Amerika telt 27% meer autobranden sinds slechte economie

Auteur: , 18 Reacties

En dan niet zozeer door jaloerse hippies, maar gewoon omdat men geld van de verzekering wil opstrijken. Dat mag natuurlijk niet!

In de Verenigde Staten werden in het eerste kwartaal van 2009 meer dan 1.000 schadeclaims ingediend die niet helemaal in de haak waren. Daarbij zaten niet alleen 27% meer brandschades, maar ook 24% meer aangiftes van diefstal die achteraf vals bleken te zijn. Een link met de stijgende benzineprijzen is hier snel gelegd. Meestal betrof het dan ook grote pickups en SUV’s.

Joe Wehrle, de eindbaas van de NICB (National Insurance Crime Bureau), kamde zijn haar en gooide er een zeer citeerbaar PC-statement uit:

“Desperate times sometimes cause people to take desperate measures. Some people think it is okay to cheat an insurance company, but the fact is, they are breaking the law, risking jail time, and causing everyone else to pay more for their insurance coverage.”

Zo is het maar net, Joe. Dus, Marlboro-mannen, BMW-eigenaren en Jeep-dealers, even slikken, hou die aansteker in je zak en gewoon stug doorrijden. (via carscoop)18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
idd, fuk die crissis. Gewoon door blijven knallen.

-edit: ja man! vet cool huhuhu… (zucht)-
Je kunt ook niet voor je schuldeisers vluchten zonder waggie. Dus ik zou zeggen houden die kar.
@ -Edit:

Zucht, het was cynisch bedoelt…
goedemorgen!
in de brand uit de brand, altijd al zo geweest.
40 cent liter en ze worden helemaal gek :lol:
idd, wat GOD zegt.

Ze hadden hier vorig jaar eens moeten tanken. Kregen ze spontaan een hartaanval.
Wehrle drukt het gevat uit. Slecht idee! Onlangs gelezen dat een liter benzine er nog steeds 3 maal goedkoper is dan hier in Europa. En volgens mij verbruiken die grote Pick-ups niet eens 3x meer dan onze Vectra’s, 940’s & Sonata’s… Dus van waar toch die paniek?
Kijk, voor die mensen is brandstof in verhouding misschien wel duurder. Het verschil tussen arm en rijk stukken is daar groter dan hier in Nederland. Je moet wel rekening houden dat een modaal inkomen van een amerikaan lager ligt dan die van een nederlander, en wat te denken van zorg, veel mensen zijn daar onverzekerd vanwege het feit, dat ze het niet kunnen betalen.

Kortom het valt echt niet met hier te vergelijken.
@mobilitydesign- :roll: Duhhh kijk dan naar die foto en antwoord dan nog eens dat het zo handig is om zoals jij het in je laatste zin zegt, die kar te houden…? :-? Dan had hij toch beter die kar kunnen laten uitfikken en er met de wagen vandoor gaan lijkt mij… ;-)
1000 in een kwartaal?
In de hele VS?

Zooooooooooooooo, da’s nieuws!!!
De komkommertijd is vroeg dit jaar Ruben???
;)
@ Laue en @ edit,

lekker bezig :lol:
Kevin van Gorp
een burger king en een mac op de zelfde parking??? de keuze is weer reuze
Op de markt zijn die slurpers toch niets meer waard, dus kun je net zo goed proberen nog wat te vangen van de verzekering. Niet geschoten is altijd mis. Maar als je mist, dan heb je wel een probleem, volgens Joe dan.
@ ruben baeten
”In de Verenigde Staten werden in het eerste kwartaal van 2009 meer dan 1.000 schadeclaims ingediend die niet helemaal in de haak waren. Daarbij zaten niet alleen 27% meer brandschades”

dus er is een stijging van 27% van brandschades die NIET IN DE HAAK WAREN, en in de titel staat 27% meer autobranden (dit is dus in het algemeen).

is dit geen fout in de titel? :) niet om irritant te doen ofzo hoor maar gewoon
Als je bedrijfsleven hetzelfde truucje uithaalt met de overheid (bailout na bailout), kan het een belastingbetaler wel eens teveel worden. Echter, kleine vissen worden nou eenmaal wel gepakt.
Wauw, een fantastische opmerking weer van Joe.
Hier in NL gaan er veel meer cafe’s en bedrijven in de brand dan een jaar geleden…dusss.
Dan kun je de auto toch beter snel verkopen via een site zoals http://www.123AutoVerkoop.nl, dat hebben ze in de VS toch ook wel. Snel geld op je rekening voor je auto. Via de verzekering zal toch al snel een paar weken of maanden duren. Met een onderzoek erbij al snel een half jaar toch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).