijk.

(http://www.rechtspraak.nl/Gerechten/HogeRaad/Actualiteiten/Veroordeling+als+gevolg+van+gebruik+van+een+lokfiets+blijft+in+stand.htm)
Dat is echt wel funny.
En iedereen die het nu over ‘domme Amerikanen’ heeft;
Dit gebeurt ook in Nederland hoor.
Maar zoals altijd, in de US net ietsje extremer.
Rond 2:00 minuten hahaha

Denk je rustig een blow te kunnen roken, wordt je wakker met een pistool op je hoofd

Prachtig! :-D
@ Bxl: ik schaal een hele auto toch wat anders in als een mobietje of briefgeld. Ik mag hopen dat iemand met een gezond verstand toch wat langer na gaat denken over een auto stelen dan een mobieltje oppakken.
zulke mensen moesten ze gelijk dood schieten
Hahaha, die wijven: ‘Walk to your left’… ‘Your other left!!!’
WHOAHAHAHA!
Hoe dom kun je zijn…
als je een Lincoln Navigator gaat stelen ..
dan ben je de weg al een beetje kwijt ..
Only in America, zo’n ontzag voor de politie.
Echte autodieven gaan niet lachend vrienden opbellen en het vertellen.
“Your other left”…. :roll: en dan stug volhouden dat Amerikanen niet dom zijn….O, en vet….”I’m pregnant” Yeah right. Sure you are, hun…
@ 2009

En mensen zoals jou zouden gedeporteerd moeten worden?
@bxl
Dat is dus normvervaging : alsof de wetten in een achterbuurt anders zouden zijn dan in een andere. Bullsh*t. Als je dat toelaat, dan schaf je de facto democratie af, laat je een paar alfa-mannetjes in een achterbuurt de wet bepalen, en nodig je ze uit om dat ook te komen doen in andere buurten. Lord of the flies, anyone.

Wat van iemand anders is, blijf je met je poten af. Punt.
Mercedes - Amg ®
Dit is zwaar een val . Ik zelf zeg het eerlijk zo ook een mooie Jeep stele als hij netjes openstaat en sleutels in contact :D :D

is niet eerlijk voor die mensen . Misschien stelen ze normaal geen auto’s
volgens mij hebben deze mensen nooit eerder een auto gestolen.. aan hun reactie te zien niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).